SACD Players: Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Τελικά γιατί το κατήργησε το 5400 η SONY δεν το κατάλαβα.
Αφού έγινε το καλύτερο μοντέλο της.

Άλλοι λένε πως είναι απλώς φήμες! Τι να σου πω δεν ξέρω!

:smile:

Φημες αποκλειεται να ειναι, αφου ειναι καταργημενο εδω και αρκετο διαστημα.
Εγω μαλλον κατασκευαστικο λαθος λεω πως ειχε.

Φημες αποκλειεται να ειναι, αφου ειναι καταργημενο εδω και αρκετο διαστημα.
Εγω μαλλον κατασκευαστικο λαθος λεω πως ειχε.

Kάτι μου πέταξαν και μένα για "ασυμβατότητα". Μετά τα μάζεψαν... Ξέρεις θετικά ότι έχει καταργηθεί σαν μοντέλο;

:confused:

Τώρα να πούμε και επί της ουσίας! (Όχι που δεν θα λέγαμε!)

Τα προϊόντα αυτών των δύο κατασκευαστών πάντα με έφερναν σε δύσκολη θέση! Έχουν οξύτατο ανταγωνισμό μεταξύ τους και άλλοτε υπερέχει ο ένας και άλλοτε ο άλλος με "βραχεία κεφαλή"!

Όμως εδώ πραγματικά η επιλογή είναι δύσκολη! Κατ´ αρχήν πιστεύω ότι όπως πολλές φορές τελευταία, (αλλά και παλαιότερα), ο "ΗΧΟΣ" έχει κάνει ατόπημα: έπρεπε να συγκρίνει το ΥΑΜΑΗΑ το S2000 και όχι το S1000 επειδή ΑΥΤΟ αντιστοιχεί στο SONY το xa5400 και από την άποψη της τιμής αλλά και τεχνικά επειδή είναι balanced όπως το SONY! Και όσο και αν λέει σε παλαιότερη παρουσίαση ότι το YAMAHA 2000 δεν έχει βελτίωση του ήχου από τις balanced εξόδους, το SONY αναφέρεται παντού ότι ΕΧΕΙ! Άρα σίγουρα θα ανέβαινε, (το SONY), βαθμολογικά εάν γινόταν από εκεί η σύγκριση, γιατί τώρα προφανώς έχει γίνει από τις unbalanced εξόδους, αφού το 1000 δεν διαθέτει balanced! Άλλωστε μην ξεχνάμε την άποψη των ειδικών που επιγραμματικά έχει διατυπώσει ο κ. Κόγιας:"τα balanced μηχανήματα ανήκουν σε μια ανώτερη ράτσα!"

Το μόνο που έχω ακόμα να προσθέσω είναι πως κάνοντας googling διαβάζω ότι το ΥΑΜΑΗΑ 1000/2000 είναι απλώς ένα πολύ καλό player στην κατηγορία έως τα 1500 , ενώ το SONY 5400 είναι μηχάνημα που θα μείνει λέει κλασσικό στην ιστορία του sacd/cd, ξεπερνώντας σε απόδοση ότι μέχρι τώρα έχει κατασκευάσει η SONY, (!), αλλά και μηχανήματα hi end κατασκευαστών! Τώρα ποιός έχει δίκιο; Ας δώσει καθένας την απάντηση που μπορεί.

H αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να έχει συγκρίνει το Sony 5400 με το Yamaha 2000 (και όχι με το 1000) Σε αυτή την περίπτωση πιθανόν η διαφορά να άνοιγε ακόμα περισσότερο υπέρ του Yamaha αφού όλοι λένε ότι το μεγάλο αδερφάκι είναι ακόμα καλύτερο παρόλο που το 1000 είναι πιο value for money.

Βέβαια δεν λέει πουθενά αν άκουσαν το Sony με XLR ή RCA. (Αν τελικά άκουσαν κανένα από αυτά τα CD players... γιατί έχω τις επιφυλάξεις μου για αυτά τα mini tests χωρίς μετρήσεις) Και γιατί να μην το άκουσαν με τα XLR;
Πέραν τούτου όμως η γνώμη μου είναι ότι η balanced σύνδεση μεταξύ CD player και ενισχυτή δεν προσφέρει καμμία βελτίωση, απλώς είναι μια μόδα.
Και δεν είναι μόνο δική μου άποψη. Είναι και της Arcam άποψη. Και σίγουρα η Arcam είναι μια σοβαρή εταιρία, δεν είναι τίποτα τυχαίοι:

http://www.arcam.co.uk/advice-and-support/technical-articles/balanced-audio.htm

Τελικά για να μην το πολυκουράζουμε το θέμα η ουσία είναι ότι πρόκειται για κορυφαία players με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους. Πήγαινε δες τα από κοντά, άκουσέ τα, πάτησε τα κουμπάκια τους, δες την ποιότητα κατασκευής τους και όποιο σου κάνει κλικ "χτύπα" το. Οποιο και να διαλέξεις θα είναι μια άριστη επιλογή για πάρα πολλά χρόνια και χαμένος δεν πρόκειται να βγεις.

Αν δεν εχει καταργηθει τοτε που ειναι;
Γιατι δεν το πωλουν στην αγορα;
Δεν τους ενδιαφερει να βγαλουν χρηματα;
Χαζοι ειναι; Αποκλειεται να ειναι.

Είναι και της Arcam άποψη. Και σίγουρα η Arcam είναι μια σοβαρή εταιρία, δεν είναι τίποτα τυχαίοι:

Μήπως είναι το: "όσα δεν φτάνει η Αλεπού..."

Re: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

η αρκαμ δεν μπορει να φτιαξει μπαλανσ συνδεσεις? ημαρτον...
και ειπαμε... μεταξυ σιντι και προενισχυτη το πιθανοτερο ειναι οτι δεν υπαρχει διαφορα μεταξυ των δυο συνδεσεων. μεταξυ προ και μονομπλοκ πισω απο τα ηχεια κατι γινεται...

Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Αν δεν εχει καταργηθει τοτε που ειναι;
Γιατι δεν το πωλουν στην αγορα;
Δεν τους ενδιαφερει να βγαλουν χρηματα;
Χαζοι ειναι; Αποκλειεται να ειναι.

σωστος...
μου την δινει η κατασταση με αυτο το πλαυερ...
περιμενω και το στερεοφαιλ που το τεσταρει να μου ερθει και θα ηθελα να δοκιμασω ενα..

Μήπως είναι το: "όσα δεν φτάνει η Αλεπού..."

Έχεις την εντύπωση πως ένας κατασκευαστής σαν την Arcam δεν ξέρει πώς να φτιάξει μια πλακέτα balanced; Ή αυτό είναι κάτι δύσκολο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Έχεις την εντύπωση πως ένας κατασκευαστής σαν την Arcam δεν ξέρει πώς να φτιάξει μια πλακέτα balanced; Ή αυτό είναι κάτι δύσκολο;

Άρα η YAMAHA, η SONY, και τόσοι άλλοι κατασκευαστές που τοποθετούν XLR συνδέσεις στις ακριβές και νεότερες σειρές τους το κάνουν για ποιο λόγο;

:adore:

Απάντηση: Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

Άρα η YAMAHA, η SONY, και τόσοι άλλοι κατασκευαστές που τοποθετούν XLR συνδέσεις στις ακριβές και νεότερες σειρές τους το κάνουν για ποιο λόγο;

Καθαρά θέμα μόδας ή prestige.
Το XLR ξεκίνησε στον επαγγελματικό ήχο εκεί που πρέπει να μεταφερθούν ασθενή σήματα σε πολλά μέτρα καλώδιο.
Π.χ. τα μαγνητάκια της ηλεκτρικής κιθάρας και τα μικρόφωνα βγάζουν χαμηλό σήμα επιπέδου φωνογραφικής κεφαλής. Αυτά τα ελάχιστα mV πρέπει να μεταφερθούν πολλά μέτρα από την συναυλιακή σκηνή μέχρι να μπούνε στην κονσόλα όπου θα μιξαριστούν και θα ενισχυθούν. Παράλληλα με αυτά τα καλώδια θα τρέχουν 100άδες άλλα μέτρα καλωδίων με ρεύματα, σήματα κλπ. Η χρήση XLR συνδέσεων είναι επιτακτική σε αυτές τις περιπτώσεις. Μονόδρομος.

Αντίθετα το CD player στο σπίτι μας έχει να στείλει 2 Volts (πολλαπλάσιο σε σχέση με τα 4mV ενός επαγγελματικού μικροφώνου) σε μόλις 1 μέτρο μήκος καλωδίου μέχρι να μπει στον ενισχυτή. Λες να μην επαρκεί η σύνδεση RCA και να χρειάζεται κι εδώ XLR; Αν δεν επαρκούσε εδώ η σύνδεση RCA δεν θα επαρκούσε ΠΟΥΘΕΝΑ. Ούτε στα 250mV πού έβγαζαν έξοδο τα κασετόφωνα στο παρελθόν. Αλλά τότε δεν είχε προκύψει αυτή η μόδα ακόμα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SACD PLAYERS:Η καλύτερη επένδυση σε πηγή;

http://www.digido.com/audio-faq/b/balanced-versus-unbalanced-connections.html

Αυτά, από τον Bob Katz..

Εάν δεν είναι oι λόγοι από τα exceptions για λόγους marketing..

Το γεγονός είναι ότι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σε δοκιμές μηχανημάτων με XLR συνδέσεις, οι δοκιμαστές λένε ότι από την xlr έξοδο υπάρχει καλύτερη απόδοση, άλλοτε ανεπαίσθητα και άλλοτε αισθητά παρ´όλο το μικρό μήκος των καλωδίων. Και με την τρέλα μας και το ελάχιστο καταλήγει να είναι σημαντικό!

Το γεγονός είναι ότι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σε δοκιμές μηχανημάτων με XLR συνδέσεις, οι δοκιμαστές λένε ότι από την xlr έξοδο υπάρχει καλύτερη απόδοση, άλλοτε ανεπαίσθητα και άλλοτε αισθητά παρ´όλο το μικρό μήκος των καλωδίων. Και με την τρέλα μας και το ελάχιστο καταλήγει να είναι σημαντικό!

Καλά άστα το πως "ακούστηκαν" από διάφορους "δοκιμαστές" με "χρυσά" αυτιά... Το μόνο σίγουρο είναι ότι η XLR παίζει πιο δυνατά από την RCA γιατί έχει το διπλό voltage. Και το ανθρώπινο αυτί τείνει να ακούσει ως καλύτερο τον δυνατότερο ήχο. Από εκεί έχει ξεκινήσει και το Loudness War που έχει καταστρέψει όλες τις σημερινές ηχογραφήσεις που συζητάμε σε άλλο thread.

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω έχεις δει μετρήσεις του ιδίου μηχανήματος από RCA και XLR που να επιβεβαιώνουν ότι το XLR παίζει καλύτερα; Ολοι αυτοί οι δοκιμαστές που "άκουσαν" αυτές τις διαφορές δημοσίευσαν και τις μετρήσεις για να επιβεβαιώσουν αυτό που ισχυρίζονται; 'Η πρέπει να βασιζόμαστε μόνο στον λόγο τους και στα "χρυσά" αυτιά τους;

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω έχεις δει μετρήσεις του ιδίου μηχανήματος από RCA και XLR που να επιβεβαιώνουν ότι το XLR παίζει καλύτερα;

Παρ´ όλο που με πας σε "βαθιά νερά" ενώ τα τεχνικά τώρα τα μαθαίνω, (ημιμαθής), θα επιχειρήσω...

Ναι έχω δει μετρήσεις σε dac όπου από xlr μιλάνε για 4-5 db καλύτερο S/N ratio, στο ελεγχόμενο σύστημα. Θεωρείται σημαντικό γιατί, (ίσως προστίθενται και άλλοι παράγοντες που αγνοώ), είναι ακουστό.

Με την ελπίδα να ήμουν ακριβής...

Εντάξει δεν θα διαφωνήσω. Ο λόγος σήματος προς θόρυβο πιθανόν να βελτιώνεται με την χρήση των XLR. Λογικό μού φαίνεται.
Κατά πόσον είναι ακουστό βέβαια διατηρώ τις επιφυλάξεις μου διότι αν ένα καλό DAC όπως είναι το DACMagic της Cambridge Audio έχει λόγο σήματος προς θόρυβο 112dB (δεν λέει αν είναι από RCA ή XLR) και υποθέσουμε ότι αυτός επιτυγχάνεται με τα XLR, το να πέφτει στα 108dB με τα RCA μάλλον δεν θα ακούγεται αυτή η διαφορά....

Το γεγονός είναι ότι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σε δοκιμές μηχανημάτων με XLR συνδέσεις, οι δοκιμαστές λένε ότι από την xlr έξοδο υπάρχει καλύτερη απόδοση, άλλοτε ανεπαίσθητα και άλλοτε αισθητά παρ´όλο το μικρό μήκος των καλωδίων.

Ναι, αλλά το single ended κάνει τη λιγώτερη κατεργασία στο σήμα, και είναι πιο αγνό. Κάτι σαν το σαλέπι Θεσσαλονίκης ένα πράμα... :p

Εντάξει δεν θα διαφωνήσω. Ο λόγος σήματος προς θόρυβο πιθανόν να βελτιώνεται με την χρήση των XLR. Λογικό μού φαίνεται.
Κατά πόσον είναι ακουστό βέβαια διατηρώ τις επιφυλάξεις μου διότι αν ένα καλό DAC όπως είναι το DACMagic της Cambridge Audio έχει λόγο σήματος προς θόρυβο 112dB (δεν λέει αν είναι από RCA ή XLR) και υποθέσουμε ότι αυτός επιτυγχάνεται με τα XLR, το να πέφτει στα 108dB με τα RCA μάλλον δεν θα ακούγεται αυτή η διαφορά....

Όταν υπάρχουν XLR οι μετρήσεις δίνονται από εκεί γιατί είναι το maximum του μηχανήματος.

Κοίτα από το 112 στο 108 πραγματικά δεν μπορώ και εγώ να δεχτώ ότι είναι αισθητό. Ίσως κάτι άλλο να επηρεάζεται από την όλη διαδικασία που προστίθεται στο τελικό αποτέλεσμα.(Κάπου κάτι πήρε το μάτι μου!). Ίσως κάποιος ειδικός να μπορεί να μας διαφωτίσει, γιατί είναι βέβαιο ότι κάτι υπάρχει που δίνει ακουστή βελτίωση. Έτσι λένε παντού!

Όταν υπάρχουν XLR οι μετρήσεις δίνονται από εκεί γιατί είναι το maximum του μηχανήματος.

Κοίτα από το 112 στο 108 πραγματικά δεν μπορώ και εγώ να δεχτώ ότι είναι αισθητό. Ίσως κάτι άλλο να επηρεάζεται από την όλη διαδικασία που προστίθεται στο τελικό αποτέλεσμα.(Κάπου κάτι πήρε το μάτι μου!). Ίσως κάποιος ειδικός να μπορεί να μας διαφωτίσει, γιατί είναι βέβαιο ότι κάτι υπάρχει που δίνει ακουστή βελτίωση. Έτσι λένε παντού!

Τι να σού πω; Κι εγώ θα ήθελα πραγματικά αν ξέρει κάποιος να μάς διαφωτίσει σε αυτό το θέμα...
Γιατί εγώ αφ' ενός συγκριτικές μετρήσεις μεταξύ RCA και XLR δεν έχω δει, και αφ' ετέρου διαφορές με το δικό μου το Advance MCD-203 όσο και αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να ακούσω σε καμμία περίπτωση. Τελικά με XLR το έχω κι εγώ συνδεδεμένο και παίζει. Αφού αγόρασα τα καλώδια να μην πάνε χαμένα τα λεφτά που έδωσα. Διαφορετικά θα το άφηνα να παίζει με τα RCA...

Τι να σού πω; Κι εγώ θα ήθελα πραγματικά αν ξέρει κάποιος να μάς διαφωτίσει σε αυτό το θέμα...
Γιατί εγώ αφ' ενός συγκριτικές μετρήσεις μεταξύ RCA και XLR δεν έχω δει, και αφ' ετέρου διαφορές με το δικό μου το Advance MCD-203 όσο και αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να ακούσω σε καμμία περίπτωση. Τελικά με XLR το έχω κι εγώ συνδεδεμένο και παίζει. Αφού αγόρασα τα καλώδια να μην πάνε χαμένα τα λεφτά που έδωσα. Διαφορετικά θα το άφηνα να παίζει με τα RCA...

Άρα λοιπόν έχεις ενισχυτή, (ADVANCE?), που διαθέτει xlr εισόδους...
Ο κατασκευαστής τι λέει; Δεν συστήνει σύνδεση από xlr? Και εάν το κάνει και συστήνει αυτήν την σύνδεση, (όπως και ο δικός μου), είναι άραγε τυχαίο;

:nounder: