Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

ρε Βασίλη αφού το έκανες που το έκανες το ψυχικό, δεν σχεδιάζεις κι ένα τελικό στάδιο ενισχυτή να τελειώνουμε με το θέμα? (με τον πόνο μου εγώ..)

Κατσε ετσι οπως το βλεπω και διαβαζω εδω αν κοτσαρει το Raspberry επανω και παιζει οπως πρεπει μονο τελικο ενισχυτικο σταδιο θα λειπει και θα τα κανει ολα το μηχανακιον.

Το δοκίμασα και εγώ να τροφοδοτήσω την έξοδο του μαμπο στην είσοδο του τελικού ενός Yamaha ΑΧ570 και δούλεψε ωραιότατα. Δεν το έψαξα σε βάθος και δεν ξέρω τι ποτενσιόμετρο να παρεμβάλω για ρύθμιση της έντασης. Πρέπει να βρω τις προδιαγραφές του ενισχυτή, ο οποίος έχει έξοδο από τον προ του και είσοδο στον τελικό του. Απ' ότι θυμάμαι προέβλεπε την σύνδεση γραφικού ισοσταθμιστή και η στάθμη του σήματος ήταν 1 volt.

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Κατσε ετσι οπως το βλεπω και διαβαζω εδω αν κοτσαρει το Raspberry επανω και παιζει οπως πρεπει μονο τελικο ενισχυτικο σταδιο θα λειπει και θα τα κανει ολα το μηχανακιον.

Αυτο ειναι!
Και μετα μας φτιαχνει και ενα ωραιο ζευγαρι ντιουικα ηχειακια και ξεμπερδεψε με την παρτη μας.:Banane0:
Πολλα ζηταμε?

Α ναι, εμενα μου'χει χαλασει και το καζανακι. Μπιλ, αν μπορεις κανε καμμια πατεντα...:jester:

το ηχείο είναι λιγο μπερδεμένη υπόθεση γιατι ο κάθε χώρος εχει τις δικές του ανάγκες, και υπάρχουν ήδη πολλές λύσεις για κατασκευή από ντιουηδες και μη. Στα ενισχυτικά όμως θα μου άρεσε μια προσέγγιση σαν αυτή αλλά απο τα χεράκια του Βασίλη ( = ακριβα υλικα σε μελετημένη κατασκευή με super προσιτή τιμή). Θα εκλεινε πολλά σπίτια. Μη σου πώ θα μπορούσε να προσφέρει εν τελει τα παρακάτω προιόντα:

1) Mambo dac pcb.
2) Complete Mambo dac (σε κουτι με ΜΣ και usb)
3) MultiMambo device: Dac με ενσωματωμένο ενισχυτη. Του συνδέεις ενα player πριν και ένα ηχείο μετά και είσαι κομπλέ. Οικονομία χώρου, κουτιών κτλ. Πήραμε φόρα ε?:drummer:

Το δοκίμασα και εγώ να τροφοδοτήσω την έξοδο του μαμπο στην είσοδο του τελικού ενός Yamaha ΑΧ570 και δούλεψε ωραιότατα. Δεν το έψαξα σε βάθος και δεν ξέρω τι ποτενσιόμετρο να παρεμβάλω για ρύθμιση της έντασης. Πρέπει να βρω τις προδιαγραφές του ενισχυτή, ο οποίος έχει έξοδο από τον προ του και είσοδο στον τελικό του. Απ' ότι θυμάμαι προέβλεπε την σύνδεση γραφικού ισοσταθμιστή και η στάθμη του σήματος ήταν 1 volt.

Κάπως έτσι ακούω και δηλώνω ευτυχής.
Πηγή ένα NAS Synology που δίνει απευθείας usb streaming σε ένα CMedia CM6631 με ολοκληρωμένο απομόνωσης->9023->pga2311 (σε ρόλο εξασθενητή)->Τελικός ενισχυτής Aarron No3. Millennium->Ηχειάκια ΜΑ RS6.

Σήμερα δοκίμασα το mambo με πηγή το θρυλικό bluesky DV865 και άκουσα 3 μουσικά CDs τα οποία μου ακούστηκαν υπέροχα.
Το DV865 θα παραμείνει στο rack για να το απολαύσω μερικές μέρες ακόμα. Ο ήχος του παραπάνω συνδυασμού χρωμάτων είναι για να τραβάς τα βυζ**ά σου !

...

3. Στην τρέχουσα version ο πρώτος σταθεροποιητής παραμένει ο 7805 ή έχει αντικατασταθεί με κάποιον καλύτερο/σύγχρονο?

...

Θάνος

...

3-5. Το reg ειναι MC7805 ON , οι πυκνωτές είαν fine gold nichicon 8 επι 120mf και αφορά το στάδιο της πρόπλησης :BDGBGDB55: , μετα υπάρχουν reg ultra low noise της TEXAS INTR, της σειράς tps που κάνουν την πιό βρόμική δουλεία και είναι καπάκι πάνψ στον δέκτη και στον κονβέρτορα , έχουν δοκιμαστεί εξωτερικά τροφοδοτικά ,, παίζουν διαφορετικά ,, δεν παίζουν καλήτερα η χειροτερα´δλδ , και ξανα try ...

....

Την τελευταία εβδομάδα, προσπαθώ να δω - σε πρώτη φάση εργαστηριακά - την επίδραση διαφορετικών τροφοδοτικών πάνω στο μάμπο. Ο Βασίλης έχει δοκιμάσει πολλές περιπτώσεις μικρών λιλιπούτειων reg και έχει καταλήξει σε αυτή τη διάταξη που περιέγραψε. Δεν ξέρω εάν δοκίμασε και άλλες πιο ακριβές υλοποιήσεις ή αναγκάστηκε να δώσει ότι το καλύτερο σε δεδομένη περιοχή τιμής.
Το αναφέρω γιατί σε πρώτη φάση, εργαστηριακά, δεν φαίνεται το φιλτράρισμα του τροφοδοτικού να είναι ότι καλύτερο μπορούμε να του δώσουμε.

Για παράδειγμα, το παρακάτω γράφημα εν σειρά (RMS=-92dBV) αποτελεί κατώφλι θορύβου (Noise Level) του μάμπο από την είσοδο spdif όπως δίνεται από το Βασίλη.

Όπως φαίνεται η επίδραση της ανόρθωσης δεν είναι και τόσο διακριτική και οι συνιστώσες της είναι ευδιάκριτες. Υπάρχουν και κάποιες κορυφώσεις μετά τo 1KHz αλλά όπως θα δούμε παρακάτω μάλλον είναι εγγενείς της σχεδίασης ή του Sabre εφόσον διακρίνονται και σε άλλες υλοποιήσεις του 9023.

Το επόμενο γράφημα (RMS=-96.5dBV) αποτελεί κατώφλι θορύβου (Noise Level) του μάμπο από την είσοδο spdif, αλλά αυτή τη φορά έχει παρακαμφεί η αρχική τροφοδοσία του μάμπο, δίνοντας κύρια τροφοδοσία μέσω ενός εργαστηριακού τροφοδοτικού Rigol DP832. Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει επηρρεασμός από τα 50Hz και τις συνιστώσες του, είναι πεντακάθαρο και οι μόνες αιχμές είναι οι αναμενόμενες μετά το 1KHz. Να αναφέρω ότι η κατανάλωση ρεύματος εν λειτουργία της spdif δεν ξεπέρασε τα 0,125mA συνολικά.

Το τελευταίο γράφημα (RMS=-96.4dBV) αποτελεί κατώφλι θορύβου (Noise Level) του μάμπο από την είσοδο spdif, με ρόλο αρχικής τροφοδοσίας ένα Salas Ver. 1.1 (τοροειδής μετασχηματιστής), ρυθμισμένο στα ≈200mΑ.

Δεδομένου ότι ανάμεσα στα τρία τροφοδοτικά το χαμηλότερο θόρυβο το έχει εκείνο του Salas (θεωρητικά), βλέπουμε ότι κατά κάποιο τρόπο "τερματίζει" ήδη με την τροφοδοσία του Rigol.
Είναι περιορισμός από τα on board regs (σειράς tps) του mambo, δεν γνωρίζω. Πάντως σε πρώτη φάση φαίνεται ότι ηλεκτρικά τα μέγιστα τα πέρνουμε με διαφορετικό αρχικό τροφοδοτικό.
Εδώ θα είχε ενδιαφέρων, η παράκαμψη του on board τροφοδοτικού που δίνει στο 9023 με κάποιο εκ των δύο παραπάνω, για να βλέπαμε την απευθείας επίδραση διαφορετικής τροφοδοσίας.

Ο εργαστηριακός έλεγχος δεν έχει τελειώσει, απλά συμπληρώνεται με σύνεση για να μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Θα ακολουθήσει και ακουστική εκτίμηση, αλλά για την τελευταία πάντα κρατώ μικρό καλάθι γιατί είναι τόσο μα τόσο υποκειμενική του συστήματος που θα δοκιμαστεί...και θα ταιριάξει.

Attachments

• Noise floor, left, Rigol.png
    Noise floor, left, Rigol.png
    39.7 KB · Views: 194
  • Noise floor, left, Salas.png
    Noise floor, left, Salas.png
    39.3 KB · Views: 194
  • noise floor, left, original.png
    noise floor, left, original.png
    38.7 KB · Views: 195
Last edited:
Μπράβο Μάνο είσαι αστέρι!

Δυο ερωτήσεις.
1) Το φίλτρο ήταν στο on? Δοκιμάστηκε και στο off?
2) H διαφορετική τροφοδοσία έδωσε και διαφορετικό διάγραμμα απόκρισης?

(keep walking!)

Το φίλτρο στο on, δοκιμάστηκε και στο off αλλά το φίλτρο δεν έχει καμία επίδραση σε αυτό το τμήμα του fft.

Αν και σε αυτή τη φάση δεν έχω συγκρίνει τα διαγράμματα απόκρισης (αν και έχουν καταγραφεί) σε γενικές γραμμές δεν είδα κάτι να αλλάζει...αλλά να μην βιαζόμαστε...
Με τα διαγράμματα απόκρισης, δεν ξέρω τι να πω, όλα παρουσιάζουν ένα σχετικό roll-off με το 9023 (όπως και με το αντίστοιχο 9018).
Πιθανόν να είναι θέμα διαδικασίας μέτρησης, όπως στοχευμένα είχε αφήσει να εννοηθεί ο φίλος Γιώργος (βασιλιάς), αλλά παίρνω πολύ πιο φλατ μετρήσεις σε άλλα dac, οπότε...
Αν και εμένα ακουστικά το 9023 δεν με χαλάει ουδόλως!
Για να μετρήσεις άριστα, θέλεις μία λούπα του ενός καναλιού (spdif)πριν την είσοδο στο dac για να αποκλείσεις τυχόν αλλαγή της απόκρισης στο αρχικό σήμα (δηλαδή κρατάς το ένα κανάλι ως αναφορά)...αλλά εδώ που τα λέμε αυτά είναι τρίχες στη μεθοδολογία μέτρησης των dac, εφόσον το εισερχόμενο σήμα είναι από spdif και μάλιστα από emu0404 που πάει παντελώς flat από 20-20KHz - στις αναλογικές μετρήσεις είναι must.
Τα ίδια περί απόκρισης έχω και από το εξειδικευμένο για dac, λογισμικό RightMark Audio Analyser.

Τα νούμερα παιδιά είναι πολύ ψηλά σε κάθε περίπτωση στο university οπου έχω άκρη για σοβαρό εξοπλίσμό βγάλαμε πολύ κάτω σε διάφορες περιπτώσεις , απο κεί και πέρα πάιζουν αλλα πράγματα εντέλει , εάν μετρήσατε το φιλτράρισμα με τους KA nichichon τα αποτελέσματα είναι καλύτερα σε κάθε περίπτωση σε αντιπαράθεση με τους fine gold , οι δέυτεροι ομως βγάνουν μελώδία που είναι και το ζητούμενο , τα πάντα είναι μαγειρική , το tps ας πούμε που θεωρητικά τα σπάει απο μετρήσεις βάση της TEXAS , παίζει και ακριβώς οπώς πρέπει για μηχανή μουσικής , ενω η σείρα LT της linear παρόλο τα καλύτερα που συνοδέυουν το pdf ... απλά δεν ...

αυτά ..

και άλλα

Η δεύτερη στάθμη θορύβου -96,5dB μέσω του τροφοδοτικού Rigol DP832 είναι η χαμηλότερη όλων.
Η τρίτη στάθμη θορύβου -96,4dB με τροφοδοτικό salas είναι κατά 0,1dB υψηλότερη.

@VaSiLiS-T = δεν θυμάμαι από μνήμης ποιους πυκνωτές εξομάλυνσης φοράει. Είναι μετρημένο πάνω στο τελευταίο mambo που έδωσες στο Νίκο (Dalanik), θα δω το βράδυ και θα σου πω.
Το κατώφλι θορύβου, μπορεί να αλλάξει (προς τα κάτω) σε άλλο σύστημα μέτρησης και κυρίως εάν το λειτουργικό είναι 64-bit (σε μένα 32-bit). Οι κορυφώσεις όμως είναι συχνότητες θορύβου που συλλαμβάνει η είσοδος του μετρητικού ασχέτως με το πόσο κάτω μπορεί να φθάσει το κατώφλι θορύβου.
Για παράδειγμα εάν χαμηλώσει και άλλο το κατώφλι του θορύβου, σίγουρα θα ανιχνευθούν και άλλες κορυφώσεις που τώρα αλληλοκαλύπτονται από το κατώφλι του θορύβου. Καλό θα ήταν να τις είχαμε όλες κάτω από τα -112dB όπως στις δύο άλλες περιπτώσεις, που για μένα η σύλληψη κρίνεται καθαρή.
Συμφωνώ, ότι συμβαίνει το "χειρότερο" είναι πιο βέλτιστο ακουστικά, αλλά το έγραψα ότι δεν ήταν (σε πρώτη φάση) ο σκοπός μου.

@Internet King = Γιώργο, μην το κοιτάς σε απόλυτες τιμές. Εάν δεις την ώρα που μετρά, το FFT δεν είναι απολύτως σταθερό και το δεκαδικό παίζει. Σε δεδομένη στιγμή μπορεί το αποτέλεσμα να είναι και αντίστροφα. Για παράδειγμα η κορύφωση που κάνει το μεν γύρω στο 1KHz και το δε γύρω στα 2KHz, κυμαίνεται αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα (στο δεκαδικό όπως είπαμε). Οι απόλυτες τιμές είναι θέμα στιγμής σύλληψης - αυτό που συνήθως κοιτώ στη συγκεκριμένη μέτρηση, είναι σε γενικές γραμμές να μην υπάρχουν έντονες κορυφώσεις είτε από το τροφοδοτικό είτε από το κύκλωμα.

Να πω και εγω τα συγχαρητηρια μου στον Βασιλη για το Mambo dac. Εξαιρετικης ποιοτητας πλακετα, διαλεγμενα υλικα, την χαιρεσε ειδικα μετα απο τοση κινεζια που εχει περασει απ τα χερια μου τελευταια. Πλεον το προτεινω ανεπιφυλακτα σε ολους τους μουσικοφιλους που θελουν να ξεμπερδευουν χωρις πολλα-πολλα.

Το mambo ειναι πολυ καλο και κουτιαζετε as we speak με ενα xmos που εχω περισσευουμενο, ηρθε για να μεινει που λενε. Εξαιρετικη αναλυση, ωραιοτατες μεσαιες και πανω απ ολα ξεκουραστο ακουσμα. Fire and forget καταστασεις.
Μπραβο ρε Μπιλ!

@Internet King = Γιώργο, μην το κοιτάς σε απόλυτες τιμές. Εάν δεις την ώρα που μετρά, το FFT δεν είναι απολύτως σταθερό και το δεκαδικό παίζει. Σε δεδομένη στιγμή μπορεί το αποτέλεσμα να είναι και αντίστροφα. Για παράδειγμα η κορύφωση που κάνει το μεν γύρω στο 1KHz και το δε γύρω στα 2KHz, κυμαίνεται αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα (στο δεκαδικό όπως είπαμε). Οι απόλυτες τιμές είναι θέμα στιγμής σύλληψης - αυτό που συνήθως κοιτώ στη συγκεκριμένη μέτρηση, είναι σε γενικές γραμμές να μην υπάρχουν έντονες κορυφώσεις είτε από το τροφοδοτικό είτε από το κύκλωμα.

Μάνο, εγώ απλώς είδα τα γραφήματα που ανέβασες και παραξενεύτηκα για ποιο λόγο έγραψες ότι το τροφοδοτικό salas ήταν αυτό με τον χαμηλότεροι θόρυβο, κάτι που δεν ήταν δυνατόν να τεκμηριωθεί από τις συγκεκριμένες μετρήσεις. Αυτά τα χαμηλά επίπεδα θορύβου μπορούν να μετρηθούν σωστά κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου και ποτέ με κοινές κάρτες ήχου Η/Υ.

Last edited:
Τη γνώμη μου ζητήσατε για το Mambo, ήρθε η ώρα τη γνώμη μου να λάβετε αγαπητοί μου.

Την κατασκευή μου την είδατε στο post #934. Την έχω κρατήσει όσο πιο απλή και μικροσκοπική γίνεται (αυτή είναι η φιλοσοφία μου). Πλέον τα βύσματα είναι επάργυρα με υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό της CMC, η ασφάλεια είναι της AMR, τα καλώδια στην έξοδο έχουν αλλάξει και είναι ασήμι της Siltech (σήμα) και Audioquest (γη) –όλα τα παραπάνω τα είχα στο συρτάρι με τα υλικά μου-, έχει προστεθεί 1,5mm (πάχος) αλουμινένιο κομμάτι στο κάτω μέρος (σε ολόκληρη την πλευρά) και κολληθεί / βιδωθεί ενώ έχει προστεθεί άλλο ένα όμοιο κομμάτι και στο καπάκι (κόστος λοιπόν το κουτί 2+5=7 ευρώ). Αυτό έγινε καθώς διαπίστωσα ότι το «μικρό μαύρο κουτί» μου είναι εξαιρετικά ευαίσθητο (όπως όλα άλλωστε) στους κραδασμούς / συντονισμούς οπότε προχώρησα στη συγκεκριμένη κίνηση για να του δώσω περισσότερη στιβαρότητα.

Το όλο κατασκεύασμα στηρίζεται σε Aktyna (ανάμεσα υπάρχει αποσβεστικό της EAR Isodamp SD πάχους 3mm) σε ράφι ρακ της TAOC. Και έχει πλέον κλείσει αισίως μια βδομάδα στο ρεύμα (όπως λέει κι ο Β. τόσο θέλει να δώσει το 100%). Α, αντί για τον special πυκνωτή του Β. στα 5V, άλλαξα κι έβαλα ένα 470uF Panasonic HFS (θα δοκιμάσω και λίγο πιο μεγάλο κάποια στιγμή για να δω τι διαφορές θα έχει, αν έχει...) και το πέρασα και μια επάλειψη Vicks, εεε C-37, όπως κάνω σε όλες τις συσκευές μου.

Λοιπόν, το Mambo έτσι τουλάχιστον όπως το έχω εγώ στήσει και μετά από πολύ ψάξιμο στα interconnect αλλά και τα καλώδια ρεύματος (και τη λήψη των τελευταίων) με έχει... απογοητεύσει πλήρως. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ! Πρόκειται για ένα διαβολεμένα καλό DAC που άνετα παίζει για 1000ρικο και βάλε (κυρίως βάλε). Ναι, έχει λίγο πιο μπροστά την εικόνα σε σχέση με άλλα κορυφαία DAC (οπότε μοιάζει, χωρίς να ισχύει, ότι η στερεοφωνική εικόνα του έχει λιγότερο βάθος από τα άλλα), ναι ίσως δείχνει ότι μπερδεύει λίγο παρόμοια πράγματα (π.χ. δύο φωνές που κινούνται σε σχεδόν το ίδιο εύρος) αλλά με προσεκτική στήριξη, με μεγαλύτερη χωρητικότητα στην τροφοδοσία, και το κυριότερο ακόμη και με πολύ φθηνό transport (εγώ το οδηγώ με ένα Pioneer DVD player (30 ευρώ) που όμως παίρνω έξοδο απ’ ευθείας από τον επεξεργαστή), είναι ικανό να προβληματίσει ακόμη και τον ιδιοκτήτη ενός πολύ ικανού αλλά και ταυτόχρονα ακριβού DAC για την ορθότητα της αγοράς του. Ναι, έχει διαφορές με τα πιο ακριβά (μην τρελαθούμε άλλωστε) DAC της αγοράς (δεν είναι Vaughan) αλλά αυτές είναι του ενός ή των δύο το πολύ επιπέδων (κυρίως στη φινέτσα) αντί για τεσσάρων ή πέντε όπως είναι οι διαφορές που παρατηρούμε με τα «κανονικά» DAC κάτω των 1000 ευρώ. Όμως έχει μια συγκλονιστική αμεσότητα, πολύ πυκνά και αληθοφανή «σώματα» και ρυθμό που το οδηγούν στην υπέρβαση. Είμαι πραγματικά πολύ εντυπωσιασμένος. Αυτά κύριοι και τα λέμε ξανά αν προκύψει κάτι ακόμη...

Μάνο, εγώ απλώς είδα τα γραφήματα που ανέβασες και παραξενεύτηκα για ποιο λόγο έγραψες ότι το τροφοδοτικό salas ήταν αυτό με τον χαμηλότεροι θόρυβο, κάτι που δεν ήταν δυνατόν να τεκμηριωθεί από τις συγκεκριμένες μετρήσεις. Αυτά τα χαμηλά επίπεδα θορύβου μπορούν να μετρηθούν σωστά κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου και ποτέ με κοινές κάρτες ήχου Η/Υ.

Γιώργο, πρέπει να σε μπέρδεψα με το παρακάτω απόσπασμα που παραθέτω στα λεγόμενά μου.

...
Δεδομένου ότι ανάμεσα στα τρία τροφοδοτικά το χαμηλότερο θόρυβο το έχει εκείνο του Salas (θεωρητικά), βλέπουμε ότι κατά κάποιο τρόπο "τερματίζει" ήδη με την τροφοδοσία του Rigol.
..ι.

Δεν εννοούσα το λιγότερο στη δοκιμή, αλλά το λιγότερο βάση των προδιαγραφών σχεδίασης...για αυτό έγραψα θεωρητικά.
Μη ξεχνάμε ότι η αρχική τροφοδοσία ήταν: πάνω στο 7805 της ON, πάνω στην έξοδο του γραμμικού τροφοδοτικού της Rigol και πάνω στην έξοδο του shunt regulator Salas Ver. 1.1 - ανάμεσα σε αυτά το χαμηλότερο θόρυβο, το μετράς σαφώς στο Salas και με έναν απλό παλμογράφο...
Αυτό που δεν μετράς με τίποτα με τον εξοπλισμό που διαθέτουμε είναι αυτά τα μικρά σαν το tps, τα οποία απαιτούν πολύ ειδικό εξοπλισμό που σαφώς δεν διαθέτουμε.

Το Noise Level που μέτρησα στο ARTA, δεν εστιαζόταν στο θόρυβο κανενός τροφοδοτικού, αλλά στο κατώφλι που παρουσιάζει το ίδιο το dac και κατά πόσο αυτό επηρεάζεται από την αλλαγή της αρχικής τροφοδοσίας. Μη ξεχνάμε ότι και στις 3 περιπτώσεις ακολουθεί το λιλιπούτειο tps.

Τα νούμερα παιδιά είναι πολύ ψηλά σε κάθε περίπτωση στο university οπου έχω άκρη για σοβαρό εξοπλίσμό βγάλαμε πολύ κάτω σε διάφορες περιπτώσεις , απο κεί και πέρα πάιζουν αλλα πράγματα εντέλει , εάν μετρήσατε το φιλτράρισμα με τους KA nichichon τα αποτελέσματα είναι καλύτερα σε κάθε περίπτωση σε αντιπαράθεση με τους fine gold , ...

Μόλις τους κοίταξα...είναι οι fine gold (Nichicon)

Last edited:

Γιώργο, πρέπει να σε μπέρδεψα με το παρακάτω απόσπασμα που παραθέτω στα λεγόμενά μου.

Δεν εννοούσα το λιγότερο στη δοκιμή, αλλά το λιγότερο βάση των προδιαγραφών σχεδίασης...για αυτό έγραψα θεωρητικά.

Ναι , όντως με μπέρδεψες, νομιζοντας ότι η σύγκριση των τροφοδοτικών έγινε με βάση τα αποτελέσματα της δοκιμής.

Είχα να το τζολέψω καιρό.
Κι αφού έχω μάθει πια καλά τον ήχο του,είπα χθες να ξαναβάλω επάνω τον μεγάλο τοροειδή που είχα στην αρχή από περιέργεια.
Τον έβαλα σε ίδια συνδεσμολογία όπως τον μικρό.
Λοιπόν η ανάλυση που δίνει με τον μεγάλο,δεν έχει σχέση με τον μικρό.
Και το παράξενο είναι πως αντί να σκληρύνει,μαλάκωσε κιόλας,το άνω άκρο έγινε πιο φινετσάτο.
Θα μας τρελάνει στο τέλος αυτό.:jester:

Εμ, είδες (και διάβασες) τον ttquatro και ζήλεψες. Μολόγα..
:)

:flipout:
Αμ αν δεν ζηλέψω τον tt που είναι και reviewer κι έχει ακούσει τα πάντα,ποιον να ζηλέψω;;;
Πάντως στην αρχή-αρχή που το είχα έτσι,δεν έπαιζε έτσι...
Θα το απαρατήσω έτσι λοιπόν λίγο καιρό και θα ξαναβάλω το μικρό,να δω.
Δεν το ψάχνω και πολύ,μάλλον τίποτα βραδυφλεγή μάγια έχει κάνει ο θείος-Τσίκης :flipout: