Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Και σκεπάζεται ευκολότατα το συγκεκριμένο κουτί... ας όψεται το γκρι πούρο :-)

Δε μου έκοψε να της βάλω μια κουβερτούλα της καημένης της σαύρας λολ

ps H αλήθεια είναι ότι στο άλλο χέρι είχα το v3 σε χαρτόκουτο... κι αυτό ανοιχτό και όσο νάνε σκιάχτηκε ο γείτονας :firstprize:

Moυ το έδωσε και το δοκίμασα Στέλιο.

Κάποια λεπτόηχα συστήματα θα το εκτιμήσουν, πιστεύω.
Υπάρχει μια σαφής αύξηση τωn σωμάτων σε όλο το φάσμα και γενικά στρογγυλέματος. Είναι δε πολύ ξεκούραστο.

Στο δικό μου το σύστημα (που πονάει αλλού), προτίμησα την έξοδο του 9023.

+++
Επίσης ο Μάνος μου έστησε salas τροφοδοσία (ολίγον καουμπόικη γιατί δεν είχαμε κατάλληλο μτσ).

Το dacάκι απογειώθηκε!
Σοβαρότατη αύξηση της σκηνής προς τις τρεις κατευθύνσεις, ακόμα μεγαλύτερη ησυχία και διαχωρισμός οργάνων, ίσως και λίγο καλύτερο punch/ζωντάνια (αλλά αυτό θέλω να το τσεκάρω σε κάποιο μεγαλύτερο σύστημα απο το δικό μου).
Οι δοκιμές συνεχίζονται αλλά μπορώ πλέον να το πω με σιγουριά ότι πρόκειται για μια σοβαρή αναβάθμιση του v2!
Να το δοκιμάσεις και αυτό οπωσδήποτε!

Ναι το επόμενο βήμα είναι η τροφοδοσία. Αυτή την στιγμή το έχω με ένα lm317 και δεν πάει ασχήμα. Θα ακολουθήση salas κλπ.
Αν έχεις όρεξη και μπορείς , ακούμε το δικό σου σε μένα με Σαλας για να ξέρω που βαδίζω. Τα λέμε με πμ.

Είχα μείνει με την εντύπωση ότι το v2 είχε embedded "ιδεατή" τροφοδοσία και έλειπε μόνο η προσθήκη εξωτερικού Μ/Σ Ε Ι. Ιδέα μου είναι?

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Είχα μείνει με την εντύπωση ότι το v2 είχε embedded "ιδεατή" τροφοδοσία και έλειπε μόνο η προσθήκη εξωτερικού Μ/Σ Ε Ι. Ιδέα μου είναι?

Από τις μετρήσεις που είχε κάνει εδώ ο Μανώλης,είχε διαπιστωθεί πως η εξωτερική τροφοδοσία με Salas έχει προβάδισμα (μικρό,οκ).

Ναι παίζει μια χαρά με το δικό του τροφοδοτικάκι , εμένα πέρσοναλ και (σε πολύ κόσμο ) μου αρέσει ας ιζ .. , με τα σαντ κτλ δεν τα πολυγουστάρω στα ψηφιακά ,, τώρα το πλακετάκι είναι έτσι δομημένο να του αλάξει καποιος τα φώτα , ακόμα και ρολόγακι εξωτερικό δέχετε

Οι τελευταίες ακουστικές εντυπώσεις είναι πολύ αξιοσημείωτες πάντως!
Πιστεύω ότι στο v3 δεν θα μπορεί κανείς να συνεισφέρει παραπάνω απ' ότι έχει προβλέψει ο σχεδιαστής.

Αυτές τις δύο τελευταίες σελίδες τις απόλαυσα όσο δεν πήγαινε...

Για το περιστατικό στο ασανσέρ με το Νίκο και το γείτονα...καταλαβαίνω πως ένιωσε ο γείτοντας βλέποντας κάτι με διάφορα καλώδια και "Χρώματα" και περίεργα μαύρα...ε, τώρα! Με όλες αυτές τις ταινίες που έχει μεγαλώσει ο έλληνας, πάει ο νους για γιάφκα ή όχι!
Τα ίδια μου είχε περιγράψει και ο Βασίλης (tsip) όταν ήταν ακόμη εδώ στην Ελλάδα, του είχε έρθει κάποιος για απογραφή και με το που μπαίνει μέσα και βλέπει χύμα κάτι πελώριους ρώσικους πυκνωτές και κάτι καλώδια....έμεινε παγωμένος!

Επί του τροφοδοτικού του mambo V2, εδώ υπάρχει ψωμί και να παιδέψετε την τροφοδοσία του γιατί αξίζει!
Σε αυτό το περίεργο που φαίνεται ο Νίκος έχει στηθεί ένα Salas V1.1, αλλά επειδή ο μόνος διαθέσιμος για γύρα Μ/Τ ήταν 2Χ15Vac αναγκάστηκα να φτιάξω ένα CRC για να ρίξω την τάση στα επιθυμητά επίπεδα που απαιτεί το ρεγκ του Salas. Αυτό το όρθιο είναι μια μεγάλη σε ισχύ αντίσταση που τρώει πολύ θερμοκρασία! Λειτουργεί και ως "μπουρί-σκάστρας" στα έντονα δυναμικά όπου ανοίγει την ηλεκτροβαλβίδα του και βγάζει τα περίσσεια dB!
Εντάξει ως τοποθέτηση είναι λίγο πρωτόγονη, αλλά επειδή θέλαμε κάτι πρόχειρο για A-B σύγκριση δεν γινόταν και αλλιώς...

Στέλιο, πρέπει οπωσδήποτε να το ακούσεις κανόνισε μια συνάντηση με το Νίκο.

Το v3 είναι κατουσίαν το απάυγασμα απο δοκιμές και αποτελέσματα απο το v2 , ότι είναι πάνω του δλδ είναι δοκιμασμένο πολλάκις , λύση μιτσουμπίσι ,,

εντιτ ..
και φυσικά εάν θέλει κάποιος να πάιξει και να δοκιμάζει διάφορα , το v2 είναι καλή φάση , το μεγάλο είναι plug and play και πολύ αυστηρά δομημένο ..

Last edited:
Οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι καλές, γιά να δούμε και σήμερα άλλη μια προσπάθεια αν θ' αλλάξει κάτι.
Είχε αναφέρει κάποιος, νομίζω ο Μανόλης (Lemon), για ένα buffer απο το diyaudio; Νομίζω του γερμανού.

Στέλιο αυτό το μπάφερ το είχε φτιάξει ο Joachim Gerhard για το 9022, το οποίο φυσικά έχει την ίδια αντίσταση εξόδου με το 9023 (κάπου στα 240 ωμ). Δεν είναι σκέτο μπάφερ περιέχει και ένα φίλτρο στην είσοδό του το οποίο φυσικά έχει σχεδιαστεί για την έξοδο του 9023 και το φίλτρο που ήδη έχει στην έξοδό του το κύκλωμα (κάπου στα 141-144ΚHz η αποκοπή).
Πιστεύω ότι ως μπάφερ, έχει λόγο ύπαρξης όπου υπάρχει πρόβλημα προσαρμογής στη σχέση αντίσταση εξόδου/αντίσταση εισόδου, στις εύκολες περιπτώσεις προ από 40Κ και άνω δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι. Το φίλτρο τώρα βάζει το χεράκι του, το οποίο αναλόγως του συστήματος είτε θα δώσει κάτι είτε θα αφαιρέσει κάτι...μόνο με δοκιμή βγάζεις συμπέρασμα πάντως.
Έχω τη γνώμη ότι αυτό το φίλτρο-μπάφερ, ταίριαζε περισσότερο με την αρχική τροφοδοσία του mambo, παρά με την τροφοδοσία Salas.

Mανόλη να πούμε ότι πρόκειται για το v2 με salas v1.1.

Επίσης στo mambo v1.1 έχει γίνει το κολπο με την ανεξάρτητη τροφοδοσία της usb και μπορεί κανείς να συγκρίνει usb>i2s vs usb>spdif
(αυτή τη δοκιμή δεν κατάφερα να την κάνω γιατί το v1.1 είναι σχεδόν μόνιμα στη γύρα λολ. Τώρα το έχει ο Tάσος (ford focus).
Σύντομα θα τσεκάρουμε και σε αυτό το τομέα που είναι γενικότερου ενδιαφέροντος νομίζω και θα έχουμε νεότερα)

με τον Στέλιο θα κανονίσουμε σύντομα, κανόνισε να περάσεις και συ για τις συστάσεις!:grandpa:

-bye-

Last edited:
Στέλιο αυτό το μπάφερ το είχε φτιάξει ο Joachim Gerhard για το 9022, το οποίο φυσικά έχει την ίδια αντίσταση εξόδου με το 9023 (κάπου στα 240 ωμ). Δεν είναι σκέτο μπάφερ περιέχει και ένα φίλτρο στην είσοδό του το οποίο φυσικά έχει σχεδιαστεί για την έξοδο του 9023 και το φίλτρο που ήδη έχει στην έξοδό του το κύκλωμα (κάπου στα 141-144ΚHz η αποκοπή).
Πιστεύω ότι ως μπάφερ, έχει λόγο ύπαρξης όπου υπάρχει πρόβλημα προσαρμογής στη σχέση αντίσταση εξόδου/αντίσταση εισόδου, στις εύκολες περιπτώσεις προ από 40Κ και άνω δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι. Το φίλτρο τώρα βάζει το χεράκι του, το οποίο αναλόγως του συστήματος είτε θα δώσει κάτι είτε θα αφαιρέσει κάτι...μόνο με δοκιμή βγάζεις συμπέρασμα πάντως.
Έχω τη γνώμη ότι αυτό το φίλτρο-μπάφερ, ταίριαζε περισσότερο με την αρχική τροφοδοσία του mambo, παρά με την τροφοδοσία Salas.

Μανόλη καλημέρα. Αν μπορείς βάλε ενα σύνδεσμο να δω ποιό είναι.
Θα τα πούμε και τηλεφωνικά.

Τι να το κάνετε το μπάφερ ρε παιδιά? Στη δική μου - παρόμοια - υλοποίηση (ODAC/Salas), και με χρήση ενεργού προ @ 47Κ (MTZ OPA 627), η αναπαραγωγή χαρακτηρίζεται από κορυφαία δυναμικά και μεγάλη στερεοφωνική εικόνα, χωρίς να του λείπει πρακτικά τίποτα. Η χρήση του μπαφερ, στο πλείστον των περιπτώσεων, είναι περιττή, ΙΜΟ. Εκτός αν μιλάμε για παθητικούς..

ΜΟΥ στειλε ένα Γάλλος σήμερα ένα πλακετάκι v1 πίσω για service ( είχε φύγει το jumper απο την θέση του .. και δεν το έβλεπε το βλήμα ... ) έχει πάρει και το v2 , και του λέω να στο μοστράρω v2 ? OXI !!! τι του λέω δεν σου άρεσε το 2αρι ? να σου στείλω υλικά να το κάνεις πάλι 1 ? ΟΧΙ ... τα έχω βάλει λέει σε ένα κουτί και τα 2 και όταν βαριέμαι το ένα βάζω το άλλο μπρός ,,

ειναι παγκόσμια η μούρλια ,, ΤΕΛΟΣ

:flipout:

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

ΜΟΥ στειλε ένα Γάλλος σήμερα ένα πλακετάκι v1 πίσω για service ( είχε φύγει το jumper απο την θέση του .. και δεν το έβλεπε το βλήμα ... ) έχει πάρει και το v2 , και του λέω να στο μοστράρω v2 ? OXI !!! τι του λέω δεν σου άρεσε το 2αρι ? να σου στείλω υλικά να το κάνεις πάλι 1 ? ΟΧΙ ... τα έχω βάλει λέει σε ένα κουτί και τα 2 και όταν βαριέμαι το ένα βάζω το άλλο μπρός ,,

ειναι παγκόσμια η μούρλια ,, ΤΕΛΟΣ

:flipout:

Vive la France:award:
Μαζί του πες του,κάτω τα χέρια απ' το V1!:violent-smiley-030:

Η περίπτωση του Γάλλου μου θυμίζει και τις σχολές του ήχου και πως δημιουργήθηκαν.
Σκεφτείτε ότι τα σπίτια μεταξύ Ελλάδας, Αμερικής, Γαλλίας, Αγγλίας διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, συμπαρασύροντας σε ένα εντελώς διαφορετικό άκουσμα.

Έτσι εξηγείται και ο Αγγλικός ήχος αλλά και ο Αμερικάνικος.
Ο Γάλλος τώρα τα έχει όλα 2 σε 1. Ένα για τα ακούσματα του Παρισιού και ένα για το ξύλινο εξοχικό κάπου εκεί στις Γαλλικές Άλπεις!

Βασίλη, τρέλανέ τους αλά Ελληνικά, βγάλε διάφορες εκδόσεις, Mambo Alpine, Mambo Bavaria, Mambo Colosseum, Mambo Bing Beng, Mambo Vatala!

Μπες και στο diyaudio και δώσε όλες τις εκδόσεις στους Vendors, αφού το θέλουν έτσι...

:idea::idea:

Μου έδωσες ιδέα για τα logo των κουτιών :grandpa:

Aν το v1-2 (άντε να βάλω και το 1 στο κόλπο να μη κλαίει το αίγιο...) είναι βουνό και το v3 νησί...
mambo pindos και mambo naxos...

αφήνω περιθώρια για τις μελλοντικές αναβαθμίσεις και μοντέλα....
mambo olympos και mambo mykonos :BDGBGDB55:

+++
Πολύ κακιασμένοι αυτοί στο diyaudio ρε παιδί μου...
λες και τους είπαν ότι το mambo είναι καλύτερο απο τα δικά τους...
ή τους το είπαν? :flipout:

Στο Mambo Myconos να βάλει και την κούκλα με το ξέκ@λο από κάτω (αυτή που έχει πάνω στο pcb), συνειρμικά πάει ταμάμ! (ζητώ συγνώμη από τους συντονιστές αλλά θέλουμε λιγάκι να ξεφυγουμε!)