Salas DCG3 προενισχυτής (γραμμής & ακουστικών)

Χρόνια πολλά!!!
Νίκο μπορείς να ανεβάσεις τις μοντες που έκανες στην καινούργια πλακέτα ώστε να τις κάνουμε και στις υπάρχουσες;

Χρόνια πολλά!

Είναι εκεί: Μόντες

Τις έχω δει αλλά δεν έχω καταλάβει.
Μπορείς να απλώσεις λίγο την φωτογραφία της πλακέτας για να καταλάβω τι έχεις κάνει στο ρελέ εκτός από το να κόψεις κάτω το κοινό ground?

Να στα απλώσω αλλά δεν είναι πράγμα που μπορείς να μετατρέψεις όμορφα, έχει διαφορές στις γραμμές και στις δύο όψεις. Αυτό με τις περισσότερες κόκκινες γραμμές είναι το νέο. Πιο εύκολο να μεταφέρει κανείς το ρελέ σε ένα μικρό διάτρητο πλακετάκι και να το συνδεσμολογίσει αλλιώς μου φαίνεται παρά να χακάρει την παλιότερη πλακέτα.

Βασικά δεν είχε και τίποτα μη λειτουργικό το προηγούμενο, για να κάνει ίσως ακόμα λιγότερο ακουστικό κλικ με κανένα πολύ ευαίσθητο ενισχυτή που μπορεί να ξεχάσει κανείς να κλείσει πρώτον το έκανα έτσι. Πιο πολύ αν εξυπηρετεί να χωρίσεις την λωρίδα γείωσης των καναλιών αν δημιουργούσε βόμβους σε συγκεκριμένο σύστημα να κρίνεις. Στους πιο πολλούς κάθεται μια χαρά το παλιό αλλά τώρα έβαλα χωρισμένη με παντάκια γεφύρωσης να μπορούν να γίνονται και τα δύο χωρίς χακάρισμα.

Attachments

• neo.png
    neo.png
    59.7 KB · Views: 239
  • palio.png
    palio.png
    53.7 KB · Views: 239
Re: Απάντηση: Salas DCG3 προενισχυτής (γραμμής & ακουστικών)

Και το Muses έχει βάλει κάποιος (Ταϊβανός, φωτογραφίες του με το κιτάκι απο Ιαπωνία) και το LDR που ανέφερες o Savvas αλλά νομίζω και άλλοι. Τα LDR με controller όταν αγορασμένα έτοιμα, έστω σαν modules, δεν τα λες και φτηνα... https://www.tortugaaudio.com/evolution-of-ldr-volume-control/ Τα LDR υποκειμενικά αρέσουν πολύ γενικά αλλά μετρητικά μπορούν να προσθέσουν παραμορφώσεις: https://www.neurochrome.com/tortuga-audio-ldr3/

Κιτ με το Muses:
http://akizukidenshi.com/catalog/g/gK-06469/
http://www.analog-forum.de/wbboard/index.php?thread/118905-muses-72320-volume-attenuator/

Αυτά τα λεντακια που έχει βάλει στη τροφοδοσία από το DCSTB (σελιδα 24), είναι για να κάνουν πτώση τάσης ?

Έχει 2 σε σειρά σε κάθε rail ?

Ένας θεός ξέρει, είναι παλιό κιτ που δεν νομίζω να κυκλοφορεί πλέον, από Ιαπωνία αν δεν κάνω λάθος
Mε μια αλλαγή αντίστασης μπορείς να ρίξεις το ρεύμα στο DCSTB (Rx)

Γιατί ρωτάς ;

Μάλλον για πτώση τάσης τα έβαλε όπως φαίνονται τοποθετημένα εκεί ενδιάμεσα στις γραμμές τροφοδοσίας DC, αν και δεν εξήγησε.

Απάντηση: Re: Salas DCG3 προενισχυτής (γραμμής & ακουστικών)

Mε μια αλλαγή αντίστασης μπορείς να ρίξεις το ρεύμα στο DCSTB (Rx)

Όχι, οι RxJ & RyJ μόνο ανεβάζουν έξτρα τάση ανάλογα αν θέλουμε να συμπληρώσουμε σε μια πολικότητα για κάποια ατυχώς μεγάλη ασυμμετρία σε +/-V λόγω ανοχών Vf στα LED. Κάτι που ακόμα δεν έχει κάτσει στις αναφορές. Τα συγκεκριμένα bargraph πακετάκια μέχρι τώρα πέφτουν αρκετά κοντά μεταξύ τους όταν με σχεδόν ίδιο ρεύμα οδήγησης από J1,R1 & J2,R2. Βέβαια τα J1 J2 είναι από επιλεγμένες ποικιλίες τσαγιού στα μίνι κιτ (διαλεγμένη περιοχή IDSS).

Άρα αν θέλει να χρησιμοποιήσει την πλακέτα χωρίς έξτρα όπως ο προηγούμενος, θα μπορούσε να αφαιρέσει την μπάρα των led και προσθαφαιρέσει led και να παίξει με την τιμή της αντίστασης. Πάντως δεν βγαίνει η μπάρα τόσο εύκολα, στην καλύτερη περίπτωση θέλει θερμό αέρα

Έχεις χώρο για ολόκληρο DCSTB για τα muses; Υποθέτω για το αναλογικό κομμάτι μόνο, καθώς χρειάζεται και δύο ακόμα για τα ψηφιακά καθώς και την οθόνη (δεν αρκεί η ενσωματωμένη τροφοδοσία που είναι για τον controller και το remote)

Έχω αφήσει το τεστ για τις τροφοδοσίες στο muse (LT3042 vs LM317 vs Super regulator) γιατί ασχολούμαι με την κύρια τροφοδοσία του DCG3, DCSTB vs ΒΙΒ vs UBIB, συνδυάζοντας την κάθε μία με ένα από τα τρία DAC που έχω αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μου. Παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο η τροφοδοσία σ' αυτόν τον προενισχυτή, οπότε δεν θα με εκπλήσει αν υπάρχει ακουστή διαφορά και στο 72230.

Θα περιμένω εντυπώσεις γιατί μάλλον δεν θα σε προλάβω.

Θα ήθελα να δώσω στο muses απο την κυρια τροφοδοσία του dcg3, που τώρα εχω ubib dual mono.
Αν κάνουν πτωση τάσης τα led θα ήταν καλό, για να αποφύγω τα επιπλέον τροφοδοτικά.

Το muses παίζει πολύ καλά .... όταν παίζει, γιατί το δικό μου έχει πρόβλημα. Μετά απο 5-10 λεπτά αρχίζει να κάνει διακοπές.

Άρα αν θέλει να χρησιμοποιήσει την πλακέτα χωρίς έξτρα όπως ο προηγούμενος, θα μπορούσε να αφαιρέσει την μπάρα των led και προσθαφαιρέσει led και να παίξει με την τιμή της αντίστασης. Πάντως δεν βγαίνει η μπάρα τόσο εύκολα, στην καλύτερη περίπτωση θέλει θερμό αέρα

Η και να κάνει αποκόλληση με πιστόλι κενού...

Αν θέλει κανείς να αφαιρέσει αναμμένα LED και άρα να πάρει μικρότερη αναφορά τάσης από την μπάρα, μπορεί και απλώς να διευθετήσει το θέμα από κάτω στα πινάκια της ενώ βρίσκεται ακόμη στην πλακέτα. Αν για παράδειγμα κολλήσει ένα σύρμα από την κάθοδο του τέταρτου στην άνοδο του έβδομου, το πέμπτο και το έκτο δεν θα ανάψουν.

Θα ήθελα να δώσω στο muses απο την κυρια τροφοδοσία του dcg3, που τώρα εχω ubib dual mono.
Αν κάνουν πτωση τάσης τα led θα ήταν καλό, για να αποφύγω τα επιπλέον τροφοδοτικά.

Το muses παίζει πολύ καλά .... όταν παίζει, γιατί το δικό μου έχει πρόβλημα. Μετά απο 5-10 λεπτά αρχίζει να κάνει διακοπές.

Και από ένα RC θα την έριχνε. Αν ξέρεις την κατανάλωση mΑ του muses η την μετρήσεις, βρίσκεις πόση αντίσταση με το νόμο του Ωμ

Η και να κάνει αποκόλληση με πιστόλι κενού...

Αν θέλει κανείς να αφαιρέσει αναμμένα LED και άρα να πάρει μικρότερη αναφορά τάσης από την μπάρα, μπορεί και απλώς να διευθετήσει το θέμα από κάτω στα πινάκια της ενώ βρίσκεται ακόμη στην πλακέτα. Αν για παράδειγμα κολλήσει ένα σύρμα από την κάθοδο του τέταρτου στην άνοδο του έβδομου, το πέμπτο και το έκτο δεν θα ανάψουν.

Βεβαιότατα, τρόπο θέλει όχι κόπο.

Λυπάμαι, εγώ τα έχω δοκιμάσει απλώς αν λειτουργούν χωρίς να τα βάλω στο κύκλωμα. Δοκίμασες με δική του τροφοδοσία ; (5V του ψηφιακού τμήματος). Το κιτ του Meldano έχει έναν 7805 smd regulator που δεν ξέρω αν φτάνει (στην οθόνη π.χ. σε μένα τα μισά γράμματα είναι μισοφωτισμένα)
Επίσης ξανατσέκαρε τις κολλήσεις στα Muses και τον controller.

Τελικά, μάλλον ήταν θέμα προσαρμογής με το CD μου.
Βάζοντας μια αντίσταση 100 Ωμ σε σειρά, στην είσοδο του μούσες, λύθηκε το πρόβλημα.

Παράλληλα, άκουσα διάφορους πυκνωτές για τις θέσεις C6 και C7 του dcg3.
Μεταξύ Elna Silmic ii, Elna RJH, Nichicon KZ, Nichicon ES, Panasonic FM, Audio Note Keisei polar
και Nichicon Aluminium Organic Polimer 220μF, καταλήγω στους τελευταίους.

Μόλις τελείωσε και η δική μου κατασκευή.
Μετασχηματιστής της TOROIDY
MUNDORF 15000uf στα ΒιΒ
Input selector δ2 και attenuator δ1 της AMB lab
Εσωτερικές καλωδιώσεις DUELUND
Κουτί από τον Douk
και ιδού το αποτέλεσμα.
Παίζει εξαιρετικά.

Attachments

• 20190222_175057.jpg
    20190222_175057.jpg
    156.5 KB · Views: 148
  • 20190222_172658.jpg
    20190222_172658.jpg
    194 KB · Views: 149
  • 20190222_172724.jpg
    20190222_172724.jpg
    189 KB · Views: 149
  • 20190222_175356.jpg
    20190222_175356.jpg
    104.3 KB · Views: 150
Ωραία δουλειά μπράβο!!.
Μια ερώτηση. Η γείωση που ενώνει στην κεντρική βίδα του μετασχηματιστή, μήπως δημιουργεί κλειστή σπείρα μέσω του κουτιού και βραχυκυκλώνει τον μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα να τον φορτώνει χωρίς λόγο;

Re: Απάντηση: Salas DCG3 προενισχυτής (γραμμής & ακουστικών)

Ωραία δουλειά μπράβο!!.
Μια ερώτηση. Η γείωση που ενώνει στην κεντρική βίδα του μετασχηματιστή, μήπως δημιουργεί κλειστή σπείρα μέσω του κουτιού και βραχυκυκλώνει τον μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα να τον φορτώνει χωρίς λόγο;

Δεν παρατήρησα κάτι...δε νομίζω αλλά θα το ψάξω.

Έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει μετά το attenuator και το DCB πριν τον προ?
Νίκο πες μας τη γνώμη σου για το αν το DCB μπορεί να μπει ανάμεσα...