Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Σωκράτη έχεις δίκιο τελικά,επειδή έκανα την δοκιμή που πρότεινες και άκουσα ένα πολύ μικρό θόρυβο απο την έξοδο ακουστικών του λάπτοπ,λέω δεν πάω να βάλω και το αυτί μου πάνω στο μεγάφωνο του ηχείου και όντως διαπίστωσα ότι ακούγεται ένας πολύ μικρός θόρυβος όταν η ένταση ανεβαίνει αρκετά,κάτι που δεν μπορούσα να το ακούσω από την θέση ακρόασης.
Άρα έχω και 'γώ κάποιο μικρό πρόβλημα με την μη ύπαρξη γαλβανικής απομόνωσης,τελικά,που όμως δεν επηρεάζει την μουσική απόλαυση με το mambo.
Πάντως ενώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το cm6331a,κάποια στιγμή ίσως σκεφτώ μια ενδεχόμενη αναβάθμιση με xmos και γαλβανική απομόνωση.:Banane0:
Ίσως αυτό είναι το καλό της υπόθεσης του mambo,μπορείς ανά πάσα στιγμή να αλλάξεις κάποια πλακέτα η να προσθέσεις κάτι άλλο πολύ εύκολα.

Την καλημέρα μου σε όλους.

:a0210::ernaehrung004:

Να ρωτήσω τους γνωρίζοντες...
Τα φίλτρα που έχουν τα τροφοδοτικά των υπολογιστών,κάνουν;
(Αυτά που έχουν ένα πηνίο,μια-δυο αντιστάσεις κι ένα πυκνωτή,ακριβώς μετά το iec.)
Γιατί έχω ένα κάρο από δαύτα,να εγχειρίσω ένα αν είναι..

Να ρωτήσω τους γνωρίζοντες...
Τα φίλτρα που έχουν τα τροφοδοτικά των υπολογιστών,κάνουν;
(Αυτά που έχουν ένα πηνίο,μια-δυο αντιστάσεις κι ένα πυκνωτή,ακριβώς μετά το iec.)
Γιατί έχω ένα κάρο από δαύτα,να εγχειρίσω ένα αν είναι..

Αυτά δεν κάνουν για dac

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Είχα ξεκινήσει να φτειάξω έναν προενισχυτή με επιλογέα εισόδων ελεγχόμενο από arduino και στο ίδιο κουτί να βάλω έναν ενισχυτή ακουστικών. Δεν είχε ολοκληρωθεί το σχέδιο όταν προέκυψε το Μαμπο του Βασίλη. Έτσι τα σχέδια αναθεωρήθηκαν, κατασκευάστηκε ένας επιλογέας spdif εισόδων και απεφάσισα να συμπεριλάβω το Μαμπο με τον επιλογέα ψηφιακών πηγών και τον επιλογέα αναλογικών πηγών στο ίδιο κουτί και μελλοντικά αν χωράει να μπει μια μονάδα προενίσχυσης ή μια μονάδα ενισχυ´τού ακουστικών. Έτσι έχουμε μια πρώτη εικόνα της κατασκευής. (Η φωτογραφία είναι από κινητό και όχι τόσο πετυχημένη. Θα ακολουθήσει νέα προσπάθεια φωτογράφησης.)

IMAG0026.jpg

Δεν ξέρω ακόμη αν πρέπει βάλ κάποια μεταλλικά χωρίσματα ανάμεσα στις διάφορες μονάδες.

Last edited:
Δεν χρειάζονται να μπουν μεταλλικά χωρίσματα. ΠΡΟΣΕΧΕ μόνο την ασφαλειοθήκη να μην χορεύει στον αέρα ...

Αλήθεια, πως παίζει το μηχάνημα, το έχεις ακούσει για να μας πεις τη γνώμη σου ;

Last edited:
Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Το σύστημα είναι υπό κατασκευή. Τα κομμάτια έχουν δουλεψει μεμονωμένα. Ο επιλογέας ψηφιακών εισόδων έχει δοκιμαστεί μαζί με το Μάμπο και το Αρντουίνο με τροφοδοσία από τροφοδοτικό υπολογιστού και δούλεψε κανονικά με σωστά κλειδώματα. Στο μηχάνημα που είναι υπό συναρμολόγηση υπάρχουν ένα τροφοδοτικό +- 15 για προενισχυτή ή ενισχυτή ακουστικών, ένατ τροφοδοτικό 12 volt για την λειτουργία του Αρντουίνο και του επιλογέα ψηφιακών εισόδων, καθώς και ο μετασχηματιστής 6 volt για το Μάμπο. Σαν σύνολο δεν έχει ακόμη λειτουργήσει, είνα υπό συναρμολόγηση. Τελικά θα υπάρχουν 8 ψηφιακές εισοδοι και 9 αναλογικές + 1 που θα προέρχεται από τις ψηφιακές (έξοδος του ντακ). Θα ανεβάσω και άλλες φωτογραφίες για σχόλια και συμβουλές.

Όποιο παλουκάρι ,, θέλει να αναβαθμίσει την πρώτη γεννιά mambo dac , σε v2

να μου πεί , να έχω το νου μου να παραγγείλω έξτρα κερατάκια , έντος του 5ημερου θα κάνω παραγγελεία απο τα εξωτερικά αυτά τα μαγικά εξαρτήματα που έχουν μέσα τους τον καπνό που άν φύγει μετά δεν παίζουν ..

ΔΩΡΕΑΝ η αναβάθμιση

φιλιά στα μούτρα ..

με τα buffers μήπως σκέφτεσε να οδηγήσεις ενεργά ηχεία σε μεγάλη απόσταση ;

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

με τα buffers μήπως σκέφτεσε να οδηγήσεις ενεργά ηχεία σε μεγάλη απόσταση ;

Όχι απλά πειραματίζομαι. Αν δεν δοκιμάσω δεν θα μάθω αν κάτι αλλάζει. Αυτό είναι το σκεπτικό μου.

Πρώτη προσπάθεια τοποθέτησης buffer στο mambo v2.
Δυο τελεστικοί OPA604. Αύριο οι επίσημες ακροάσεις.

Οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι καλές, γιά να δούμε και σήμερα άλλη μια προσπάθεια αν θ' αλλάξει κάτι.
Είχε αναφέρει κάποιος, νομίζω ο Μανόλης (Lemon), για ένα buffer απο το diyaudio; Νομίζω του γερμανού.

Moυ το έδωσε και το δοκίμασα Στέλιο.

Κάποια λεπτόηχα συστήματα θα το εκτιμήσουν, πιστεύω.
Υπάρχει μια σαφής αύξηση τωn σωμάτων σε όλο το φάσμα και γενικά στρογγυλέματος. Είναι δε πολύ ξεκούραστο.

Στο δικό μου το σύστημα (που πονάει αλλού), προτίμησα την έξοδο του 9023.

+++
Επίσης ο Μάνος μου έστησε salas τροφοδοσία (ολίγον καουμπόικη γιατί δεν είχαμε κατάλληλο μτσ).

mambo v2 salas.jpg

Το dacάκι απογειώθηκε!
Σοβαρότατη αύξηση της σκηνής προς τις τρεις κατευθύνσεις, ακόμα μεγαλύτερη ησυχία και διαχωρισμός οργάνων, ίσως και λίγο καλύτερο punch/ζωντάνια (αλλά αυτό θέλω να το τσεκάρω σε κάποιο μεγαλύτερο σύστημα απο το δικό μου).
Οι δοκιμές συνεχίζονται αλλά μπορώ πλέον να το πω με σιγουριά ότι πρόκειται για μια σοβαρή αναβάθμιση του v2!
Να το δοκιμάσεις και αυτό οπωσδήποτε!

:flipout::flipout::flipout:

Έχει δύο τροφοδοσίες πάνω, ώστε να κάνω εύκολα τη σύγκριση.
ένα τζάμπερ και ξεκούμπωμα 2 καλωδίων και ακούω το v2 απο ac άμεσα!

Ο Μάνος είναι γενικά θησαυρός.
Όταν ολοκληρωθεί η dc/salas τροφοδοσία θα το ξαναπαρουσιάσω και θα το κάνω βόλτα για όποιον ενδιαφέρεται.

+++
Γενικά το project v2 αποδεικνύει ότι έχει κι άλλο ψωμί και συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα.
ελπίζω ο Βασίλης να το διατηρήσει ζεστό ή τουλάχιστον η κοινότητά diy του ΑVclub να συνεχίζει να παίζει με το μικρό της οικογένειας!

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Τι καουμπόικη, αυτο εδω εχει και εξάτμιση..

Και τι εξάτμιση,μπουρί!
Εγώ το είδα από κοντά,ο Μανώλης έχει κάνει έξυπνη δουλειά,ανάλογα πως θέλει να το τροφοδοτήσει ο Νίκος,βάζει και το IEC στην κατάλληλη υποδοχή.
Αισθητικά πάντως,είναι λίγο για φόβο:flipout:

Το είχα στο χέρι της προάλλες και με πέτυχε ο γείτονας στο ασανσέρ...
το κοίταξε λίγο περίεργα και μου είπε: "δε πιστεύω να μας ανατινάξεις!" :afro: