σαλονι 15τμ.

Τα Adam Ρ11Α συγκεκριμένα, μάτσαραν τρελά με τον προ μου...

Βέβαια, η απόλυτη λύση στα ενεργά ηχεία, ακούει στο όνομα ATC (κατά τη γνώμη μου).
Αλλά τα μικρότερα κοστίζουν 3 χιλιάρικα...

Τα Ρ11 είναι φτηνά.
Εδώ λέμε για ηχεία 1000 ευρώ ακριβότερα!

Παρεμπιπτόντως τα Ρ11 ματσάρουν τρελά και κατευθείαν από cdplayer αρκεί να έχει volume control

Βρε παιδια! Κανενας δε προσεξε οτι ο φιλος εχει θεση ακροασης 1,5 - 2 μετρα?

Δε θελω να φανω κακος και ουτε να παρεξηγηθω...ομως για τετοιες περιπτωσεις υπαρχουν τα mini-hifi.

Τέλεια ... και 2 - 2,5 μετρα ανάμεσα στα ηχεία και μισό μέτρο απόσταση από τοίχους μια χαρά είναι για χώρος ακρόασης. Το βασικό είναι η συμμετρία.

με 1000, αντε 1200 ευρω στηνεις ηχεια-κια που θα σηκωνουν τα 15 τμ στον αερα...

Απάντηση: Re: σαλονι 15τμ.

Τα Adam Ρ11Α συγκεκριμένα, μάτσαραν τρελά με τον προ μου...

Βέβαια, η απόλυτη λύση στα ενεργά ηχεία, ακούει στο όνομα ATC (κατά τη γνώμη μου).
Αλλά τα μικρότερα κοστίζουν 3 χιλιάρικα...

Yπάρχουν και τα εξαιρετικά Meridian.Η ATC έχει πολλά μοντέλλα ενεργών και πρόσθετα μπορείς να βρείς και μεταχειρισμένα.Ξέρω που πωλείται ένα 20αρι ενεργό βάσης.Στείλε μου μήνυμα άν ενδιαφέρεσαι.

Η γνώμη μου είναι να πάρεις κάτι που θα σου μείνει.
Μάζεψε χρήματα-κάνε ότι καταλαβαίνεις,αλλά μην πάρεις πάλι κάτι μέτριο...

Εννοείται πως δε θα συμβιβαστώ, Διονύση. Εφόσον προς το παρόν έχω κάτι να ακούω (αξιοπρεπές κατά τη γνώμη μου), δε βιάζομαι.

Το σκέφτομαι σοβαρά μήπως φύγω κι από τα ενεργά, βέβαια...

Υ.Γ. Θα μιλήσουμε σύντομα...

εμενα επιτρεψτε μου να επιμεινω, τουλαχιστον απο την προσωπικη μου εμπειρια, οτι σε εναν χώρο οπως τον περιέγραψα, με την θεση ακροασης στο 1,5 (βαριά) μετρο που ουσιαστικα ειναι μια καρεκλα κολλημενη στον τοιχο με τα αυτακια μου στα 20 εκ απο τον τοιχο , μετα τα 90db τα πραγματα γινονται ασχημα...ομολογω οτι ουτε πολλοι ενισχυτες εχουν περασει, ουτε πολλα ηχεια απο τον χωρο μου, αλλα βρισκω λογικο η αντανακλαση απο τον τοιχο σε μια μετρια προς υψηλη σταθμη, να με χαλαει...προσωπικα καταφερνω να ακουσω ευχαριστα οταν καθομαι μπροστα στην καρεκλα και εχω 50 εκ ελευθερο χωρο πισω και τα ηχεια στο 1 μετρο...σε νορμαλ εντασεις νοου προμπλεμ ο χωρος ειναι μια χαρα....

αρα το ερωτημα μου ειναι το εξης αν ο καλος ηχος ειναι συναρτηση πολλων παραμετρων και ιδιαιτερα του χώρου, αξιζει ο φιλος να δωσει ενα σκασμο λεφτα αν δεν μπορει να βγαλει εστω το 80% των δυνατοτήτων των μηχανηματων (αυτο σε συναρτηση οχι τοσο με τα ηχεια αλλα και με ολα τα αλλα μηχανηματα που ψαχνει ο φιλος).... μηπως γινομαστε υπερβολικοι?

επισης να διευκρινησω οτι ο χωρος ειναι ορθογωνιο (οπως πιστευω και του φίλου που καπιλευτικα το thread). Σε αλλα σπιτια το "σαλονι" μου θα μπορουσε καλλιστα να θεωρηθει διαδρομος.

Last edited:
Βασίλη tsip δεν έχεις καθόλου άδικο.
Βάλε ρε συ ένα φύλλο ρικοφόν στον τοίχο πίσω από το κεφάλι σου.

Για τους ενεργούς καλή κριτική σε pro περιοδικό διάβασα για τα Focal Solo BE (που είναι και χαιεντάδικα... και βλέπονται...)
Από τις καλύτερες όμως διάβασα για τα monitors της PMC...

Δυο-τρία roundffusor από τον Ζαινέα.
Rubessis.jpg

Επίσης "χωρικές" λύσεις έχει και η Auralex.
Την φέρνει ο Στόλλας.
Δεν είναι φθηνά...
Και στον θείο Τόμαν έχει πράμα...

Και μπορείς να τα παραγγείλεις και βαμμένα. Τα έχω δει σε σπίτι, τοποθετημένα πίσω από τη θέση ακρόασης (3x2) και πίσω από τα ηχεία (1x3). Δεν έχω σύγκριση για το πριν και το μετά, όμως ο ιδιοκτήτης έλεγε ότι έκαναν διαφορά.

:offtopic: αλλά δεν γινόταν να μην ρωτήσω :food-smiley-005:

Τα έχει δοκιμάσει κάποιος? :grinning-smiley-043

Όχι αυτά, κάποια άλλα που τους έμοιαζαν (με πιο έντονο "βυζί" όμως) στο σπίτι φίλου του Σπύρου του Κωστόπουλου. Δεν πίστευα το αποτέλεσμα... Χώρος χάλια και δυό σταλιές, ηχεία μεγάααλα ιδιοκατασκευές, καθόσουν πίσω τους και ακριβώς μέσα στη γωνία, και στάσιμο δεν υπήρχε κα-θό-λου!!!

Φιλε μου για τον χωρο σου, τα SPENDOR S3/5.
Οτι καλυτερο, μπορεις να βρεις σε μικρο ηχειο.
Τα εχω αρκετο χρονικο διαστημα και ειμαι ενθουσιασμενος.
Για τετραγωνικα σου δεν χρειαζεσαι πιο μεγαλο ογκο.
Ακουσετα αν μπορεις οπωσδηποτε, θα βγεις κερδισμενος.

:offtopic: αλλά δεν γινόταν να μην ρωτήσω :food-smiley-005:

Τα έχει δοκιμάσει κάποιος? :grinning-smiley-043

Να επαναφέρω κι εγώ την ερώτηση;
Στο σαιτ του Ζαινέα γράφει υπερθετικά σχόλια αλλά αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...
Από την άλλη κάποτε είχα μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο και μου είχε φανεί πολύ ωραίος τύπος. Τότε αντιπροσώπευε τα RPG και ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπε να μην τα αγοράσω. Μου πρότεινε μερικές απλές λύσεις-πατέντες από το τηλέφωνο τις οποίες εφάρμοσα και έλυσα πολλά προβλήματα σχεδόν τζάμπα.

Για το θέμα της ακουστικής του χώρου και τί να κάνεται επισκεφτείτε το www.soundlab-speakers.com και διαβάστε τη σχετική σελίδα για την μελέτη του Dr.West σχεδιαστή και ιδιοκτήτη της εταιρείας. Λ.Σ.