Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Σ' ευχαριστώ πολύ Νίκο.

Έχω ήδη δυο εθελοντές / υποψήφια θύματα για παλμογραφήσεις.. Ο ένας με Placid HD και ο άλλος με Salas 1.1. Οπότε έχει ενδιαφέρον..

είχες και μένα, αλλά ....μου έβαλες το probe στη γη....

Δεν υπαρχει πιστευω κοντα ασυρματο ποντικι και ρουτερ εκει που κανεις τις δοκιμες; επηρεαζουν πολυ.

Υπάρχει ποντίκι, αλλά είναι ενσύρματο. WiFi στην άλλη άκρη του σπιτιού, κινητά & DECT τα είχα σε σεβαστή απόσταση (~2μ). Υπάρχει φως γραφείου με λάμπα φθορισμού αλλά το έχω επίτηδες σβηστό. Υπάρχει επίσης υπολογιστής και TFT οθόνη, αλλά δεν πιστεύω..

Το μυαλό μου πήγε και στο Arduino, αλλά στις δοκιμές που έκανα με και χωρίς δεν άλλαζε κάτι.

Επίσης φαντάζομαι ότι αυτά θα έκαναν (κάποια έστω) ζημιά και όταν έκανα τις δοκιμές με τα τεχνητά φορτία..

Μια ακόμα ερώτηση, μιας και τα έχουμε πιάσει όλα.

Το τροφοδοτικό των +5.25V μου τροφοδοτεί εκτός από το βουβάλι και δυο toslink receivers:

IMG_5319_resize.JPG

Από όσο γνωρίζω, εάν από ένα Salas τροφοδοτούμε δύο πλακέτες (φορτία), το σωστό είναι να "τρέχουμε" και δύο καλώδια sense, ένα προς κάθε πλακέτα.

Στην προκειμένη περίπτωση, θεωρείτε ότι έχει νόημα να κάνω κάτι τέτοιο; Παρότι μιλάμε για κυριολεκτικά αστεία φορτία (στα toslink);

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Δεν υπαρχει πιστευω κοντα ασυρματο ποντικι και ρουτερ εκει που κανεις τις δοκιμες; επηρεαζουν πολυ.

Μπράβο Στέλιο καλά έκανες και το ανέφερες.
Επίσης επηρρεάζει και ο φακός μεγέθυνσης με λάμπα φθορίου. Έχω ένα 10Χ που φωτίζω το πάγκο αλλά και για τις επισκοπήσεις και όποτε είναι αναμμένη και μετρώ ανοιχτό dac σε fft .... δύο μέρες έψαχνα για το τι συμβαίνει και ήταν αυτό!

Για τα 5V αναφέρεσαι θεωρητικά εάν αξίζει να βάλεις επιπρόσθετα sense καλώδια, γιατί από ότι θυμάμαι στα +5V δεν είχες πρόβλημα!

Θεωρητικά δεν ξέρω εάν πρέπει, ο Νίκος θα μας πει σίγουρα, πρακτικά εφόσον δεν έχω κανένα πρόβλημα θα το άφηνα ως έχει, άλλωστε όπως αναφέρεις έχουν αστεία κατανάλωση.

Μια ερώτηση ακόμα. Αυτά τα δυο toslink receivers αν δεν έβαζες Σάλας από πού θα έπαιρναν τροφοδοσία. Μήπως τροφοδοτούνται και από την καλωδιοταινια και γίνεται λούπα;

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Τα 5V επίσης "λερώνονται" λίγο όταν παίζουν όλα μαζί, αλλά είναι πολύ λίγο σε σχέση με τα +/-15V. Δεν έχω αναφερθεί πολύ στα 5V γιατί δεν έχω αλλάξει ακόμα το sense καλώδιο με κάποιο πιο σωστό.

Όταν τροφοδοτούμε διάφορα, κάνουμε σάν αστέρι κόμβους μεταξύ τους τά κοινά σημεία καί εκεί πάμε τά force/sense.

Μια ερώτηση ακόμα. Αυτά τα δυο toslink receivers αν δεν έβαζες Σάλας από πού θα έπαιρναν τροφοδοσία. Μήπως τροφοδοτούνται και από την καλωδιοταινια και γίνεται λούπα;

Όχι.. Τα toslink δεν συνδέονται μέσω της καλ/νιας. Έχουν δικά τους Vcc τα οποία τα συνδέει ο καθένας όπου μπορεί.. Απλά δίνουν σήμα TTL στην πλακέτα επιλογής εισόδου.

Re: Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Όταν τροφοδοτούμε διάφορα, κάνουμε σάν αστέρι κόμβους μεταξύ τους τά κοινά σημεία καί εκεί πάμε τά force/sense.

Makes sense. :smile:

Έχει πυκνωτάκια 0.1 κλπ στά rails τού 15 βόλτου;

Πολλά.. Όλα τα κόκκινα που βλέπεις εδώ:

IMG_5278_resize.JPG

Το είχαμε συζητήσει (με τον lemon?) και νωρίτερα στο νήμα.. πριν αλλάξω τα S σε θωρακισμένα.

Attachments

• IMG_5290_resize.JPG
    IMG_5290_resize.JPG
    126.8 KB · Views: 116
Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκ

Πολλά.. Όλα τα κόκκινα που βλέπεις εδώ:

View attachment 78332

Το είχαμε συζητήσει (με τον lemon?) και νωρίτερα στο νήμα.. πριν αλλάξω τα S σε θωρακισμένα.

Ο Σάλας μάλλον εννοεί πάνω στους μεγάλους ηλεκτρολυτικούς των ρεγκς

Έχει πυκνωτάκια 0.1 κλπ στά rails τού 15 βόλτου;
έχει 2χ0.1uf και ένα 100άρι

Ο νόμος του Ohm που ανέβασα δεν σε κάλυψε;

πΧ 5,5ν και 500ma=0,5Α μας κάνουν 5,5/0,5= 11R >>>>> 0,5*5,5=2,75W άρα με μία αντίσταση 11R των W ή με 2x22R 2W

To IVY στην είσοδο του έχει ένα 15nf 2x1uf και ηλεκτρολυτικό....