εμενα επιτρεψτε μου να επιμεινω, τουλαχιστον απο την προσωπικη μου εμπειρια, οτι σε εναν χώρο οπως τον περιέγραψα, με την θεση ακροασης στο 1,5 (βαριά) μετρο που ουσιαστικα ειναι μια καρεκλα κολλημενη στον τοιχο με τα αυτακια μου στα 20 εκ απο τον τοιχο , μετα τα 90db τα πραγματα γινονται ασχημα...ομολογω οτι ουτε πολλοι ενισχυτες εχουν περασει, ουτε πολλα ηχεια απο τον χωρο μου, αλλα βρισκω λογικο η αντανακλαση απο τον τοιχο σε μια μετρια προς υψηλη σταθμη, να με χαλαει...προσωπικα καταφερνω να ακουσω ευχαριστα οταν καθομαι μπροστα στην καρεκλα και εχω 50 εκ ελευθερο χωρο πισω και τα ηχεια στο 1 μετρο...σε νορμαλ εντασεις νοου προμπλεμ ο χωρος ειναι μια χαρα....
αρα το ερωτημα μου ειναι το εξης αν ο καλος ηχος ειναι συναρτηση πολλων παραμετρων και ιδιαιτερα του χώρου, αξιζει ο φιλος να δωσει ενα σκασμο λεφτα αν δεν μπορει να βγαλει εστω το 80% των δυνατοτήτων των μηχανηματων (αυτο σε συναρτηση οχι τοσο με τα ηχεια αλλα και με ολα τα αλλα μηχανηματα που ψαχνει ο φιλος).... μηπως γινομαστε υπερβολικοι?
επισης να διευκρινησω οτι ο χωρος ειναι ορθογωνιο (οπως πιστευω και του φίλου που καπιλευτικα το thread). Σε αλλα σπιτια το "σαλονι" μου θα μπορουσε καλλιστα να θεωρηθει διαδρομος.