SACD Players

Δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ των δυο, Σπύρο. Το 93 δεν έχει το ESS Sabre 9018, οπότε μιλάμε για εντελώς άλλο ήχο, κατώτερο φυσικά.

Το 95άρι είναι το ζουμί της υπόθεσης, μια και έχει και έναν πολύ καλό επεξεργαστή εικόνας, μπορεί να παίξει τα πάντα ακόμα κι από δίσκους κλπ.
Μιλάμε για το player που "όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει".

Από απλό CD μέχρι Bluray κι όλα σε ποιότητα πολύ ακριβότερων μηχανημάτων.

@Δημοκηδής
Υπάρχει εργαλείο μετατροπής από sacd iso σε dff, είναι σχετικά φρέσκο 9/11/11 , οπότε μην ανησυχείς, το 5400 δε μένει έξω από το παιχνίδι ακόμα και iso να είναι το αντίγραφο ασφαλείας μετατρέπεται.

Τάσο, (sorry για τη σφήνα) ένα dac βασισμένο στο Sabre αποκωδικοποιεί DSD με το κατάλληλο transport;

Το OPPO μπορεί να είναι όντως πολύ καλό universal player και να τα παίζει όλα σούπερ, αλλά με προβληματίζει το ανεμιστηράκι στην πίσω όψη. Άμα καείς στον χυλό φυσάς και το γιαούρτι.... Όταν βλέπω ταινία ούτε που θα τ' ακούω, αλλά και μόνο στην υποψία ότι ένα φουρφούρι μπορεί να μου χαλάει τη σονάτα του σεληνόφωτος βγάζω σπυριά !!! Άμα κάποιος το έχει και το χρησιμοποιεί με μουσική χαμηλής έντασης ας μας πει, αλλιώς δεν το ρισκάρω.

Εμένα να με συγχωρείται αλλά μηχάνημα που λέγεται Oppo στο ρακ του δικάναλου δεν βάζω...ναι, είμαι προκατειλημμένος, δεν πα νάχει τρελά "εντόσθια"...εγώ δεν...όταν το βλέπω έχω την αίσθηση του φτηνιάρικου...

Από αυτή την άποψη, έχετε δίκιο.

Κι εγώ προσωπικά, από εικόνα είμαι καλυμμένος προς το παρόν. BR παίζει το PS3, ματρόσκες και άλλα αρχεία media το WDTV, υπάρχει και MacBook Pro...

Θα μάζευα για το 5400, αλλά δε βλέπω να υπάρχει πουθενά πλέον... :frown:

Για να καταλάβω Νάσο και Στέργιο... φαίνεται "φθηνιάρικο" επειδή λέγεται oppo ή για κάποιο άλλο λόγο?
Εννοώ αν αλλάξει η ταμπέλα και λέγεται lexicon ή Cabridge Audio διορθώνει κάπως το πράγμα?

Τι λέτε βρε παιδιά?

Και μιλάμε για μια εταιρεία που οι υπόλοιποι consumerάδες τύπου sony, denon, pioneer, αφήσανε το κιάλι και πιάσανε τα radar για να την παρακολουθήσουν...

Κάντε μια βόλτα να το δείτε/ακούσετε... αξίζει το κόπο!

:ernaehrung004:

Νίκο, είναι και ο ψυχολογικός παράγοντας, όσο να 'ναι.

Κι όπως και να 'χει, δεν παύει να είναι μια συσκευή που καλείται να κάνει τα πάντα κι αυτό συνήθως δεν έχει καλή κατάληξη...

Αν εννοούμε "αξιόπιστο" προφανώς δεν μπορεί να δοθεί απάντηση ακόμα για τα 93/95...
Ούτε χρόνο δεν έχουν ακόμα στην αγορά...

Αν εννοούμε γενικώς αξιοπιστία oppo, o αντιπρόσωπος έχει δημοσιεύσει στατιστικά στοιχεία βλαβών για όλα τα προηγούμενα μοντέλα...
Ασήμαντες! Το τελευταίο που θα με απασχολούσε θα ήταν αυτό...

Αν εννοούμε ποιότητα εικόνας... κορυφαίο έως πολύ παραπάνω σε χρήματα.
Αν εννοούμε ήχο... το άκουσα και ξέρω... Το πιθανότερο είναι (μιας και δεν έχω ακούσει τα πάντα) να υπάρχουν 2-3 αντίστοιχα... το audiolab, το sony και κάποιο καλό τρανσπορτ+dac βουβάλι.......
Aν εννοούμε ευκολίες - συνδέσεις - συμβατότητα δίσκων/αρχείων, απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Αν υπάρχει πείτε μου.

Στέργιο βρες τρόπο να το ακούσεις...
Στο χόμπυ μας δεν πρέπει να υπάρχουν προκαταλήψεις... τουλάχιστον όχι χωρίς πραγματικό λόγο... (το γεγονός ότι κάποιος άλλος κάνεις το ίδιο καλά τη "δουλειά" με ελάχιστα χρήματα δεν είναι λόγος! ίσα ίσα...)
Oι έξυπνες και τολμηρές εταιρείες θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν... οι υπόλοιποι... στο radar... έτσι απλά... :grandpa:

Last edited:
Η καρδιά μου λέει Sony, η λογική λέει Oppo !!! :7SFGSFG:

Αλήθεια, μπορεί το Oppo να χρησιμοποιηθεί επιπλέον και ως κανονικός media player για ταινίες mkv (κλπ.) με ελληνικούς υπότιτλους srt από σκληρό δίσκο;

Απάντηση: Re: SACD Players

Η καρδιά μου λέει Sony, η λογική λέει Oppo !!! :7SFGSFG:

Αλήθεια, μπορεί το Oppo να χρησιμοποιηθεί επιπλέον και ως κανονικός media player για ταινίες mkv (κλπ.) με ελληνικούς υπότιτλους srt από σκληρό δίσκο;

Παίζει .mkv, bdmv, dvd-iso, bd-iso και άμα λάχει το κάνεις region free, αγοράζεις δισκάκια απο us στο 1/3 της τιμής κολλάς ένα στικάκι με τους υπότιτλους και τους διαβάζει και αυτούς...
Τη ίδια ώρα θα αναπαράγει sacd, dvd-a και ότι άλλο γουστάρεις απο δισκάκια, πάρα πολύ καλά...

Και αν δεν φτάνουν όλα αυτά παίζει και .flac πολυκάναλο έως 24-bit/192Khz...........

Σημεία προβληματισμού:
1) Οι υπότιτλοι/γράμματα είναι μεγάλοι και σταθερού πλάτους (μοιάζουν με font courier) - αρκετά κουραστικοί ειδικά σε μεγάλες οθόνες (δεν αλλάζουν θέση - μέγεθος)
2) Οι συμβατότητες πάνε περίπατο (προς το παρόν) όσον αφορά την αναπαραγωγή μέσω δικτύου.
3) Θα αδειάσει το ρακ σου απο πηγές...

...είμαστε όμως αρκετά off topic! :damnyou:

υγ. Φίλε drdimitri άσε τη καρδιά και το μυαλό σου ήσυχα... με τα αυτιά και τα μάτια θα το αξιολογήσεις... βρες τρόπο να ακούσεις/δεις το 95άρι....

Last edited:
Οι υπότιτλοι παίζει να διορθώνονται και με ένα firmware... όσο διαβάζω γι' αυτό πάντως, τόσο πιο ελκυστικό γίνεται.

Μόνο το ανεμιστηράκι του να μην ακούγεται...

Χμμμ... Στέργιο δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι διορθώνεται.... ή ότι έχουν τη διάθεση να το διορθώσουν.....

Έχει γράψει ο Χρήστος (vader) μια υπόθεση/σενάριο που στέκει...
Σε λίγο καιρό βγαίνουν στην αγορά τα νέα sigma τσιπάκια 3D video και θα είναι πολύ ανταγωνιστικά...

Πιθανόν η oppo να κρατάει κάποια χαρτιά για τη νέα χρονιά (αν και δεν ανανεώνει τόσο συχνά τα μοντέλα της...)
Παραμετροποίηση υποτίτλων, δικτυακή αναπαραγωγή, αλλά και μετατροπή 2D σε 3D μαζί με κάποια έκπληξη (που μας συνηθίζει η oppo) βλέπω να έρχονται στο επόμενο μοντέλο που, γιατί όχι, ίσως να "τρέξει" παράλληλα με τα 93/95..... Σε αυτή τη περίπτωση παίζει να επωφεληθούν και οι κάτοχοι των 93/95...

Δεν γνωρίζω φυσικά κάτι, απλά υποθέσεις κάνω...

Re: Απάντηση: Re: SACD Players

Παίζει .mkv, bdmv, dvd-iso, bd-iso και άμα λάχει το κάνεις region free, αγοράζεις δισκάκια απο us στο 1/3 της τιμής κολλάς ένα στικάκι με τους υπότιτλους και τους διαβάζει και αυτούς...
Τη ίδια ώρα θα αναπαράγει sacd, dvd-a και ότι άλλο γουστάρεις απο δισκάκια, πάρα πολύ καλά...

Και αν δεν φτάνουν όλα αυτά παίζει και .flac πολυκάναλο έως 24-bit/192Khz...........

Σημεία προβληματισμού:
1) Οι υπότιτλοι/γράμματα είναι μεγάλοι και σταθερού πλάτους (μοιάζουν με font courier) - αρκετά κουραστικοί ειδικά σε μεγάλες οθόνες (δεν αλλάζουν θέση - μέγεθος)
2) Οι συμβατότητες πάνε περίπατο (προς το παρόν) όσον αφορά την αναπαραγωγή μέσω δικτύου.
3) Θα αδειάσει το ρακ σου απο πηγές...

...είμαστε όμως αρκετά off topic! :damnyou:

υγ. Φίλε drdimitri άσε τη καρδιά και το μυαλό σου ήσυχα... με τα αυτιά και τα μάτια θα το αξιολογήσεις... βρες τρόπο να ακούσεις/δεις το 95άρι....

Έχεις δίκιο σε όλα. Ειδικά για το τελευταίο το πρόβλημα είναι που θα το βρω στη Θεσσαλονίκη. Για να κατέβω Αθήνα μόνο για αυτό το βλέπω δύσκολο, θέλεις πλέον 200+ Ευρώ μόνον για το πηγαιν'-έλα.

Νίκο, (Dalanik) εσύ έχεις το 95 άρι ... ; Αν ναι ευκαιρία να οργανώσουμε ένα τεστ σπίτι μου (5400 vs 95 ) όπου μπορώ να διευθετήσω και κανά δυό φίλους ακόμη, (αν κανονισθεί ) .... Μόνον που θα παίξουμε sacd και cd ... άλλα κόλπα δεν κάνει το Σόνυ ...

μάλλον θα χρειασθούμε και προ, γιατί ο δικός μου έχει μόνον μία είσοδο ...

το σύστημα είναι :

chario ursa mazor
charcum.jpg

τελικοί μονομπλοκ Xindak PA -1
PA-1_front_S.jpg

o pro ιδιοκατασκευή του Νίκου Πετραλιά, φοβερός και τρομερός αλλά μόνον με μία είσοδο ...

Δεν το έχω... δυστυχώς δεν υπάρχει σάλιο αυτήν την εποχή...
Έδωσα προτεραιότητα σε λάθος πράγματα πέρσι (σε αγορά αυτοκινήτου και στο παιδί:ADFADF1:) και δε ρισκάρω δευτερεύοντα έξοδα αυτή την εποχή...

Ξύνεται πληγές πάντως με τα συγκριτικά... και θα γίνω κακός.
Προσωπικά το άκουσα, μεταξύ άλλων και με με δικά μου δείγματα στον αντιπρόσωπο...
Το ανακοίνωσα δε, ότι θα γινόταν παρουσίαση αλλά φευ... δεν ενδιαφέρθηκε ούτε ένας!!!

Επίσης κάποιοι μπαίνουν, ρωτάνε (ακόμα και με χρονοβόρα pm), παίρνουν βοήθεια από το φόρουμ... και μετά εξαφανίζονται ή σφυράν αδιάφορα...

Από την άλλη ο αντιπρόσωπος έχει πολιτική να μην βγάζει εκτός εταιρείας τα μηχανήματα που εμπορεύεται (οκ, έχει τους λόγους του - μου τους έχει εξηγήσει...) και έτσι μείναμε στα λόγια και τις προσωπικές εκτιμήσεις πάλι.

Δεν έχω χάσει τις ελπίδες μου πάντως. Συμφορουμήτες σαν το Σπύρο (Δημοκηδής) αλλά και τον Αλέξανδρο (Εxpander) έχουν τη διάθεση για προσφορά και θα βρεθεί η άκρη.

Έως τώρα πάντως διαθέσιμο 95 στην Αθήνα δεν έχει βρεθεί... συνεχίζω να το προσπαθώ για ένα συγκριτικό Audiolab, sony, oppo, transport+βουβάλι και στο τέλος θα γίνει...
Δυστυχώς όμως αν περάσει κι άλλος χρόνος θα είναι κατόπιν εορτής........ θα δοκιμάζουμε αντίκες....

Θα ξαναπροσπαθήσω να βρεθεί μια φόρμουλα με τον αντιπρόσωπο, εφόσον συνεχίσει να μην υπάρχει προσφορά από κατόχους του 95... Αν υπάρξει κάτι φυσικά θα ενημερώσω...

Προς το παρόν προσφέρω ως εγγύηση (πριν την διάθεσή του) τα χρήματα αγοράς του 95 (καινούριο) σε όποιον κάτοχο, για να μας το διαθέσει για 2 ημέρες... εκεί φτάσαμε...

(Σπύρο δεν σε ξέχασα, απλά έμπλεξα και κανονίζω κάτι με τον Θ. θα κανονίσουμε σύντομα!)

χαχα, άμα είναι και ο Θήτας μέσα, περιμένω όσο χρειάζεται ... μόνο που καλύτερα να αγοράσουμε το oppo παρά να τον ποτίσουμε ...

δυστυχώς, δεν είχα δει το θέμα σου με το 95 στην αντιπροσωπεία ... από την άλλη, δεν έχω χρόνο για τις εκδηλώσεις σε αντιπρόσωπους, αν και πολύ θα το ήθελα ...

Φήμες... με κανα-δύο βερμουτάκια είναι γκολ......

Τα κορίτσια που συναναστρέφεται τα πίνουν όλα.... :Banane0:

:ernaehrung004:

Ορίστε, από τη μια oppo ούτε για δείγμα, από την άλλη το Sony πλέον δε βρίσκεται (εκτός κι αν παίζει σε κανένα ξεχασμένο πολυκατάστημα, σε κανα ράφι)...

Μόνο το Yamaha υπάρχει διαθέσιμο, αλλά δεν ξέρω αν είναι εφάμιλλο των άλλων δυο.