Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Έλα ρε για καλό το είπα...

Ά δεν έχει κόψιμο και κόβει τα καλώδια αν σφιχτεί στο πάτωμα?

Ωραία συμμαζεμένη δουλειά :)

O μετασχηματιστής τι είναι?
Ά και μήπως τον έχεις πιάσει ανάποδα? Το ανοιχτό στο πάτωμα δεν πάει για να λειτουργεί η θωράκιση?

Κανονικά ο Μ/Σ πρέπει να μπει ανάποδα αλλά μη ξεχνάτε το κουτί είναι από MDF οπότε ούτως ή άλλως δεν θα θωράκιζε το Μ/Σ όπως το μεταλλικό κουτί. Ο Μ/Σ είναι Γιατράς (30 ευρώ) και τον περιποιήθηκε δεόντως.

Πάντως ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, για εντυπώσεις θα περιμένετε λιγάκι καθώς έχει βουλώσει ελαφρά το αυτί μου (καταραμένο κρύωμα) και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το πόσο καλό είναι το αποτέλεσμα. Επίσης αν θέλετε κανονίζουμε (λίγα άτομα μόνο καθώς ο χώρος δεν υποστηρίζει πάνω από 2-3) και μια ακρόαση ή και καμιά κόντρα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να προστεθεί κάποιος πυκνωτής στην έξοδο. Η προσθετη χωρητικότητα μόνο προβλήματα θα προκαλέσει.
Δεν γίνεται ένα σύστημα που παίζει σαν κουδουνίστρα να βελτιιωθεί με τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Το Mambo είναι εντελώς flat μέχρι τα 20KHz και απολύτως ουδέτερο από ακουστικής πλευράς , υπό την προυπόθεση να τροφοδοτείται με το σωστό τροφοδοτικό.

εγώ επειδή είμαι καμμένος (κυριολεκτικά) από ταλαντώσεις, δεν αισθάνομαι καλά χωρίς low pass... γενικώς δεν αισθάνομαι καλά δηλαδή..

UPDATE

Σέ κάποια συστήματα λειπει λίγο σώμα ,

λεπόν χωρίς να χάσουμε χροιές λεπτομέρεις κτλ .. και καταντήσει βουβάλι με 7 στάδια παραμόρφωσης πληροφορίας μετα τον dac ,

απλά βάλτε απο ένα 4700pf στις κλέμες της εξόδου , μεταξύ line ground . δλδ ..

η απλά βγάλτε τα τζαμπεράκια στο lpf και παίξτε μπάλα με διάφορες χωρητικότητες και πχιότιτες μέχρι τα 10 20 nf

φιλιά στα μουστάκια

:Banane0:

καμιά δοκιμασμένη λύση με κωδικό mouser πριν παραγγείλω έχουμε ?

Για κωδικό Mouser πρέπει να το ψάξεις, αλλά ο Pass στον XP-10 & XP-20 χρησιμοποιεί Panasonic FC (3300μF/35V στον XP-10) ηλεκτρολυτικούς παράλληλα με ECQ τύπου πυκνωτές (ένα για κάθε κλάδο). Αν αυτοί αρκούν για τον Pass τότε μάλλον είναι ότι πρέπει και για εμάς.

Για κωδικό Mouser πρέπει να το ψάξεις, αλλά ο Pass στον XP-10 & XP-20 χρησιμοποιεί Panasonic FC (3300μF/35V στον XP-10) ηλεκτρολυτικούς παράλληλα με ECQ τύπου πυκνωτές (ένα για κάθε κλάδο). Αν αυτοί αρκούν για τον Pass τότε μάλλον είναι ότι πρέπει και για εμάς.

Συγνώμη, δεν κατάλαβα ότι μιλάς για παράλληλο πυκνωτή στην έξοδο κι όχι για coupling. Αγνόησε το παραπάνω μήνυμα.

http://gr.mouser.com/Passive-Components/Capacitors/_/N-5g7r?P=1z0x7x2&Keyword=mica&FS=True

ολοι τουτοι μπορούν να αντικαταστήσουν τους πλαστικούς στο φίλτρο , με καλύτερα αποτελέσματα , ώς γνωστόν η μίκα δεν παρουσιάζει φαινόμενα μνήμης και πλησιάζει στο απολυτα ουδέτερο διηλεκτρικο , αλλα δέστε τιμές ..... τσουζουν ....

οποιός μερακλής ,,, ας χτυπήσει αλύπητα ,

also , μην ξεχάσετε να βάλετε στην κλέμα του DC τον MUSE 100MF , που σας έσω δώκει

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

μην ξεχάσετε να βάλετε στην κλέμα του DC τον MUSE 100MF , που σας έσω δώκει

Πότε μας τον ''έδωκες'' τούτον και δεν τον πήρα χαμπάρι;

Δεν μαζευόμαστε,όσοι έχουμε το mambo και θέλουμε να δοκιμάσουμε πυκνωτές,να κάνουμε καμμιά ομαδική παραγγελία απο mouser ώστε να μας έρθει φθηνότερα,αφού όπως λέει και ο Βασίλης και βλέπουμε και 'μείς οι ίδιοι,ότι ''τσούζουν'';

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

εγώ επειδή είμαι καμμένος (κυριολεκτικά) από ταλαντώσεις, δεν αισθάνομαι καλά χωρίς low pass... γενικώς δεν αισθάνομαι καλά δηλαδή..

Δεν είπε κανείς να παρακάμψεις το onboard LPF που διαθέτει ηδη το mambo. O Βασίλης απλώς ανέφερε να προστεθεί στην αναλογική έξοδο ως φορτίο ένας επιπλέον πυκνωτής (shunt) προκειμένου να μαλακώσει ο ήχος του συστήματος "κουδουνίστρας", όπου απαιτείται.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

α σόρυ εγώ δεν κατάλαβα καλά, για κάποιο λόγο εμεινα με την εντύπωση ότι είσαι υπερ της μη υπαρξης του φίλτρου, θεωρώντας ότι θα έχεις και τους λόγους σου γι αυτό, απλά εγώ δεν θα το τολμούσα λόγω φοβίας ακόμα κι αν αντιλαμβανόμουν βελτίωση. Μερικα posts τα διαβάζω "αέρα" ενώ κάνω άλλα 10 πράγματα στην δουλεια ή ενώ έχω την μικρή καβάλα στον σβέρκο μου και καταλαβαίνεις..

Tο onboard LPF φίλτο το χρησιμοποιώ κι εγώ αφού συχνοτικά αρχίζει να επιδρά πολύ πιο πάνω από τα όρια της ακουής μας. Προτείνεται άλλωστε και από τον κατασκευαστή του DAC, την ESS.
Είσαι τυχερός που δεν σου κάθεται στο σβέρκο, ο προϊστάμενος στο γραφείο :gossip:

Last edited:
Ελα Μπιλ ,, εδω είμαι ´, φάγαμε τις γνωστες αήδίες ταραμοσλατες , και επιστρεψαμε , τα 4700 είναι η τιμη που προτείνει ο κατασκευαστης για φίλτρο εξόδου , τώρα πολοι βάζουν ότι τους καπνίσει , αλλα ακουστικώς το πράμα απο τι δείχνει είναι άψογο μεταξύ 4700-6800

Καλησπέρα στον Βασίλη και στους φίλους στο φόρουμ

Έμαθα για το ντακακι μέσω ενός φίλου μου που γννώρισε έναν φίλο σου τον Κώστα πριν μερικές μέρες και του το ανέφερε.

Είμαστε δύο που ενδιαφερόμαστε αρχικά για ένα και μετά βλέπουμε.
Έχουμε αρκετή εμπειρία στο DIY με κατασκευές ενισχυτών / προενισχυτών κυρίως, αλλά ποτέ δεν πιάσαμε να φτιάξουμε πηγή.

θα ήθελα αρχικά να συγχαρώ τον Βασίλη για την έρευνα και κατασκευή αυτού του DAC σε μια χώρα σαν την δικιά μας που δεν μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλά πράγματα στην υψηλή τεχνολογία (λόγω νοοτροπίας όχι μυαλών) και να ρωτήσω μερικά πράγματα κυρίως τεχικά. Έχω διαβάσει και τις 96 σελίδες του φόρουμ (σε τρεις μέρες), για να συλλέξω πληροφορίες και γνώμες και έχω τις εξής ερωτήσεις:

1. Προτίμηση ΕΙ Μ/Τ. Γιατί προτιμάται αντί του Toroidal?

2. Παρότι ηλεκτρονικός δεν κατάλαβα την συνδεσμολογία που ονοματίστηκε "Common Ground" κάπου στο φόρουμ και θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες ή και σχέδιο με φάσεις αν είναι δυνατόν 'οπως και η χρήση Μ/Τ 6-0-6 αντί του απλού 6V. Είδα ότι για να δουλέψει έπρεπε να αποσυνδεθούν δύο εκ των τεσσάρων διόδων ανόρθωσης από τη γέφυρα, πράγμα που εμένα τουλάχιστον με παραξένεψε.

3. Στην τρέχουσα version ο πρώτος σταθεροποιητής παραμένει ο 7805 ή έχει αντικατασταθεί με κάποιον καλύτερο/σύγχρονο?

4. Το 9023 δεν είναι μόνο Vout αλλά έχει και στάδιο ενίσχυσης. Εχει δοκιμαστεί κάποιο buffer solid state ή λυχνίας και με τι αποτελέσματα;

5. Ποιοί πυκνωτές και ποιά η συνολική χωριτικότητα χρησιμοποιείται μετά την ανόρθωση στην τρέχουσα version? (Nichicon xx κλπ)
Υπάρχει εμπειρία με εξωτερικό σταθεροποιημένο τροφοδοτικό DC?

Εγώ θα το χρησιμοποιήσω σχεδόν αποκλειστικά με USB I2S, ενώ ο φίλος αποκλειστικά με τράνσπορτ. Οπότε:

6. Ποιά είναι η εμπειρία σε συνδυασμό με USB to I2S κάρτα; Xmos, Amanero, 6631a, προτιμήσεις για καλύτερα ηχητικά αποτελέσματα και προβλήματα με hardware/software με τα τρία βασικά κιτ;

Αυτά για την ώρα (δεν είναι και λίγα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Θάνος

Καλησπέρα στον Βασίλη και στους φίλους στο φόρουμ

Έμαθα για το ντακακι μέσω ενός φίλου μου που γννώρισε έναν φίλο σου τον Κώστα πριν μερικές μέρες και του το ανέφερε.

Είμαστε δύο που ενδιαφερόμαστε αρχικά για ένα και μετά βλέπουμε.
Έχουμε αρκετή εμπειρία στο DIY με κατασκευές ενισχυτών / προενισχυτών κυρίως, αλλά ποτέ δεν πιάσαμε να φτιάξουμε πηγή.

θα ήθελα αρχικά να συγχαρώ τον Βασίλη για την έρευνα και κατασκευή αυτού του DAC σε μια χώρα σαν την δικιά μας που δεν μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλά πράγματα στην υψηλή τεχνολογία (λόγω νοοτροπίας όχι μυαλών) και να ρωτήσω μερικά πράγματα κυρίως τεχικά. Έχω διαβάσει και τις 96 σελίδες του φόρουμ (σε τρεις μέρες), για να συλλέξω πληροφορίες και γνώμες και έχω τις εξής ερωτήσεις:

1. Προτίμηση ΕΙ Μ/Τ. Γιατί προτιμάται αντί του Toroidal?

2. Παρότι ηλεκτρονικός δεν κατάλαβα την συνδεσμολογία που ονοματίστηκε "Common Ground" κάπου στο φόρουμ και θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες ή και σχέδιο με φάσεις αν είναι δυνατόν 'οπως και η χρήση Μ/Τ 6-0-6 αντί του απλού 6V. Είδα ότι για να δουλέψει έπρεπε να αποσυνδεθούν δύο εκ των τεσσάρων διόδων ανόρθωσης από τη γέφυρα, πράγμα που εμένα τουλάχιστον με παραξένεψε.

3. Στην τρέχουσα version ο πρώτος σταθεροποιητής παραμένει ο 7805 ή έχει αντικατασταθεί με κάποιον καλύτερο/σύγχρονο?

4. Το 9023 δεν είναι μόνο Vout αλλά έχει και στάδιο ενίσχυσης. Εχει δοκιμαστεί κάποιο buffer solid state ή λυχνίας και με τι αποτελέσματα;

5. Ποιοί πυκνωτές και ποιά η συνολική χωριτικότητα χρησιμοποιείται μετά την ανόρθωση στην τρέχουσα version? (Nichicon xx κλπ)
Υπάρχει εμπειρία με εξωτερικό σταθεροποιημένο τροφοδοτικό DC?

Εγώ θα το χρησιμοποιήσω σχεδόν αποκλειστικά με USB I2S, ενώ ο φίλος αποκλειστικά με τράνσπορτ. Οπότε:

6. Ποιά είναι η εμπειρία σε συνδυασμό με USB to I2S κάρτα; Xmos, Amanero, 6631a, προτιμήσεις για καλύτερα ηχητικά αποτελέσματα και προβλήματα με hardware/software με τα τρία βασικά κιτ;

Αυτά για την ώρα (δεν είναι και λίγα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Θάνος

1. Ενας ΕΙ είναι πιο σίγουρος απο πλευράς ηχητικού αποτελέσματατος , αυτό εξηγήτε μάλλον απο το περιορισμένο έυρος ζώνης που στην προκειμένη δουλέυει άτυπα σαν φίλτρο στο δύκτιο , αυτο είναι κάτι που έχει διαπιστώθει σε πολλες μηχανές ήχου και όχι μόνο εδω πέρα , απο την άλλη όμως έχουμε και άριστα αποτελέσματα με ποιοτικό τοροιδή ,

2. Το common ground είναι ορολογία που μάλλον δεν ταιριάζει απόλυτα στην συγκεκριμένη υλοποιηση εφόσον δεν υπάρχει συμετρική τροφοδοσία , o ακριβής όρος είναι " center tap rectifier "
rectct.gif

εδώ οι πυκνωτές φορτίζουν στην διπλή συχνότητα που θεωριτικά σημαίνει βελτίωση στο φιλτράρισμα , πρακτικά ακούς καλύτερο ρυθμό ατάκα και μάυρο μπακραούντ , ΠΡΟΣΟΧΗ δεν συνισταται σε πολλα συστήματα γιατι μπορεί να μεταφραστει σαν σκληράδα , try and cry ...

3-5. Το reg ειναι MC7805 ON , οι πυκνωτές είαν fine gold nichicon 8 επι 120mf και αφορά το στάδιο της πρόπλησης :BDGBGDB55: , μετα υπάρχουν reg ultra low noise της TEXAS INTR, της σειράς tps που κάνουν την πιό βρόμική δουλεία και είναι καπάκι πάνψ στον δέκτη και στον κονβέρτορα , έχουν δοκιμαστεί εξωτερικά τροφοδοτικά ,, παίζουν διαφορετικά ,, δεν παίζουν καλήτερα η χειροτερα´δλδ , και ξανα try ...

4 . μετα απο πολλές δοκιμές η γνώμη μου είναι ότι σε ε´να καλοκουρδισμένο σύστημα δεν χρήζει ανάγκη προσθήκης ενός έξτρα σταδίου , αλλα και πάλι ,, try ...

6 , νομίζω ότι μια φτηνη λύση με cm6631 είναι εντάξει , πιο σοφιστικέ λύση αλλα πιο ακριβή xmos , το αμανέρο για την τιμή που έχει εκτοξέυει την τιμή στο διατανο ,, χωρίς το αντιστοιχο αποτέλεσμα

αυτά ...

ρε Βασίλη αφού το έκανες που το έκανες το ψυχικό, δεν σχεδιάζεις κι ένα τελικό στάδιο ενισχυτή να τελειώνουμε με το θέμα? (με τον πόνο μου εγώ..)