Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Παραγγηλα και εγω ενα ντακ απο τον Βασιλη,χωρις και να ξερω πολλα απο ντακ και αρχεια,νομιζω για αρχη εχω κανει μια αριστη επιλογη.Και μια ερωτιση παιδια, ακουγωνται διαφορες στις δυο θεσεις του βαθυπερατου φιλτρου.

Όντως έκανες μια άριστη επιλογή και θα το διαπιστώσεις και
με τα αυτιά σου όταν με το καλό θα παραλάβεις και θα αρχίσεις να ακούς τις μουσικές σου.
Όσο αφορά την ερώτηση σου για το αν ακούγονται διαφορές απο το βαθυπερατό φίλτρο οι απόψεις διαφέρουν,εγώ προσωπικά στο σύστημα μου δεν μπορώ να ακούσω διαφορές.
Καλές ακροάσεις!!!!

Παιδια εχει αντιμετοπισει κανενας προβλημα με την ελιψη γαλβανικης απομονοσης της μοντουλας cm6631.

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Εν τω μεταξύ κάποιος πρέπει να πει σε αυτόν εδώ,πως κάπου κάνει λάθος.Χοντρό.
Αν παρεις μονο το φιλτρο απο mauser τα ιδια λεφτα θα σου βγει,(+φπα και μεταφορικα ελαχιστο, 20+ ευρω επι της τιμης) εκει πονταρει πιστευω. Για την ιστορια εγω το πηρα απο μπευ απο εναν τυπο που ξεπουλουσε υλικα. Κοιταξτε και Φανο, σιγουρα θα εχει και ο Κατουμας εχει schaffner θυμαμαι, ακριβα αλλα εχει.

Re: Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Παιδια εχει αντιμετοπισει κανενας προβλημα με την ελιψη γαλβανικης απομονοσης της μοντουλας cm6631.

ναι και στο cm6631 και στο xmos περναει θορυβος απο το λαπτοπ οταν ειναι στην μπριζα. Αν εχεις λαπτοπ ομως με καλη μπαταρια, η δικια μου πχ αντεχει 6 ωρες, δεν υπαρχει θεμα γιατι εκτος δικτυου δεν ακουγετε κιχ.

Κι εγώ αντιμετώπισα και μάλιστα ξαφνικά και σοβαρό. Μάλιστα ο θόρυβος έβγαινε απο δύο συγκεκριμένες θύρες (προφανώς και απο τις άλλες αλλά όχι στην ίδια ένταση!)
Λύθηκε με ανεξάρτητη τροφοδοσία της usb.

Θα ήθελα να μάθω,με αφορμή την ερώτηση του spmires,πως μπορούμε να καταλάβουμε αν έχουμε κάποιο πρόβλημα λόγω έλειψης γαλβανικής απομόνωσης;
Ρωτώ γιατί και ´γώ ''παίζω'' με cm6331a και δεν έχω κάποιο ακουστό πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Θα ήθελα να μάθω,με αφορμή την ερώτηση του spmires,πως μπορούμε να καταλάβουμε αν έχουμε κάποιο πρόβλημα λόγω έλειψης γαλβανικής απομόνωσης;
Ρωτώ γιατί και ´γώ ''παίζω'' με cm6331a και δεν έχω κάποιο ακουστό πρόβλημα μέχρι στιγμής.
αν δεν την ακους δεν εχεις προβλημα :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Λεν οτι μεταφραζετε η ελειψη γαλβανικης απομονωσης και με μη τελειο μαυρο στην εικονα,προιον ισως ψιφιακου θορυβου

Λεν οτι μεταφραζετε η ελειψη γαλβανικης απομονωσης και με μη τελειο μαυρο στην εικονα,προιον ισως ψιφιακου θορυβου

Δηλαδή,όταν λές μη τέλειο μαύρο στην εικόνα,τι εννοείς;
Επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με ήχο δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό πράγμα μιλάς.

Λεν δηλαδη για την εικονα στο μουσικο υποβαθρο ,και για ξεκαθαρη απεικονιση,κινηση μουσικων ειδολων λενε?

Λεν δηλαδη για την εικονα στο μουσικο υποβαθρο ,και για ξεκαθαρη απεικονιση,κινηση μουσικων ειδολων λενε?

Εντάξει και πάλι δεν κατάλαβα τίποτα :stupid: αλλά δεν πειράζει.

Ωραία σε ευχαριστώ,μήπως υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση από Ελλάδα η από εξωτερικό με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά;
Να προτιμήσω κάποιο Schaffner,αν βρώ,η και κάποιο άλλο με παρόμοια χαρακτηριστικά μας κάνει την δουλειά μας;

Εγώ χρησιμοποιώ Schaffner

'Όχι ακριβώς,δεν είναι το ίδιο πράγμα αυτό που λες.
Αυτό,αν μπορούσε να το αντιστοιχίσει κανείς,θα ήταν το μόνιμο κατώφλι θορύβου,ο λόγος σήματος προς θόρυβο δηλαδή.
Εδώ όμως μιλάμε για εξωγενείς θορύβους που περνούν,φουρφούρια,read-write σκληρών,κλπ...
Αυτό αντιμετωπίζει η γαλβανική απομόνωση.
Στην τιβί θα ήταν πχ.,σαν μια γραμμή στην μέση την ώρα που δουλεύει το a/c ή το ψυγείο.Κατάλαβες.

Εάν περνά θόρυβος, με ανοιχτά τα πάντα αλλά δίχως σήμα, εάν ανεβάσεις την ένταση αρκετά, κάποια στιγμή θα ακούσεις διάφορα μέσα από το ηχείο.
Επίσης, με τις ίδιες προυποθέσεις, εάν παίζεις μέσω φορητού για παράδειγμα και κουνήσεις τον κέρσορα ή κάνεις μια αναζήτηση στο σκληρό και πάλι θα ακούσεις διάφορα περίεργα στα ηχεία.
Εάν δεν ακούς τίποτα ότι και να κάνεις...απλά δεν περνά θόρυβος.
Το σωστότερο είναι να λέμε ότι θόρυβο (κατώφλι) έχει κάθε συσκευή στην αλυσίδα μας, το θέμα είναι να μην προστεθεί κάποιος κρίκος που να ανεβάζει το θόρυβο πάνω από το θόρυβο της χειρότερης συσκευής μας.

Εάν περνά θόρυβος, με ανοιχτά τα πάντα αλλά δίχως σήμα, εάν ανεβάσεις την ένταση αρκετά, κάποια στιγμή θα ακούσεις διάφορα μέσα από το ηχείο.
Επίσης, με τις ίδιες προυποθέσεις, εάν παίζεις μέσω φορητού για παράδειγμα και κουνήσεις τον κέρσορα ή κάνεις μια αναζήτηση στο σκληρό και πάλι θα ακούσεις διάφορα περίεργα στα ηχεία.
Εάν δεν ακούς τίποτα ότι και να κάνεις...απλά δεν περνά θόρυβος.
Το σωστότερο είναι να λέμε ότι θόρυβο (κατώφλι) έχει κάθε συσκευή στην αλυσίδα μας, το θέμα είναι να μην προστεθεί κάποιος κρίκος που να ανεβάζει το θόρυβο πάνω από το θόρυβο της χειρότερης συσκευής μας.

Τότε πρέπει να είμαι εντάξει από θέμα θορύβου,αφού όσο και να ανεβάσω την ένταση δεν ακούω τίποτα από τα ηχεία,ότι και να κάνω,παρ' όλο που παίζω με λάπτοπ και χωρίς μπαταρία.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα υλοποίησης,υλικών η τύχης.
Ευτυχώς!!!

Και απο τι καταλαβα κι εγω το ντακ του Βασ ειναι σπεσιαλ και απροβλειματιστο.:ernaehrung004:

Και απο τι καταλαβα κι εγω το ντακ του Βασ ειναι σπεσιαλ και απροβλειματιστο.:ernaehrung004:

δυστυχως δεν ειναι θεμα του ντακ αυτο, ειναι θεμα της υπολοιπης αλυσιδας

Αν θέλει κανείς να διαπιστώσει με απλό τρόπο αν χρειάζεται γαλβανική απομόνωση,ας βάλει τα ακουστικά του στην έξοδο ακουστικών του pc η του λαπ.
Αν εκεί ακούει θορύβους (χωρίς μουσική να παίζει),κατά 99% οι ίδιοι θόρυβοι περνούν και στο ντακ.

Αν θέλει κανείς να διαπιστώσει με απλό τρόπο αν χρειάζεται γαλβανική απομόνωση,ας βάλει τα ακουστικά του στην έξοδο ακουστικών του pc η του λαπ.
Αν εκεί ακούει θορύβους (χωρίς μουσική να παίζει),κατά 99% οι ίδιοι θόρυβοι περνούν και στο ντακ.

Σωκράτη έχεις δίκιο τελικά,επειδή έκανα την δοκιμή που πρότεινες και άκουσα ένα πολύ μικρό θόρυβο απο την έξοδο ακουστικών του λάπτοπ,λέω δεν πάω να βάλω και το αυτί μου πάνω στο μεγάφωνο του ηχείου και όντως διαπίστωσα ότι ακούγεται ένας πολύ μικρός θόρυβος όταν η ένταση ανεβαίνει αρκετά,κάτι που δεν μπορούσα να το ακούσω από την θέση ακρόασης.
Άρα έχω και 'γώ κάποιο μικρό πρόβλημα με την μη ύπαρξη γαλβανικής απομόνωσης,τελικά,που όμως δεν επηρεάζει την μουσική απόλαυση με το mambo.
Πάντως ενώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το cm6331a,κάποια στιγμή ίσως σκεφτώ μια ενδεχόμενη αναβάθμιση με xmos και γαλβανική απομόνωση.:Banane0:
Ίσως αυτό είναι το καλό της υπόθεσης του mambo,μπορείς ανά πάσα στιγμή να αλλάξεις κάποια πλακέτα η να προσθέσεις κάτι άλλο πολύ εύκολα.

Την καλημέρα μου σε όλους.

Μη ξεχνάτε υπάρχει και 6631Α με γαλβανική απομόνωση...δεν είναι μονόδρομος το xmos (αν και πολλά υποσχόμενο...απλά περιμένουμε).
Μη ξεχνάτε επίσης και την ανεξάρτητη τροφοδοσία πάνω στο usb.