Είναι τελείως διαφορετική η χρήση για πολυκάναλο ήχο, από την αναπαραγωγή audiophile στέρεο υψηλής ευκρίνειας..., απότι καταλαβαίνω αυτό ζητάει ο φίλος Gojakla και όχι ένα πολυμίξερ τεχνολογίας... εσύ το έχεις αυτό? και με τι pc/laptop το έχεις συγκρίνει που το θεωρείς καλή πρόταση?
Ποιο είναι το πολυμίξερ τεχνολογίας; Είναι ειρωνικός/ απαξιωτικός ο χαρακτηρισμός σου αλλά δεν πειράζει.
Αν αναφέρεσαι στο Intel, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Ο άνθρωπος γράφει ξεκάθαρα ότι θέλει να αναπαράγει τα μέγιστα όσον αφορά στη μουσική και θέλει κάτι που να σηκώνει τέτοια πράγματα.
Αυτό που λέω είναι ότι με το συγκεκριμένο μηχανάκι και τη συγκεκριμένη εφαρμογή player , υπάρχει αρκετή υπολογιστική ισχύς να παίξει και το πιο πυκνό αρχείο ήχου που υπάρχει σήμερα, φθηνά. Δοκιμασμένο.
Και σχετικά με την ποιότητα ήχου, το πρόγραμμα θεωρείται ότι είναι αν όχι το καλύτερο, από τα καλύτερα χωρίς να υστερεί κάπου. Παίζει και SACD rip, και DSD, δέχεται και διόρθωση μέσα από convolution κλπ.
Η δικιά σου πρόταση για προδιαγραφές laptop είναι λίγο πολύ η ίδια με το Intel, απλά to Intel δεν έχει οθόνη.
Τι να συγκρίνω ηχητικά; Το PC μου με i7-3770 , 16GB, και SSD με το λαπτοπ μου που είναι Core Duo πενταετίας, η με το Mini PC με i5; Όλα ίδιο ήχο έχουν με το ίδιο πρόγραμμα και το ίδιο DAC σε ασύγχρονο mode. To INTEL NUC πέφτει κάπου ανάμεσα στο laptop και το Mini PC μου. Γιατί να ακουστεί διαφορετικά; Ακούγεται διαφορετικά το laptop της SONY από το αντίστοιχο της Dell;
Από πρακτικής άποψης, ποτέ δεν κατάφερα να κάνω δουλειά με το laptop μου, ακόμη και πριν πάρω το Mini PC που χρησιμοποιώ.
Είχα το laptop στον καναπέ δίπλα μου για να διαλέγω τα τραγούδια, και είχα ένα καλώδιο USB 5 μέτρα από τη θέση ακρόασης μέχρι το DAC στο στερεοφωνικό.
Αναγκαζόμουνα να έχω τα τραγούδια στο σκληρό του laptop, όσα χώραγε, γιατί τον εξωτερικό σκληρό δε μπορούσα να τον σέρνω με το laptop.
Όταν έβαλα το laptop στο έπιπλο του στερεοφωνικού, πάλι αναγκαζόμουνα να σηκώνομαι από τον καναπέ, να πάω στο στέρεο να αλλάξω τραγούδι. ΟΚ αν είναι να ακούσεις ένα δίσκο ολόκληρο, αλλά εν είσαι σε φάση να παίζεις επιλογή;
Τώρα, είτε μέσω κινητού με την τηλεόραση κλειστή, είτε μέσω τηλεκοντρόλ μπορώ να χειρίζομαι τη μουσική μου βιβλιοθήκη από την άνεση του καναπέ...
Και να σου πω, την τηλεόραση την έχω ανοιχτή συνήθως να κάνει slideshow από πίνακες ζωγραφικής, τοπία κλπ...
Οπότε με ένα ασύρματο πληκτρολογιάκι τα βολεύω μια χαρά για τα γούστα μου...