Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Η μανούρα που πάει δεν πιάνω...
Εγώ έβαλα 10 δεν έκατσε, εβαλα 8.2, μπορεί να πάω 6.8
Αν βγεί το τέταρτο ίσως 4.7 και πιό κάτω...3.3

μπορεί να είναι πιό ζόρικα?

Άν δέν υπάρχει άνεση ψύξης, σέ πιό δυνατά βολταζ εξόδου κυρίως καί κυνηγάμε συγκεκριμένη τιμή ρεύματος, όσο μικραίνει ή κλιμακα τών αντιστάσεων τόσο μπορεί νά βγαίνουν ενδιάμεσες τιμές μή στάνταρ, συνδιασμοί, εκεί πάει ή μανούρα.

συμμαζευτήκαμε....
ήθελε αντίσταση 268 Ω δίπλα στο τρίμερ.
Εβαλα δυο dale 475 που είχα παράλληλα.
Η 8.2 Ω R101 μου δείχνει 2.98v
Αρα κάπου 363mA

Ακόμα δεν συνέδεσα την οπτική...
Πόσα να τραβάει άραγε?

τα ψυγεία μίκραιναν
αλλα έχω την εντύπωση ότι ζεσταίνεται πιό πολύ από όταν με την νταμυ

Attachments

• P1010645s.JPG
    P1010645s.JPG
    107.4 KB · Views: 379
Μια αντίσταση 1ohm σε σειρά πριν το φορτίο θα σου πει πόσο ρεύμα τραβάει.

Εννοεί μετρώντας πτώση τάσης πάνω σέ σειρά αντίσταση βγάζεις τό ρεύμα από τό νόμο τού Ohm I=V/R. Άστο τώρα μήν γίνει καμμιά ζημιά. Πιό ζεστό εξόδου σημαίνει αυτόματα ότι τό αληθινό φορτίο είναι πιό ελαφρύ από αυτό πού έβαλες γεμάτο γεμάτο μέ τήν dummy γιά νά είσαι μέσα. Άρα έχεις καλό έξτρα νά γυμνάζεται καλύτερα. Άν δέν είναι τίποτα υπερβολικά ζεστό, καλά είναι.

με την dummy η 101 διάβαζε 3.01 και τώρα 2.98.
Νομίζω πέσαμε διάνα.
Τώρα γιατί ζεσταινεται λίγο παραπάνω δεν ξέρω.Τίποτα ανησυχητικό πάντως.
Αφού δεν έβαλα καν τα μεγάλα ψυγεία. Το ένα το μίκραινα κι άλλο.

Αλλά έχω εκτός αυτό εδώ

http://www.twistedpearaudio.com/digital/torx.aspx
και ένα μπλε λεντ στην πρόσοψη.
Αυτά αν τα βάλω θα μου χαλάσουν τη μαγιά?

Λογικά εντάξει πρέπει νά παίζει γιατί ένα τέτοιο μέ ζόμπελ νά οδηγεί Buffalo μέ SMD έξοδο τό μέτρησε απροβλημάτιστο μέ τόν παλμογράφο στό φίλο του ό Δ.Δ.

Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Δέν ξέρω ρώτα όποιους τά βάλανε, έχουν ίδιο config, καί παλμογράφο. Απόφευγε νά τό μπερδεύεις στήν έξοδο του τό θέμα πάντως. Νά τραβήξεις από τόν μεγάλο του πυκνωτή γιά κανά βοηθητικό σύστημα, εντάξει.

με την dummy η 101 διάβαζε 3.01 και τώρα 2.98.
Νομίζω πέσαμε διάνα.
Τώρα γιατί ζεσταινεται λίγο παραπάνω δεν ξέρω.Τίποτα ανησυχητικό πάντως.
Αφού δεν έβαλα καν τα μεγάλα ψυγεία. Το ένα το μίκραινα κι άλλο.

Αλλά έχω εκτός αυτό εδώ

http://www.twistedpearaudio.com/digital/torx.aspx

Όχι, δεν θα καταλάβει τίποτα.. Βάλτα χωρίς σκέψη.

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Λογικά εντάξει πρέπει νά παίζει γιατί ένα τέτοιο μέ ζόμπελ νά οδηγεί Buffalo μέ SMD έξοδο τό μέτρησε απροβλημάτιστο μέ τόν παλμογράφο στό φίλο του ό Δ.Δ.

εντάξει...είναι επιεικής όρος...
σκίζει ταιριάζει καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Δέν ξέρω ρώτα όποιους τά βάλανε, έχουν ίδιο config, καί παλμογράφο. Απόφευγε νά τό μπερδεύεις στήν έξοδο του τό θέμα πάντως. Νά τραβήξεις από τόν μεγάλο του πυκνωτή γιά κανά βοηθητικό σύστημα, εντάξει.

τι ακριβώς εννοείς να τραβήξω από τον μεγάλο πυκνωτή?

ποιόν λες?

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Κι όμως, ο Supersonic έχει Buffalo II ενώ ο tmjuju έχει Buffalo32, ενώ εγώ έχω Buffalo III... :flipout:

Εννοείται όλα αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, παρότι φοράνε το ίδιο chip.. :D

Μπράβο με γειά! Εγώ δέν έχω Buffalo νά καταλάβω τό υποκειμενικό πού περιγράφετε αλλά χαίρομαι πού βοηθιούνται οί κατασκευές σας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κα

τι ακριβώς εννοείς να τραβήξω από τον μεγάλο πυκνωτή?

ποιόν λες?

Τόν κεντρικό ηλεκτρολυτικό τόν μεγαλύτερο από όλους. Αφού αυτό στό λινκάκι λέει έχει μικρό δικό του σταθεροποιητή, καλύτερα πάρε από τό ωμό DC καί γιά αυτό καί γιά τό λεντάκι, νά μήν ανακατεύονται μέ τήν έξοδο τού 1.1 πού είναι λεπτό τό θέμα. Τό μπλέ λέντ είναι θορυβώδες π.χ. έστω καί ταλάντωση νά μήν προκληθεί.

καλά δεν θα τα χαλάσουμε...
αν είναι το πετάω το πλε και βάζω κόκκινο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκ

Κι όμως, ο Supersonic έχει Buffalo II ενώ ο tmjuju έχει Buffalo32, ενώ εγώ έχω Buffalo III... :flipout:

Εννοείται όλα αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, παρότι φοράνε το ίδιο chip.. :D

Τό Buffalo δέν είναι DAC, είναι Intel Roadmap...:smash:

Attachments

• s33sr8.jpg
    s33sr8.jpg
    88.7 KB · Views: 68