Λοιπόν, πρώτη διαπίστωση με τ’ αφτιά μου ότι αλλαγή στον ήχο φέρνουν τα τροφοδοτικά στο mambo.
Έχω φτιάξει δυο τροφοδοτικά, αυτά που φαίνονται στην φωτογραφία.
Α.Το κάτω είναι με ΕΙ μετασχηματιστή, 2Χ4700 μF Lelon πυκνωτές και ακολουθούν δυο ανεξάρτητα τμήματα με lm317 που στο καθένα ρυθμίζεται η τάση ξεχωριστά.
Β.Το πάνω είναι και αυτό με ΕΙ μετασχηματιστή, 1Χ4700μF Nippon , lm317 για το θετικό τμήμα και 1Χ4700μF Nippon , lm337 για το αρνητικό.
Και στις δυο περιπτώσεις σε ρύθμιση στα 7,5V και παίρνοντας φυσικά από το ένα τμήμα του εκάστοτε τροφοδοτικού, ο ήχος είναι διαφορετικός.
Γρήγορες αλλαγές από το ένα τροφοδοτικό στο άλλο και στο ίδιο μουσικό κομμάτι δίνουν ένα προβάδισμα στο δεύτερο με το οποίο παρουσιάζονται αρκετά πιο αέρινες οι υψηλές συχνότητες που βοηθούν στη δημιουργία πιο ανοιχτής εικόνας, παρόλο που η αρχική χωρητικότητα προ του σταθεροποιητή είναι η μισή.
Επίσης το αποτέλεσμα είναι πιο ουδέτερο σε αντίθεση με το πρώτο τροφοδοτικό που εμφανίζεται λίγο χρωματισμένο.
Απ’ ότι φαίνεται σε αυτό το πακετάκι πρώτο μέλημα είναι να φορεθεί η κατάλληλη τροφοδοσία και μετά όλα τα άλλα.
Ελπίζω ότι με τροφοδοσία Σάλας θα αλλάξει αρκετά το αποτέλεσμα, αν κρίνω από την εμπειρία μου στα phono stage που τα έχω χρησιμοποιήσει.