Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κα

Λογικά θά κάνουν, έτσι καί αλλιώς έχει μαζέψει 300uF σέ κάθε πόλο στό IVY μέ τό καλήμέρα. Μόνο νά είναι κάποιου ESR, όχι low Z.

Ο silmic ii που είχα βάλει χτες είναι low esr.. Καλύτερά δηλαδή να βάλω συμβατικούς;

εκείνες τις πλαστικές διαφανείς πλάτες που ήταν στα σακουλάκια αρκούν ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση +

Ο silmic ii που είχα βάλει χτες είναι low esr.. Καλύτερά δηλαδή να βάλω συμβατικούς;

Δέν είναι καί τόσο low esr ειδικά σέ τιμές έως 100μF. Βάλε συμβατικούς δέν πειράζει. Επιλογές στό τέλος όταν θά ακούς λεπτομέρειες μεταξύ διαφόρων καί πάντα μή αντιδραστικών συνδιασμών. Αλήθεια, γιατί έχεις τόσο μικρές ψύκτρες στά εξόδου; Καί θυμισέ μου, Mosfet ή BJT έχεις εκεί;

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

εκείνες τις πλαστικές διαφανείς πλάτες που ήταν στα σακουλάκια αρκούν ?

Ναί, αλλά καί ή βίδα πρέπει νά έχει μονωτικό δακτύλιο ή νά είναι νάϋλον ή ίδια. Στό τέλος κάνε έλεγχο μέ τό πολύμετρο ότι δέν υπάρχει συνέχεια από κάθε μεταλλική πλάτη στήν ψύκτρα. Ξύστη κάπου νά φύγει ή ανοδίωση νά πιάνει τό πρόμπ τού πολύμετρου. Βάλτο σέ continuity mode (μπίιιιπ).

έχω δακτυλίους ΟΚ.

οι ψύκτρες που έχω είναι αυτές....

να τα βάλω και τα δυό σε μιά?
πχ στη μεγάλη?
αρκούν?

Attachments

• P1010642s.JPG
    P1010642s.JPG
    61 KB · Views: 100
Τό αρκούν θά τό δείς από τό calculator. Χοντρικά μέ τό μάτι γιά 200-300mA έξτρα στά 15V καλές φαίνονται, είδικά ή μεγαλύτερη.

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Τό αρκούν θά τό δείς από τό calculator. Χοντρικά μέ τό μάτι γιά 200-300mA έξτρα στά 15V καλές φαίνονται, είδικά ή μεγαλύτερη.

συγνώμη για την ασχετοσύνη μου, αλλά από το εξελ παίρνω κάτι 13.45 d/W και 47.35 για τα 101 και 106 αντίστοιχα.
Το τί είναι τα ψυγεία όμως δεν γνωρίζω

αυτά είναι για 5.5 βολτ στα .350 Α

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτησ

Δέν είναι καί τόσο low esr ειδικά σέ τιμές έως 100μF. Βάλε συμβατικούς δέν πειράζει. Επιλογές στό τέλος όταν θά ακούς λεπτομέρειες μεταξύ διαφόρων καί πάντα μή αντιδραστικών συνδιασμών. Αλήθεια, γιατί έχεις τόσο μικρές ψύκτρες στά εξόδου; Καί θυμισέ μου, Mosfet ή BJT έχεις εκεί;

ΟΚ, προχωρώ με συμβατικούς στα sense..

Οι ψύκτρες που έχω βάλει στα εξόδου είναι μικρές γιατί στις δοκιμές με το τεχνητό φορτίο ζεσταινόντουσαν ελάχιστα. Τώρα που παίζω με το κανονικό φορτίο ζεσταίνονται περισσότερο, αλλά δεν θα έλεγα ότι καίνε. Θα κοιτάξω τι μεγαλύτερο μπορώ να βάλω.. θα μετρήσω και θερμοκρασίες.

Στα +/-15V έχω mosfet. Στα +5.25V έχω BJT.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκ

συγνώμη για την ασχετοσύνη μου, αλλά από το εξελ παίρνω κάτι 13.45 d/W και 47.35 για τα 101 και 106 αντίστοιχα.
Το τί είναι τα ψυγεία όμως δεν γνωρίζω

αυτά είναι για 5.5 βολτ στα .350 Α

Μίνιμουμ βαθμούς Κελσίου ανά Βάτ προδιαγραφή ψυκτρών σού απαντάει. Mιάς καί μίνιμουμ σημαίνει όριο καί είμαστε καί σέ χώρα μέ ζεστό καλοκαίρι, ένας ασφαλής μπούσουλας θά ήταν προσθέτουμε τούς δύο αριθμούς (για κοινή ψύκτρα στά δύο TO-220) καί διαιρούμε διά 6. Δηλαδή 10C/W θά ήταν ΟΚ στήν συγκεκριμένη περίπτωση καί οί ψύκτρες σου δείχνουν 5άρες καί κάτω. Είσαι υπέρ καλυμένος.

μμμ
δείχνουν....
και προσπαθώ να καταλάβω ...πού θα μπορούσαν να το γράφουν....(στην ούγια δεν λέει...)
Προσθέτουμε και τα δυό αν θα τα βάλουμε και τα δυό στην ίδια.Σωστά?

5άρες και κάτω (?)
τι εννοείς?
πάνω δεν είναι το πιό λογικό?

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Άν ξέρεις τό datasheet, λέει. Γιά χονδρικά λέει ή πείρα από διάφορες. Παράδειγμα αυτή είναι 4.1C/W.
Όσο πιό μικρός ό αριθμός τόσο πιό πολύ ψύχει. :snowman:

Attachments

• 4C1W.jpg
    4C1W.jpg
    29.1 KB · Views: 144
Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

η μία είναι σίγουρα η δεύτερη από αυτές.
Όταν λέει μήκος υποθέτω είναι το βάθος όπως τις δείχνει η εικόνα ε?
Αρα 2.4....

τα διαφανή tabs που θα μπούν μεταξύ εξόδου και ψυγείων θέλουν θερμοαγώγιμη πάστα ή όχι?
και αν ναι σε ποιά πλευρά?
μεταξύ τρανζίστορ και tab ή tab και ψυγείου?

"μίκα" μπορεί να λέγεται, αλλά δεν μπορώ να την πω γιατί δεν είναι...

ξέρω τι είναι μίκα.

(πάντως συνεννοούμαστε !)

Προσωρινά για τις πρώτες δοκιμές μπορείς να βάλεις δυο μικρές ψήκτρες με προσοχή να μην ακουμπάνε μεταξύ τους ή σε κάποιο σημείο της πλακέτας (πρόσεχε την αντίσταση εκεί στο πλάι).
Λίγη θερομαγώγιμη μπορείς να βάλεις (από την πίσω ή τη μπροστά ή και από τις δύο πλευρές). Ανάλογα πως σε βολεύει. Το σημαντικό είναι η μικρή ποσότητα και η προσοχή!
Γιατί η θερμοαγόγιμη που έχεις κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ηλεκτρικά αγώγιμη.
Δε ξανά χρησιμοποιούμε την πάστα εάν ξεβιδώσουμε, καθαρίζουμε προσεκτικά με οινόπνευμα και χαρτί κουζίνας όλες τις επιφάνειες. Πριν τη νέα εφαρμογή.
Για αρχή άρα όπως σου είπα εύκολα βάζεις δυο μικρές ψήκτρες και μετά προσεκτικά στην τελική συναρμολόγηση.

δυό μικρές?....

τώρα έχω τις γαιδούρες να δω πως θα τις κουμαντάρω...

Στή θερμότητα καί ψύκτρες πού παίζεις εσύ, καί χωρίς πάστα σέ βλέπω ΟΚ (καλύπτει τίς μικροανωμαλίες στίς επιφάνειες νά πατάνε πλήρως καί αυξάνει τή θερμική σύζευξη).