Για αυτό δεν σηκώνεις το τηλέφωνο??? :call2:
Ωραία συμμαζεμένη δουλειά
O μετασχηματιστής τι είναι?
Ά και μήπως τον έχεις πιάσει ανάποδα? Το ανοιχτό στο πάτωμα δεν πάει για να λειτουργεί η θωράκιση?
Δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να προστεθεί κάποιος πυκνωτής στην έξοδο. Η προσθετη χωρητικότητα μόνο προβλήματα θα προκαλέσει.
Δεν γίνεται ένα σύστημα που παίζει σαν κουδουνίστρα να βελτιιωθεί με τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Το Mambo είναι εντελώς flat μέχρι τα 20KHz και απολύτως ουδέτερο από ακουστικής πλευράς , υπό την προυπόθεση να τροφοδοτείται με το σωστό τροφοδοτικό.
UPDATE
Σέ κάποια συστήματα λειπει λίγο σώμα ,
λεπόν χωρίς να χάσουμε χροιές λεπτομέρεις κτλ .. και καταντήσει βουβάλι με 7 στάδια παραμόρφωσης πληροφορίας μετα τον dac ,
απλά βάλτε απο ένα 4700pf στις κλέμες της εξόδου , μεταξύ line ground . δλδ ..
η απλά βγάλτε τα τζαμπεράκια στο lpf και παίξτε μπάλα με διάφορες χωρητικότητες και πχιότιτες μέχρι τα 10 20 nf
φιλιά στα μουστάκια
:Banane0:
Για κωδικό Mouser πρέπει να το ψάξεις, αλλά ο Pass στον XP-10 & XP-20 χρησιμοποιεί Panasonic FC (3300μF/35V στον XP-10) ηλεκτρολυτικούς παράλληλα με ECQ τύπου πυκνωτές (ένα για κάθε κλάδο). Αν αυτοί αρκούν για τον Pass τότε μάλλον είναι ότι πρέπει και για εμάς.
μην ξεχάσετε να βάλετε στην κλέμα του DC τον MUSE 100MF , που σας έσω δώκει
εγώ επειδή είμαι καμμένος (κυριολεκτικά) από ταλαντώσεις, δεν αισθάνομαι καλά χωρίς low pass... γενικώς δεν αισθάνομαι καλά δηλαδή..
Καλησπέρα στον Βασίλη και στους φίλους στο φόρουμ
Έμαθα για το ντακακι μέσω ενός φίλου μου που γννώρισε έναν φίλο σου τον Κώστα πριν μερικές μέρες και του το ανέφερε.
Είμαστε δύο που ενδιαφερόμαστε αρχικά για ένα και μετά βλέπουμε.
Έχουμε αρκετή εμπειρία στο DIY με κατασκευές ενισχυτών / προενισχυτών κυρίως, αλλά ποτέ δεν πιάσαμε να φτιάξουμε πηγή.
θα ήθελα αρχικά να συγχαρώ τον Βασίλη για την έρευνα και κατασκευή αυτού του DAC σε μια χώρα σαν την δικιά μας που δεν μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλά πράγματα στην υψηλή τεχνολογία (λόγω νοοτροπίας όχι μυαλών) και να ρωτήσω μερικά πράγματα κυρίως τεχικά. Έχω διαβάσει και τις 96 σελίδες του φόρουμ (σε τρεις μέρες), για να συλλέξω πληροφορίες και γνώμες και έχω τις εξής ερωτήσεις:
1. Προτίμηση ΕΙ Μ/Τ. Γιατί προτιμάται αντί του Toroidal?
2. Παρότι ηλεκτρονικός δεν κατάλαβα την συνδεσμολογία που ονοματίστηκε "Common Ground" κάπου στο φόρουμ και θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες ή και σχέδιο με φάσεις αν είναι δυνατόν 'οπως και η χρήση Μ/Τ 6-0-6 αντί του απλού 6V. Είδα ότι για να δουλέψει έπρεπε να αποσυνδεθούν δύο εκ των τεσσάρων διόδων ανόρθωσης από τη γέφυρα, πράγμα που εμένα τουλάχιστον με παραξένεψε.
3. Στην τρέχουσα version ο πρώτος σταθεροποιητής παραμένει ο 7805 ή έχει αντικατασταθεί με κάποιον καλύτερο/σύγχρονο?
4. Το 9023 δεν είναι μόνο Vout αλλά έχει και στάδιο ενίσχυσης. Εχει δοκιμαστεί κάποιο buffer solid state ή λυχνίας και με τι αποτελέσματα;
5. Ποιοί πυκνωτές και ποιά η συνολική χωριτικότητα χρησιμοποιείται μετά την ανόρθωση στην τρέχουσα version? (Nichicon xx κλπ)
Υπάρχει εμπειρία με εξωτερικό σταθεροποιημένο τροφοδοτικό DC?
Εγώ θα το χρησιμοποιήσω σχεδόν αποκλειστικά με USB I2S, ενώ ο φίλος αποκλειστικά με τράνσπορτ. Οπότε:
6. Ποιά είναι η εμπειρία σε συνδυασμό με USB to I2S κάρτα; Xmos, Amanero, 6631a, προτιμήσεις για καλύτερα ηχητικά αποτελέσματα και προβλήματα με hardware/software με τα τρία βασικά κιτ;
Αυτά για την ώρα (δεν είναι και λίγα)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Θάνος
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.