blugosi
Senior Member
- 17 November 2007
- 627
...
Τα δικά μου συμπεράσματα είναι τελείως διαφορετικά από τα δικά σου, επειδή τα δικά μου pc (τα 4 που έχω σπίτι εκ των οποίων δύο έχουν i7, για να μην έχεις απορία ότι δεν έχω δυνατά συστήματα...) παίζουν διαφορετικά το ένα από το άλλο, με τα ίδια DAC συνδεδεμένα επάνω, (έχω 4 DAC...)...και πίστεψε με έχω κάνει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς...
...
Αν παρακολουθείς τις ενότητες με τα media player θα δεις ότι κανένα δεν είναι πανάκεια, και ότι το κάθε pc μπορεί να βελτιστοποιηθεί με μικρές έως μεγάλες συνέπειες στον ήχο.
"Λάθη" που βλέπω ότι κάνεις, εαν θες τον καλύτερο δυνατό είναι πχ ότι παίζεις με τον εσωτερικό δίσκο... και επίσης με εξωτερικό... όταν μιλάμε για μέγιστη επίπτωση στον ήχο ακολουθούμε την οδό του server/ΝΑS κλπ... επίσης το μεγάλο μήκος καλωδίου USB, πρέπει να το αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι...
....
Από μένα δεν υπάρχει παρεξήγηση να ξέρεις!!![]()
Λοιπόν, ένα ένα: Η εφαρμογή για χρήση του Jriver από κινητό η ταμπλέτα είναι η Gizmo. Δες φωτογραφίες από οθόνη κινητού εδώ:
http://wiki.jriver.com/index.php/Gizmo
Σχετικά με τις διαφορές στον ήχο:
Όταν είχα DAC με σύνδεση Coaxial ή USB 1.1 κι εγώ άκουγα διαφορές από κομπιούτερ σε κομπιούτερ. Από όταν όμως πήρα DAC με ασύγχρονο πρωτόκολλο, μέχρι 192/24 δηλαδή, και ρύθμισα το player σε WASAPI, έπαψα να ακούω διαφορές. Μήπως είναι λόγω... :grandpa: ?
Τη μουσική μου την έχω όλη σε NAS που συνδέεται με Gigabit Ethernet με το Mini PC. Πάντως διαφορά στον ήχο μεταξύ ενός τραγουδιού που παίζει από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή η από το NAS η από δίσκο σε εξωτερικό eSata κουτί, δεν έχω ακούσει.
Επίσης, επειδή το πρόγραμμα έχει επιλογή να παίζει μόνο από τη μνήμη (προ-φορτώνει δηλαδή το αρχείο στη μνήμη) , πάλι δεν ακούω διαφορά σε αυτή την περίπτωση όταν το συνδέω με ασύγχρονο USB.
Εκτιμώ ότι διαφορές στον ήχο ενδεχομένως να προκύψουν αν δε συνδέεσαι με ασύγχρονο USB, επίσης αν το player παίζει σε direct sound. Με WASAPI και asynchronous USB , αν κλειδώνει το DAC και έχει μία αξιοπρεπή καταπολέμηση του jitter, δεν κατανοώ για ποιο λόγο δύο διαφορετικά pc θα έχουν διαφορετικό ήχο αν έχουν τον ίδιο bitperfect player.