Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

θα δω αν μπορώ να ξηλώσω κανα δυό μικρές από κάτι ΜΒ που βοσκάνε εδώ γύρω...
Αν βάλω τέτοιες, κάθονται χωρίς βίδες ? (όταν στεγνώσουν)

Μήπως έχει παντάκια από σιλικόνη καί λέει δέν μοιάζει γιά μίκα; Ακόμα πιό εύχρηστα.

βρε παιδιά είναι κάτι πλαστικάκια διαφανή, σαν σκληρά καλύματα οθόνης....

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

θα δω αν μπορώ να ξηλώσω κανα δυό μικρές από κάτι ΜΒ που βοσκάνε εδώ γύρω...
Αν βάλω τέτοιες, κάθονται χωρίς βίδες ? (όταν στεγνώσουν)

Όχι την πάστα δεν τη βάζουμε για κόλα.
Υπάρχουν κάποιες θερμοαγώγιμες κόλες αλλά τις αποφεύγουμε όταν μπορούμε να χρησιμοποιούμε άλλο τρόπο για να σφίξουμε την ψήκτρα.

Καθάρισε προσεκτικά ότι προηγούμενο υπόλοιπο πάστας έχει στην πίσω πλευρά της ψήκτρας από το παλιό motherboard.

Μη ξεχνάτε το κουτί!
Εάν ο πάτος είναι μεταλλικός, μπορείς να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος ως ψύκτρα.
Ειδικά εσείς με το βουβάλι και τα πολλά Salas, πάτος & λοιπά πλευρικά μέρη μια χαρά για ψύξη.
Βολεύονται όμορφα το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς "παραφουσκωμένα" πλαινά

Λίγος ο χρόνος αυτές τις μέρες.. Χτες πρόλαβα να ασχοληθώ ελάχιστα, αλλά τουλάχιστον έκανα αυτό που ήθελα: δοκιμές με 3 διαφορετικούς πυκνωτές στα sense.

Ορίστε τα αποτελέσματα:

Πυκνωτής απλός (της σειράς) 47uF/25V:

+15 SFTP CAT5e 47uF plain + 1.2R_resize.jpg

Πυκνωτής ELNA Silmic II 47uF/25V:

+15 SFTP CAT5e 47uF silmic + 1.2R_resize.jpg

Πυκνωτής ELNA Silmic II 100uF/25V:

+15 SFTP CAT5e 100uF silmic + 1.2R_resize.jpg

Την καλύτερη δουλειά φαίνεται να την κάνει ο Silmic 100uF. Θα δοκιμάσω και με έναν απλό 100uF και αν κάνει την ίδια δουλειά με τον Silmic, θα βάλω τον απλό..

Εσείς πως τα βλέπετε;

Τήν πιό καλή δουλειά φαίνεται νά τήν κάνει ό όχι μπουτίκ αφού στά μισά μF δείχνει μόνο 0.32mV παραπάνω από ότι μέ τόν μπουτίκ 100μF.

Έχεις φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο, από εδώ και πέρα οι επιλογές σου θα είναι της λεπτομέρειας.
Έχεις στην άκρη κανέναν ηλεκτρολυτικό non polarity? Τις προάλλες δοκίμαζα σε ένα Salas, για περιορισμό του θορύβου και τα καλύτερα αποτελέσματα από όλους τους 47άρηδες μου έδινε ένας Rubycon άνευ πολικότητας.

έχω προμηθευτεί κάτι πλαστικές βίδες και παξιμάδια.
Εχετε άποψη αν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες γενικώς?

Μήν τό πάς πάνω από 50 βαθμούς θερμοκρασία ψύκτρας νά μήν ξεραθούν μακροχρόνια. Γιά να λιώσει τό νάϋλον θέλει 220-265 βαθμούς ανάλογα τόν τύπο του χημικά.

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Μήν τό πάς πάνω από 50 βαθμούς θερμοκρασία ψύκτρας νά μήν ξεραθούν μακροχρόνια. Γιά να λιώσει τό νάϋλον θέλει 220-265 βαθμούς ανάλογα τόν τύπο του χημικά.

οι βίδες είναι από διαφανές σκληρό (ήδη) πλαστικό. Υποθέτω ότι ίσως με λύγισμα σπάνε.
τα παξιμάδια είναι από λευκό πλαστικό.
Δεν ξέρω αν θα ξεραθούν, σκέφτομαι όμως μη χαλαρώσουν το σφίξιμο.

Καλύτερα μεταλλικές βίδες και παξιμάδια.
Έχω κακή εμπειρία από τα φοιτητικά μου χρόνια. :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκ

οι βίδες είναι από διαφανές σκληρό (ήδη) πλαστικό. Υποθέτω ότι ίσως με λύγισμα σπάνε.
τα παξιμάδια είναι από λευκό πλαστικό.
Δεν ξέρω αν θα ξεραθούν, σκέφτομαι όμως μη χαλαρώσουν το σφίξιμο.

Βαλτες προσωρινα και παρε χαλκινες οταν μπορεσεις

Είναι μίκα γιατί είναι από.. μίκα! :D

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mica_insulators.jpg

Φτιάχνονται από το ορυκτό μίκα: http://en.wikipedia.org/wiki/Mica#Electrical_and_electronic
Επανερχομαι στη μικα
Αφου ειναι μονωτικο,αν την βαλουμε μεταξυ τρανζιστορ και ψυγειου δεν θα εμποδισει την απαγωγη θερμοτητας;

Ηλεκτρική μόνωση παρέχει όπως όλα τα μονωτικά και η θερμική τους αντίσταση είναι μικρή για εφαρμογές χαμηλής ισχύος
συγκριτικά με τη θερμική αντίσταση της ψύκτρας και του πακέτου του εξαρτήματος.

Παντως παραξενο
Τα εβαλα σε κοινη ψυκτρα με μικες και πλαστικες βιδες και δειχνανε βραχυκυκλωμενα....