Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα
μακαρι να ηταν
τα configuration του βουβαλιου ειναι πολλα αναλογα με τις εκδοσεις πχ 32ς ΙΙ ΙΙΙ αν φορανε τις τριντεντ αν εχουν τελικα το λεγκατο η αιβυ κλπ
πχ τωρα διαπιστωνω και γω (δεν το θυμομουν καλα) οτι το ΙΙ που εχω εγω τραβαει ρευμα 290 και με το πλασιντ σεταρεται στα 350
Αρα τα 500 που συζηταμε ειναι πολυτελεια

Επισης απο οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα μ ε οσους το φτιαξανε στο diyA, στον καθενα του εκατσε σε διαφορετικη τιμη η 101 ...
Τεσπα χειμωνας ειναι χρονο εχουμε θα τη βρω τη λυση...

Μήν τό φοβάσαι, είναι άλλης λογικής από τά άλλα ρέγκ, αλλά μόλις δείς πώς δουλεύει τό πρώτο στήν πράξη, θά τό πιάσεις αμέσως. Θά πείς εδώ απλά:

1. Έχω νά εξυπηρετήσω φορτίο τάδε στά τάδε μιλιαμπέρ & Βόλτ.
2. Έχω λεντάκια πού μετράνε τόσο περίπου πτώση τάσης όταν ανάβουν (θά κάνεις τέστ μέ τό σχηματάκι μπαταρία-φέτ-λέντ πού πόσταρα).
3. Έχω φετάκια μέ αυτό καί εκείνο τό IDSS. Θά τά ξεχωρίσεις μέ μπαταρία & πολύμετρο σέ σειρά όπως λέει τό λίνκ στίς οδηγίες.
4. Τί νά βάλω στήν περιοχή *see text, τί R101, τί αντίσταση τέστ φορτίο;

Θά σού απαντήσουν σίγουρα σωστά όσοι έχουν ξαναφτιάξει. Εγώ θά γράψω μόνο άμα τύχει καί δώ λάθος, γιά νά πάρετε τό κολάϊ μεταξύ σας βασικά.

Καλή επιτυχία, καλή χρονιά σέ όλους.

Last edited:
Σιγά σιγά τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιό κατανοητά, αν σκεφτείς ότι χτες τη νύχτα καθάρισα 85 και σελίδες από το θέμα στο diyA.

Απλά αυτό που θέλω να κάνω με το νήμα αυτό είναι να δώσω πέντε ΠΑΡΑΠΑΝΩ guidelines στα παιδιά που έχουν πιθανότατα κλάσμα των γνώσεών μου και ιντριγκάρονται με την λογική ότι με ένα κολλητήρι μπορούν να στήσουν ένα βουβάλι και μετά ένα ποιοτικό ρεγκ.
Όμως καλό είναι να σκεφτόμαστε ότι καλές και ποιοτικές αντιστάσεις στις απαιτήσεις της R101 δεν βρίσκονται σε σωρούς στα συρτάρια μας ούτε σε πληθώρα κοντινών τιμών ώστε να σετάρουμε σωστά το αποτέλεσμα. Αρα κάθε αποτυχία θα σημαίνει ξανά paypal και αναμονή και παραπανίσια ταχυδρομικά στους mouser και farnel και δε συμμαζεύεται, και το ίδιο πάει και για τις τιμές των πυκνωτών ή άλλων εξαρτημάτων που ενδεχομένως θα τα παίξουν στην διαδικασία.

Αυτό είναι το σκεπτικό.
Σίγουρα δεν υπάρχει απάντηση βάλε αυτό και θα κάτσει, αλλά μιά τιμή έναρξης πχ για βουβάλι ΙΙ, για ΙΙ με trident για ΙΙΙ ή για legato ή για ivy θα εξυπηρετούσε τον κόσμο ώστε να παραγγείλει 5-6 κομμάτια γύρω από την τιμή αυτή και να πειραματιστεί, και αυτός είναι ο στόχος μου.

Μπορείτε πρώτα να βάλετε μια αντίσταση του εμπορίου που βρίσκεται εύκολα στην αρχή, και στην συνέχεια αφού καταλήξετε στην τιμή που θέλετε να παραγγείλετε κάποιες επώνυμες. Εγώ στα δικά μου τις κολάω από την επάνω μεριά της πλακέτας, ώστε σε ένα λεπτό μπορώ και τις αλλάζω, χωρίς να ξεμοντάρω τίποτα. Νομίζω οτι περισσότερη διαφορά θα δείτε στις άλλες αντιστάσεις του κυκλώματος παρά στην R101. Πρωτίστως στην αντικατάσταση του τρίμερ με σταθερή αντίσταση, καλό είναι όσο λιγότερα ppm, και μετά στις υπόλοιπες. Για όποιον θέλει παρόλαυτά να ρυθμίζει την τάση, υπάρχουν ποντεσιόμετρα πολύστροφα με πολύ χαμηλά ppm, αλλά κοστίζουν!

είναι μια προσέγγιση.
Συμφωνώ για το τρίμερ.
Αλλά νομίζω ότι είναι σαν να θες να σκοπεύσεις κλωστή με μια βελόνα....

παιδια το 5.5 volt με τα irf παη καλα.
οσο για τις καταναλωσεις 350ma χωρις trident και 500ma με trident.
το Legato βαλτε το 420ma με ενα τροφοδοτικο ενω για dual μονο
υπολογιστε τα μισα ανα καναλι.
ivy δεν εχω.

Δεν έχω διαβάσει το νήμα σας - ως μη κάτοχος βουβαλιού - αλλά διαβάζοντας αυτή τη σελίδα σας και τον προβληματισμό στις διάφορες πιθανές παραλλαγές επί του κυκλώματος, αν και η πλακέτα σηκώνει πολλές κολλήσεις-αποκολλήσεις-κολλήσεις, ίσως το πιο ενδεδειγμένο - για τις παραλλαγές σας - να είναι να κολλήσετε κατάλληλα αρθρώματα (πως να τα πω αλλιώς) όπου θα παίζεται με τις διάφορες τιμές και υλικά πυκνωτών.
Μια φώτο τα λέει όλα, αν και όχι καλά τραβηγμένη.

mods.jpg

Πολυ καλη προταση
αν και δεν ξερω αν θα εγγυαται καλη επαφη
Απο που τα βρισκουμε αυτα?

Από καταστήματα που πουλάνε ηλεκτρονικά π.χ. Σιδέρης, Φανός, Κατουμάς κ.λ.π. (θηλικές ή αρσενικές ακιδοσειρές). Τα κόβεις μετά στο μέγεθος που θέλεις. Για δοκιμές καλά είναι, όταν καταλήξεις τις αφαιρείς και κολάς μόνιμα τα υλικά που σου ταιριάζουν

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Πολυ καλη προταση
αν και δεν ξερω αν θα εγγυαται καλη επαφη
Απο που τα βρισκουμε αυτα?

Βρε υπέρηχα, για δοκιμές θα τα έχεις όχι για μετρήσεις πάνω σε FFT!
Αν δεν είναι υπεταλαιπωρημένες οι ακιδοσειρές (ευχαριστώ dade), θα σου είναι άψογες οι επαφές.

Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο έχοντας μια πλακέτα ως οδηγό, θα μπορείτε να δοκιμάσετε ότι τραβάει η ψυχή σας, γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς να καταταλαιπωρήστε με τις συνεχές κολλήσεις - αποκολλήσεις και τη γενική ταλαιπωρία του pcb.