Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

Τι να πω ρε συ...

Προσπαθώ τόσες μέρες να ακούσω από ένα μάλλον "προβληματικό" dac (Soekris του Chris1967) και από την πολύ νύστα δεν άντεξα.

Έβαλα ξανά το ODAC /Salas (καρφωτό αυτή τη φορά στον F5 χωρίς προ) και βρήκα την υγειά μου "δυναμικά"!!

'εχει και απο αυτά. όσο ακούνε οι pre μας και παραπάνω.
Πάντως και το soekris, διαφορετικό μεν, αλλά είναι σούπερ για τα λεφτά του αν προσεχτεί η κατασκευή του.
Θα ήθελα να το ακούσω στό τσαρδί μου κάποια στιγμή (θα στριμώξω τον δημδημ :-).

Την άλλη εβδομάδα λογικά θα έχουμε αβ με το αούνι του Σέρκου και αρκετά χρήισiμα στοιχεία για τους πυκνωτές εξόδου σε πολύ καλύτερο απο το δικό μου σύστημα.

ρε συ νταλανικο, το βρα το σχηματικο αλλα η ειμαι στραβος η δε υπαχουν εκει..τι πυκνωτακια εξοδου θελει? ενοω τιμη... να δω τι εχω, η τι να αγορασω πριν τα ξεκολησω... εχω μια ταση προς mundorf Mkp εγω και εχω καμποσους τρυγυρω,,,

4700 pf , δεν υπάρχουν μπουτικ φάσεις σε αυτά τα νούμερα ,

όσοι ορέγονται το λαντερ πάντως , πάρτε ένα πλακέτακι με του κινέζου τα xmos που φοράει τα ρολογάκια που πρόειπα και παιζουν λαμπάτα και μεσεάτζίδικα ,,, ορίστε μαστερ κλοκ εξωτερικό , και πάρτε και δυναμικά τσαμπουκαλίδικα συν τα άλλα ,,

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και να προλάβω μπουρδες και κόντρες ,, το mambo v2 , ΔΕΝ ΠΩΛΈΙΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ...

Δέν κολλάνε παντου οι silver mica .. στου νταλανικοπουλοπουλου ( κατω απο τα αυλάκι .. ) πάιζαν σαν μπέσυ αργυράκη ...

στείλε μου pm να σε στείλω 2 ρουσικα ,,,

ψψτ εγω ειμαι μονιτορακιας ε...φλαταδουρας, μπασακιας, και με δυναμικα κρισταλ κλιαρ.. δε θελω χρωματα και τα ρεστα... αντε να αεχτω ενα φουσκωματακι στα μπασακια..μεχρι κει ομως...

Μακριά απο silver mica, imo.
Πριονοκορδέλα... Τραυματική εμπειρία 2-3 μηνών.

Δύο έχουν κάνει διαφορά σε σχέση με αυτούς που παίζει ο Τσίκης, λεπτομέρεις την άλλη εβδομάδα για να μην γράφουμε λέμε και ξελέμε.
Πάντα 4700μF.

πριονοκορδελα? γουατ ντου γιου μιν?

και κατι αλλο..οταν λετε για καλυτερο ρολοι, δωστε καμια λεπτομερεια τι και πως...

ρωταω γιατι εφοσον θα πεσει ανοιγμα του ντακιδιου, να τ ακαμω ολα πακετακι..να μην κανω καθε βδομαδα και κατι..

Απάντηση: Re: Σαβράκι ! Sabre9023 & WM8804

πριονοκορδελα? γουατ ντου γιου μιν?

και κατι αλλο..οταν λετε για καλυτερο ρολοι, δωστε καμια λεπτομερεια τι και πως...

ρωταω γιατι εφοσον θα πεσει ανοιγμα του ντακιδιου, να τ ακαμω ολα πακετακι..να μην κανω καθε βδομαδα και κατι..

K72 -FT3

http://www.enjoythemusic.com/diy/1108/capacitor1.htm

Το θέμα με το ρολόι είναι πολύπλοκο.
Αν και το υπάρχον xpresso, τεχνικά κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, με ελάχιστο ως μηδαμινό jitter, εν τούτοις το διαδίκτυο ορέγεται σε όσο το δυνατόν καλύτερα ρολόγια.
Το 9023 λειτουργεί ασύγχρονα οπότε μπορείτε να του κοτσάρεται όποιο ρολόι καλό μπορείτε να βρείτε, είτε αυτόνομο είτε μέσω usb μοντούλας.
To θέμα είναι να δείτε εάν το εξωτερικό ρολόι είναι καλύτερο σε προδιαγραφές από το xpresso που φορά το mambo2.

Προσωπικά, χρησιμοποιώ σε κατάσταση δοκιμών την πλακέτα του acko S03 οπότε το ρολόι είναι ένα Crystek (σαν του μάμπο3), Βασίλη (tsip). Μερικές πλακέτες usb έχουν καλά ρολόγια επάνω κάποιες άλλες κοινά, θέλει ψάξιμο πάντως. Αυτό θα πάει πακέτο με την αφαίρεση του ήδη υπάρχοντος (για να πέσει ο θόρυβος στη γραμμή Vcc) και την κατάλληλη διαμόρφωση πιθανώς των i2s τερματικών αντιστάσεων.

Οι πυκνωτές εξόδου που είναι στην ουσία φίλτρο που κόβει γύρω στα 143KHz για προστασία του επόμενου σταδίου από τις πολύ υψίσυχνες συχνότητες, παρόλο που κάποιος θα έλεγε ότι η επιλογή δεν μπορεί να ακούγεται...και όμως ακούγεται είναι η απάντηση.
'Οπως λέει η Βασίλης (Vassilis-T) σε αυτή την τιμή δεν υπάρχουν εξωπραγματικοί πυκνωτές, οι silvered Mica είναι οι ακριβότεροι, αξίζει όμως να δοκιμάσετε μερικούς μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει στο σύστημά σας.
Και η δυσκολία επιλογής δεν σταματά μόνο εδώ, δεν αρκεί ο φίλος Νταλανίκ να σας πει τι ταίριαξε στο σύστημά του, το θέμα είναι να δείτε στο δικό σας σύστημα ποιο ταιριάζει περισσότερο και εάν μελλοντικά αλλάξετε και πάλι κάτι στην αλυσίδα, πάλι από την αρχή το ψάξιμο!
Πάντως με καμία 25ριά ευρώ αγοράζετε μισή ντουζίνα από δαύτους και κάνετε τις δοκιμές σας με το πάσο σας...

Πριν βάλω τον μικα(μιας εγγλεζικης acl,πιο φτηνά από κορνελ μέσω ebay) και αντικαταστήσω τον υπάρχον ο οποίος φαίνεται πολύ ποιοτικος(λαδί με μεταλλικά άκρα?)τον έβαλα παραληλα(μεταξύ σημα/γη) όπως είχε υποδείξει κάποτε ο bill για αύξηση χωρητικότητας.ε μου κάθετε ωραία προς το παρόν αλλά θέλει ακρόαση.εχει δοκιμασει κανεις;

Βάλε μια φώτο Βασίλη, γιατί έχω υπόψη ότι εννοείς ηλεκτρολυτικό παράλληλα στην είσοδο της dc τάσης και όχι αυτό που αναφέρονται παραπάνω που είναι στην έξοδο.

Επίσης έχω την εντύπωση ότι ο τελευταίος silvered mica που δοκίμασε ο Dalanik της Cornell Dubilier, πρέπει να ήταν αστέρι.

Ναι ο λαδί dubilier τα πάει ανέλπιστα καλά (ή έτσι νομίζω)

Μένει να κάνω μια τελευταία σύγκριση με τον άλλον dubilier (πορτοκαλί) αλλα δυστυχώς του έσπασα το ένα δεκανίκι (λεπτή προέκταση 'ωστε να χωράει στις θήκες που έφτιαξε ο Λεμόνιας για εύκολη σύγκριση (βάλε βγάλε). Σκέφτηκα να πάρω ένα κολλητήρι να κάνω την επισκευή αλλά απο τότε που έχασα το κολλητήρι μου πριν 45 χρόνια δεν μπορώ να το ξεπεράσω και έτσι θα πάει πίσω η δοκιμή.
Όπως και να έχει, αν εκτιμάτε ότι το σύστημά σας μπορεί να ακούσει τις διαφορές προτείνω να δοκιμάσετε αυτό που γράφει ο Μανόλης πιο πάνω.
Ένα σετάκι 4-5 ζεύγη και δοκιμάστε.

Στοιχεία για αυτους που δοκίμασα εγώ σύντομα. Θα προσπαθήσω να αναφέρω και κάποια χαρακτηριστικά τους, τα πιο "έντονα", αυτά που πιστεύω ότι θα έχουν κάποια επίδραση σε σχεδόν όλα τα συστήματα.

Μανόλη λέω για μικα 4ν7 να μπει παραλληλα με το σήμα.δλδ το ένα πόδι στην κλεμμα του σήματος και το άλλο στη γη.ο dc έχει μπει από την αρχή 😊
Είπα να κάνω την δοκιμή πριν αρχισω το ξεκολλημα αυτών που έχει ήδη

Βρήκα και το αρχικό ποστ του Βασίλη Τ για το παράλληλο πυκνωτακι.
Μου πήρε καμια ωρα..ουφφ
Στο ποστ 928 όπου αν καταλαβαινω σωστά αυξάνεται η χωρητικότητα του φορτίου.
Δεν ξέρω ακόμα αν μου κάθεται καλά αλλά δοκιμάζω.