Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Κάνε πολύ καλή συστροφή στά sense σάν από CAT-5 καί τρέχτα άπλεκτα μέ τά force. Δές άν αλλάζει. Στή δύσκολη κάνε τά sense από RG-174.

Δοκίμασα την καλύτερη συστροφή και το τρέξιμο μακρυά από τα force χωρίς αποτέλεσμα.

Οπότε, ξήλωσα το ψιλό κόκκινο-μαύρο και έβαλα ένα ψιλό θωρακισμένο που είχα πρόχειρο.

Jackpot! :D

IMG_5287_resize.JPG

IMG_5290_resize.JPG

Εννοείται ότι θα αλλάξω και τα sense του θετικού rail για καλό και για κακό..

Μπράβο, πέτυχε. ...Τί είναι αυτό τό μαρκαδοράκι κοντά στό σταθμό; Kester Fluxpen;

http://www.mouser.com/catalog/specsheets/EEU-FR Data Sheet.pdf

τα καλυτερότερα σας βρίσκω ρε καθάρματα ..

εάν δεν πατήσατε το μαγικό κουμπί της ποντικομαμής mouser ακόμα ..

πάρτε και κάμποσους απο αυτούς ... και βάλτε τους οπού γουστάρετε αντικαθιστώντας αλλους παράξενους ...
( δεν μιλάω ντε και καλά για το συγκεκριμένο τροφοδοτικό .. απλά απο τι κατάλαβα μαζέυετε πραγματάκια ,, οπότε αυτα τα ρημάδια ,,, δεν τα βρίσκεις ευκολά πλέον .. σε αυτη τόπο το βασανισμένο ,,,, ώπα θα μου βγει αμανές .... αααααααααααααααααιιιι ααααααααααα )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκ

Δοκίμασα την καλύτερη συστροφή και το τρέξιμο μακρυά από τα force χωρίς αποτέλεσμα.

Οπότε, ξήλωσα το ψιλό κόκκινο-μαύρο και έβαλα ένα ψιλό θωρακισμένο που είχα πρόχειρο.

Jackpot! :D

Εννοείται ότι θα αλλάξω και τα sense του θετικού rail για καλό και για κακό..

Πολύ όμορφη συστροφή γίνεται αν πιάσεις τις δυο άκρες του καλωδίου σε τσοκ δράπανου και το συστρέψεις σε χαμηλές στροφές μέχρι εκεί που θες.

Από ότι βλέπω είχες αίσιο τέλος, ωραίος.
Από καλώδια, είμαι και εγώ της σχολής "utp".
Έτοιμα, συστραμμένα, θωρακισμένα και εάν θέλεις μεγαλύτερη διατομή τα βάζεις και διπλά...τι άλλο να τους ζητήσουμε!

αυτό σκεφτόμουν και γω.
ή utp ή θωρακισμένο.

Από τα δυό ποιό καλύτερα?

Επίσης πως μπορούμε να ανιχνεύσουμε συμπεριφορές σαν του ΔΔ χωρίς αντίστοιχο εξοπλισμό?

Βάλε θωρακισμένο άν δέν έχεις παλμογράφο νά βλέπεις. Δέν ξέρεις τί μπορεί νά τσιμπάνε τά καλώδια περισσότερο από 1-2cm σέ ένα ψηφιακό περιβάλλον. Χωρίς εξοπλισμό καί άν έχει τίποτα μικρές σέ πλάτος μυστήριες κυματομορφές τσιμπίσει είτε από RFI είτε από οτιδήποτε, τότε τού φίλου σου θά παίζει καλύτερα καί δέν θά ξέρεις γιατί. Επίσης άμα μαζεύεστε καί ένας έχει καί ξέρει, άς τόν φέρνει νά τσεκάρει μία στά γρήγορα τίς κατασκευές .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κα

Πολύ όμορφη συστροφή γίνεται αν πιάσεις τις δυο άκρες του καλωδίου σε τσοκ δράπανου και το συστρέψεις σε χαμηλές στροφές μέχρι εκεί που θες.

Σωστός! Ευχαριστώ για το tip! Θα το εφαρμόσω στο επόμενο Salas που θα φτιάξω για άλλο project (το οποίο θα είναι v1.2, τώρα που πήρα το κολάι.. :p).

Βάλε θωρακισμένο άν δέν έχεις παλμογράφο νά βλέπεις. Δέν ξέρεις τί μπορεί νά τσιμπάνε τά καλώδια περισσότερο από 1-2cm σέ ένα ψηφιακό περιβάλλον. Χωρίς εξοπλισμό καί άν έχει τίποτα μικρές σέ πλάτος μυστήριες κυματομορφές τσιμπίσει είτε από RFI είτε από οτιδήποτε, τότε τού φίλου σου θά παίζει καλύτερα καί δέν θά ξέρεις γιατί. Επίσης άμα μαζεύεστε καί ένας έχει καί ξέρει, άς τόν φέρνει νά τσεκάρει μία στά γρήγορα τίς κατασκευές .

το ρωτάω γιατί με τρώει η τσέπη να χτυπήσω κάτι σκατουλάκια που προσαρμόζονται στο πισί...

Επίσης άμα μαζεύεστε καί ένας έχει καί ξέρει, άς τόν φέρνει νά τσεκάρει μία στά γρήγορα τίς κατασκευές .

+1

@ supersonic:

Ή εάν είστε 2-3-4 παρέα που ασχολείστε, βάλτε από ένα 50ρικο και πάρτε ένα μηχανάκι σαν το δικό μου (USB).

Οδηγίες χρήσης θα βρείτε εύκολα (εντός :p).

Mετά από κάμποσα usb κόλπα οσκιλάτορες ,,,

Hameg-HM203-6-20MHZ-oscilloscope-powers-up-see-pic-desc-photo.jpg

δουλέυει ο φούστης ... και δουλέυει κατα πως πρέπει ...

15 χρονια κοντά .... πάλι σε αυτόν έπεσα ..

Επιστρέφοντας στα δικά μου, αφού μόνταρα στο κουτί παρατήρησα περίεργη συμπεριφορά στο τροφοδοτικό του +/-15V.

Όπως το είχα (με θωρακισμένο καλώδιο για sense) έπαιρνα αυτά στον παλμογράφο:

+15V:
+15-shielded_web.jpg

-15V:
-15-shielded_web.jpg

Όπως έγραψα και στο δίπλα νήμα, αυτό δεν μου άρεσε καθόλου.

Δοκίμασα λοιπόν απόψε να βάλω καλώδιο SFTP CAT5e για τα S και F.

Έκανα αυτό δηλαδή:

IMG_5319_resize.JPG

IMG_5323_resize.JPG

Η κατάσταση άλλαξε. Δεν έχω πλέον αυτό που βλέπετε παραπάνω, αλλά αυτό:

+15V:
+15-SFTP-CAT5e_web.jpg

-15V:
-15-SFTP-CAT5e_web.jpg

Ο θόρυβος είναι ψιλοrandom (αυτό δεν αποτυπώνεται σε φωτογραφία..) ενώ πριν ήταν "καρφωμένος". Είναι όμως σε υψηλότερο επίπεδο (αν παρατηρήσετε οι κλίμακες στον παλμογράφο είναι διαφορετικές μεταξύ των δυο σετ μετρήσεων).

Και ερωτώ λοιπόν τους experts: είναι νορμάλ αυτό που βλέπω; Πηγαίνει όντως κάτι στραβά;

Δέν ξέρω άν είναι κάτι πού υπάρχει σάν εκπομπή στό buffalo καί κάνει coupling στίς γραμμές του. Άν υπήρχε μία σειρά παλμογραφημάτων από άλλα θά ξέραμε τί δείχνει κανονικά. Κινείται γύρω από τά 200kHz σταθερά στήν πρώτη περίπτωση καί είναι spike, δέν είναι μορφή. Στή δεύτερη περίπτωση αποκτά μία περιοδικότητα γύρω από ένα μέσο όρο αλλά σάν burst, γιατί έχει πεπερασμένο μήκος.
Αυτά τά έκανε μέσα στό κουτί μονο; Είναι τό κουτί σέ αναφορά μέ τήν γή τού τροφοδοτικού; Άν όχι βάλε ένα μόνο καλώδιο από ένα κεντρικό 0 τού κυκλώματος σέ μία βίδα τού κουτιού καί δές. Επίσης δές καί μέ κλειστό καπάκι. Μετά άν έχει τά ίδια ή άλλα μυστήρια, νά ελέγξεις άν ένας πυκνωτής 47uF μπεί στά sense στήν μεριά τού τροφοδοτικού, τά απορροφά; Ή από τήν μεριά τού φορτίου επισης άν όχι. Γενικά όσο μειώσεις την παρουσία παρεμβολών πού κυκλοφορούν τόσο τό καλύτερο. Βοηθάνε καί φεριτάκια σέ μερικές περιπτώσεις. Μετά ότι βρείς τό καθαρότερο configuration, νά τό κάνουν καί οί άλλοι κόπια άν δέν έχουν μέσα νά κοιτούν.

Last edited:
Αυτά τα κάνει μέσα στο κουτί, αλλά και με τις πλακέτες να "κρέμονται" πάνω και δίπλα από το κουτί. Το routing των καλωδίων δεν αλλάζει κάτι, δοκίμασα. Το κουτί δεν είναι καθόλου γειωμένο αυτή τη στιγμή, αλλά δοκίμασα πρόχειρα να το γειώσω και δεν άλλαξε κάτι. Θα προσπαθήσω ξανά με καλύτερη ηλεκτρική σύνδεση στο κουτί (υποψιάζομαι ότι το σημείο που έπιασα αν και καθαρό μέταλλο είναι κάπως μονωμένο από το υπόλοιπο κουτί. Θα δοκιμάσω και με το κουτί κλειστό, καθώς και με πυκνωτές.

Εννοείται ότι στο πρόχειρο setup που το έχω συνδέσει (παλιός AVR με ένα ηχείο) δεν ακούγεται κάτι να παίζει λάθος, είτε μιλάμε για τα θωρακισμένα sense είτε για τα CAT5. Απλά στην πρώτη περίπτωση (με τα spikes) έχανα σχετικά συχνά το lock, ανεξαρτήτως input S/R και ρύθμισης DPLL. Αυτό διορθώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν έβαλα τα CAT5e, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα στην κατάσταση "βράχος" που είχα με το βουβάλι μόνο του (χωρίς το IVY III) εκτός κουτιού με σταθεροποίηση από 7805.

Κάτι πρέπει να παίζει όταν συνδέονται βουβάλι + IVY III. Αν κατάλαβα καλά τότε γίνεται το κακό. Θα κάνω κι άλλες δοκιμές απόψε.

Δεν είμαι γνώστης των βουβαλιών και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Θυμάμαι όμως ότι όταν είχαμε κάνει ένα συγκριτικό τεστ dac πριν κανένα χρόνο, μεταξύ των οποίων συμμετείχε και ένα βουβάλι του μέλους expander (σίγουρα πρωτύτερης γενιάς) και αυτό δύσκολα κλείδωνε ή να το πω πιο ωμά, δεν κλείδωνε με τίποτα μέχρι που του απομονώσαμε τη γείωση στο καλώδιο παροχής ρεύματος.

Μάλλον τα βουβαλάκια θέλουν περισσότερο ψάξιμο τόσο στο θέμα τροφοδοσίας όσο και στο θέμα "κλειδώματος" και εάν κάποιος βρεί τη "χρυσή τομή", οι άλλοι να αντιγράψουν τη μέθοδο για να σωθούν.

Επίσης η πορεία της κατασκευής σου είναι απόδειξη, για όσους αρεσκόμαστε στο diy, ότι δεν είναι πανάκεια να "πιάνουν" μόνο τα χέρια μας - χρειάζονται πάντα και τα κατάλληλα εργαλεία ελέγχου & μετρήσεων.