Απάντηση: Re: Απάντηση: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804
Τον τελευταίο καιρό είχα κάποιο ηχητικό πρόβλημα με το mambo v1 που τελικά αποδείχθηκε ότι προέρχονταν (απ' ότι με πληροφόρησε ο Βασίλης) απ' το τσιπάκι sabre 9023.
Είχα ενημερώσει τον Βασίλη και το πήγα από εκεί για να το φτιάξει και με την ευκαιρία να το αναβαθμίσει σε v2.
Τελικά το αναβάθμισε αλλάζοντας το τσιπάκι με νέο και βάζοντας 2 μεγάλους πυκνωτές από το v3,στην θέση των 8 μικρών που έχει το v2,με κάτι πατέντες που έγιναν καθώς και επανασύνδεση των 2 διόδων που είχα κόψει,για να μπορώ να χρησιμοποιήσω το 6-0-6 μετασχηματιστή που είχα πάρει.
Μου λέει,''άκουσε το όπως σου το δίνω και μην το πειράξεις γιατί αυτό είναι τώρα v2,5''

.
Αφού πρώτα το σύνδεσα στην θέση του v1,μόλις χθές κατόρθωσα να το ακούσω στο σύστημα μου και μάλιστα σε λίγο πιο μεγάλες εντάσεις απ' ότι ακούω συνήθως,μετά και από προτροπή του φίλου Νίκου (Dalanik),για να μπορέσω να έχω πιο σωστή άποψη για τον ήχο του.
Παρεπιπτόντως να αναφέρω ότι είχα πάει μια ολιγόωρη επίσκεψη στο σπίτι του Νίκου πρίν μερικές ημέρες ,πρίν παραλάβω το δικό μου v2,για να ακούσω το v2 του με salas και διαφορές μεταξύ spdif και usb to i2s.
Ακούσαμε σε εντάσεις αρκετά μεγαλύτερες απ' ότι ακούω εγώ συνήθως στο σπίτι μου τους τελευταίους μήνες,λόγω πανελληνίων εξετάσεων της κόρης μου φέτος και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πόσο λεπτομέρεια όγκο και σώμα είχε ο ήχος που ακούγαμε χωρίς να κουράζει και η μεγάλη και τρισδιάστατη σκηνή που δημιουργόταν,παρόλο που ο χώρος είναι λίγο ''περίεργος'' και έχει προβλήματα απ' ότι μου είπε και ο Νίκος.
Επίσης οι διαφορές μεταξύ spdif και usb to i2s καθώς και μεταξύ mambo v2 χωρίς salas και με salas ήταν σχετικά εύκολα αναγνωρίσημες υπέρ των δεύτερων φυσικά.
Νόμιζες ότι υπάρχει περισσότερη πληροφορία στον ήχο,ενώ δεν υπήρχε στην πραγματικότητα,και έδινε στην σκηνή ένα άλλο ''αέρα'' πιο ευχάριστο καθώς και περισσότερη λεπτομέρεια.
Αυτά λοιπόν ήθελα να συγκρίνω,από μνήμης λίγων ημερών βέβαια,βάζοντας να ''παίξει'' το δικό μου αναβαθμισμένο mambo στο συστημά μου.
Λοιπόν αυτό που άκουσα είναι ''2 σκαλιά'' πάνω απ' αυτό που άκουγα τόσο καιρό απο το προηγούμενο mambo v1.
Το είχα ακούσει αρκετές φορές και σε μεγαλύτερες εντάσεις αλλά ηχητικά ήταν αρκετά κάτω απ' το αναβαθμισμένο.
Δεν ξέρω μήπως είχε κάποιο πρόβλημα το τσιπάκι απο πολύ καιρό και δεν το είχα πάρει χαμπάρι όπως τελευταία που μου έκανε κάποιες παραμορφώσεις στο ένα κανάλι.
Αλλιώς πώς μπορώ να δικαιολογήσω την διαφορά αυτή αναμεταξύ τους.
Τώρα όσο αφορά την σύγκριση,από μνήμης επαναλαμβάνω,απ' αυτό που είχα ακούσει στο σπίτι του Νίκου πλήσίασε πολύ σε λεπτομέρεια όγκο και σώμα αλλά ίσως υπολείπεται λίγο στην διάσταση που δίνει στην σκηνή.
Βέβαια μιλάμε για διαφορετικό σύστημα και διαφορετικό χώρο οπότε δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι ακριβώς φταίει καθώς και για άστρωτους πυκνωτές στο δικό μου.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ήχος έφτασε σε ψηλά επίπεδα για το συστημά μου και για τα αυτιά μου.
Ευχαριστώ και πάλι τον Βασίλη για την πλήρη υποστήριξη και βοήθεια σε ότι και να συμβεί στο mambo.
ΥΓ. Έπαθα πλάκα με τον ήχο που έβγαζαν τα λιλιπούτεια Chario του Νίκου με την οδήγηση του εξαιρετικού Densen B110,αν δεν κάνω λάθος και φυσικά το mambo V2 με salas και usb to i2s.
Μικρά στο μάτι μεγάλα στον ήχο όμως.
Να το χαίρεσαι το σύστημα σου Νίκο και θα τα πούμε σύντομα.
Ήθελα να συγκρίνω