SACD Players: Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Απάντηση: Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

δε θα διαφωνησω οτι ειναι καλο να προτιμαται ο συνδυασμος transport-DAC αυτο τον καιρο γιατι εχεις τη δυνατοτητα να ακους και αρχεια απο τον υπολογιστη που ειναι σημαντικο.

Δεν ξερω ομως με βεβαιοτητα εαν σε περιπτωση που θελω να παιξω ενα κλασικο δισκακι θα ακουσω καλυτερα εαν το transport ειναι υπολογιστης η ενα Philips CD Pro2 modified με ενα Tentlabs Clock για παραδειγμα. Μαλλον το δευτερο ειναι πιο πιθανο να παιζει καλυτερα αφου εχει σαφως καλυτερο μηχανισμο αναγνωσης...

Τι λες βρε? Τα pc διαβάζουν bit perfect! Πάρε τηλ.

Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι το καλύτερο transport είναι ένας υπολογιστής?

Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Tί σχέση έχει ο μηχανισμός ανάγνωσης ωρέ πατριώτη :argue:
Ο ηχολήπτης σε σκληρό δίσκο γράφει, δεν ηχογραφεί σε...CD
Mετά σου λένε για Υψηλή Πιστότητα ήχου όταν ορισμένοι την βρίσκουν να ακούν τίς...μετατροπές :flipout:
Tελικά μήπως το jitter κάνει τον ήχο "αναλογικό" για ορισμένους :flipout:

αν νομιζεις οτι ο μηχανισμος αναγνωσης δε κανει διαφορα τοτε ειμαι σιγουρος οτι και αν βαλεις τα Stillpoints η τα Symposium Rollerblocks κατω απο το transport δε θα καταλαβεις διαφορα. Εγω καταλαβαινω και μαλιστα μεγαλη οποτε ...

απλα σκεψου οτι τα transport των σοβαρων εταιριων οπως της Weiss και της Orpheus φορανε Philips CD Pro2 για να τροφοδοτουν τα DAC τους....

Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Το transport όντως κάνει τη διαφορά, όταν περιοριζόμαστε στο πρωτόγονο 'σύστημα αρχείων' (τρόπος του λέγειν) του redbook cd. Το μεγάλο πλεονέκτημα όμως του υπολογιστή και του σκληρού δίσκου είναι η απαλλαγή από τους περιορισμούς του redbook και η διασφάλιση πως τα δεδομένα του αρχείου ήχου θα διαβαστούν με ακρίβεια μπιτ για μπιτ :D από το δίσκο χωρίς να προστεθεί jitter στη διαδικασία ανάγνωσης. Τώρα από 'κει και ύστερα μέχρι την αποστολή στο DAC για την μετατροπή είναι ένα άλλο θέμα που έχει συζητηθεί και εδώ μέσα σε αρκετή έκταση.

Τα transport σαφως και ακουγονται και κανουν την διαφορα,το αν καποιος δεν ακουει τις διαφορες ,μαλλον κατι φταει απο το υπολοιπο συστημα.Τωρα το αν ο συνδυασμος σκληρος +dac ειναι το απολυτο,προσωπικα αυτα που ακουσα σε συστημα χιλιαδων ευρω ,μου αρεσαν ,αλλα οπως εχω χιλιογραψει μας δειχνουν το δρομο που ερχεται.Τωρα αν καποιος πιστευει οτι αυτο που ακουει απο αυτον τον συνδυασμο ,ειναι το καλλιτερο, ειναι δικαιωμα του ,αλλα ας μην ειναι απολυτος

αν νομιζεις οτι ο μηχανισμος αναγνωσης δε κανει διαφορα τοτε ειμαι σιγουρος οτι και αν βαλεις τα Stillpoints η τα Symposium Rollerblocks κατω απο το transport δε θα καταλαβεις διαφορα. Εγω καταλαβαινω και μαλιστα μεγαλη οποτε ...

απλα σκεψου οτι τα transport των σοβαρων εταιριων οπως της Weiss και της Orpheus φορανε Philips CD Pro2 για να τροφοδοτουν τα DAC τους....

Άλλο λέω και δεν το κατάλαβες.
Τα transport ήταν αναγκαίο κακό όταν πρίν 30 τριάντα χρόνια που βγήκε το CD δεν υπήρχαν μεγάλοι και φτηνοί σκληροί δίσκοι.
Τώρα που μπορείς να παίζεις bit perfect από δίσκο το αρχείο του ηχολήπτη τί το θέλεις το transport.
Στήν τελευταία έκθεση στο δωμάτιο του audio soul είχε ένα Γερμανικό cd player που διάβαζε το cd και το έκανε αυτόματα extract σε wav σε ένα 500άρι εσωτερικό δίσκο που είχε.
Και φυσικά έπαιζε μουσική από το δίσκο....

Καλοί οι υπολογιστές, αλλά δεν παίζουν SACD.

Άρα τελικά να θέσω το αρχικό ερώτημα αλλιώς:

Η καλύτερη επένδυση σε πηγή:

1. Υπολογιστής και καλό DAC μαζί με

2. Καλό SACD player (π.χ. το νέο Marantz SA11S2)

Και αν ακούτε πολύ jitter απο τον υπολογιστή, βάλτε για transport το Marantz με ένα καλό word clock (δέχεται και τέτοιο)

Έχω βρεί κι εγώ.

Είχα γράψει γι αυτό και γράφτηκε οτι τα αρχεία έχουν προέλθεί απο την αναλογική έξοδο κάποιου SACD player και έχουν επαναψηφιοποιηθεί σε 24/96.

Δεν θέλω τέτοια μαγειρέματα...

Και αν ακούτε πολύ jitter απο τον υπολογιστή, βάλτε για transport το Marantz με ένα καλό word clock (δέχεται και τέτοιο)

γιατί όχι

1.Καλό SACD player με είσοδο USB για υπολογιστή μαζί με

2. τίποτα, γιατί δε χρειάζεται τίποτα άλλο

http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.Product&cont=eu&bus=hf&prod_id=3788

η ιδανική πηγή βρέθηκε, στις ΗΠΑ κάνει 1000 δολλάρια, εδώ δεν ξέρω.

Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα αν αξίζει το SACD.
Ψάξε το ποσοστό των πρωτότυπων καινούργιων ηχογραφήσεων που γίνονται σε DSD.

1083 εκ των οποίων οι μισοί είναι γραμμένοι από το αντίστοιχο cd και ακούγονται χειρότερα από αυτό.

Η για να το θέσω αλλιώς τα SACD που έγιναν από το master tape όπως ΟΦΕΙΛΑΝ είναι ελάχιστα.

γιατί όχι

1.Καλό SACD player με είσοδο USB για υπολογιστή μαζί με

2. τίποτα, γιατί δε χρειάζεται τίποτα άλλο

http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.Product&cont=eu&bus=hf&prod_id=3788

η ιδανική πηγή βρέθηκε, στις ΗΠΑ κάνει 1000 δολλάρια, εδώ δεν ξέρω.

μάλλον βιάστηκα να χαρώ. σύμφωνα με ένα review το εν λόγω πλέιερ δεν διοδεύει το σήμα απο την USB στο εσωτερικό DAC του 8003 αλλά έχει ένα ανεξάρτητο DAC για αυτή τη δουλειά, κατώτερο εννοείται. επίσης δε δέχεται σήμα απο σκληρό δίσκο PC, οπότε κάνει μόνο για memory stick, iPod και τα παρόμοια.

Έχω βρεί κι εγώ.

Είχα γράψει γι αυτό και γράφτηκε οτι τα αρχεία έχουν προέλθεί απο την αναλογική έξοδο κάποιου SACD player και έχουν επαναψηφιοποιηθεί σε 24/96.

Δεν θέλω τέτοια μαγειρέματα...

Υπάρχουν και άλλοι ενδεχομένως καλύτεροι τρόποι να πάμε από SACD σε 24/96.

Ένα παράδειγμα είναι ένα PS3, το οποίο από την HDMI του δίνει 24/96 από SACD.

Αυτή την HDMI την συνδέουμε σε μία κάρτα capture σε PC και κάνουμε ηχογράφηση.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και ακόμα καλύτεροι τρόποι, πέραν της "cludgeιάς" του ADC.

Last edited:

Πάντως τα super audio cd που έχω στον υπολογιστή ακούγονται super. Λίγο δύσκολο η εγγραφή να έχει γίνει από μια απλή αναλογική έξοδο.