Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Αυτό είναι τίγκα σέ πυκνωτάκια πού οί οδηγίες μας λένε νά μήν έχει. Κοίτα τί θά γίνει μέ τόν έξτρα στά σένς, καί αργότερα θά δώ τί ακριβώς κάνουν μαζί, άν όντως εκεί γυρίζουν τήν φάση καί άν υπάρχει μία συνθήκη γιά τιμές στήν έξοδο τού ρέγκ νά συμαβαδίσουν χωρίς νά τά βγάζεις.

Πιθανή λύση στήν περιπτωσή σου, αντιστάσεις 1R σέ σειρά μέ τό + & - τής πράσινης πλακέτας πού τροφοδοτείς καί απάνω τους τά άκρα τού τροφοδοτικού.

...Όχι αντίσταση στή γή, μόνο στούς πόλους από μία.

Last edited:
Για να δούμε λοιπόν τι καταφέραμε..

Θυμίζω ότι έχω ηλεκτρολυτικό στο Zobel και όχι πλαστικό.

Ξεκινάμε έτσι, αυτά είναι τα +15V με το probe πάνω στο F της πλακέτας του regulator:

+15-SFTP-CAT5e-silmic-no-47uF-on-sense_web_resize.jpg

Συνδέω λοιπόν πρόχειρα έναν silmic II 47uF πάνω στο sense:

IMG_5344_resize.JPG

Και παίρνω αυτό:

+15-SFTP-CAT5e-silmic-inc._47uF_web_resize.jpg

Καθόλου άσχημα... :smile:

Πάμε παρακάτω.. Βγάζω τον silmic από το sense και βάζω τις αντιστάσεις 1.2Ω πάνω στο molex του IVY:

IMG_5346_resize.JPG

Παίρνω αυτό:
(σημείωση: η κλίμακα στον παλμογράφο είναι πλέον 20mV ενώ πάνω ήταν 200mV!)

+15-SFTP-CAT5e-silmic-inc.-+-1.2R_web_resize.jpg

Καθόλου άσχημα...

Βάζω πάνω και τον silmic στο sense και παίρνω αυτό:

+15-SFTP-CAT5e-silmic-inc.-47uF-on-sense-1.2R_web_resize.jpg

Πως το βλέπετε;

Να το κυνηγήσω κι άλλο, βάζοντας πίσω τους EVOX MMK των 10uF ή θα πηγαίνω γυρεύοντας; :D

Θαυμάσια, πέτυχε. Νά κρατήσεις τό συνδιασμό μέ σωστά όλα κολλημένα, όχι extensions, καί άσε τούς Evox γιά αργότερα νά κρίνεις στό άκουσμα άν δείνουν κάτι, όταν όλα στρώσουν καί έχεις καί συνηθήσει, γιατί ουσιαστικά θά παίξουν τό ρόλο bypass εξόδου πλέον. Έχει πολλά 0.1μ bypass ή IVY καί διάσπαρτα μέ αρκετές αυτεπαγωγές μέχρι τό Molex πού τού πήγανε τή φάση από 90 σέ 168 σέ συνδιασμό μέ ~300uF εγκατεστημένα έδειξε τό SPICE. Τό όχι πυκνωτάκια πού βραχυκυκλώνουν τό ESR (ή τό τεχνητό ESR τού Ζόμπελ) τών συστάσεων γιά τό συγκεκριμένο τροφοδοτικό δέν είναι μία μικρή λεπτομέρεια όπως είδες, καί λύθηκε κανονικά αφού είδαμε σχέδια. Τού φίλου σου πού είναι SMD μπορεί νά μήν έχει τίς χωρητικότητες τίς μεγάλες πού στρίβουν τή φάση νωρίς σέ συχνότητα καί βέβαια πολύ λιγότερες παρασιτικές αυτεπαγωγές στά traces. Όταν ή τροφοδοσία έχει 1kHz εύρος ζώνης ανοιχτού βρόγχου σέ ένα 7815 π.χ. δέν είναι τό ίδιο μέ 10MHZ πού κάνει τό 1.1 όταν μέ τό Zobel...

Συμπερασμα
Χωρις τον παλμογραφο ...πιασε τ αυγο...
( και το Νικο να κανει τηλεδιαγνωση)

Εγω παντως πιανω κολλητηρι σημερα..

Δεν έχω σχηματικό για το Buffalo32s και το manual δε βοηθά http://www.twistedpearaudio.com/docs/digital/buffalo32s_manual.pdf
Οι πορτοκαλί πυκνωτές γράφουν πάνω BC 4μ7 100 και ήταν κερασμένοι από τον tsip, νομίζω αγορασμένοι τοπικά.
Και έχω παραξενεύτηκα αρχικά με τις πρώτες λανθασμένες μετρήσεις που πήραμε καθώς έδειχναν AC που έπρεπε να το μετράω με το fluke 8060Α που πολλοί από εμάς εμπιστευόμαστε.
Δε ξέρω τι μπορεί να δείξει ένα αναλογικός παλμογράφος, αλλά τελικά μετρώντας σωστά δεν υπήρχε τίποτα το ανησυχητικό.

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Συμπερασμα
Χωρις τον παλμογραφο ...πιασε τ αυγο...
( και το Νικο να κανει τηλεδιαγνωση)

Εγω παντως πιανω κολλητηρι σημερα..

Σήμερα (πρωταπριλιά ) δε σε πιστεύω
Photo or it didn’t happen :D

Δεν έχω σχηματικό για το Buffalo32s και το manual δε βοηθά http://www.twistedpearaudio.com/docs/digital/buffalo32s_manual.pdf
Οι πορτοκαλί πυκνωτές γράφουν πάνω BC 4μ7 100 και ήταν κερασμένοι από τον tsip, νομίζω αγορασμένοι τοπικά.
Και έχω παραξενεύτηκα αρχικά με τις πρώτες λανθασμένες μετρήσεις που πήραμε καθώς έδειχναν AC που έπρεπε να το μετράω με το fluke 8060Α που πολλοί από εμάς εμπιστευόμαστε.
Δε ξέρω τι μπορεί να δείξει ένα αναλογικός παλμογράφος, αλλά τελικά μετρώντας σωστά δεν υπήρχε τίποτα το ανησυχητικό.

Τό δικό σου είναι πολύ διαφορετικό layout. SMD κιόλας. Παρότι έχει πραγματάκια, δέν έχει τίς παρασιτικές αυτεπαγωγές τού άλλου καί δέν πέρασε σέ πρόβλημα. Τίς γενικές συστάσεις τίς έδεινα πάντα γιά προβλέψιμη καλή εφαρμογή. Άν δέν θέλουμε νά πειράξουμε τό φορτίο βάση τών συστάσεων γιατί δέν τό φτιάχνουμε από τήν αρχή, είναι κίτ κλπ. τότέ σέ περίπτωση αντιδραστικού παντρέματος όπως είδατε πάλι υπάρχει λύση, πειράζουμε τά ενδιάμεσα.
Μπορείτε νά πατάτε στό παράδειγμα κάποιων παιδιών πού έφτιαξαν, κοίταξαν, καί έχετε τά ίδια.
Γενικά δέν μού αρέσουν τά σχέδια πού φορτώνουν μεγάλα χωρητικά φίλτρα μετά τήν πηγή τάσης καί μετά τά βραχυκυκλώνουν μέ φίλμ. Αυτά καί αργά γίνονται καί κάνουν συντονιστικά ισοδύναμα. 1uF ταντάλιο πού έβαζαν οί παλιοί μηχανικοί στά op-amp pins ήταν μικρό, είχε ESR, δούλευε λουκούμι. ΤΕΣΠΑ, λύση βρήκε ό φίλτατος, καί όχι δέν ήταν ψέμα, καλό μήνα σέ όλους.

Φυσικά o Δημητρακούδης καλά κάνει και μετρά και από όσο βλέπω κάτι προσαρμόστηκε-ταίριαξε-διορθώθηκε καλύτερα, από το να γινόταν η δουλειά στα τυφλά :-)
Όταν γράφω δεν υπήρχε τίποτε ανησυχητικό εννοώ στις μετρήσεις στο δικό μου 32s. Με βόλεψε και εμένα μια επιβεβαίωση :-)

Στά τυφλά ωραία θά ήταν νά δούλευε ή ζωή καί οί επιστήμες αλλά πού. Σχεδόν τυφλές λύσεις είναι καί οί πιό συμβιβασμένες. Κοίτα τί μαθαίνει κανείς φτιάχνοντας λίγο πιό απαιτητικά πράγματα καί είναι ίσως περισσότερο κέρδος από τήν απόδοση στό στέρεο πού συνοδεύεται.

Στά τυφλά ωραία θά ήταν νά δούλευε ή ζωή καί οί επιστήμες αλλά πού. Σχεδόν τυφλές λύσεις είναι καί οί πιό συμβιβασμένες. Κοίτα τί μαθαίνει κανείς φτιάχνοντας λίγο πιό απαιτητικά πράγματα καί είναι ίσως περισσότερο κέρδος από τήν απόδοση στό στέρεο πού συνοδεύεται.
Συμφωνώ απόλυτα, πραγματικά το βουβάλι +τροφοδοσίες + περιφεριακά για εμένα που δεν έχω εμπειρία είναι μεγάλο σχολείο τόσο καιρό που το παλεύω.

Μπράβο, να που δόθηκε/βρέθηκε η "χρυσή τομή" και θα αποτελέσει οδηγό και σε άλλα μέλη που θα το επιχειρήσουν στο νέο βουβάλι.
Να 'σαι καλά Salas για την υποστήριξη που μας διαθέτεις και εδώ μέσα.

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Θαυμάσια, πέτυχε. Νά κρατήσεις τό συνδιασμό μέ σωστά όλα κολλημένα, όχι extensions, καί άσε τούς Evox γιά αργότερα νά κρίνεις στό άκουσμα άν δείνουν κάτι, όταν όλα στρώσουν καί έχεις καί συνηθήσει, γιατί ουσιαστικά θά παίξουν τό ρόλο bypass εξόδου πλέον. Έχει πολλά 0.1μ bypass ή IVY καί διάσπαρτα μέ αρκετές αυτεπαγωγές μέχρι τό Molex πού τού πήγανε τή φάση από 90 σέ 168 σέ συνδιασμό μέ ~300uF εγκατεστημένα έδειξε τό SPICE. Τό όχι πυκνωτάκια πού βραχυκυκλώνουν τό ESR (ή τό τεχνητό ESR τού Ζόμπελ) τών συστάσεων γιά τό συγκεκριμένο τροφοδοτικό δέν είναι μία μικρή λεπτομέρεια όπως είδες, καί λύθηκε κανονικά αφού είδαμε σχέδια. Τού φίλου σου πού είναι SMD μπορεί νά μήν έχει τίς χωρητικότητες τίς μεγάλες πού στρίβουν τή φάση νωρίς σέ συχνότητα καί βέβαια πολύ λιγότερες παρασιτικές αυτεπαγωγές στά traces. Όταν ή τροφοδοσία έχει 1kHz εύρος ζώνης ανοιχτού βρόγχου σέ ένα 7815 π.χ. δέν είναι τό ίδιο μέ 10MHZ πού κάνει τό 1.1 όταν μέ τό Zobel...

Νίκο, ειλικρινά, σε ευχαριστώ πολύ για όλη την υποστήριξη. Μιλάμε κανονικά για above and beyond the call of duty. :smile:

Θα τα κολλήσω όλα πάνω μόνιμα, και θα πάρω τις τελικές μετρήσεις.

Μόνο που απ' ότι βλέπω, δεν έχω δεύτερο πυκνωτή silmic 47uF (ο κινέζος έστειλε κατά λάθος 3 αντί για 8 που είχα παραγγείλει και τώρα περιμένω τους υπόλοιπους..) οπότε για την ώρα μάλλον θα βάλω συμβατικούς ηλεκτρολυτικούς. Θα δούμε και κατά πόσο θα αλλάξει αυτό κάτι στις μετρήσεις. Εκτός αν κάνουν και 100uF.. τέτοιους έχω μπόλικους.

Re: Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Σήμερα (πρωταπριλιά ) δε σε πιστεύω
Photo or it didn’t happen :D

εδώ είμαστε...

πριν το βάλω στην πριζα...
θυμίστε μου
Τι κάνουμε με τις ψύκτρες?
Μπορούν και τα δυό στην ίδια?

Attachments

• P1010641s.JPG
    P1010641s.JPG
    64.1 KB · Views: 73
Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκ

οπότε για την ώρα μάλλον θα βάλω συμβατικούς ηλεκτρολυτικούς. Θα δούμε και κατά πόσο θα αλλάξει αυτό κάτι στις μετρήσεις. Εκτός αν κάνουν και 100uF.. τέτοιους έχω μπόλικους.

Λογικά θά κάνουν, έτσι καί αλλιώς έχει μαζέψει 300uF σέ κάθε πόλο στό IVY μέ τό καλήμέρα. Μόνο νά είναι κάποιου ESR, όχι low Z.

Re: Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

εδώ είμαστε...

πριν το βάλω στην πριζα...
θυμίστε μου
Τι κάνουμε με τις ψύκτρες?
Μπορούν και τα δυό στην ίδια?

Ναι, μπορούν, αρκεί να τα μονώσεις ηλεκτρικά απο την ψυκτρα (μικες κτλ).