Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Εδώ φαίνεται το mambo dac τοποθετημένο στο decoupling σύστημα A.r.i.s by Aktyna
Οι συγκεκριμένες βάσεις βελτίωσαν τη στερεοφωνική εικόνα, επομένως το dac έχει και audiophile ευαισθησίες, Χα Χα Χα !!!

ς το

Με τις εξοδους παλι τι γινεται?
Σε ενα σχηματικο που ειδα, εμφανιζονταν με rca. Μπορει να γινει υλοποιηση και με xlr
για παραδειγμα?

εάν το ζητούμενο είναι να πάρεις έξοδο "true balanced" σε διεπαφή XLR από την unbalanced έξοδο του mamdo dac, τότε η λύση είναι να χρησιμοποιησεις ένα κύκλωμα κατά προτίμηση ενεργό αποτελούμενο από δύο τελεστικούς ανά κανάλι. Γίνεται και με παθητικό κύκλωμα με χρήση unbalanced του balanced μετασχηματιστές σήματος.

δες το παρακάτω link
http://www.douglas-self.com/ampins/balanced/balanced.htm

Last edited:
εάν το ζητούμενο είναι να πάρεις έξοδο "true balanced" σε διεπαφή XLR από την unbalanced έξοδο του mamdo dac, τότε η λύση είναι να χρησιμοποιησεις ένα κύκλωμα κατά προτίμηση ενεργό αποτελούμενο από δύο τελεστικούς ανά κανάλι. Γίνεται και με παθητικό κύκλωμα με χρήση unbalanced του balanced μετασχηματιστές σήματος.

δες το παρακάτω link
http://www.douglas-self.com/ampins/balanced/balanced.htm

:worshippy:
Ως προς το αποτελεσμα που θα δινει, πιστευεις οτι αξιζει τον κοπο απο την αποψη των
προβληματων που λυνει ως ενα βαθμο το balanced ή μηπως αυτο το κυκλωμα ενδεχεται να
προκαλει άλλα?

εάν το μήκος της καλωδίωσης, μεταξύ dac και προενισχυτή, ξεπερνάει τα 2 μέτρα, τότε η balanced διασύνδεση αρχίζει να αποκτά κάποιο νόημα εφαρμογής.
Με την balanced διασύνδεση περιορίζονται δραματικά και ορισμένα προβλήματα που προκαλούν βόμβους, από κακές γειώσεις και θόρυβο EMI/RFI.
Σε κάθε περίπτωση το πρόσθετο κύκλωμα θα δημιουργήσει και προσθετους χρωματισμούς στον ήχο .

Last edited:
Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

:worshippy:
Ως προς το αποτελεσμα που θα δινει, πιστευεις οτι αξιζει τον κοπο απο την αποψη των
προβληματων που λυνει ως ενα βαθμο το balanced ή μηπως αυτο το κυκλωμα ενδεχεται να
προκαλει άλλα?

Για να τα λύσει πρέπει πρώτα να υπάρχουν...αν όντως υπάρχουν τότε έχει νόημα και όχι επειδή έτσι γενικά και αόριστα είναι καλύτερη η balanced...γιατί είναι, αλλά υπό προυποθέσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Για να τα λύσει πρέπει πρώτα να υπάρχουν...αν όντως υπάρχουν τότε έχει νόημα και όχι επειδή έτσι γενικά και αόριστα είναι καλύτερη η balanced...γιατί είναι, αλλά υπό προυποθέσεις.

Yπαρχουν καποιες προυποθεσεις υπο τις οποιες να ειναι χειροτερη?
Θελω να πω, θεωρητικα (και πρακτικα υποθετω) η balanced εχει την ικανοτητα να ακυρωνει θορυβο
τον οποιο η unbalanced θα τον περνουσε, ετσι δεν ειναι?
Η λογικη μου ειναι οτι ο θορυβος αυτος δεν γνωριζω εκ των προτερων αν και ποτε θα υπαρξει,
αλλα απο τη στιγμη που ο ενισχυτης μου δεχεται balanced εισοδο γιατι να μην αποφυγω εστω και την
πιθανοτητα του?

Απο την αλλη τα καλωδια μου θα ειναι ουτως ή αλλως οσο πιο μικρου μηκους μπορω
και επιπροσθετα αυτος ο "χρωματισμος" που θα επεφερε το εξτρα κυκλωμα στον ηχο μου
συμφωνα με τον internet king με κανει αρκετα πιο διστακτικο...
Δε μας λεει και αυτος ο Τσικης τη γνωμη του,
που ειναι και δικο του μηχανημα αλλωστε και το ξερει καλυτερα.

Αν δεν χρησιμοποιηθούν μεγάλου μήκους καλώδια δεν υπάρχει λόγος για χρήση xlr.
Το αυτό αν δεν υπάρχουν βόμβοι και άλλα τέτοιους είδους προβλήματα.

Ο χρωματισμός είναι απόρια ενός εξτρα κυκλώματας (οποιουδήποτε κυκλώματος), ακόμα και το dac που χρησιμοποιούμε και παρεμβαίνει στην αλυσίδα του σήματος "χρωματίζει" (με το συγκεκριμένο dac βέβαια, θα είναι ασύγκριτα καλύτερα από τον χρωματισμό που θα μεταφέρει το ενσωματωμένο dac ενός ενισχυτή της τάξεως των 1500 και κάτω - μπορεί και άνω, απλά δεν το ξέρω).

Και όλα αυτά αναλόγως συστήματος (ηχείων ενισχυτή χώρου) θα ακουστούν ή όχι.

Λοιπον, αφου ζητησω συγγνωμη απο το Μπιλη που "εκμεταλλευομαι" το νημα του
(αλλα καλα να παθει αφου δε λεει κι αυτος τη γνωμη του):silly:
να ρωτησω το εξης.
Επειδη ειχα τη χαρα να μην εχω ασχοληθει ως τωρα με αναλογικα καλωδια και τα προβληματα τους,
αυτοι οι τυχον βομβοι για τους οποιους μιλησε ο Νικος, ή ο οποιοσδηποτε θορυβος, θα ακουστει
απο την αρχη με ενα αναλογικο rca πχ, ή ενδεχεται να προκυψει αργοτερα?
Γιατι νταξει, αν ανησυχω τζαμπα παει στο καλο. Αλλα αν ειναι να προκυψει ενα τετοιο θεμα στην πορεια
καλο δεν ειναι να εχουμε προνοησει απο πριν?
Γενικα δηλαδη, εντασσεται και γενικοτερα στο νημα το ερωτημα.
Με το συγκεκριμενο κυκλωμα για να παρει balanced απο το mambo εχει παιξει κανεις?
Θα αξιζε να δουμε τι αποτελεσματα βγαζει?
Τσικη, αμα ψαχνεις, προσφερομαι για πειραματοζωο, αν πιστευεις οτι θα αξιζει τον κοπο.
Και αν εισαι πηγμενος, δεν το βιαζομαι καθολου...
Απλα πες τη γνωμη σου για να σταματησω να σε πρηζω :flipout:

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Σε νορμάλ συνθήκες (οικιακές) και νορμάλ μήκη καλωδίων οι πιθανότητες να έχεις πρόβλημα που θα έλυνε μια balanced σύνδεση είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Aμα δεν ειχες βαλει το "που θα έλυνε μια balanced σύνδεση" θα ημουν ευτυχισμενος!
Υπονοεις οτι υπαρχουν πιθανοτητες να εχω προβλημα, το οποιο ομως δεν θα λυνεται απο τη balanced?

Δεν αγοράζεις οικόπεδο φίλε... dacάκι αγοράζεις... πάρτο και άκουσε το, και μετά αν έχεις πρόβλημα να δις τι θα κάνεις...-bye-

Τα προβλήματα emi/rfi όταν προκύψουν, λύνονται σε single end κατά 99,99% με καλά θωρακισμένα καλώδια...

Gal' en, να μην σε απασχολεί ο θόρυβος με το mambo dac γιατί απλά δεν φαίνεται ότι επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιο είδος θορύβου, για μικρά μήκη καλωδίων.

Gal' en, να μην σε απασχολεί ο θόρυβος με το mambo dac γιατί απλά δεν φαίνεται ότι επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιο είδος θορύβου, για μικρά μήκη καλωδίων.

Δεν ηθελα να αφησω να εννοηθει οτι με ανησυχει το ιδιο το ντακ, σε καμμια περιπτωση.
Και σε οσους το ακουσαν εχω εμπιστοσυνη και (κυριως) στα χερια του Μπιλη.
Για το θορυβο που μπορει να μαζευουν τα καλωδια απο εξωτερικες πηγες συζητουσα εγω.
Αλλα σας βλεπω ολους ιδιαιτερα καθυησυχαστικους, οποτε το αφηνω...:a0210:

-Για ήδη αλλά και μελλοντικούς κατόχους που ακούν από την spdif του Mambo-
Δεν ξέρω τι παίζει με το RCA βύσμα γενικά,αλλά από χθες που τα άλλαξα σε bnc (με μια μικρή πατέντα στην μεριά του pc),το ντακ απογειώθηκε κι άλλο!
Και είμαι σίγουρος πως μόνο κάτι με το βύσμα παίζει,καλώδιο άφησα το ίδιο,απλό RG-59 75Ohm.
Προτείνεται λοιπόν ανεπιφύλακτα!