"Σαλονάτα" Flac...

Απάντηση: Re: "Σαλονάτα" Flac...

Άκυρη η ερώτηξη περί εγκατάστασης.
Για την συνδεσμολογία μετά την εγκατάσταση θα ήθελα να μάθω.

με usb συνδεεις κι εχεις ασυγχρονη μεταφορα,αν το ντακ σου το επιτρεπει βεβαια.

Νίκο πώς παίρνει το ντακ αμογώς το σήμα χωρίς "μεσάζοντες";

Συγνώμη αν ξεφεύγω ελαφρώς από το κυρίως θέμα αλλά είναι και ευκαιρία να μάθω και 2 πράγματα παραπάνω.

Τo τρανσπορτ διαβάζει το αρχείο και δίνει ψηφιακό σήμα στο dac.
Αν το σήμα δεν μετατραπεί στο τρανσπορτ που θα χρησιμοποιήσεις (πχ απο 24 σε 16 bits resolution και/ή από 96ΚΗz σε 48ΚΗz rate) τότε θα έχεις μια μετατροπή λιγότερη, άρα όσο το δυνατό πιο αναλλοίωτο σήμα.

Βέβαια υπάρχουν και τρανσπορτς που διαβάζουν καλύτερα από άλλα και το ψηφιακό σήμα οδεύει με καλύτερο τρόπο προς το dac.
Έχω ακούσει/διαβάσει για υλικά, τροφοδοσίες, αλγορίθμους και άλλα.

Aυτό θα το μάθεις μόνο αν δοκιμάσεις τρανσπορτς και μπορείς βέβαια να αντιληφθείς το σωστό από το λάθος, σε ένα συμβατικό σύστημα/χώρο σαν τα δικά μας και τις μικρές λεπτομέρειες που θα αναδειχθούν.

Αντώνη δοκίμασε - δοκίμασε - δοκίμασε. Απο τη θεωρία ως τη πράξη έχουν συχνά καταρριφθεί πολλά.

+++
Ο Δημήτρης (eyebee) πιο πάνω, έγραψε τις εντυπώσεις του από το WD...

Θα μπορούσε να σου προτείνει και το oxygen 40 + mac lol

IMG_2306gg.jpg

(αφιερωμένο! ...ξέρει αυτός :ernaehrung004:)

+++
Ο Δημήτρης (eyebee) πιο πάνω, έγραψε τις εντυπώσεις του από το WD...

Θα μπορούσε να σου προτείνει και το oxygen 40 + mac lol

IMG_2306gg.jpg

(αφιερωμένο! ...ξέρει αυτός :ernaehrung004:)

Ας όψεται η τρόικα, με βλέπω να μένω στο οφθαλμόλουτρο...

:ernaehrung004:

2B: Πρώτη φορά γίνεται σύγκριση τιμής συσκευών, όπου για την πρώτη λαμβάνουμε υπόψιν την αρχική τιμή της (ανοίγω ζελατίνα) και για την δεύτερη την τιμή της ως μτχ (3ετίας και βάλε)...

Επίσης το δεύτερο είναι ακατανόητο. Τι εννοείς?

γιατί?
πχ θα πάρεις ένα χιουντάι καινούργιο ή μια bmw τριετίας? (στα ίδια λεφτά και κυβικά?)
όσο για το ακατανόητο.

Είναι να αγοράσεις sb.
Και λες ....χμμμ για κάτσε τώρα να πάρω και ένα πισάκι να το στήσω πάνω του.
Ε, αυτό ακριβώς. Αν είναι να πάρεις πισάκι μην το πάρεις καν. Πάρε ένα μακ.

Αν έχεις....
εεε....πάλι πάρε ένα μακ...

Ας όψεται η τρόικα, με βλέπω να μένω στο οφθαλμόλουτρο...

Πως τσιμπάς έτσι ρε συ? :flipout::flipout:

Τα φιλιά μου Δημήτρη! :ernaehrung004:

(Και εγώ αμα την πετύχω πουθενά την παλιο τρόικα, να δεις τι θα της κάνω! :violent-smiley-030:)

Last edited:
γιατί?
πχ θα πάρεις ένα χιουντάι καινούργιο ή μια bmw τριετίας? (στα ίδια λεφτά και κυβικά?)
όσο για το ακατανόητο.

Είναι να αγοράσεις sb.
Και λες ....χμμμ για κάτσε τώρα να πάρω και ένα πισάκι να το στήσω πάνω του.
Ε, αυτό ακριβώς. Αν είναι να πάρεις πισάκι μην το πάρεις καν. Πάρε ένα μακ.

Αν έχεις....
εεε....πάλι πάρε ένα μακ...

Δεν είναι έτσι και το ξέρεις.

Αν είναι να ψάχνω αυτοκίνητο για να πηγαίνω στη δουλειά μου, 10Κm απόσταση, και έχω καταλήξει μεταξύ i35 και asx και ξάφνου βρεθεί μια x3 4ετίας στα ίδια φράγκα... θα πάρω

...ένα i35 μεταχειρισμένο. :grinning-smiley-043

Η "x3" δεν κάνει τη διαφορά για αυτό που τη θέλω, αν με εννοείς. :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: "Σαλονάτα" Flac...

να'σαι καλα ρε παλουκαρι,εχω ενα χρονο το σκουιζ και δεν το ειχα ακουσει να παιζει ετσι!!
Το δουλευα απ'την ομοαξονικη και ο ηχος ηταν σκληρος,ξυλινος και χωρις βαθος.
Του περασα το EDO χθες το βραδυ,ταισα την Αντιλοπιτσα μου απ'την usb ασυγχρονα και ιδου το θαυμα!!
Το εργαλειο απογειωθηκε,πλεον παιζει και 192.

Υ.Γ Αντωνη ''χτυπα'' ασυζυτητι ενα σκουιζ(υπαρχει στις αγγελιες ενα) και κατσε και απολαυσε.

Αυτά είναι τα καλά!!Και με τόσο καλό dac η διαφορά πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη ! :2thumb22sup: Να είναι καλά αυτός ο Triode που έκατσε και έγραψε τέτοια προγραμματάρα και έχει κάνει τα squeezebox μας εργαλεία :ernaehrung004:
Αντί η Logitech να εκμεταλλυτεί το γεγονός ότι ασχολήθηκαν τόσοι developers και μουσικόφιλοι με τη συσκευή, να ενσωματώσει τέτοιες βελτιώσεις και αναβαθμίζοντας και το hardware να έβγαζε ένα touch 2 και να έσπαγε ταμεία σταμάτησε την παραγωγή του . Τουλάχιστον εμείς βολευτήκαμε μια χαρά έστω και με 3rd party applications :music-smiley-005:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Σαλονάτα" Flac...

Αυτά είναι τα καλά!!Και με τόσο καλό dac η διαφορά πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη ! :2thumb22sup: Να είναι καλά αυτός ο Triode που έκατσε και έγραψε τέτοια προγραμματάρα και έχει κάνει τα squeezebox μας εργαλεία :ernaehrung004:
Αντί η Logitech να εκμεταλλυτεί το γεγονός ότι ασχολήθηκαν τόσοι developers και μουσικόφιλοι με τη συσκευή, να ενσωματώσει τέτοιες βελτιώσεις και αναβαθμίζοντας και το hardware να έβγαζε ένα touch 2 και να έσπαγε ταμεία σταμάτησε την παραγωγή του . Τουλάχιστον εμείς βολευτήκαμε μια χαρά έστω και με 3rd party applications :music-smiley-005:

Άκυρη η ερώτηξη περί εγκατάστασης.
Για την συνδεσμολογία μετά την εγκατάσταση θα ήθελα να μάθω.
Όπως είπε και ο φίλος Λάκης το συνδέεις με usb αφού πλέον από κει βγαίνει η έξοδος. Στο TEAC έρχεται κουτί αφού είναι asynchronous. Το μόνο το οποίο με προβλημάτισε ήταν μέχρι να βρω τη διαδικασία για να βάλω τον Kernel στο squeezebox που υποστηρίζει το δικό μας usb interface το tenor TE8802L .
Η όλη διαδικασία είναι ακριβώς αυτή εδώ
http://www.head-fi.org/t/615791/working-audio-gd-async-usb-to-squeezebox-touch-up-to-192k-24b-teac-ud-h01-and-other-te8802l-based-dacs-may-work-too

Όπως είναι με όλες τις ρυθμίσεις εργοστασιακές ακολουθείς αυτά τα βήματα με τη σειρά και σε λίγα λεπτά απολαμβάνεις ασύγχρονη μεταφορά από το usb του squeezebox :music-smiley-005:
Αυτή η συσκευούλα με την ευχρηστία της που αλλάζεις τραγούδια από όλη σου τη συλλογή με ένα κουμπί μου έλυσε τα χέρια και επιτέλους ακούω μουσική χωρίς να τρώω τις ώρες μου στα βάλε βγάλε ούτε να μπλέκω με υπολογιστές και ποντίκια. Να ναι καλά τα παιδιά εδώ μέσα που μου τα έμαθαν όλα αυτά και το εξαιρετικό EAC για το ριπάρισμα όλων των cd μου σε FLAC.

Ένα άλλο tip επίσης που μπορεί να βοηθήσει είναι η ρύθμιση το decoding των FLAC ή όποιου άλλου format να γίνεται στον squeezebox server στον υπολογιστή και όχι τοπικά στο touch. Αυτό γιατί ο επεξεργαστής του touch είναι μικρός οπότε μπορεί να ψιλοζοριστεί κάποιες φορές ειδικά σε αρχεία υψηλής ανάλυσης. Έτσι λύνεις και το θέμα επεξεργαστικής ισχύος του squeezebox και τη δουλειά την κάνει όλη το laptop. Μόνο θέμα είναι ότι θα αυξηθούν τα δεδομένα που στέλνονται στο squeezebox οπότε απαιτείται ένα καλό wireless για να αποδώσει καλύτερα απ'ότι πριν. Φυσικά όσοι το έχουν με ethernet δεν τους απασχολεί καν απλά λέμε για την πρακτικότητα του θέματος .

Να πω και εγώ για τα μακ
Ναι ο καλύτερος συνδυασμός ως τρανσπορτ που είχα ταιζοντας το naim dac ήταν ένα μακ μίνι σε συνδυασμό με το hi face evo αλλά ο συνδυασμός αυτός είναι της τάξεως των χιλίων ευρώ καινούργια και δεν βάζω μέσα το κόστος software ( Amarra η pure vinyl )
Μακ μίνι βρίσκεται μεταχειρισμένο από 300-500 ευρώ ,αλλά hi face evo δύσκολα

Σχετικά με windows τώρα , οποσδηποτε 7 ! Xp και vista δεν.....

Το foobar και το jriver είναι πολύ καλά προγράμματα

Μια ερώτηση στους κατόχους squeeze , ενδιάμεσες αναλύσεις ( 24/88 & 24/176 παίζει ?) γιατί έχω αρκετά αρχεία σε αυτές τις αναλύσεις

Να πω και εγώ για τα μακ
Ναι ο καλύτερος συνδυασμός ως τρανσπορτ που είχα ταιζοντας το naim dac ήταν ένα μακ μίνι σε συνδυασμό με το hi face evo αλλά ο συνδυασμός αυτός είναι της τάξεως των χιλίων ευρώ καινούργια και δεν βάζω μέσα το κόστος software ( Amarra η pure vinyl )
Μακ μίνι βρίσκεται μεταχειρισμένο από 300-500 ευρώ ,αλλά hi face evo δύσκολα

Σχετικά με windows τώρα , οποσδηποτε 7 ! Xp και vista δεν.....

Το foobar και το jriver είναι πολύ καλά προγράμματα

Μια ερώτηση στους κατόχους squeeze , ενδιάμεσες αναλύσεις ( 24/88 & 24/176 παίζει ?) γιατί έχω αρκετά αρχεία σε αυτές τις αναλύσεις
Δεν έχω παίξει προσωπικά ενδιάμεσες αναλύσεις αλλά με λίγο ψάξιμο λένε ότι και με το EDO τις υποστηρίζει όλες.

Natively the Touch supports 44.1, 48, 88.2 and 96. There is an applet for the Touch called EDO (Enhanced Digital Output) which will pass 176.4 and 192 on the digital outs, AND allows you to connect a USB DAC to the Touch and will go up to 192 if the DAC supports that over USB.

Αντωνη αν ο DAC σου δεν θελει driver για mac 99% παιζει και σε linux οποτε αν υπαρχει καποιο νετμπουκ θα ελεγα να δοκιμασεις την λυση pupMPD

Η Teac έλεγε να εγκατασταθούν drivers.
Εγώ δεν το δοκίμασα ποτέ χωρίς αυτούς. Τους εγκατέστησα με το καλημέρα.

Mια ερώτηση προς τους γνώστες του SB Touch: γιατί πρέπει να υπάρχει και υπολογιστής μαζί με αυτό; Απ' ευθείας από το δικτυακό σκληρό δεν παίζει; Δηλαδή, το πήρα, το κότσαρα στο router που είναι και ο σκληρός συνδεδεμένος, δεν βλέπει τη μουσική του σκληρού να την παίξει όπως κάνουν τα λοιπά δικτυακά streamers (πχ pionner np-50)?

Τώρα αν είπα καμιά χοντρή μα....ία σχωρέστε με.

χωρίς να είμαι γνώστης, έχω καταλάβει ότι για να παίξει από NAS, πρέπει στο NAS να τρέχει η ειδική εφαρμογή για το SBT.

αυτό με απέτρεψε 2 φορές να το αγοράσω, αν και το είχα βρει σε ιδιαίτερα δελεαστική τιμή και το είχα βάλει στο καλάθι στις προσφορές που έκανε η Logitech και αν και υπάρχει πρόγραμμα για το Qnap που έχω

Η Teac έλεγε να εγκατασταθούν drivers.
Εγώ δεν το δοκίμασα ποτέ χωρίς αυτούς. Τους εγκατέστησα με το καλημέρα.
Δεν νομίζω να γινεται χωρις τότε ετσι κ αλλιως
οπότε το pupMPD το ξεχνάς ακτός αν πάρεις κανενα hiface 2

απο και κ περα κ εγω υπερ της λυσης mac mini ειμαι ακόμα κ σχετικά παλιου... αντε να του βάλεις μια 4αρα μνημη ειτε με sbox ειτε χωρις (s/box δεν έχω ακουσει αλλά με τόσα που εχουν γραφτει...)

Απάντηση: Re: "Σαλονάτα" Flac...

...
Γενικα η εφαρμογη squeeze πανω στο μακ φαινεται οτι γραφτηκε πανω του.
...

σε Linux

να'σαι καλα ρε παλουκαρι,εχω ενα χρονο το σκουιζ και δεν το ειχα ακουσει να παιζει ετσι!!
Το δουλευα απ'την ομοαξονικη και ο ηχος ηταν σκληρος,ξυλινος και χωρις βαθος.
Του περασα το EDO χθες το βραδυ,ταισα την Αντιλοπιτσα μου απ'την usb ασυγχρονα και ιδου το θαυμα!!
Το εργαλειο απογειωθηκε,πλεον παιζει και 192.
...

Μπράβο παίδες!!!
Η καλύτερη λύση που είχατε να κάνετε με το squeeze.
Και μην ανησυχείτε εάν δε το υποστηρίζει ‛μαμα’ , στην ουσία η υποστήριξη είναι εγγενής στα linux. Τον ίδιο κώδικα θα τρέξει και το squeeze και το laptop σας …

Το linux έχει υποστήριξη για usb 2 audio device, χωρίς να χρειάζεται driver . Όλα τα usb 2 audio compliant DACs παίζουν σε Linux/mac χωρίς να χρειάζεται driver (όπως χρειάζονται τα windows για πάνω από 24/96).

Το TEAC δυστυχώς από όσο διαβάζω δεν είναι usb 2 audio compliant. Παρουσιάζεται στον υπολογιστή ως HID (Human Interface Device) , δε μπορώ να φανταστώ γιατί συνέβη αυτό… ενώ βασίζεται μάλλον στο tenor από όσο βλέπω εδώ https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+question/198752

Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω και δεν έχουν δώσει κάποιο firmware update που να το φτιάχνει, τότε ούτε σε squeeze ούτε σε αλλά linux δε θα το υποστηρίξουν.

Για καινούργιο από και κλείεται.
Μέχρι ποιό μονδέλο πίσω μπορώ να κοιτάω;

Και γενικότερα, στην αναπαραγωγή φλακ, ποιά χαρακτηριστικά μας ενδιαφέρουν;
Επεξεργαστική δύναμη; Μνήμη; Κάτι άλλο;

Από όσο καταλαβαίνεις για να παίζει κόσμος με WDTV, DreamBox, Sqeeze -αυστηρά μιλώντας- οι ‛απαιτήσεις’ είναι μηδαμινές σε σχέση με το μοντέρνο Hardware. Ενδεικτικά Pentium mmx @ 200MHz, PowerPC @ 200MHz, είναι υπέρ αρκετά… Φυσικά μετά το τι θα βάλεις για λειτουργικό σύστημα και εφαρμογές μετράει.

Mια ερώτηση προς τους γνώστες του SB Touch: γιατί πρέπει να υπάρχει και υπολογιστής μαζί με αυτό; Απ' ευθείας από το δικτυακό σκληρό δεν παίζει; Δηλαδή, το πήρα, το κότσαρα στο router που είναι και ο σκληρός συνδεδεμένος, δεν βλέπει τη μουσική του σκληρού να την παίξει όπως κάνουν τα λοιπά δικτυακά streamers (πχ pionner np-50)?

Τώρα αν είπα καμιά χοντρή μα....ία σχωρέστε με.

Ο υπολογιστης χρειαζεται μονο στην αρχη για την εγατασταση του λογισμικου,απο εκει και περα ειναι αχρηστος.Εκτος βεβαια αν η μουσικη ειναι γραμμενη στο σκληρο του υπολογιστη ,οποτε λογικο ειναι οτι πρεπει να ειναι ανοικτος για να παιζει μουσικη απο το σκληρο.Αντιθετως αν ακους ιντερνετικο ραδιοφωνο,η εχεις καποιο NAS ειναι αδιοφορο αν ο υπολογιστης ειναι ανοικτος η κλειστος

Re: Απάντηση: "Σαλονάτα" Flac...

Ο υπολογιστης χρειαζεται μονο στην αρχη για την εγατασταση του λογισμικου,απο εκει και περα ειναι αχρηστος.Εκτος βεβαια αν η μουσικη ειναι γραμμενη στο σκληρο του υπολογιστη ,οποτε λογικο ειναι οτι πρεπει να ειναι ανοικτος για να παιζει μουσικη απο το σκληρο.Αντιθετως αν ακους ιντερνετικο ραδιοφωνο,η εχεις καποιο NAS ειναι αδιοφορο αν ο υπολογιστης ειναι ανοικτος η κλειστος

Τώρα αρχίζει να μου ακούγεται ενδιαφέρον το squizebox