"Σαλονάτα" Flac...

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Χαιρετώ την παρέα σας και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό...
Θέλω να παίζω τα flacάκια μου στο σαλόνι μου στο σύστημά μου.
Γνωρίζω την λύση: Λαπτοπ -> Ντακ -> HiFi
Ερώτηση 1: Ποιά πρέπει να είναι τα minimum specs ενός laptop/netbook για να παίζει απροβλημάτιστα; Θα με ενδιέφεραν λύσεις μικρού μεγέθους και θα ήθελα να δώ και λινκς με συκεκριμένες προτάσεις σας.

Η άλλη λύση που γνωρίζω είναι συσκευές τύπου Squeezebox Touch ή κάποια μικρά ΠιΣάκια όπως μου είπανε που τα κοτσάρεις στην τηλεόραση (σε ρόλο οθόνης) και παίζεις μπάλα.
Ερώτηση 2Α: Τί συσκευές υπάρχουν στην αγορά σαν το Squeezebox?
Ερώτηση 2Β: Έχετε υπόψιν σας αυτά τα μικρά ΠιΣάκια που μου είπαν ποιά είναι και αν παίζουν απροβλημάτιστα μπάλα;
Και σε αυτές τις ερωτήσεις θα εκτιμηθούν μέλη που θα παραθέσουν και links από συγκεκριμένες προτάσεις.

Σας ευχαριστώ!

ΥΓ1. Ντακ υπάρχει και θα συνδεθεί στην όποια λύση
ΥΓ2. Δεν με έλκει η λύση υπολογιστή ή μεγάλου λαπτοπ.

ΥΓ. Παντελή αν έχεις εκείνα τα ΠΜ που μου έλεγες, κάντα ένα φοργουορντ πλιζ...

squeezebox touch, nothing else. Ούτε προγράμματα, ούτε τίποτε. Ο ορισμός της ευκολίας.

μακ μινι

Για καινούργιο από και κλείεται.
Μέχρι ποιό μονδέλο πίσω μπορώ να κοιτάω;

Και γενικότερα, στην αναπαραγωγή φλακ, ποιά χαρακτηριστικά μας ενδιαφέρουν;
Επεξεργαστική δύναμη; Μνήμη; Κάτι άλλο;

squeezebox touch, nothing else. Ούτε προγράμματα, ούτε τίποτε. Ο ορισμός της ευκολίας.

Ομολογώ ότι με έλκει περσότερο από όλα.
Απλά δεν ξέρω αν είναι μειονέκτημα το ότι πάει μέχρι 24/96...

Εφ όσον υπάρχει ντακ γιατί όχι κάποιο βλου-ρέι πλέιερ σε ρόλο media player; Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το δικό μου ΟΡΡΟ-93, φαντάζομαι ότι και κάποιο Sony ή Philips θα κάνει λίγο πολύ την ίδια δουλειά. Γενικά τα φλακ δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά αρχεία από άποψη υπολογιστικής ισχύος, οποιοδήποτε πισί τα κουμαντάρει.

Υπάρχει και μιντια πλειερ, οπότε δεν χρειάζομαι κάτι τέτοιο.
Και βέβαια λύσεις τύπου οππο ξεφεύγουν και οικονομικά.
Θα προτιμούσα "προσιτές" λύσεις...

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις!

Το squeezebox touch με το TEAC δένουν τέλεια. Κοτσάρεις και το enhanced digital output στο squeezebox και παίζεις με το asynchronous usb . Αλλά και με coaxial τέλεια παίζουν. Σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει κάτι που να το πλησιάζει σε εργονομία με την ωραία οθονούλα του .Νομίζω με το edo υποστηρίζει πιο ψηλά bitrates από 96 χωρίς να το έχω δοκιμάσει ακόμα ας πει κάποιος σίγουρα.

Η άλλη λύση που γνωρίζω είναι συσκευές τύπου Squeezebox Touch ή κάποια μικρά ΠιΣάκια όπως μου είπανε που τα κοτσάρεις στην τηλεόραση (σε ρόλο οθόνης) και παίζεις μπάλα.

ΥΓ. Παντελή αν έχεις εκείνα τα ΠΜ που μου έλεγες, κάντα ένα φοργουορντ πλιζ...

http://www.skroutz.gr/s/311683/Asrock-ION-3D-152D.html

http://www.skroutz.gr/c/24/desktops....phrase=mini+pc

έχεις dac με usb; είναι συμβατό με linux? είχες πάρει πρόσφατα ένα teac; αν θυμάμαι καλά για να μην ψάχνω.

αν υπάρχει ήδη laptop ή netbook και AN το usb-dac είναι συμβατό με linux χωρίς drivers το μόνο που χρειάζεσαι είναι 1 gb ελέυθερο χώρο σε ένα στικάκι. Δεν πειράζεις ούτε εγκαθιστείς τίποτα στον υπολογιστή.

Καλό είναι να υπάρχει η μουσική σε δικτυακό σκληρό και android ή ios κινητό ή ταμπλέτα για το χειρισμό, χωρίς να είναι και 100% απαραίτητα (αν σου φαίνονται πολλά κατά κανόνα τα χρειάζονται και οι περισσότεροι music servers ή το squeezbox touch).

δες εδώ και αν έχεις ότι χρειάζεται δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99254-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-MPD-server-mpdPup

Δεν ξέρω αν είναι συμβατό με λινουξ αλλά η πρότασή σου σίγουρα αξίζει διάβασμα!!!
Ευχαριστώ!!!!!

Υγ. Παντελάκο είσαι αστέρι!!!!

Αντώνη γιατί όχι το media player που ήδη έχεις σαν τρανσπορτ?

Τι άλλο θέλεις να κάνει η νέα αγορά?
πχ θες να έχει οθόνη για την επιλογή των κομματιών ή να κάνει αναπαραγωγή video ή streaming ή χρήση και ως pc ή ...
κάντο λίγο πιο λιανά.

Αντώνη γιατί όχι το media player που ήδη έχεις σαν τρανσπορτ?

Τι άλλο θέλεις να κάνει η νέα αγορά?
πχ θες να έχει οθόνη για την επιλογή των κομματιών ή να κάνει αναπαραγωγή video ή streaming ή χρήση και ως pc ή ...
κάντο λίγο πιο λιανά.

Τώρα να σου πώ την αλήθεια Νίκο... Απλά δεν το σκέφθηκα.
Για μιντια πλειερ έχω το WD TV Live.
Δεν ξέρω αν παίζει φλακ...
Πλάκα πλάκα... αν παίζει, δεν θα έχει browsing στην τηλεόραση;

Εξπλειν το enhanced digital output τί είναι βρε wynn...
Είναι ένα προγραμματάκι που το έχει βγάλει ένας χρήστης και έχει κάνει πάταγο στους χρήστες του squeezebox. Ενεργοποιεί το usb ως έξοδο ενώ κανονικά είναι μόνο είσοδος και σε asynchronous usb dacs όπως τα δικά μας έχει ακουστή διαφορά από την ομοαξονική.
Επίσης εκμεταλλεύεται στο έπακρο το hardware του squeezebox κάτι το οποίο δε γινόταν από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.Βάλε στο google squeezebox EDO και θα βρεις το θέμα στο αντίστοιχο forum . Έχει πολύ υλικό καμιά 700αριά σελίδες οπότε θα τα μάθεις όλα :D Δες για την τελευταία έκδοση τι χαρακτηρριστικά έχει ακριβώς νομίζω αξίζει το mod.

Τώρα να σου πώ την αλήθεια Νίκο... Απλά δεν το σκέφθηκα.
Για μιντια πλειερ έχω το WD TV Live.
Δεν ξέρω αν παίζει φλακ...
Πλάκα πλάκα... αν παίζει, δεν θα έχει browsing στην τηλεόραση;

Βάλτου πάνω ένα δίσκο ή στικάκι με flacs, σύνδεσέ το με την tv και με το dac και άκουσέ το.

Το squeez imo έχει κάποιο νόημα αν δεν συνδεθεί με dac ή δεν θέλεις να ανοίγεις την τηλεόραση, το laptop αν ψάχνεσαι για την ιδανική αναπαραγωγή και επίσης δεν θέλεις να ανοίγεις την τηλεόραση και τα νετ τοπ μάλλον κανένα νόημα αν καλύπτεσαι απο τα παραπάνω.

Εγώ έχω και λαπτοπακι και ένα foxconn με core2, ssd και ;εξοδο spdif (το λειτουργώ μάλιστα σε εξτρα monitor με ασύρματο πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο pad για ευκολία) και διαφορές ακόμα δεν άκουσα. Αν την έχεις δει σαν και το λόγου μου "ψάξε σκάλιζε" κατανοητό και προχώρα. Αν σκοπός όμως είναι η πιο αξιόπιστη αναπαραγωγή πολύ αμφιβάλω αν καταφέρεις τίποτα σε συστήματα σαν τα δικά μας. Άς μη μιλήσω και για το 80%+ της μουσικής που ακούμε (μουσική = υλικό αναπαραγωγής...)

Αν θες έλα πάρε το δικό μου να πειραματιστείς καμιά βδομάδα, να ξεχαρμανιάσεις ή αν βρεις κάποιο βαθύτερο νόημα προχώρα με mini pc ή laptop που θα έχεις και οθόνη.

:ernaehrung004:

Last edited:
Βασικα δεν υπαρχει κατι καλυτερο απο ενα σκουηζ.
Ομως γινεται πολυ καλυτερο με ενα μακ.
δυο χρονια το ειχα με ενα λαπτοπ του 2006 και εκανε αναβαθμιση μονο του τουλαχιστον μια το μηνα.
Το εβαλα πανω σε ενα μακμινι του 2006 και απλα απογειωθηκε. Και ηχητικα επισης, δεν ξερω γιατι.
Αναβαθμιση δεν εκανε ουτε μια φορα απο τον Απριλη ενω το βαζεις σε υπνο και το ξυπνας δεκαδες φορες την ωρα που τρεχει το squeezebox server και ξεκιναει κανονικα, ξεκιναει σε ελαχιστα δευτερολεπτα, του βγαζεις το δισκο στην ψυχρα και του τον ξαναβαζεις και συνεχιζει σαν να μην τρεχει μια. Αν γινοταν αυτα στο λαπτοπ θελανε reset.
Επισης απο τη βιβλιοθηκη σου γυρνας στο mysqueezeboxcom σαν να μην τρεχει τιποτα, ενω στο λαπτοπ καθε φορα εκανε και μια αναβαθμιση.
Η βιβλιοθηκη μου με 15000 κομματια χτιζεται σε 20 λεπτα στο μακ και σε 2.5 ωρες στο λαπτοπ. Και μιλαμε για κορυφαιο λαπτοπ εστω εξαετιας.
Γενικα η εφαρμογη squeeze πανω στο μακ φαινεται οτι γραφτηκε πανω του.
Ενω στο πισι μαλλον οτι μεταφραστηκε απο ασχετους.
Δυστυχως δεν εχω ιδεα απο μακ περα απο αυτο. Ετσι δεν ξερω πως συμπεριφερεται μ αλλα λογισμικα. Ουτε καν αν τρεχει το φουμπαρ πανω του. Ακομα ουτε καν εγκατασταση πανω του ως admin δεν ξερω να κανω διοτι το πηρα μτχ και δεν ξερω καν τα πας. Ελπιζω καποια στγμη καποιος να βοηθησει να το ξαναστησω.
Αλλα η ανωτερωτητα του στην αναπαραγωγη ειναι για μενα πανω απο προφανης.