"Σαλονάτα" Flac...

Πρέπει όμως να μπορεί να τρέξει η εφαρμογή του squeezbox στο nas για μπορέσει να τον δει το touch. Δεν αρκεί δηλαδή ένας απλώς δικτυακός δίσκος μιας και δεν διαβάζει ούτε samba ούτε κάποιο άλλο δικτυακό πρωτόκολλο πέρα απο τη δική του εφαρμογή! Πχ έχοντας έναν WD Mybook live δίσκο τον οποίο βλέπουν μια χαρα ένα σωρό media players το sbt δεν έχει αυτη την δυνατότητα..

Απάντηση: Re: "Σαλονάτα" Flac...

Πρέπει όμως να μπορεί να τρέξει η εφαρμογή του squeezbox στο nas για μπορέσει να τον δει το touch. Δεν αρκεί δηλαδή ένας απλώς δικτυακός δίσκος μιας και δεν διαβάζει ούτε samba ούτε κάποιο άλλο δικτυακό πρωτόκολλο πέρα απο τη δική του εφαρμογή! Πχ έχοντας έναν WD Mybook live δίσκο τον οποίο βλέπουν μια χαρα ένα σωρό media players το sbt δεν έχει αυτη την δυνατότητα..

Καλά που το διευκρίνισες, διότι my book live έχω. Ευχαριστώ.

Στο mysqueezebox .com παρεχονται οι πληροφοριες σχετικα με τα λογισμικα που τρεχει,επιπλεον ομως καποιοι τριτοι κατασκευαστες NAS οπως η synology εχουν αναπτυξει δικο τους λογισμικο[ο tzo μαλλον θα σας ενημερωσει καλλιτερα].Εγραψα για NAS και οχι για ενα απλο εξωτερικο δισκο,νομιζω οτι υπαρχει ουσιαστικη διαφορα

Re: Απάντηση: "Σαλονάτα" Flac...

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να προτείνω κι άλλη μια εναλλακτική λύση, η οποία δεν είναι τόσο audiophile, αλλά είναι ιδιαίτερα βολική για το σαλόνι.

Στο δικό μου σύστημα έχω κάνει τα εξής:

Χρησιμοποιώ σαν πηγή ένα Apple TV2 το οποίο είναι συνδεδεμένο με το dac (οπτική), με την τηλεόραση (HDMI) και με το δίκτυο ενσύρματα ή ασύρματα με wifi. Μ’ αυτόν τον τρόπο βλέπει το desktop pc μου με 5,5 ΤΒ σκληρούς δίσκους και το laptop μου.

Στο Apple TV2 έχει εγκατασταθεί με jailbreak το περίφημο (κυρίως για video) πρόγραμμα XBMC το οποίο παίζει όλα τα γνωστά αρχεία μουσικής (Flac, wav, mp3, aiff, alac κτλ).

Με αυτόν τον τρόπο, καθισμένος στον καναπέ του σαλονιού μου έχω πρόσβαση σε όλα τα μουσικά αρχεία μου χρησιμοποιώντας το XBMC για flac και itunes για τα mp3, aiff και playlists μου.
Τηλεχειρισμό έχω από το apple TV με τα πολύ ωραία γραφικά στην τηλεόραση ή με ένα iphone, ipod, ipad χωρίς αυτήν (στην περίπτωση που η τηλεόραση είναι μακριά από το ηχοσύστημα.

Βέβαια, το apple tv, αναβαθμίζει ή υποβαθμίζει όλα τα σήματα σε 16-48 με ότι αυτό συνεπάγεται. Κατά τα άλλα, η απόδοση στο δικό μου σύστημα είναι εξαιρετική (σημαντική διαφορά σε σύγκριση με το laptop με jriver συνδεδεμένο στο dac βρίσκω μόνο σε αρχεία υψηλότερης ανάλυσης 24-96) και η ευκολία αξεπέραστη. Ακούω πολύ περισσότερη μουσική κι έχω περιορίσει στο ελάχιστο την ακρόαση cd και βινυλίων.

Ξεθάβω το θέμα για να ρωτήξω το εξής:

Το Asus Eee PC 1015CX-BLK019S Netbook θα μπορούσε να "σηκώσει" foobar & plugins για αναπαραγωγή Flacs από εξ. σκληρό? :nounder:
Υπόψιν πως θα συνδεθεί μέσω USB σε DAC.

Είναι σχετικά οικονομικό, κομψότατο (για σαλόνι) και μικρό...
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον....:ears:

Ξεθάβω το θέμα για να ρωτήξω το εξής:

Το Asus Eee PC 1015CX-BLK019S Netbook θα μπορούσε να "σηκώσει" foobar & plugins για αναπαραγωγή Flacs από εξ. σκληρό? :nounder:
Υπόψιν πως θα συνδεθεί μέσω USB σε DAC.

Είναι σχετικά οικονομικό, κομψότατο (για σαλόνι) και μικρό...
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον....:ears:

Το έχει η αδερφή μου και του έχω βάλει το foobar και τα πάει μια χαρά!

Απλά δεν είναι να το φορτώνεις με πολλά προγράμματα. O foobar είναι πολύ ''ελαφρύς''.

Βασικά δεν θέλω να κάνει τίποτα άλλο πέραν της αναπαραγωγής μουσικής.
Κανένα άλλο πρόγραμμα δεν θα έχει πάνω. Μόνο "παραθύρια" και τα σχετικά με αναπαραγωγή.

Σε ευχαριστώ!!!

Έχω φάει τον κόσμο και για κανένα λόγο δεν βρίσκω (μοντέλα από '07 και πάνω) κάτω από τα 400 .
Και είμαι ήδη ταβάνι για τα λ7 του παραπάνω netbook + ότι σε μακ δεν υπάρχει κάτω από 13" (για air μην το σκέφτεσθε καν)...
Για μένα οι 10.1" των netbook προαθέτουν πολύ πρακτικότητα για το χώρο μου.

Σε αυτό το μέγεθος έχω αγοράσει το Acer Aspire, με συμβουλή πληροφορικού, εδώ και τρία χρόνια και για τη δουλειά που το θέλεις είναι επαρκέστατο. Στο διαδίκτυο είναι αργό στη σύνδεση. Μουσική παίζει μια χαρά.

Φίλε Gojakla,...

Για να έχεις καλά αποτελέσματα, θέλεις ένα λαπτοπ το οποίο να έχει τα εξής...

Αρκετή μνήμη, ελάχιστη 2gb καλύτερα 4gb, πολύ καλή κάρτα ασύρματου δικτύου, προφανώς Ν αν θέλεις να streamάρεις αρχεία υψηλής ανάλυσης, ή και 1000αρα ethernet. Επεξεργαστής καλύτερα να μην είναι χειρότερος από icore3.(συνιστώ και win8 για καλύτερη διαχείριση πόρων που στα δικά μου αφτιά ακούγεται καλύτερα...)

Είναι προτιμότερο να έχεις την μουσική σου σε NAS ή server, για να μην επιβαρύνεται το USB bus, και ο επεξεργαστής.

Πρόσφατα πήρα ένα Lenovo σε προσφορά demo καταστήματος με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, και έχω μείνει ευχαριστημένος... βέβαια μιλάμε ότι αν το Foοbar φορτώνει όλο το κομμάτι στην μνήμη, και βάλεις fidelizer στο xtreme δεν είναι για τίποτε άλλο το μηχάνημα παρά μόνο για μουσική, να ξέρεις.

Οπότε έχε υπόψιν ότι τα μικρά με Atom και 1gb μνήμη δεν θα σε καλύψουν αν θέλεις να εξαγάγεις τα μέγιστα μουσικά οφέλη από το pc σου...

Αν θες απλά να παίζεις μουσική στο σαλόνι χωρίς να σε ενδιαφέρει η μέγιστη ποιότητα, τότε οι λύσεις που σου πρότειναν πιο πάνω είναι αρκετές.

Χρήστο σε ευχαριστώ για τα ινφο.
Με ενδιαφέρει σαφέστατα να αναπαράγει τα μέγιστα σε ότι αφορά τη μουσική, γι' αυτό ήθελα να ρωτήσω αν "σηκώνει" τέτοια πράγματα.

Φίλε blugosi το nuc φαντάζει καλή λύση ΑΛΛΑ χρειάζεται τηλεόραση μόνιμα ανοικτή, πράγμα που δεν θέλω με τίποτα.
Σε ευχαριστώ πολύ όμως!!!

...

Φίλε blugosi το nuc φαντάζει καλή λύση ΑΛΛΑ χρειάζεται τηλεόραση μόνιμα ανοικτή, πράγμα που δεν θέλω με τίποτα.
Σε ευχαριστώ πολύ όμως!!!

Γιατί χρειάζεται τηλεόραση ανοιχτή; Υπάρχουν προγράμματα αναπαραγωγής , όπως το JRiver, που μπορείς να τα χειριστείς από το κινητό σου (Android - iOs), από ταμπλέτα η και από οποιοδήποτε παλιό notepad ανεξαρτήτου ισχύος αρκεί να έχει Wifi.....
Την ομαδοποίηση και τις λίστες τραγουδιών, πάλι μπορείς να τις κάνεις εξ' αποστάσεως από laptop/ notepad η και από το PC σου....

Δεν επιμένω, απλά το ανέφερα σαν εναλλακτική.

Για να βγαίνουν όλο και περισσότερα τέτοια προϊόντα από κατασκευαστές σαν την Intel, καταλαβαίνω ότι προς τα εκεί πάει η τεχνολογία....

Είναι τελείως διαφορετική η χρήση για πολυκάναλο ήχο, από την αναπαραγωγή audiophile στέρεο υψηλής ευκρίνειας..., απότι καταλαβαίνω αυτό ζητάει ο φίλος Gojakla και όχι ένα πολυμίξερ τεχνολογίας... εσύ το έχεις αυτό? και με τι pc/laptop το έχεις συγκρίνει που το θεωρείς καλή πρόταση?

Είναι τελείως διαφορετική η χρήση για πολυκάναλο ήχο, από την αναπαραγωγή audiophile στέρεο υψηλής ευκρίνειας..., απότι καταλαβαίνω αυτό ζητάει ο φίλος Gojakla και όχι ένα πολυμίξερ τεχνολογίας... εσύ το έχεις αυτό? και με τι pc/laptop το έχεις συγκρίνει που το θεωρείς καλή πρόταση?

Ποιο είναι το πολυμίξερ τεχνολογίας; Είναι ειρωνικός/ απαξιωτικός ο χαρακτηρισμός σου αλλά δεν πειράζει.

Αν αναφέρεσαι στο Intel, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

Ο άνθρωπος γράφει ξεκάθαρα ότι θέλει να αναπαράγει τα μέγιστα όσον αφορά στη μουσική και θέλει κάτι που να σηκώνει τέτοια πράγματα.

Αυτό που λέω είναι ότι με το συγκεκριμένο μηχανάκι και τη συγκεκριμένη εφαρμογή player , υπάρχει αρκετή υπολογιστική ισχύς να παίξει και το πιο πυκνό αρχείο ήχου που υπάρχει σήμερα, φθηνά. Δοκιμασμένο.

Και σχετικά με την ποιότητα ήχου, το πρόγραμμα θεωρείται ότι είναι αν όχι το καλύτερο, από τα καλύτερα χωρίς να υστερεί κάπου. Παίζει και SACD rip, και DSD, δέχεται και διόρθωση μέσα από convolution κλπ.

Η δικιά σου πρόταση για προδιαγραφές laptop είναι λίγο πολύ η ίδια με το Intel, απλά to Intel δεν έχει οθόνη.

Τι να συγκρίνω ηχητικά; Το PC μου με i7-3770 , 16GB, και SSD με το λαπτοπ μου που είναι Core Duo πενταετίας, η με το Mini PC με i5; Όλα ίδιο ήχο έχουν με το ίδιο πρόγραμμα και το ίδιο DAC σε ασύγχρονο mode. To INTEL NUC πέφτει κάπου ανάμεσα στο laptop και το Mini PC μου. Γιατί να ακουστεί διαφορετικά; Ακούγεται διαφορετικά το laptop της SONY από το αντίστοιχο της Dell;

Από πρακτικής άποψης, ποτέ δεν κατάφερα να κάνω δουλειά με το laptop μου, ακόμη και πριν πάρω το Mini PC που χρησιμοποιώ.

Είχα το laptop στον καναπέ δίπλα μου για να διαλέγω τα τραγούδια, και είχα ένα καλώδιο USB 5 μέτρα από τη θέση ακρόασης μέχρι το DAC στο στερεοφωνικό.

Αναγκαζόμουνα να έχω τα τραγούδια στο σκληρό του laptop, όσα χώραγε, γιατί τον εξωτερικό σκληρό δε μπορούσα να τον σέρνω με το laptop.

Όταν έβαλα το laptop στο έπιπλο του στερεοφωνικού, πάλι αναγκαζόμουνα να σηκώνομαι από τον καναπέ, να πάω στο στέρεο να αλλάξω τραγούδι. ΟΚ αν είναι να ακούσεις ένα δίσκο ολόκληρο, αλλά εν είσαι σε φάση να παίζεις επιλογή;

Τώρα, είτε μέσω κινητού με την τηλεόραση κλειστή, είτε μέσω τηλεκοντρόλ μπορώ να χειρίζομαι τη μουσική μου βιβλιοθήκη από την άνεση του καναπέ...

Και να σου πω, την τηλεόραση την έχω ανοιχτή συνήθως να κάνει slideshow από πίνακες ζωγραφικής, τοπία κλπ...
Οπότε με ένα ασύρματο πληκτρολογιάκι τα βολεύω μια χαρά για τα γούστα μου...

Γιατί χρειάζεται τηλεόραση ανοιχτή; Υπάρχουν προγράμματα αναπαραγωγής , όπως το JRiver, που μπορείς να τα χειριστείς από το κινητό σου (Android - iOs), από ταμπλέτα η και από οποιοδήποτε παλιό notepad ανεξαρτήτου ισχύος αρκεί να έχει Wifi.....
Την ομαδοποίηση και τις λίστες τραγουδιών, πάλι μπορείς να τις κάνεις εξ' αποστάσεως από laptop/ notepad η και από το PC σου....

Δεν επιμένω, απλά το ανέφερα σαν εναλλακτική.

Για να βγαίνουν όλο και περισσότερα τέτοια προϊόντα από κατασκευαστές σαν την Intel, καταλαβαίνω ότι προς τα εκεί πάει η τεχνολογία....

Kαλά κάνεις κι' "επιμένεις" διότι δεν ήξερα ότι μπορώ να "παίζω" από το κινητό μου.

Μερσί blugosi... θα το ερευνήσω!

Απάντηση: Re: "Σαλονάτα" Flac...

Έχω φάει τον κόσμο και για κανένα λόγο δεν βρίσκω (μοντέλα από '07 και πάνω) κάτω από τα 400 .
Και είμαι ήδη ταβάνι για τα λ7 του παραπάνω netbook + ότι σε μακ δεν υπάρχει κάτω από 13" (για air μην το σκέφτεσθε καν)...
Για μένα οι 10.1" των netbook προαθέτουν πολύ πρακτικότητα για το χώρο μου.

Γιατι δεν κοιτας ενα mac mini 2010-2011 απο το εξωτερικο για αγορα[στην Ελλαδα τα μεταχεισισμενα πουλιουνται ακριβοτερα απο τα καινουργια του εξωτερικου]
Οσον αφορα το οποιοδηποτε λαπτοπ ,προσεξε το καλα και κανε δοκιμες .Εγω απογοητευτηκα ηχητικα απο λαπτοπ-tablet εχοντας φορτωμενα μονο τα απαραιτητα και συνδεδεμενο εξωτερικο σκληρο,το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο

Ποιο είναι το πολυμίξερ τεχνολογίας; Είναι ειρωνικός/ απαξιωτικός ο χαρακτηρισμός σου αλλά δεν πειράζει.

Αν αναφέρεσαι στο Intel, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

Ο άνθρωπος γράφει ξεκάθαρα ότι θέλει να αναπαράγει τα μέγιστα όσον αφορά στη μουσική και θέλει κάτι που να σηκώνει τέτοια πράγματα.

Αυτό που λέω είναι ότι με το συγκεκριμένο μηχανάκι και τη συγκεκριμένη εφαρμογή player , υπάρχει αρκετή υπολογιστική ισχύς να παίξει και το πιο πυκνό αρχείο ήχου που υπάρχει σήμερα, φθηνά. Δοκιμασμένο.

Και σχετικά με την ποιότητα ήχου, το πρόγραμμα θεωρείται ότι είναι αν όχι το καλύτερο, από τα καλύτερα χωρίς να υστερεί κάπου. Παίζει και SACD rip, και DSD, δέχεται και διόρθωση μέσα από convolution κλπ.

Η δικιά σου πρόταση για προδιαγραφές laptop είναι λίγο πολύ η ίδια με το Intel, απλά to Intel δεν έχει οθόνη.

Τι να συγκρίνω ηχητικά; Το PC μου με i7-3770 , 16GB, και SSD με το λαπτοπ μου που είναι Core Duo πενταετίας, η με το Mini PC με i5; Όλα ίδιο ήχο έχουν με το ίδιο πρόγραμμα και το ίδιο DAC σε ασύγχρονο mode. To INTEL NUC πέφτει κάπου ανάμεσα στο laptop και το Mini PC μου. Γιατί να ακουστεί διαφορετικά; Ακούγεται διαφορετικά το laptop της SONY από το αντίστοιχο της Dell;

Από πρακτικής άποψης, ποτέ δεν κατάφερα να κάνω δουλειά με το laptop μου, ακόμη και πριν πάρω το Mini PC που χρησιμοποιώ.

Είχα το laptop στον καναπέ δίπλα μου για να διαλέγω τα τραγούδια, και είχα ένα καλώδιο USB 5 μέτρα από τη θέση ακρόασης μέχρι το DAC στο στερεοφωνικό.

Αναγκαζόμουνα να έχω τα τραγούδια στο σκληρό του laptop, όσα χώραγε, γιατί τον εξωτερικό σκληρό δε μπορούσα να τον σέρνω με το laptop.

Όταν έβαλα το laptop στο έπιπλο του στερεοφωνικού, πάλι αναγκαζόμουνα να σηκώνομαι από τον καναπέ, να πάω στο στέρεο να αλλάξω τραγούδι. ΟΚ αν είναι να ακούσεις ένα δίσκο ολόκληρο, αλλά εν είσαι σε φάση να παίζεις επιλογή;

Τώρα, είτε μέσω κινητού με την τηλεόραση κλειστή, είτε μέσω τηλεκοντρόλ μπορώ να χειρίζομαι τη μουσική μου βιβλιοθήκη από την άνεση του καναπέ...

Και να σου πω, την τηλεόραση την έχω ανοιχτή συνήθως να κάνει slideshow από πίνακες ζωγραφικής, τοπία κλπ...
Οπότε με ένα ασύρματο πληκτρολογιάκι τα βολεύω μια χαρά για τα γούστα μου...

Δεν σου απάντησα ειρωνικά και απαξιωτικά, οπότε αν διακρίνω επιθετικό τόνο δεν χρειάζεται από μέρους σου, απέναντι μου...

Τώρα ως αναφορά τον ήχο από pc...

Τα δικά μου συμπεράσματα είναι τελείως διαφορετικά από τα δικά σου, επειδή τα δικά μου pc (τα 4 που έχω σπίτι εκ των οποίων δύο έχουν i7, για να μην έχεις απορία ότι δεν έχω δυνατά συστήματα...) παίζουν διαφορετικά το ένα από το άλλο, με τα ίδια DAC συνδεδεμένα επάνω, (έχω 4 DAC...)...και πίστεψε με έχω κάνει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς...

Εγώ ότι συνιστώ έχω κάνει τις δοκιμές και έχω τα μηχανήματα, και δεν βασίζομαι τι λένε στο ένα και στο άλλο φόρουμ.

Η απάντηση μου ήταν να βοηθήσω τον Gojakla και όποιον διαβάζει να δοκιμάσει κάποια πράγματα που λειτουργούν στα δικά μου συστήματα (εκ των οποίων και hiend σύστημα ακουστικών...)... δεν επέμεινα πουθενά...

Αν παρακολουθείς τις ενότητες με τα media player θα δεις ότι κανένα δεν είναι πανάκεια, και ότι το κάθε pc μπορεί να βελτιστοποιηθεί με μικρές έως μεγάλες συνέπειες στον ήχο.

"Λάθη" που βλέπω ότι κάνεις, εαν θες τον καλύτερο δυνατό είναι πχ ότι παίζεις με τον εσωτερικό δίσκο... και επίσης με εξωτερικό... όταν μιλάμε για μέγιστη επίπτωση στον ήχο ακολουθούμε την οδό του server/ΝΑS κλπ... επίσης το μεγάλο μήκος καλωδίου USB, πρέπει να το αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι...

Για ταινίες έχω άλλο σύστημα... και δεν είναι πολύ διακριτές οι αλλαγές όταν ακούω ταινίες, ότι και να του κάνω...

Οπότε μην βιάζεσαι να μου την πεις,... διάβασε λιγάκι και θα δεις ότι αυτά που λέω μπορεί να βελτιώσουν και την δική σου ακουστική εμπειρία...

Από μένα δεν υπάρχει παρεξήγηση να ξέρεις!! -bye-

Last edited: