Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Σταύρο γιατί να κάνει προσπάθεια ένωσης;
Άλλωστε το ζητούμενο δεν είναι η ανάγκη σύνδεσης του σασί με τη γείωση του κυκλώματος.

Νομίζω ότι είναι πάγια πλέον τακτική των κατασκευών (είτε diy είτε εμπορικών) να μην συνδέουν τη γείωση του κυκλώματος με το σασί. Στο σασί συνδέουν μόνο τη γείωση του ρευματολήπτη, για λόγους ασφαλείας, μάλιστα πολλές φορές στις εμπορικές συσκευές δεν υπάρχει καν γείωση ρευματολήπτη.

Διαφορετικά, ελοχεύει κίνδυνος να έχεις λούπα γείωσης μεταξύ των συσκευών και να φας ένα ωραιότατο θόρυβο που θα ψάχνεις από που προέρχεται.
Γνώμη μου είναι να το αφήσει ως έχει και εάν θέλει απλά να βελτιώσει κάτι να μετρήσει το επαγωγικό ac (αν θυμάμαι καλά τον όρο) μεταξύ σασί και γείωσης μπρίζας (απομονώνοντας το καλώδιο γείωσης) και να βρει τη σωστή πολικότητα του ac στο M/T της ψηφιακής πηγής.

Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Γνώμη μου είναι να το αφήσει ως έχει και εάν θέλει απλά να βελτιώσει κάτι να μετρήσει το επαγωγικό ac (αν θυμάμαι καλά τον όρο) μεταξύ σασί και γείωσης μπρίζας (απομονώνοντας το καλώδιο γείωσης) και να βρει τη σωστή πολικότητα του ac στο M/T της ψηφιακής πηγής.

το έχω ήδη κάνει αυτό (με την πολικότητα του πρωτεύοντος). Θα το αφήσω ως έχει λοιπόν, ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Τον τελευταίο καιρό είχα κάποιο ηχητικό πρόβλημα με το mambo v1 που τελικά αποδείχθηκε ότι προέρχονταν (απ' ότι με πληροφόρησε ο Βασίλης) απ' το τσιπάκι sabre 9023.

Είχα ενημερώσει τον Βασίλη και το πήγα από εκεί για να το φτιάξει και με την ευκαιρία να το αναβαθμίσει σε v2.

Τελικά το αναβάθμισε αλλάζοντας το τσιπάκι με νέο και βάζοντας 2 μεγάλους πυκνωτές από το v3,στην θέση των 8 μικρών που έχει το v2,με κάτι πατέντες που έγιναν καθώς και επανασύνδεση των 2 διόδων που είχα κόψει,για να μπορώ να χρησιμοποιήσω το 6-0-6 μετασχηματιστή που είχα πάρει.
Μου λέει,''άκουσε το όπως σου το δίνω και μην το πειράξεις γιατί αυτό είναι τώρα v2,5'' :flipout:.

Αφού πρώτα το σύνδεσα στην θέση του v1,μόλις χθές κατόρθωσα να το ακούσω στο σύστημα μου και μάλιστα σε λίγο πιο μεγάλες εντάσεις απ' ότι ακούω συνήθως,μετά και από προτροπή του φίλου Νίκου (Dalanik),για να μπορέσω να έχω πιο σωστή άποψη για τον ήχο του.

Παρεπιπτόντως να αναφέρω ότι είχα πάει μια ολιγόωρη επίσκεψη στο σπίτι του Νίκου πρίν μερικές ημέρες ,πρίν παραλάβω το δικό μου v2,για να ακούσω το v2 του με salas και διαφορές μεταξύ spdif και usb to i2s.

Ακούσαμε σε εντάσεις αρκετά μεγαλύτερες απ' ότι ακούω εγώ συνήθως στο σπίτι μου τους τελευταίους μήνες,λόγω πανελληνίων εξετάσεων της κόρης μου φέτος και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πόσο λεπτομέρεια όγκο και σώμα είχε ο ήχος που ακούγαμε χωρίς να κουράζει και η μεγάλη και τρισδιάστατη σκηνή που δημιουργόταν,παρόλο που ο χώρος είναι λίγο ''περίεργος'' και έχει προβλήματα απ' ότι μου είπε και ο Νίκος.

Επίσης οι διαφορές μεταξύ spdif και usb to i2s καθώς και μεταξύ mambo v2 χωρίς salas και με salas ήταν σχετικά εύκολα αναγνωρίσημες υπέρ των δεύτερων φυσικά.

Νόμιζες ότι υπάρχει περισσότερη πληροφορία στον ήχο,ενώ δεν υπήρχε στην πραγματικότητα,και έδινε στην σκηνή ένα άλλο ''αέρα'' πιο ευχάριστο καθώς και περισσότερη λεπτομέρεια.

Αυτά λοιπόν ήθελα να συγκρίνω,από μνήμης λίγων ημερών βέβαια,βάζοντας να ''παίξει'' το δικό μου αναβαθμισμένο mambo στο συστημά μου.

Λοιπόν αυτό που άκουσα είναι ''2 σκαλιά'' πάνω απ' αυτό που άκουγα τόσο καιρό απο το προηγούμενο mambo v1.
Το είχα ακούσει αρκετές φορές και σε μεγαλύτερες εντάσεις αλλά ηχητικά ήταν αρκετά κάτω απ' το αναβαθμισμένο.
Δεν ξέρω μήπως είχε κάποιο πρόβλημα το τσιπάκι απο πολύ καιρό και δεν το είχα πάρει χαμπάρι όπως τελευταία που μου έκανε κάποιες παραμορφώσεις στο ένα κανάλι.

Αλλιώς πώς μπορώ να δικαιολογήσω την διαφορά αυτή αναμεταξύ τους.

Τώρα όσο αφορά την σύγκριση,από μνήμης επαναλαμβάνω,απ' αυτό που είχα ακούσει στο σπίτι του Νίκου πλήσίασε πολύ σε λεπτομέρεια όγκο και σώμα αλλά ίσως υπολείπεται λίγο στην διάσταση που δίνει στην σκηνή.

Βέβαια μιλάμε για διαφορετικό σύστημα και διαφορετικό χώρο οπότε δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι ακριβώς φταίει καθώς και για άστρωτους πυκνωτές στο δικό μου.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ήχος έφτασε σε ψηλά επίπεδα για το συστημά μου και για τα αυτιά μου.

Ευχαριστώ και πάλι τον Βασίλη για την πλήρη υποστήριξη και βοήθεια σε ότι και να συμβεί στο mambo.

ΥΓ. Έπαθα πλάκα με τον ήχο που έβγαζαν τα λιλιπούτεια Chario του Νίκου με την οδήγηση του εξαιρετικού Densen B110,αν δεν κάνω λάθος και φυσικά το mambo V2 με salas και usb to i2s.
Μικρά στο μάτι μεγάλα στον ήχο όμως.

Να το χαίρεσαι το σύστημα σου Νίκο και θα τα πούμε σύντομα.

Ήθελα να συγκρίνω

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Τάσο!
Το συστηματάκι μου παίζει καλούτσικα στη μετα-mambo εποχή ή καλύτερα να πω ότι μου κάνει τα κέφια.
(η αλήθεια είναι ότι πέρασα και δύσκολα με άλλα ηχεία και άλλο dac, πριν έρθει σε αυτό το σημείο χεχε).

θα προχωρήσουμε παρέα και με τα άλλα τα παιδιά, με τις δοκιμές και βελτιώσεις... Είμαι σιγουρος ότι θα παιξουν όλα όπως θέλουμε στα συστήματά μας.

:-)

Νομίζω ότι είναι πάγια πλέον τακτική των κατασκευών (είτε diy είτε εμπορικών) να μην συνδέουν τη γείωση του κυκλώματος με το σασί. Στο σασί συνδέουν μόνο τη γείωση του ρευματολήπτη, για λόγους ασφαλείας, μάλιστα πολλές φορές στις εμπορικές συσκευές δεν υπάρχει καν γείωση ρευματολήπτη.

Διαφορετικά, ελοχεύει κίνδυνος να έχεις λούπα γείωσης μεταξύ των συσκευών και να φας ένα ωραιότατο θόρυβο που θα ψάχνεις από που προέρχεται.

Σήμερα συνέδεσα το CM6631A. Από την στιγμή που συνδέουμε το ground του mambo με το ground του usb receiver ουσιαστικά δεν το συνδεουμε και με την γείωση του δικτύου?

Λειτουργεί και χωρίς τη σύνδεση του ground, εξαιτίας της ήδη υπάρχουσας ένωσης μέσω του i2s ground.

Το αναμενόμενο είναι να μη συνδέεται η γείωση του mambo με τη γείωση του δικτύου, οπότε δεν θα υπάρχει και λούπα...

Μερικοί Μ/Τ έχουν γείωση στη σύνδεση με το πρωτεύων οπότε και πάει στο σασί, το δευτερεύων όμως δεν περιπλέκεται με τη γείωση του ρευματολήπτη.

Οκ θα δοκιμάσω να αποσυνδεσω την γείωση του USB. Θόρυβο πάντως δεν πήρα ευτυχώς. Δεν ξέρω μήπως παίζει ρολο το ότι τροφοδοτικα στα PC παίρνω πάντα επώνυμα.

Μπα δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το επώνυμο προϊόν, τουλάχιστον στο βαθμό που συνδέεται με τη σωστή σχεδίαση και υλοποίηση.
Εφόσον συνδέεις υπολογιστή στη usb θύρα του receiver, τουλάχιστον μπορείς να δεις με ένα πολύμετρο το τι γίνεται από τη μεριά του υπολογιστή σου, εάν υπάρχει συνέχεια μεταξύ γείωσης τροφοδοσίας και γείωσης μπρίζας.
Στην περίπτωση που δεν υπάρχει απομόνωση και έχεις συνέχεια τότε αυτή η λούπα περνάει και στο mambo και σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή συνδέεται το mambo μέσω του εξωτερικού των rca. Σε αυτήν την περίπτωση έχεις κανονική λούπα γείωσης και πιθανόν να έχεις βόμβο.

Τεχνικός φίλος, μου είχε πει ότι σε όλη την αλυσίδα, μόνο ο ολοκληρωμένος ή ο προ (συνήθως) έχει σύνδεση με τη γείωση του δικτύου, ενώ όλες οι λοιπές συσκευές πρέπει να έχουν πλήρη απομόνωση μεταξύ γείωσης δικτύου και γείωσης σήματος. Είναι πάντως μεγάλο θέμα, ειδικά όταν παντρεύεις διάφορες συσκευές διαφορετικών εταιριών που η κάθε μία ίσως χρησιμοποιεί διαφορετική προσέγγιση.
Απεναντίας στις diy υλοποιήσεις μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου.

Χρησιμότατο πράγματι, ήδη το αποθήκευσα για μελέτη.
Εάν κάποιος έχει και αντίστοιχη δουλειά στα ελληνικά (ναι σιγά τώρα), ακόμα καλύτερα.

Εχει δοκιμάσει κάποιος το V2 με ενα απλό περιποιημένο LM317 στά 7,5V ; Οι δοκιμές μου λένε οτι είναι η καλύτερη τροφοδοσία ακόμα και απο Salas. Μερικές μέρες ακρόαση για σιγουριά, αλλά μάλλον δεν κάνω λάθος.

Στέλιο αυτό θέλω να το ακούσω και στο δικό μου σύστημα.
Μόλις τελειώσεις άφησέ το όπως είναι. :a0210:

Μόλις προχθές δοκίμασα ένα linear τροφοδοτικό νεότερης γενιάς και έχω πάθει την πλάκα μου.
Καμία σχέση με το mambo που γνώριζα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Μόλις προχθές δοκίμασα ένα linear τροφοδοτικό νεότερης γενιάς και έχω πάθει την πλάκα μου.
Καμία σχέση με το mambo που γνώριζα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Σπύρο για πες μας περισσότερα,γιατί ενδιαφέρομαι και 'γώ για linear τροφοδοσία του v2,
η στείλε μου πμ.

Εχει δοκιμάσει κάποιος το V2 με ενα απλό περιποιημένο LM317 στά 7,5V ; Οι δοκιμές μου λένε οτι είναι η καλύτερη τροφοδοσία ακόμα και απο Salas. Μερικές μέρες ακρόαση για σιγουριά, αλλά μάλλον δεν κάνω λάθος.

Νομίζω ότι κάπου το αναφέρει και ο Vasilis-T, o κατασκευαστής του Mambo Dac. Λέει ότι το συγκεκριμένο dac δεν παίζει καλά με το shunt τροφοδοτικό του Salas.

Δέν τα πάει γενικά καλά με τα shunt

κατα την κρίση μου πάντα ,,

αυτά παιδιά πλέον είναι κάτι σαν το μεζέ , αλλος γουστάρει ζαρζαβατικά ,, άλλος αλλαντικά :a0210:

Last edited:
Ετοιμάζω ένα test board με εναλλαγή δύο τροφοδοσιών με διακόπτη (ελπίζω να μου βγεί το πειραμα), με υποψήφια regulators τα
ADM7150, TPS7A4700, και Audiocom super regulator 3. Μόλις προστέθηκε και το LM317 :D
Διαθέσιμοι πυκνωτές Elna Silmic II, Nichicon Muse KZ, Panasonic FC και Panasonic TS-UP. Πολλοί συνδυασμοί και προφανώς θα χάσω την μπάλα.

Αν υπάρχει κοινό θέλω να είμαι ένας από αυτούς, θα είναι άκρως ενδιαφέρον τουλάχιστον για εμένα αυτό το τεστ.

Ετοιμάζω ένα test board με εναλλαγή δύο τροφοδοσιών με διακόπτη (ελπίζω να μου βγεί το πειραμα), με υποψήφια regulators τα
ADM7150, TPS7A4700, και Audiocom super regulator 3. Μόλις προστέθηκε και το LM317 :D
Διαθέσιμοι πυκνωτές Elna Silmic II, Nichicon Muse KZ, Panasonic FC και Panasonic TS-UP. Πολλοί συνδυασμοί και προφανώς θα χάσω την μπάλα.