Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

αυτή τη στιγμή...
το positive rail 4 λεντ
αντίσταση 7.7Ω το ρεύμα πάνω της 3.06 που μας δίνει κάπου 397mA. αναγκάστηκα να κατεβάσω την αντίσταση ρύθμισης τάσης από 2200 σε 1100 για να δουλέψει το ποτ και να έρθει στα 12.5

στο negative rail 3 λεντ
αντίσταση 1.58Ω το ρεύμα πάνω της 0.65 δηλαδή 411mA.

δεν είμαι ενθουσιασμένος θα έλεγα.
το constant current στην β περίπτωση είναι κάπου 620mA....

Last edited:
νέες αλλαγές...
positive
4 λεντ
αντίσταση 5.6 τάση πάνω της 2.88 δηλαδή 513mA

negative
4 λεντ
5.6Ω τάση πάνω της 2.51δηλαδή 447mA

αν προσθέσω μερικά δέκατα σε κάποια αντίσταση μπορούν ίσως να πλησιάσουν τα ρεύματα.
Να το κυνηγήσω ή όχι?

Δές μετρώντας σάν τετράδες αλλά καί ένα ένα τά λεντάκια τους όπως είναι αναμένα άν μπορείς νά βρείς κάποιο πιό αδύναμο νά αλλάξεις μέ κάποιο πιό δυνατό ανάμεσα στούς δύο κλάδους. Άν ενισχυθεί λίγο ή τετράδα τού αδύναμου καί πέσει λίγο του δυνατού θά έρθουν πιό κοντά μεταξύ τους. Βέβαια χοντρικά καλά είσαι, ψυχολογικά είναι πιό ωραία άν μπείς σέ διαφορές κάτω τού 10%. Τό 610 μέ τό 9610 φαίνεται νά είναι ή κύρια διαφορά πού σού δείνει τζόγο.

μέχρι στιγμής έχω μετρήσει τις τετράδες αλλά και τις δυάδες των κόκκινων (διότι έχω μεγάλη διαφορά και στην τελική αντίσταση)
στο αρνητικό έχω 7.74 στα πράσινα και 3.60 στα κόκκινα και ενώ πρέπει να έχω συνολική αντίσταση 103+105 κάπου 3500 έχω 2190

στο θετικό έχω 7.77 στα πράσινα με 3.75 στα κόκκινα και συνολική αντίσταση 1090

τώρα αν βάλω μιά 0.68 που έχω πιστεύω θα πέσει αυτό που έχει πάνω από 500 γύρω στα 460....
οπότε και τα δυό θα έχουν έναν αέρα κάπου 100mA....

(επιμένω να παίζω με τις αντιστάσεις του ρεύματος, παρά με τα λεντ, γιατί είναι μεγάλη μανούρα η αλλαγή τους σε σχέση με την αντίσταση του ρεύματος...)

Ότι βολέυει καλύτερα. 100mA έξτρα είναι αξιοπρεπέστατα.

Οί διαφορές στίς αντιστάσεις ρύθμισης τάσης εξόδου είναι αναμενόμενες άν τά φετάκια είναι τυχαία διαλεγμένα. Καί δέν παίζει ρόλο, είναι μόνο μία σχέση ρύθμισης.

Re: Απάντηση: Salas Shunt Reg For TP Buffalo Dac (συζήτηση + υλικά + κατασκευή)

Ότι βολέυει καλύτερα. 100mA έξτρα είναι αξιοπρεπέστατα.

Οί διαφορές στίς αντιστάσεις ρύθμισης τάσης εξόδου είναι αναμενόμενες άν τά φετάκια είναι τυχαία διαλεγμένα. Καί δέν παίζει ρόλο, είναι μόνο μία σχέση ρύθμισης.

άρα το δοκιμάζω έτσι και βλέπουμε μετά.
Εννοείται δεν ματσάρισα ούτε φετάκια ούτε λεντάκια.
Πάντως αν δεν σπάσεις τη μούρη σου πάνω του με συνεχείς αλλαγές, δεν μπαίνεις στο νόημά του...

Άμα φτιάξεις κανά δύο είναι πάναπλο. Φαίνεται περίεργο άν δέν τό πιάσεις στά χέρια γιατί είναι άλλης λογικής. Καί τά πάντα διακριτά. Σε βάζει μέσα. Πάντως είναι καί μίνι σεμινάριο γιά βασικά ηλεκτρονικά. Όσοι έκαναν μόνο κίτ πρίν είναι διπλά κερδισμένοι.

εγώ περιμένω τώρα το επόμενο pb.
Θέλω να φτιάξω την τροφοδοσία στο phono stage μου....
και στο duet...

καλά δε λέμε....
τον πρώτο καιρό είχα φρικάρει κανονικά.
Ευτυχώς ήσουν στη γύρα και πάνω που θα πήδαγα από το μπαλκάνι εμφανιζόσουν.:BDGBGDB55:

Τώρα που μπήκα στο νόημα θα προσπαθήσω να συμμαζέψω το νήμα, στην αρχή όπως είχα υποσχεθεί.

Σέ μερικές εβδομάδες θά έχει τίς αντιστάσεις του ό Τσάγιας γιά νά μπορέσει τό συμπληρωματικό GB πού τού ζητάνε.
Ναί όταν νιώσεις ότι τού πήρες τόν αέρα, γράψε ένα ρεζουμέ μικρό πώς στήνεται πρακτικά μέ δικά σου λόγια. Πάντως ποτέ δέν είπα είναι plug n' play.

positive 0.47A
negative 0.49A

νομίζω θα το αφήσω εδώ και θα δοκιμάσω πως παίζει.
Μου έβγαλε το λάδι να στήσω εν σειρά αντίσταση κάπως όμορφα...

Γιά βάλε φωτό αναμένο νά δώ πώς τά χώρεσες.

ορίστε...

Attachments

• P1010648s.JPG
    P1010648s.JPG
    80.7 KB · Views: 77
  • P1010646s.JPG
    P1010646s.JPG
    43.1 KB · Views: 77
  • P1010647s.JPG
    P1010647s.JPG
    54.7 KB · Views: 77