"Σαλονάτα" Flac...

...

Τα δικά μου συμπεράσματα είναι τελείως διαφορετικά από τα δικά σου, επειδή τα δικά μου pc (τα 4 που έχω σπίτι εκ των οποίων δύο έχουν i7, για να μην έχεις απορία ότι δεν έχω δυνατά συστήματα...) παίζουν διαφορετικά το ένα από το άλλο, με τα ίδια DAC συνδεδεμένα επάνω, (έχω 4 DAC...)...και πίστεψε με έχω κάνει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς...
...

Αν παρακολουθείς τις ενότητες με τα media player θα δεις ότι κανένα δεν είναι πανάκεια, και ότι το κάθε pc μπορεί να βελτιστοποιηθεί με μικρές έως μεγάλες συνέπειες στον ήχο.

"Λάθη" που βλέπω ότι κάνεις, εαν θες τον καλύτερο δυνατό είναι πχ ότι παίζεις με τον εσωτερικό δίσκο... και επίσης με εξωτερικό... όταν μιλάμε για μέγιστη επίπτωση στον ήχο ακολουθούμε την οδό του server/ΝΑS κλπ... επίσης το μεγάλο μήκος καλωδίου USB, πρέπει να το αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι...
....

Από μένα δεν υπάρχει παρεξήγηση να ξέρεις!! -bye-

Λοιπόν, ένα ένα: Η εφαρμογή για χρήση του Jriver από κινητό η ταμπλέτα είναι η Gizmo. Δες φωτογραφίες από οθόνη κινητού εδώ:

http://wiki.jriver.com/index.php/Gizmo

Σχετικά με τις διαφορές στον ήχο:

Όταν είχα DAC με σύνδεση Coaxial ή USB 1.1 κι εγώ άκουγα διαφορές από κομπιούτερ σε κομπιούτερ. Από όταν όμως πήρα DAC με ασύγχρονο πρωτόκολλο, μέχρι 192/24 δηλαδή, και ρύθμισα το player σε WASAPI, έπαψα να ακούω διαφορές. Μήπως είναι λόγω... :grandpa: ? :flipout:

Τη μουσική μου την έχω όλη σε NAS που συνδέεται με Gigabit Ethernet με το Mini PC. Πάντως διαφορά στον ήχο μεταξύ ενός τραγουδιού που παίζει από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή η από το NAS η από δίσκο σε εξωτερικό eSata κουτί, δεν έχω ακούσει.

Επίσης, επειδή το πρόγραμμα έχει επιλογή να παίζει μόνο από τη μνήμη (προ-φορτώνει δηλαδή το αρχείο στη μνήμη) , πάλι δεν ακούω διαφορά σε αυτή την περίπτωση όταν το συνδέω με ασύγχρονο USB.

Εκτιμώ ότι διαφορές στον ήχο ενδεχομένως να προκύψουν αν δε συνδέεσαι με ασύγχρονο USB, επίσης αν το player παίζει σε direct sound. Με WASAPI και asynchronous USB , αν κλειδώνει το DAC και έχει μία αξιοπρεπή καταπολέμηση του jitter, δεν κατανοώ για ποιο λόγο δύο διαφορετικά pc θα έχουν διαφορετικό ήχο αν έχουν τον ίδιο bitperfect player.

Re: Απάντηση: Re: "Σαλονάτα" Flac...

Γιατι δεν κοιτας ενα mac mini 2010-2011 απο το εξωτερικο για αγορα[στην Ελλαδα τα μεταχεισισμενα πουλιουνται ακριβοτερα απο τα καινουργια του εξωτερικου]
Οσον αφορα το οποιοδηποτε λαπτοπ ,προσεξε το καλα και κανε δοκιμες .Εγω απογοητευτηκα ηχητικα απο λαπτοπ-tablet εχοντας φορτωμενα μονο τα απαραιτητα και συνδεδεμενο εξωτερικο σκληρο,το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο

Το macmini θέλει είτε monitor είτε TV ανοικτή.
Εγώ δεν θέλω τίποτα από αυτά τα 2... γι' αυτό και αποκλείεται από τας επιλογάς.

Όσο για laptop και δοκιμές... έχω κάνει σε MBPro 17" που έχω. Όλα καλά. Άριστα.
Απλά δεν μπορώ/θέλω να βάλω το ΤΑΒΛΙ (17" είπαμε) στο σαλόνι. Είναι και εργαλείο δουλειάς και δεν το θέλω εκτεθιμένο.

Ευχαριστώ πάντως!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: "Σαλονάτα" Flac...

Το macmini θέλει είτε monitor είτε TV ανοικτή.
Εγώ δεν θέλω τίποτα από αυτά τα 2... γι' αυτό και αποκλείεται από τας επιλογάς.

Όσο για laptop και δοκιμές... έχω κάνει σε MBPro 17" που έχω. Όλα καλά. Άριστα.
Απλά δεν μπορώ/θέλω να βάλω το ΤΑΒΛΙ (17" είπαμε) στο σαλόνι. Είναι και εργαλείο δουλειάς και δεν το θέλω εκτεθιμένο.

Ευχαριστώ πάντως!!!

Προσωπικες επιλογες και ως και εκ τουτου απολυτα σεβαστες.Καλη επιτυχια

Για λύση με netbook πάντως αυτή η διανομή ονόματι audiophile linux φαίνεται ενδιαφέρουσα όσον αφορά την ηχητική απόδοση
www.ap-linux.com

Για λύση με netbook πάντως αυτή η διανομή ονόματι audiophile linux φαίνεται ενδιαφέρουσα όσον αφορά την ηχητική απόδοση
www.ap-linux.com

Wynn το έχει δοκιμάσει?
Ενδιαφέρον φαίνεται για κάποιον που θέλει και γραφικό παραβάλλον.
Ελαφρύ με Xfce
Και με realtime kernel
Βασίζεται σε jackd oπότε εύκολα γίνεται και drc / xo με brutefir ή μικρή κονσόλα.
Αν και θα μπορούσε να μην έχει γραφικά (σίγουρα όχι pulse) ούτε jackd και απλά alsa, ή και με κάποιο mpd

Γενικά, όποιος ασχολείται μπορεί να φτιάξει ένα ανάλαφρο linux για συστήματα με μικρή υπολογιστική ισχύ που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει. Μη ξεχνάτε οι κορυφαίοι music servers / whatever σε Linux βασίζονται.

Wynn το έχει δοκιμάσει?
Ελαφρύ με Xfce
Και με realtime kernel
Βασίζεται σε jackd oπότε εύκολα γίνεται και drc / xo με brutefir ή μικρή κονσόλα.
Αν και θα μπορούσε να μην έχει γραφικά (σίγουρα όχι pulse) ούτε jackd και απλά alsa, ή και με κάποιο mpd

Γενικά, όποιος ασχολείται μπορεί να φτιάξει ένα ανάλαφρο linux για συστήματα με μικρή υπολογιστική ισχύ που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει. Μη ξεχνάτε οι κορυφαίοι music servers / whatever σε Linux βασίζονται.

tmjuju, να σε κεράσω ένα καφέ 2 ωρίτσες κάπου να δοκιμάσουμε να το περάσουμε σε ένα MacBook Pro?

:a0210: :grinning-smiley-043

tmjuju, να σε κεράσω ένα καφέ 2 ωρίτσες κάπου να δοκιμάσουμε να το περάσουμε σε ένα MacBook Pro?

:a0210: :grinning-smiley-043

Τι γενιάς είναι το mbp?
Δε νομίζω να έχεις παράπονο από την απόδοση του εάν είναι σχετικά φρέσκο.
Ευχαρίστως να δοκιμάζαμε αλλά να ξέρεις ότι με τα EFI κόλπα του πρόσφατων mac δεν έχω ασχοληθεί, και αυτός θα είναι παραπάνω από μισός μπελάς.

Τι γενιάς είναι το mbp?
Δε νομίζω να έχεις παράπονο από την απόδοση του εάν είναι σχετικά φρέσκο.
Ευχαρίστως να δοκιμάζαμε αλλά να ξέρεις ότι με τα EFI κόλπα του πρόσφατων mac δεν έχω ασχοληθεί, και αυτός θα είναι παραπάνω από μισός μπελάς.

Intel... 2007-2008.

Έχω έναν οδηγό για εγκατάσταση (σε partition) του Ubuntu, και είναι ευκολάκι.
Δεν ξέρω όμως αν για τα Audiophile χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία.

Εγώ πάντως είμαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετος με Unix/Linux. Με βοήθεια, ευχαρίστως να τα δοκίμαζα. Ειδικά τα Audiophile που έβαλε ο φίλος "wynn".
Αλλά μονάχος πολύ χλωμό να τα σκάλιζα.

Αν ενδιαφέρεσαι, μιλάμε με ΠΜ... :ernaehrung004:

Intel... 2007-2008.

Έχω έναν οδηγό για εγκατάσταση (σε partition) του Ubuntu, και είναι ευκολάκι.
Δεν ξέρω όμως αν για τα Audiophile χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία.

Εγώ πάντως είμαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετος με Unix/Linux. Με βοήθεια, ευχαρίστως να τα δοκίμαζα. Ειδικά τα Audiophile που έβαλε ο φίλος "wynn".
Αλλά μονάχος πολύ χλωμό να τα σκάλιζα.

Αν ενδιαφέρεσαι, μιλάμε με ΠΜ... :ernaehrung004:

Ωραίος, κανονίζουμε καφεδάκι κέντρο με PM :-)
Στείλε μου ένα Link για το ubuntu install να δω τι κάνουν με το bootloader δεν έχω ιδέα.

Wynn το έχει δοκιμάσει?
Ελαφρύ με Xfce
Και με realtime kernel

Όχι δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα και γω σήμερα το είδα.Θα το περάσω σε κανένα netbooκάκι να το δοκιμάσω από περιέργεια :cool: Από αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του computer audio δηλώνω μαύρα μεσάνυχτα!

Λοιπόν, ένα ένα: Η εφαρμογή για χρήση του Jriver από κινητό η ταμπλέτα είναι η Gizmo. Δες φωτογραφίες από οθόνη κινητού εδώ:

http://wiki.jriver.com/index.php/Gizmo

Σχετικά με τις διαφορές στον ήχο:

Όταν είχα DAC με σύνδεση Coaxial ή USB 1.1 κι εγώ άκουγα διαφορές από κομπιούτερ σε κομπιούτερ. Από όταν όμως πήρα DAC με ασύγχρονο πρωτόκολλο, μέχρι 192/24 δηλαδή, και ρύθμισα το player σε WASAPI, έπαψα να ακούω διαφορές. Μήπως είναι λόγω... :grandpa: ? :flipout:

Τη μουσική μου την έχω όλη σε NAS που συνδέεται με Gigabit Ethernet με το Mini PC. Πάντως διαφορά στον ήχο μεταξύ ενός τραγουδιού που παίζει από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή η από το NAS η από δίσκο σε εξωτερικό eSata κουτί, δεν έχω ακούσει.

Επίσης, επειδή το πρόγραμμα έχει επιλογή να παίζει μόνο από τη μνήμη (προ-φορτώνει δηλαδή το αρχείο στη μνήμη) , πάλι δεν ακούω διαφορά σε αυτή την περίπτωση όταν το συνδέω με ασύγχρονο USB.

Εκτιμώ ότι διαφορές στον ήχο ενδεχομένως να προκύψουν αν δε συνδέεσαι με ασύγχρονο USB, επίσης αν το player παίζει σε direct sound. Με WASAPI και asynchronous USB , αν κλειδώνει το DAC και έχει μία αξιοπρεπή καταπολέμηση του jitter, δεν κατανοώ για ποιο λόγο δύο διαφορετικά pc θα έχουν διαφορετικό ήχο αν έχουν τον ίδιο bitperfect player.
ετσι ειναι φιλε μην σκοτιζεσαι και γω σε τρια διαφορετικα πισι τον ιδιο ηχο ακουω με τις ιδιες ρυθμισεις και το ιδιο πλαυερ,τωρα θα βγαλουμε νεους νομους οτι οποιος εχει δυνατοτερο επεξεργαστη ακουει και καλυτερα
Στο μακ ακουω αλλα ,αλλα εκει παιζουν και αλλα.
Τωρα σοβαρα μιλωντας παιζει μεγαλο ρολο η ψυχοακουστικη αμα εισαι πεπισμενος οτι αυτο που εβαλες ειναι καλυτερο δυνατοτερο ή τελευταια εκδοση σιγουρα θα το ακουσεις και καλυτερα.

Last edited:
όχι. παίζει ρόλο κυρίως η μπαταρία. Αλλιώς ακούς από λαπτοπ (και μάλιστα mac των οποίων όοοολα τα components είναι πιο προσεγμένα) και αλλιώς από pc. Το Pc μου δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Είναι όμως πιό δυνατό από το λαπτοπ. Και τα δύο τρέχουν εφτάρια και παίζω με wasapi από foobar σε mdac. Το pc βγαίνει πιο άτσαλα νευρικό και με περισσότερο παράσιτο σε σχέση με το smooth ήχο του λαπτοπ.

Μη σου πω τι κάνει το δίκτυο στα δυναμικά σε σκουπίδι και το χειρότερο... στη ροή...

Last edited:
όχι. παίζει ρόλο κυρίως η μπαταρία. Αλλιώς ακούς από λαπτοπ (και μάλιστα mac των οποίων όοοολα τα components είναι πιο προσεγμένα) και αλλιώς από pc. Το Pc μου δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Είναι όμως πιό δυνατό από το λαπτοπ. Και τα δύο τρέχουν εφτάρια και παίζω με wasapi από foobar σε mdac. Το pc βγαίνει πιο άτσαλα νευρικό και με περισσότερο παράσιτο σε σχέση με το smooth ήχο του λαπτοπ.

Μη σου πω τι κάνει το δίκτυο στα δυναμικά σε σκουπίδι και το χειρότερο... στη ροή...
Πως συνδέεις τα κομπιούτερ με το DAC; Το USB του Αudiolab πάει μέχρι τα 96 αν δεν κάνω λάθος;

δείτε αν θέλετε και την παρακάτω λύση για music server

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99254-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-MPD-server-mpdPup

δεν θέλει καν εγκατάσταση σε σκληρό, χρειάζεται μόνο ένα στικάκι ακόμη και μισό gb ή λιγότερο

στήνεται σε 10 λεπτά

παίζει bit perfect

κατανάλωση λιγότερο από 2% σε αρχεία 192 στο αρχαίο μου EeePC 901

τηλεχειρισμός από ios ή android ακόμη και με δωρεάν εφαρμογές ή ακόμη από άλλο pc στο ίδιο δίκτυο

πιστεύω μακράν η καλύτερη και φθηνότερη λύση, ( :grinning-smiley-043 σε αυτόν που το έφτιαξε) , αρκεί να υποστηρίζει το dac ή το usb to spdif από linux χωρίς drivers (αν και έχουν προστεθεί και ορισμένοι ειδικοί drivers στη νέα έκδοση)

Αντώνη τσεκαρε αν ο dac σου είναι συμβατός με Linux αν αποφασίσεις να πας σε τέτοια λύση... βεβαία ένα hiface2 είναι φτηνό σχετικά λέμε τώρα... το mpdPup πάντως είναι πολυ καλη λύση... αν είχα ένα νετμπουκ θα το έστηνα οπωσδήποτε...

Αντώνη τσεκαρε αν ο dac σου είναι συμβατός με Linux αν αποφασίσεις να πας σε τέτοια λύση... βεβαία ένα hiface2 είναι φτηνό σχετικά λέμε τώρα... το mpdPup πάντως είναι πολυ καλη λύση... αν είχα ένα νετμπουκ θα το έστηνα οπωσδήποτε...

Από πολύ γρήγορη ερώτηση/ψάξιμο στο Γούγλη, σε διάφορα φόρα του εξωτερικού λένε πώς παίζει κανονικά με Ubuntu 12.10...