SACD Players: Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Eπειδή κάπου συνάντησα ένα κείμενο που έχει σχέση με τα όσα συζητάμε, είπα να το βάλω μήπως και σας αρέσει:

Attachments

Last edited:

Η Yamaha ΔΕΝ κάνει τέτοιες μαϊμουδιές. Γι αυτό εξ άλλου υπάρχει το 1000 και το 2000.

Γι αυτό και δεν έχει πρόβλημα να δείξει στο site της τα μηχανήματα "ξεκοιλιασμένα" και με high resolution φωτογραφίες.
Πόσοι άλλοι το κάνουν αυτό;
Εγώ ένα θα σου πω φίλε μου....κράτα μικρό καλάθι...:a0210:

Κ μην συγκρίνουμε Esoteric με Yamaha...ο καθένας είναι καλός, στην κατηγορία του πάντα...:a0210:

Εγώ το μόνο που λέω είναι ότι ο κάθε κατασκευαστής, κατά περιόδους, "κάνει τα δικά του"...:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Εγώ ένα θα σου πω φίλε μου....κράτα μικρό καλάθι...:a0210:

Κ μην συγκρίνουμε Esoteric με Yamaha...ο καθένας είναι καλός, στην κατηγορία του πάντα...:a0210:

Εγώ το μόνο που λέω είναι ότι ο κάθε κατασκευαστής, κατά περιόδους, "κάνει τα δικά του"...:BDGBGDB55:

Πάρα πολύ σωστά. Για παράδειγμα, ο S2000 είναι ένας εξαιρετικός ενισχυτής και σε πολύ λογική τιμή, καθώς θα μπορούσε να κοστίζει τα τριπλάσια, και παίζει και καλύτερα από εκείνο το δύστυχο λευκό ελεφαντάκι της Esoteric, που πασχίζει να βγάλει 50 βατ από δυό 6550, και έχει το θράσος να το χρεώνει κάπου 15, 20, 25 χιλιάρικα, δε θυμάμαι ακριβώς.

Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Πάντως έχει ξαναγίνει λάθος στον ΗΧΟ. Σε ένα τεστ Martin Logan που μια σελίδα του είχε μεταφερθεί αυτούσια από το προηγούμενο τεύχος. Αυτό είναι χοντρή απροσεξία της διόρθωσης...

Όσον αφορά τα XLR, άμα το κύκλωμα δεν είναι πλήρως συμμετρικό, τότε κάνεις μια τρύπα στο νερό, αφού προσθέτεις και τα στάδια μετατροπής από SE σε BAL και πίσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Πάρα πολύ σωστά. Για παράδειγμα, ο S2000 είναι ένας εξαιρετικός ενισχυτής και σε πολύ λογική τιμή, καθώς θα μπορούσε να κοστίζει τα τριπλάσια, και παίζει και καλύτερα από εκείνο το δύστυχο λευκό ελεφαντάκι της Esoteric, που πασχίζει να βγάλει 50 βατ από δυό 6550, και έχει το θράσος να το χρεώνει κάπου 15, 20, 25 χιλιάρικα, δε θυμάμαι ακριβώς.
Όπως πάντα ο Κώστας είναι υπέρμαχος του φθηνού ή του τσάμπα, ανεξάρτητα αν παίζει καλά, εξαιρετικά, καλύτερα, χάλια, μέτρια κτλ...

Καλό είναι να μην είμαστε εκμηδενιστές Κώστα...

Οι εταιρείες έχουν στην πλάτη τους χρόνια εξέλιξης, γνώσεων, ερευνών κτλ. Πάνω σε αυτά "χτίζουν" το ονομά τους κ σχεδόν πάντα προσφέρουν προϊόντα, ανάλογα με αυτό.

Υπάρχουν πολλές φορές εξαιρέσεις, αλλά σχεδόν πάντα επίσης, το άκουσμα είναι υποκειμενικό...σε εμένα αρέσει, σε εσένα όχι, στον άλλον δίπλα έτσι κ έτσι κ ανάποδα...

-bye-

Ε όχι και εκμηδενιστής! Σιγά μην είναι και Xterminator! Εγώ ένας απλός και ταπεινός μηδενιστής είμαι..., μέχρι να πάψετε να ακούτε με την τσέπη. Είναι που είναι υποκειμενική η ακοή, αν της κόψεις και τα αυτιά και ακούς με την τσέπη, κλάφτα Χαράλαμπε...

τα εχεις συγκρινει απευθειας η απλα αρχισες να πιστευεις στην υπαρξη ακουστικης μνημης?

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Συγκέντρωσέ τα και τα δύο σε ένα χώρο με συνοδά της επιλογής σου, και στείλε με ένα πμ να κατέβω, (να φέρω το σάκκο για τα απίδια)...

Απάντηση: Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Ε όχι και εκμηδενιστής! Σιγά μην είναι και Xterminator! Εγώ ένας απλός και ταπεινός μηδενιστής είμαι..., μέχρι να πάψετε να ακούτε με την τσέπη. Είναι που είναι υποκειμενική η ακοή, αν της κόψεις και τα αυτιά και ακούς με την τσέπη, κλάφτα Χαράλαμπε...
To "πάψετε" που γράφεις με αφορά ;; Γιατί είναι σαν να με ξέρεις, έτσι όπως το γράφεις, όταν δεν με ξέρεις κ φυσικά δεν ξέρεις τι ακούω, πως το ακούω, από που το ακούω, σε τι χώρο ακούω, αν ακούω......:BDGBGDB55:

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Συγκέντρωσέ τα και τα δύο σε ένα χώρο με συνοδά της επιλογής σου, και στείλε με ένα πμ να κατέβω, (να φέρω το σάκκο για τα απίδια)...

μωρε να τα συγκεντρωσω αλλα που να τα βρω? δεν εχω αποψη για κανενα απο τα δυο μηχανηματα αφου δε τα εχω ακουσει αρα δε διαφωνω μαζι σου , απλως ηθελα να μαθω εαν τα εχεις ακουσει και τα δυο...

Τελικά ψάχνοντας λίγο το θέμα, διαπίστωσα πως πράγματι το YAMAHA S2000 σαν ποιότητα ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, δείχνει κατά πολύ ανώτερο του SONY xa5400s ! (Mηχανισμός ανάγνωσης, σασί κτλπ.). Εκεί που τα χαλάμε, είναι στην ποιότητα του ΗΧΟΥ, που φαίνεται να υπερέχει το SONY ! (Aπό το διεθνές googling!).

:smokin:

Βρέ καλέ μου άνθρωπε,άσε τα περιοδικά τι αηδίες γράφουν και πήγαινε να τ' ακούσεις,να δείς εσένα πως σου φαίνεται.

Μήπως τα συνέκριναν μαζί στο ίδιο σύστημα και στον ίδιο χώρο;Μήπως καταλαβαίνουν το ίδιο απο μουσική κι ήχο αυτοί που τα γράφουν;

Απάντηση: Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Tην παραδοχη σας οτι ειστε μηδενιστης κ Κογια την κρατω και θα σας την θυμιζω οταν χρειαζεται.Υπαρχουν ομως δυο περιπτωσεις ακροασεων με την τσεπη ,η μια ειναι αυτη που αναφερεται εσεις,αρνητικα, οτι δηλαδη οτι ειναι ακριβο,αρα ειναι και καλο.Η αλλη ειναι οτι <αυτο που ακουω ειναι καλο ,δεν κοστιζει δα και μια περιουσια>Και στις δυο περιπτωσεις ακουμε με την τσεπη,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο.Οσον αφορα την πρωτη περιπτωση συμφωνω μαζι σας ,αλλα διαφωνω στην δευτερη.Μπορει να μην εχω ,και δεν εχω,την δυνατοτητα να αγορασω καποιες πανακριβες υλοποιησεις αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να τις απαξιωνω.

Μήπως τα συνέκριναν μαζί στο ίδιο σύστημα και στον ίδιο χώρο;
Αυτό δεν είναι το νόημα του συγκριτικού;