Salas 6v6 - Line Stage I

Re: Line Stage I

οοοουπς ... :guitarist:

όταν άλλαξα χθες τις βάσεις και τους πυκνωτές και ξανακόλλησα τα διάφορα εξαρτήματα πήρα την έξοδο πριν την 5κ αντίσταση ανόδου και όχι μετά ... :slapface:

θα το φτιάξω αύριο ....

τελικά η έξοδος ήταν κανονικά μετά την αντίσταση ανόδου ....

ξήλωσα το ποτ και τα ξανασύνδεσα όλα και τέλος καλό όλα καλά ... :grandpa:

είναι πανήσυχος και παίζει καταπληκτικά ...

σειρά έχει τώρα να δοκιμάσω μερικές λάμπες στην ανόρθωση και μερικούς πυκνωτές στην έξοδο, γιορτές είναι ... ώρα για παιχνίδι ....

Attachments

• IMG_3253a.JPG
    IMG_3253a.JPG
    163 KB · Views: 248
  • IMG_3252a.JPG
    IMG_3252a.JPG
    120.6 KB · Views: 232

τον ακούω ως εξής ...

netbook/foobar/m2tech/buffaloII/6v6 ....

ηχεία προς το παρόν οι αρτέμιδες καθώς οι κόρνες -λόγω γιορτών- μετακόμισαν στο γραφείο ....

τον άκουσα με τον ζεν4 και με τον φ5, και με τους δύο ζωγραφίζει, ειδικά με τον ζεν4 που του έδωσε και το σπρώξιμο που χρειαζόταν (μέχρι τώρα τον άκουγα με το dcb1) ...

τέλος, να πω ένα μεγάλο μπράβο στο Νίκο (Salas) :grinning-smiley-043 και για το σχέδιο αλλά κυρίως για το τροφοδοτικό του .....

Απάντηση: Line Stage I

Μάλιστα, τέλος καλό. Καλοάκουστο. Πρό πενταετίας πού τό πρωτοέκανα δέν έβρισκα παραδείγματα πρό εύκολα γιά τελικές λάμπες σέ θέσεις γραμμής αλλά μού ήρθε ή ιδέα νά τό δοκιμάσω γιατί ή 6V6 είχε πάντα πολύ ωραίο τόνο σέ μικρούς ενισχυτές κιθάρας πρόβας. Φαντάστηκα ότι θά μπορούσε ίσως νά έρθει κοντά σέ εξοτικότερες επιλογές χωρίς τόν πόνο τής άμεσης θέρμανσης καί τό κόστος/σπανιότητα τους. Τό τροφοδοτικό ήρθε αργότερα γιά γενική χρήση αλλά φυσικά βοηθά πολύ εδώ τό κόστος καί τό αποτέλεσμα. Αλλιώς θά γινόταν τσόκ πάρτυ γιά νά παίξει, καί πάλι κάποιο αρμονικό θόρυβο θά είχε. Καί βέβαια όχι αντίσταση εξόδου στά μίλι Ω φλάτ στό ακουστικό φάσμα καί πέρα αρκετά. Σημ. Μέ αυτές τίς νέες Tungsol έβαλα 20Ω//3.3Ω μετά από καιρό στό τροφοδοτικό πηγής ρεύματος γιά τά νήματα. Γιατί είδα ότι μετά από καιρό αρπάξανε πρός τά πάνω λίγο.

Re: DCB1 Βuffer (Salas)

Να ρωτήσω, χρειάζομαι μπαφεράκι και σκέφτομαι το dcb1 ή το 6ν6 (μοναδιαίο κέρδος) του Σάλας, χωρίς ποτ.
Τα έχει συγκρίνει κανείς να μου πει άποψη;

Να ρωτήσω, χρειάζομαι μπαφεράκι και σκέφτομαι το dcb1 ή το 6ν6 (μοναδιαίο κέρδος) του Σάλας, χωρίς ποτ.
Τα έχει συγκρίνει κανείς να μου πει άποψη;

6V6, για μένα. Αλλά υπ' όψιν ότι είναι πιό ακριβή και πιό δύσκλολη κατασκευή.
Που θα το χρησιμοποιήσεις?

Πόσο σου βγήκε; Έβαλες πολύ σπέσιαλ υλικά;
Θα το βάλω μετά απο R2R ντακ (υπάρχει θέμα σχετικό εδώ)

Πόσο σου βγήκε; Έβαλες πολύ σπέσιαλ υλικά;
Θα το βάλω μετά απο R2R ντακ (υπάρχει θέμα σχετικό εδώ)

Ακριβώς κόστος δεν έχω μετρήσει, αλλά βάλε δυό καλές λάμπες, πυκνωτές εξόδου, σταθεροποίηση SSHV2 (εγώ έχω μία ανά κανάλι), μετασηματιστή τροφοδοσίας, πηνίο, πυκνωτές, μαζεύεται το κόστος. Αν θες πιό πολλές πληροφορίες, άνοιξε ένα άλλο νήμα και τα λέμε.

Ναι ας το ανοίξουμε, να υπάρχει έστω σαν αρχείο. Λεμόνη, αναλαμβάνεις;
Το πρόβλημα με το 6ν6 είναι πως ο τσάγιας δεν έχει πλακέτες/υλικά και θα ξαναφτιάξει
σε κανα 4μηνο μου είπε. Αμα ανοίξει το νέο νήμα, γράψε συγκριτικές εντυπώσεις αν δεν σου κάνει κόπος.

Απάντηση: Salas 6vL - Line Stage I

Συντονιστική παρέμβαση
Μεταφέρθηκαν κάποια επιλεγμένα μηνύματα από το νήμα "DCB1 Buffer Salas" στο παρόν νήμα ως σχετικά.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Καλή συνέχεια εδώ παιδιά, ο Salas μας βοήθησε άλλη μία φορά και μας υπέδειξε υπάρχων νήμα.

Ουπς.... μα ο τίτλος είναι 6vL...ένιγουει, μιας και το κουβεντιάζαμε, για τι κόστος μιλάμε για αυτό το μπλιμπλίκι;

Έγινε γρήγορη αλλαγή του τίτλου, από βιασύνη έβαλα "L" αντί 6 που ήταν το σωστό, το πιάσατε γρήγορα...δεν σας προλαβαίνουμε!

Απάντηση: Re: Salas 6v6 - Line Stage I

...ένιγουει, μιας και το κουβεντιάζαμε, για τι κόστος μιλάμε για αυτό το μπλιμπλίκι;

Αδύνατον νά πεί κανείς κόστος. Ανάλογα τό πόσο λούξ υλικά καί κουτί πάνε αυτά. Από σανίδα γιά σασί καί λάμπες Ρώσικες μέ generic λοιπά υλικά, μέχρι RCA NOS BLACK PLATE, Riken αντιστάσεις, σούπερ μπουτίκ πυκνωτές, καί κουτί υπερπαραγωγή μέ τσόκ καί Μ/Τ Made in Japan μπορεί νά τό κάνει κάποιος. Κάνε έρευνα ένα ένα υλικό καί βγάλε σούμα ανάλογα τό τί θά ήθελες εσύ νά ξοδέψεις.

Ναι οκ, με βάση το σχηματικό ρωτάω. Βλέπω δίνονται συγκεκριμένα πράγματα.
Και επειδή ο vgeorge εκανε μια σύγκριση στις τιμές μεταξύ αυτού και του dcb1.

Αυτά είναι 7-8 χρόνια πρίν τί είχα βάλει. Είναι μεγάλη ή γκάμα. Μπορούν π.χ. νά σού πούν ό DIM_Z ή ό VGeroge τί τούς στοίχισε ή κάθε συγκεκριμένη υλοποίηση αλλά από εκεί καί πέρα είναι ανοιχτό τό ζήτημα. Σίγουρα αξιοπρεπής κατασκευή λάμπα VS ανάλογης Solid State είναι >> ακριβότερη.

έχω φτιάξει και το dcb1 (με special υλικά) και τον 6V6 (μέ κέρδος όμως) επίσης με καλά υλικά και το εκπληκτικό sshv2 του Νίκου στην τροφοδοσία ...
σκέφτηκα κάποια στιγμή να τον γυρίσω σε μπάφερ αλλά δεν βρήκα τον χρόνο, ίσως κάποια στιγμή το κάνω ...

στο θέμα κόστους τώρα και χωρίς να θυμάμαι ακριβώς κοστολόγια έχω την εντύπωση(σχεδόν βεβαιότητα) οτι ο 6V6 έρχεται πιο ακριβά ..
άσε που υπάρχει και το παιχνίδι με τις λάμπες (από tungsol reissue για budget επιλογή έως παλιές rca) ..

σύγκριση μεταξύ των δύο δεν μπορώ να κάνω καθώς όπως είπα ο 6v6 είναι με κέρδος,
και τα δύο μηχανάκια όμως παίζουν εξαιρετικά ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι ας το ανοίξουμε, να υπάρχει έστω σαν αρχείο. Λεμόνη, αναλαμβάνεις;
Το πρόβλημα με το 6ν6 είναι πως ο τσάγιας δεν έχει πλακέτες/υλικά και θα ξαναφτιάξει
σε κανα 4μηνο μου είπε. Αμα ανοίξει το νέο νήμα, γράψε συγκριτικές εντυπώσεις αν δεν σου κάνει κόπος.

τι πλακέτες/κιτ φτιάχνει ο Mike για τον 6v6 ?
το sshv2 ?
κάπου πρέπει να έχω 1-2 κιτάκια καβάτζα...