SACD Players: Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Απάντηση: Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Βρε αγόρι μου; Τί θέλεις τώρα! Αφού εσύ δε χαμπαριάζεις από Υψηλή Κβαντομηχανική! :flipout: :flipout:

Υψηλή Κβαντομηχανική; Εδώ έχω αρχίσει να δυσκολεύομαι και στο πόσο κάνει 1 + 1 !!!

:flipout:

Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Καλέ κύριε, ψιτ, εσείς που ξέρετε καλή υψηλή κβαντομηχανική, μου λέτε και μένα, ποιο πολύ ποιο είναι το 4,2 η το 4,1;;; Και το 4,1=4,2 ;;;

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Αν δεν υπήρχαν ευκρινείς διαφορές στον ήχο,δεν θα το έβγαζε η Υαmaha.(το 1000).

Η Yamaha έβγαλε αρχικά το 2000. Μετά έβγαλε το 1000 για να κατέβει λίγο πιο κάτω στην τιμή και πρόσφατα έβγαλε το 700 για πιο φθηνό έτσι ώστε να έχει μια πλήρη γκάμα καλών CD players που διαφοροποιούνται σαφώς μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορεί να βρει ο αγοραστής ακριβώς αυτό που ζητάει.

H ΥΑΜΑΗΑ τονίζει ιδιαίτερα ότι το 2000 είναι trully balanced!

:smile:

Aυτο δεν σημαινει οτι ειναι σωστα σχεδιασμενο και σωστα υλοποιημενο.Δεν σημαινουν τιποτε,για μενα,οι ισορροπημενες σχεδιασεις αν δεν ειναι καλοσχεδιασμενες και καλα υλοποιημενες,οπως επισης το ιδιο και η λειτουργια σε ταξη Α.Εγιναν μοδατες ,οπως και οι λυχνιες και τις πασσαρουν παντου για λογους εντυπωσιασμου.Υπαρχουν ,εδω μεσα,ανθρωποι πολυ πιο ειδικοι απο μενα για να κρινουν την σχεδιαση και την υλοποιηση της και αν στην ουσια κερδιζεις κατι απο ολη αυτη την ιστορια

Oι πραγματικες ισορροπημενες εξοδοι εχουν λογο υπαρξης ,και οχι μοδας,οταν υπαρχουν ισορροπημενα κυκλωματα.Αν σε μια μη ισορροπημενη εξοδο βαλουμε ενα xlr ,δεν κανουμε και τιποτε σπουδαιο.Ας κοιταξουμε αν η σχεδιαση του κυκλωματος ειναι ισορροπημενη και εχει xlr τοτε να κρινουμε.Οπως μου ειπε πριν χρονια ομογενης τεχνικος που ζει στον Καναδα,αυτα ειναι κολπα για παιδακια και φιγουρα,αν δεν υπαρχει το σωστο κυκλωμα.

Ετσι ακριβώς είναι. Το γεγονός ότι πάρα πολλοί, κινέζοι και μη, hi-endάδες βάζουν απλώς ένα XLR παράλληλα με τα RCA χωρίς να υπάρχουν από πίσω τα ζυγισμένα κυκλώματα αποδεικνύει ότι οι balanced συνδέσεις στα οικιακά συστήματα ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ. Θελει ο καταναλωτής XLR; Δώστου XLR. Πού να ξέρει ο δύστυχος ότι το ένα από τα τρία ποδαράκια του XLR είναι στον αέρα; Και ότι τελικά το ίδιο σήμα του RCA οδηγείται απλώς και σε ένα διαφορετικό βύσμα...

Και το καλύτερο από όλα θα είναι κάποιοι χρυσαυτιάδες να "ακούνε" τρομερές διαφορές ανάμεσα στο XLR και το RCA μη γνωρίζοντας ότι το XLR είναι μαϊμού! :flipout: :flipout: :flipout:

Ετσι ακριβώς είναι. Το γεγονός ότι πάρα πολλοί, κινέζοι και μη, hi-endάδες βάζουν απλώς ένα XLR παράλληλα με τα RCA χωρίς να υπάρχουν από πίσω τα ζυγισμένα κυκλώματα αποδεικνύει ότι οι balanced συνδέσεις στα οικιακά συστήματα ΕΙΝΑΙ ΜΟΔΑ. Θελει ο καταναλωτής XLR; Δώστου XLR. Πού να ξέρει ο δύστυχος ότι το ένα από τα τρία ποδαράκια του XLR είναι στον αέρα; Και ότι τελικά το ίδιο σήμα του RCA οδηγείται απλώς και σε ένα διαφορετικό βύσμα...

Και το καλύτερο από όλα θα είναι κάποιοι χρυσαυτιάδες να "ακούνε" τρομερές διαφορές ανάμεσα στο XLR και το RCA μη γνωρίζοντας ότι το XLR είναι μαϊμού! :flipout: :flipout: :flipout:

Mα φίλε komhst στις foto που έβαλες είναι φανερό ότι το 2000 είναι ακόμα ΜΙΣΟ μηχάνημα παραπάνω από το 1000! Υπάρχει αμφισβήτηση ότι το 2000 είναι "trully balanced"; Δηλαδή τα επιπλέον που εμφανίζονται στην foto είναι χωρίς σύνδεση στα κυκλώματα; Δεν περνάει μέσα ρεύμα; Αυτό εννοείς;

:chinscratch:

Mα φίλε komhst στις foto που έβαλες είναι φανερό ότι το 2000 είναι ακόμα ΜΙΣΟ μηχάνημα παραπάνω από το 1000! Υπάρχει αμφισβήτηση ότι το 2000 είναι "trully balanced"; Δηλαδή τα επιπλέον που εμφανίζονται στην foto είναι χωρίς σύνδεση στα κυκλώματα; Δεν περνάει μέσα ρεύμα; Αυτό εννοείς;

:chinscratch:

Είναι ΣΑΦΕΣ ότι το 2000 είναι truly balanced. Δεν υπάρχει καμμία αμφισβήτηση γι αυτό.

Εγώ μίλησα για άλλες ψευτο-hi-endάδικες βιοτεχνιούλες που συναρμολογούν τα μηχανήματά τους στην Κίνα και τα κοστολογούν με πολλά μηδενικά στο τέλος της τιμής. Και όταν ανοίξεις το κουτί και τα δεις μέσα βάζεις τα γέλια, ή τα κλάματα άν τα έχεις αγοράσει...

Η Yamaha είναι εταιρία σοβαρή κατασκευάστρια (όχι βιοτεχνιούλα συναρμολόγησης) με R&D και τρομερή τεχνογνωσία 10ετιών πίσω της οπότε είναι υπεράνω κριτικής. Δεν το συζητάμε.

Οποιος θέλει να δώσει πολλά μηδενικά για hi-endάδικο CD επειδή έχει ωραίο design και ξύλο στην πρόσοψη ας τα δώσει και ας μην πάρει το Yamaha. Αλλά καλύτερα ας μην ανοίξει μετά να δει τι έχει μέσα...

Απ' ότι διάβασα,παντού λένε ότι είναι

"Full-Stage Balanced Signal Transmission Beginning with the DAC

The CD-S2000 features a differential motion D/A converter that succeeds in doubling the conversion precision by using Yamahaís high precision DAC converters on the plus side and the minus side. The outputs of the plus and minus sides are input into isolated low pass filters, and transmitted in a fully balanced state from there to the output jack. Combining this player with the A-S2000 amplifier lets you enjoy high purity CD reproduction of a quality unmatched in this class, thanks to an absence of transmission noise and related sound degradation"

Combining this player with the A-S2000 amplifier "

Mήπως όμως το σύστημα λειτουργεί ΜΟΝΟ σε συνδυασμό με τον ενισχυτή της σειράς τον Α2000; (Και ο φίλος ο komhst ξέρει περισσότερα από όσα ... μολογάει; ) . Γιατί και το 5400 της SONY παραδίδει DSD over HDMI αλλά ΜΟΝΟ με το ταίρι του AV ενισχυτή!

:smile:

Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Πάντως, καλά κάνει η Yamaha και αναφέρει ρητά πως το μηχανάκι της είναι true balanced, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι αυτονόητο. Υπάρχουν και πανάκριβες περιπτώσεις όπως το SCD-1 της Sony, που δεν είναι true balanced.

Εδώ υπάρχει η Εsoteric που σε κάποια μηχανήματά της δίνει μη true balance συνδεσμολογία, η Sony ή η Yamaha δεν θα το έκαναν...;;

Οχι δεν ξέρω τίποτα παραπάνω. Αυτό που θέλει να πει το άρθρο που anaδημοσίευσε ο Dipie είναι ότι επειδή το 2000 είναι truly balanced για να απολαύσεις τα πλεονεκτήματα αυτής της σχεδίασης θα πρέπει να συνδυαστεί και με έναν truly balanced ενισχυτή όπως είναι ο αντίστοιχος ολοκληρωμένος της Yamaha. Αλλά και με οποιονδήποτε άλλο φυσικά truly balanced ενισχυτή.

Αυτό συμβαίνει σε όλα τα μηχανήματα. Αν υπάρχει μόνο από την μία μεριά balanced κύκλωμα και από την άλλη (είτε player είτε ενισχυτής) μαϊμού XLR κάναμε μια τρύπα στο νερό. Ακούμε unbalanced όπως και αν είχαμε RCA σύνδεση, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι γιατί νομίζουμε ότι έχουμε balanced.

H περίπτωση του DSD over HDMI είναι διαφορτική γιατί εκεί είναι ψηφιακό το σήμα.

Last edited:

Εδώ υπάρχει η Εsoteric που σε κάποια μηχανήματά της δίνει μη true balance συνδεσμολογία, η Sony ή η Yamaha δεν θα το έκαναν...;;

Η Yamaha ΔΕΝ κάνει τέτοιες μαϊμουδιές. Γι αυτό εξ άλλου υπάρχει το 1000 και το 2000.

Γι αυτό και δεν έχει πρόβλημα να δείξει στο site της τα μηχανήματα "ξεκοιλιασμένα" και με high resolution φωτογραφίες.
Πόσοι άλλοι το κάνουν αυτό;

Last edited:

Ορίστε και οι αντίστοιχοι ενισχυτές:

Ο 2000 "ξεκοιλιασμένος" φαίνεται καθαρά το truly balanced κύκλωμα στον προενισχυτή του πάνω δεξιά:
http://www.yamaha-online.de/download-pictures-new/a-s2000_intern.jpg

Ενώ αντίθετα ο 1000 που διαθέτει μόνο Unbalanced RCA διαφοροποιείται σε αυτό το σημείο:
http://www.yamaha-online.de/download-pictures-new/a-s1000_Interior.jpg

Αρα δεν πήραν τον 1000 που είναι unbalanced να του κολλήσουν δυό XLR από πίσω και να τον πουλάνε σαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες όπως κάνουν πάρα πολλές "hi-end" βιοτεχνιούλες....

:offtopic:

Eλπίζω η σεβαστή παρέα να μου επιτρέψει μια πολύ μικρή αναφορά off topic μια που έχω στα χέρια μου το περιοδικό "ΗΧΟΣ" με το οποίο πολλοί από εμάς έχουν "γαλουχηθεί".

Με αυτά τα παιδιά κάτι πρέπει να συμβαίνει, (τα), τελευταία, (χρόνια)! Στο τεύχος Μαΐου 09 # 434, και στην σελίδα 56, υπάρχει συγκριτική παρουσίαση δύο ηχείων, (SPENDOR 6 & SYSTEM AUDIO RANGER), υπό τον τίτλο "ΑΓΓΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ σημειώσατε Χ".

Ενώ το άρθρο προχωράει θαυμάσια και με γλαφυρό τρόπο εξηγεί τις δυνατότητες και τις διαφορές των δύο ηχείων, (πάντα χωρίς μέτρηση απόκρισης συχνοτήτων κάτω από τα 200 HZ, και μάλιστα στο SPENDOR για πρώτη φορά η μέτρηση σταματάει στα 400 HZ, ίσως για την αποφυγή ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ συγκριτικών διαθέσεων των αναγνωστών), ΞΑΦΝΙΚΑ το SPENDOR, (από τη μέση του test και κάτω), χάνεται από το κείμενο και την θέση του παίρνει κάποιο... HARBETH!

Oπότε για πρώτη φορά παγκοσμίως σε σύγκριση ΔΥΟ ηχείων ξεμπερδεύουμε κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο, βγάζοντας συμπεράσματα για ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ των ΔΥΟ ηχεία!

Νομίζω;

:offtopic:

ΤΕΛΟΣ

Ωχ copy-paste από άλλο άρθρο είναι το test του Ηχου; Μαϊμουδιά μου μυρίζει. Δεν το είχα προσέξει! Εχεις δίκιο!!!!!

Γι αυτό κι εγώ επιφυλάσσομαι κατά πόσο "άκουσαν" και τα players του συγκριτικού.

Οσον αφορά την απόκριση συχνότητας των ηχείων είναι τόσο μικρά τα διαγράμματα που είναι αδύνατον να προσέξει κανείς ότι το ένα σταματάει στα 200Hz και το άλλο στα 400Ηz. Αρα τι συγκρίνουμε; Μήλα με πορτοκάλια; Με μια ματιά ο καθένας κοιτάζει μόνο τις καμπύλες.

Το να σταματάει στα 400Hz δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ νόημα. Διότι τα 400Hz είναι μια πάρα πολύ "εύκολη" συχνότητα που δεν λείπει ούτε καν από τα φθηνά ηχειάκια της πλάκας για PC που πουλάει το MediaMarkt 15
Από 'κει και κάτω όμως τι γίνεται;

Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Ωχ copy-paste από άλλο άρθρο είναι το test του Ηχου; Μαϊμουδιά μου μυρίζει. Δεν το είχα προσέξει! Εχεις δίκιο!!!!!

Γι αυτό κι εγώ επιφυλάσσομαι κατά πόσο "άκουσαν" και τα players του συγκριτικού.

και εγω δεν το ειχα δει... ισως ομως ο καψερος ενοει σπεντορ και γραφει χαρμπεθ, ας μην φθασουμε στο κοπυ παστε...
ρε που δινω το ταληρο μου..

Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

απο το τεστ του εσοτερικ στο 6moons

To put this matter to rest, I once more wrote to the Esoteric experts to share my findings and a short reply came back that I reproduce below: "The founder as well as the other "golden ears" in Japan also prefer listening to Esoteric products using unbalanced connections. The balanced potentially is quieter but there are characteristics, similar to what you are hearing, that make the unbalanced connections preferred."