Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Re: Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Αλλάζει P(Q106).

ΟΚ αλλάζει κάτι που δεν εμπλέκεται στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω τώρα.

Re: Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Τά 360mA στό φορτίο τά θέλεις, έτσι; Έβαλες σωστό dummy γιά τήν τάση στόχο & 360mA βασικά; Πρέπει νά έχει 450mA+ γιά νά είναι όλα όμορφα μέ 360mA φορτίο.

ακόμα πάνω στο κανονικό φορτίο δεν έβαλα.
Ο κατασκευαστής λέει (και άλλοι που δοκίμασαν) 360.

360 + 160 shunt =520 με 2.2 Ω και 3 λεντ δεν ήρθε.
Αυτή τη στιγμή μου δίνει 0.65 πάνω στην 101 (2.2Ω δηλαδή 400) αλλά η τάση δεν κατεβαίνει κάτω από το 13.5 με 34.5Ω dummy

Το άλλο rail με 400+220=620 με 1.6 Ω ήρθε. Αλλά δεν θα έλεγα ότι είμαι 100% ευχαριστημένος. Ούτε 360 έχω και είμαι γκαζωμένος τσίτα (620)

στο λεγκάτο λεω να δώσω 360 σε 12.5 βολτ.
Αρα βάζω dummy 34.7

Αυτά που μετράω είναι ανάλογα με το τί βγαίνει τελικά.
Αμα δω ότι παίρνω πάνω στην 101 0.65 βολτ λέω ότι έχω 0.65/1.6=0.4Α

Το ρεύμα που διαρρέει την R101 είναι ουσιαστικά το ρεύμα του φορτίου σου + το ρεύμα shunt, οπότε πρέπει να είναι αρκετά πάνω από τα 360mA.

Εσύ πρέπει να κάνεις τα κουμάντα σου ώστε να έχεις σωστή τάση πάνω στη dummy σου με βάση το αναμενόμενο ρεύμα του φορτίου σου.

Οπότε, τη στιγμή που έχεις όντως υπολογίσει την dummy σωστά, και για δεδομένο ρεύμα (360mA), πρέπει να ρυθμίσεις την τάση. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Αν δεν μπορείς να "φέρεις" την τάση όπως είσαι, κάνεις αυτά που έγραψαν τα παιδιά παραπάνω.

Το ρεύμα που διαρρέει την R101 είναι ουσιαστικά το ρεύμα του φορτίου σου + το ρεύμα shunt, οπότε πρέπει να είναι αρκετά πάνω από τα 360mA.

Εσύ πρέπει να κάνεις τα κουμάντα σου ώστε να έχεις σωστή τάση πάνω στη dummy σου με βάση το αναμενόμενο ρεύμα του φορτίου σου.

Οπότε, τη στιγμή που έχεις όντως υπολογίσει την dummy σωστά, και για δεδομένο ρεύμα (360mA), πρέπει να ρυθμίσεις την τάση. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Αν δεν μπορείς να "φέρεις" την τάση όπως είσαι, κάνεις αυτά που έγραψαν τα παιδιά παραπάνω.

εδώ είν το θέμα.
Την dummy την υπολογίζω με 360.
αλλά τελικά το ρεύμα που έρχεται είναι 400.....
το 400 που μετριέται πάνω στην αντίσταση είναι μαζί με το shunt ή μόνο του φορτίου?

Νά έχεις πάνω από 7 Βόλτ διαφορά από είσοδο σέ έξοδο αλλιώς περιορίζει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κα

360 + 160 shunt =520 με 2.2 Ω και 3 λεντ δεν ήρθε.

Νά περάσεις σέ 4 λέντ. Είσαι στήν περιοχή πού 3 λέντ είναι οριακά.

Αν η τάση πάνω στο dummy είναι ~14V, είναι λογικό να παίρνεις 400mA.. Αν ήταν 12.5V θα έπαιρνες το σωστό (360mA).

Ότι μετράς πάνω στην dummy είναι μόνο του φορτίου.

δεν αντιλέγω
αλλά μόνο του δίνει 13.5

θα δοκιμάσω με 4.
αν και στο άλλο που έκανα για το βουβάλι δεν ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά....290 ήταν αλλά στα 5.5 βολτ
μήπως έπρεπε να ματσάρω τα τρανζίστορ?

Είναι σοβαρή ή διαφορά γιατί δές εδώ. Όσο πλησιάζεις τά 0.4-0.5Α CCS τόσο στενεύει ή απόσταση μεταξύ τάσης παρεχόμενης από τά 3 λέντ καί τάσης πύλης-πηγής. Αυτό τό γράφημα είναι μέσος όρος. Λίγο πιό δυναμικό νά είναι ένα Μόσφετ, λίγο πιό αδύναμη μία τριπλέτα λέντ, είναι εύκολο νά πέσεις σέ ανεπάρκεια. Λοιπόν, πές μου πολύ απλά 3 πράγματα. Δευτερεύον Μ/Τ υπό φορτίο πού βάζεις τώρα, τάση εξόδου regulator πού ζητάς, τάση σέ ένα λεντάκι από τα 3 από κάθε κλάδο. Ζητούμενο ρεύμα φορτίου μού έχεις πεί (360mA). Θά σού πώ τί νά βάλεις.

Attachments

• 9610.gif
    9610.gif
    24.5 KB · Views: 51
το ένα που έχω στημένο τώρα, (αυτό που δεν έρχεται)
δίνει 16.2 το δευτερεύον (αν και περιμένω άλλο μτς με 1. βόλτ παραπάνω)
Το πράσινο λεντάκι λέει πάνω του κάπου 1.92, ένα άλλο έλεγε νομίζω 1.96 (έχω 3)
θέλω τάση 12.5 βολτ 360 mA και καμιά 150 παραπάνω μαξ.

Σύμβολο //=παράλληλα. Τό ίδιο είναι. Απλά μία δεκάρα 34 θά ζεσταθεί παραπάνω αλλά αντέχει. Ακούμπα την σέ κανά τασάκι, κάπως νά μήν ακουμπάει σέ κάτι πού μπορεί νά καψαλίσει.

Last edited:
Kαί τσιγάρο θα αρχίσεις και ναρκωτικά αμά λάχει ,,, άμα θες προχω ηλεκτρονικά ,,, θα πλερώ .... πόνο , πονοκέφαλο πίκρα και ζόρι ... λέμε τώρα,,,

και όταν το φτιάξεις ........ μετά θα το χαλάσεις να κάνεις το επόμενο που θα έχει αλλα ζόρια ,,, γιατί εάν δεν έχει ζόρι ,,,, δεν έχει πλάκα ,,,