SACD Players

Απάντηση: Re: SACD Players

δεν υπάρχει θέμα θορύβου στο Σόνυ ... δεν έχω στήσει το αυτί μου από πάνω του, αλλά ουδέποτε παρατήρησα κάτι που να με ενοχλήσει .... και το ξέρω γιατί το προηγούμενο πλέυερ μου (το εξαιρετικό κατά τα λοιπά) Philips 963 πράγματι ακουγόταν και με ενοχλούσε ...

το πρόβλημα είναι ότι το 5400 είναι σχετικά δυσεύρετο σαν καινούριο και δύσκολα βγαίνει και στις αγγελίες ...

σαν κάτοχος κι εγώ του Sony XA-5400ES να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του Δημοκήδη..εγώ έχω στήσει αυτί από πάνω του και είναι απόλυτα αθόρυβο...

Βρε παιδια
Συγνωμη αλλα τι σημαινει το προτιμησα για κλασικη ή για τζαζ?

Ειλικρινα δεν καταλαβανω γιατι επιμενουν ορισμενοι σε τετοιες αναφορες

Αν το μηχανημα ειναι σωστο δεν χωλαινει πουθενα

Κατά την γνώμη μου μεγάλη διαφορά από μηχάνημα σε μηχάνημα και μουσική σε μουσική αλλά περισσότερα αύριο διότι έχω πρωινό ξύπνημα.
Υ.Γ - Σίγουρα ένα καλό μηχάνημα δεν χωλαίνει πουθενά αλλά ανάμεσα σε δύο καλά μηχανήματα....

Να ρωτήσω κάτι ακόμη: από ό,τι έχω διαβάσει το Yamaha έχει το PCM1792A και το Sony το DSD1796, που και τα δύο υποτίθεται ότι μπορούν να μετατρέψουν απ' ευθείας DSD σε αναλογικό σήμα, χωρίς ενδιάμεση μετατροπή σε PCM. Το ερώτημα είναι αν όντως εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα ή αν τελικά γίνεται η ενδιάμεση μετατροπή, παρόλο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Γενικά, όσον αφορά τα SACD δισκάκια, μεταξύ των δυο θα πήγαινα σε Sony.

Όπως και να το κάνουμε, αυτή είναι η δημιουργός του DSD...

Γενικά, όσον αφορά τα SACD δισκάκια, μεταξύ των δυο θα πήγαινα σε Sony.

Όπως και να το κάνουμε, αυτή είναι η δημιουργός του DSD...

Και να μην ξεχνιόμαστε: είναι επίσης ο δημιουργός του CD (μαζί με την Philips), αλλά με τη λογική αυτή θα πρέπει να αγοράζουμε CD players μόνον από αυτές τις δύο μάρκες! Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά ακόμη και η Sony έχει κάνει τις παρασπονδίες της. Από ό,τι θυμάμαι δεν είναι όλα τα SACD player της Sony native DSD. Δηλαδή κάποια μετατρέπουν το σήμα σε PCM πρώτα και κάποια σε ένα άλλο είδος quasi-DSD (PCM στην ουσία, με λίγα bit). Προσωπικά αυτό θεν το θέλω. Έχω το Pioneer DV-600AV για αυτή τη δουλειά. Θέλω ένα καθαρόαιμο SACD player, γιατί μου αρέσει η φιλοσοφία του DSD.

Να ρωτήσω κάτι ακόμη: από ό,τι έχω διαβάσει το Yamaha έχει το PCM1792A και το Sony το DSD1796, που και τα δύο υποτίθεται ότι μπορούν να μετατρέψουν απ' ευθείας DSD σε αναλογικό σήμα, χωρίς ενδιάμεση μετατροπή σε PCM. Το ερώτημα είναι αν όντως εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα ή αν τελικά γίνεται η ενδιάμεση μετατροπή, παρόλο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

το http://focus-webapps.ti.com/docs/prod/folders/print/pcm1792a.html υποστηρίζει dsd απευθείας, οπότε δεν υπάρχει λόγος για προηγούμενο στάδιο μετατροπής.

Βλέπω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/86849-Players-συμβατά-με-αντίγραφα-ασφαλείας-SACD ότι και το s2000 υποστηρίζει αντίγραφα ασφαλείας iso και dsdiff αρχεία :-)

το 5400 είναι δίνει ''native dsd'' χωρίς pcm-μετατροπές ...

κατά τα άλλα έχει και ένα -πολύ μεγάλο κατ' εμέ- πλεονέκτημα ... εάν έχεις αρχεία 24/96 ή τα υπόλοιπα υψηλής ανάλυσης στον σκληρό σου, με το δωρεάν πρόγραμμα της korg τα ψήνεις σε sacd τα οποία παίζουν μόνον στο 5400 και το μικρό αδελφάκι του ... εάν τώρα σας πω ότι ίσως και να ακούγονται καλύτερα έτσι, παρά απ' ευθείας από τον σκληρό με ένα καλό ντακ, ίσως δεν θα με πιστέψετε ...αλλά στα δικά μου αυτιά είναι έτσι ... έχουμε αναφερθεί στο θέμα αρκετές φορές και μπορείς με λίγο ψάξιμο να βρεις τα διαφωτιστικά ποστς ...

επίσης στα απλά cd to Σόνυ είναι εξαιρετικό ... κάτι στο διάολο κάνει και όλα ηχούν πολύ ανώτερα από συνήθως ... και ένα παράδειγμα ... όταν άλλαξα δισκοθήκη (εννοώ από βινύλια σε cd) [για τους δικούς μου λόγους] πήρα κάποια έργα που θεωρούσα ως σταθμούς, δυστυχώς στα πρώτα εκείνα άγαρμπα δισκάκια πρώτης γενιάς .... [ αρκετά μετά άρχισαν τα ρεμάστερς, hdcd, sbm, smd κτλ, κτλ, όταν οι μηχανικοί ήχου απέκτησαν εμπειρίες στον ψηφιακό ήχο ... ] ...

τα πρώτα αυτά δισκάκια έπαιζαν σε γενικές γραμμές απαίσια ... εάν αγόραζες μετά χρόνια το ίδιο δισκάκι επανεπεξεργασμένο έπαιζε σαφώς καλύτερα .... πχ. το πρώτο δισκάκι των Camel ....

λοιπόν, αυτό το γαμίδι το πρώτο άγαρμπο, σκληρό, cdάκι των camel το έπαιξα στο Σόνυ και παίζει το ίδιο καλά πλέον όπως τα ριμαστεροειδή ... όποιος θέλει και περάσει από την υπόγα μου, ευχαρίστως να το τεστάρει ...

Last edited:

κατά τα άλλα έχει και ένα -πολύ μεγάλο κατ' εμέ- πλεονέκτημα ... εάν έχεις αρχεία 24/96 ή τα υπόλοιπα υψηλής ανάλυσης στον σκληρό σου, με το δωρεάν πρόγραμμα της korg τα ψήνεις σε sacd τα οποία παίζουν μόνον στο 5400 και το μικρό αδελφάκι του .

dsdiff και sacd iso παίζουν μια χαρά και σε άλλα player, παραπάνω έχω παραθέσει και την λίστα

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/86849-Players-συμβατά-με-αντίγραφα-ασφαλείας-SACD

προσωπικά μου αρέσει αυτό το trend, μακάρι να έβγαιναν και αντίστοιχα sacd players που να έδιναν τη δυνατότητα αυτή και από usb ή δίκτυο για να μη καίμε καν δισκάκια :-)

την επόμενη φορά που θα τύχει να βρεθούμε θα φροντίσω να έχω και αντίγραφα από κάποια sacd μου να ακούσουμε :ernaehrung004:

Ρίξτε μια ματιά και στο Pioneer PD-D6 MK2.
Για τα λεφτά του είναι πραγματικά περίπτωση...

Re: Απάντηση: Re: SACD Players

dsdiff και sacd iso παίζουν μια χαρά και σε άλλα player, παραπάνω έχω παραθέσει και την λίστα

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/86849-Players-συμβατά-με-αντίγραφα-ασφαλείας-SACD

προσωπικά μου αρέσει αυτό το trend, μακάρι να έβγαιναν και αντίστοιχα sacd players που να έδιναν τη δυνατότητα αυτή και από usb ή δίκτυο για να μη καίμε καν δισκάκια :-)

την επόμενη φορά που θα τύχει να βρεθούμε θα φροντίσω να έχω και αντίγραφα από κάποια sacd μου να ακούσουμε :ernaehrung004:

κάτι άλλο εννοείς με sacd iso .... δεν το έχω παρακολουθήσει ...

πχ. στην λίστα σου το 5400 περιλαμβάνεται στα 'not working' ...

με το korg φτιάχνεις dsd αρχεία στα 2,8 mhz και τα καις σε dvd-r & dvd+r... παίζουν μόνον στα πλέυερς που ανέφερα τα οποία αναγνωρίζουν το δισκάκι σαν sacd ...

Κυκλοφορούν στα τορεντάδικα sacd dsdiff και iso αρχεία, Σπύρο.... τα κατεβάζεις τα καις σε DVD και τα μηχανήματα της λίστας τα αναπαράγουν.

Όσοι έχετε αντίστοιχα sacd θα μας πείτε και καλύτερα, το δικό μου sony sacd player είναι παλιό και εισαγωγικό μοντέλο και δεν υποστηρίζει κόλπα.
Αλλά έχω καταφέρει να παίρνω αντίγραφα sacd από ps3, έχεις επιλογή να πάρεις αντίγραφο σε DSD ή και ολόκληρο το iso. Αναλυτικά:
- 2ch DSDIFF (DSD)
- 2ch DSDIFF (DST) (if already DST encoded)
- 2ch DSF (DSD)
- mch DSDIFF (DSD)
- mch DSDIFF (DST)
- mch DSF (DSD)
- ISO
Οπότε μετά όπως λες τα γραφεί κάποιος σε dvdr και παίζουν.
Δυστυχώς κάθε μετατροπή dsd <-> pcm έχει και τα προβλήματα της. Για αυτό αναφέρομαι κύρια σε υλικό που δε μετατρέπουμε, αλλά μπορούμε να το κρατήσουμε σαν αντίγραφο ασφαλείας.

Παίδες, το ESS Sabre 9018 (λέγε με βουβάλι) που φοράνε τα oppo, παίζει απευθείας DSD χωρίς μετατροπή σε PCM; Τι γνωρίζουμε περί αυτού;

Και να μην ξεχνιόμαστε: είναι επίσης ο δημιουργός του CD (μαζί με την Philips), αλλά με τη λογική αυτή θα πρέπει να αγοράζουμε CD players μόνον από αυτές τις δύο μάρκες! Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά ακόμη και η Sony έχει κάνει τις παρασπονδίες της. Από ό,τι θυμάμαι δεν είναι όλα τα SACD player της Sony native DSD. Δηλαδή κάποια μετατρέπουν το σήμα σε PCM πρώτα και κάποια σε ένα άλλο είδος quasi-DSD (PCM στην ουσία, με λίγα bit). Προσωπικά αυτό θεν το θέλω. Έχω το Pioneer DV-600AV για αυτή τη δουλειά. Θέλω ένα καθαρόαιμο SACD player, γιατί μου αρέσει η φιλοσοφία του DSD.

Η διαφορά είναι ότι η Sony κράτησε κλειστό το DSD. Κι ύστερα δεν είναι τυχαίο που αμέσως πριν ανοίξουν το φορμά, έριξαν στην αγορά ένα τρελό DSD player με ξεφτίλα λεφτά για την κατηγορία του. Από αυτή την άποψη το είπα.

χιλιάρικο δεν είναι ξεφτίλα.
και το απέσυραν αμέσως.

και πότε άνοιξε?
θεωρείται τώρα ανοιχτό?:smash:
(φυσικά ανοιχτό σημαίνει....να θέλει και κάποιος να μπεί μέσα, αλλιώς.....)

Μήτσο, σχετικά είναι όλα. Σε σύγκριση μ' αυτά που πατάει κάτω είναι ξεφτίλα.

Αν και απ' ό,τι λένε, το έστειλε για χόρτα το oppo και μάλιστα από τ' αποδυτήρια...

@Δημοκηδής
Υπάρχει εργαλείο μετατροπής από sacd iso σε dff, είναι σχετικά φρέσκο 9/11/11 , οπότε μην ανησυχείς, το 5400 δε μένει έξω από το παιχνίδι ακόμα και iso να είναι το αντίγραφο ασφαλείας μετατρέπεται.

Α, δεν έχω τέτοιες ανησυχίες ... εδώ δεν προλαβαίνω να παίξω τα αυθεντικά sacd δισκάκια μου, πόσο μάλλον τις στοίβες πό αυθεντικά cd που περιμένουν στην ουρά ...

Στέργιο δεν ξέρω για το 95αρι αλλά το 93SE δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια το Σόνυ ...