--- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

Όλες οι LCD, ακόμα και αυτές που έχουν ματ υφή, έχουν ένα σάντουιτς από πολλαπλά φίλτρα/επιστρώσεις, τα οποία αποτελούν τμήμα του πάνελ και τοποθετούνται κατά την κατασκευή του κι όχι κατά την συναρμολόγηση της τηλεόρασης.

Μέχρι πριν 3 χρόνια, τα AUO/CMO έκαναν κρα, καθώς αφενός είχαν ακόμα αυτή την κρυσταλιζέ χροιά στα χρώματα που είχαν οι πρώτες LCD, αφετέρου είχαν τόσο δυνατό backlight, που αν και της τεχνοτροπίας VA, είχαν χειρότερο μαύρο και από τα IPS.

1-2 χρόνια πριν, τα ταϊβανάκια βελτιώθηκαν σημαντικά, ειδικά στο χρώμα πλησίασαν αρκετά τα SPVA, αλλά ξεχώριζαν ακόμα γιατί:

α) είχαν χειρότερο μαύρο, κάτι που ήταν εμφανές και σε συνθήκες καταστήματος.

β) σε παρατήρηση από κοντινή απόσταση, παρουσίαζαν moire κατά την οριζόντια κίνηση.

γ) από 40" και άνω, τα πάνελ ήταν ματ ή σχεδόν ματ (σε μικρότερες διαστάσεις, είχαν γυαλιστερές/ημιγυαλιστερές επιστρώσεις εδώ και 2 χρόνια οι ταϊβανέζοι, όχι βέβαια της ίδιας ποιότητας με της S-LCD).

Φέτος απ' ό,τι φαίνεται, μάλλον έχουν κόψει τα ματ πάνελ γενικώς και προς Ταϊβάν πλευρά... :flipout:

Όσον αφορά τα S-PVA, εδώ και 2-3 χρόνια έχουν καταργήσει τις ματ επιστρώσεις και βγαίνουν είτε με μία ημιγυαλιστερή υφή, που χρησιμοποιεί η Sony και χρησιμοποιούσε και η Samsung μέχρι πέρισυ σε μερικά μοντέλα, είτε με την εντελώς γυαλιστερή που τείνει να γίνει "trademark" της Samsung...

Γιάννη -bye- , για την Μ86 μάλλον αναφέρεσαι στην 32άρα και 37άρα, ε;

-Γιώργος- said:
Ναι και υποθέτω πως η ύπαρξη του φίλτρου ή όχι ήταν και ο τρόπος που ο Γιάννης (JL_?) τις ξεχώριζε στα καταστήματα μέχρι πρόσφατα. Από φέτος προβλέπω να δυσκολεύεται

:flipout: :flipout: :grinning-smiley-043

Last edited:
μερικες γρηγορες ερωτησουλες και απο εμενα.Η Β7000 που με ενδιαφερει αμεσα τι πανελ φοραει???επισης αν την εχει δει καποιος απο κοντα σε απλα sd καναλια τιβι τι λεει??αξιzει τον κοπο???

μερικες γρηγορες ερωτησουλες και απο εμενα.Η Β7000 που με ενδιαφερει αμεσα τι πανελ φοραει???επισης αν την εχει δει καποιος απο κοντα σε απλα sd καναλια τιβι τι λεει??αξιzει τον κοπο???

spva φοράει.. έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι η tv είναι πολύ καλή τόσο σε απεικόνιση sd όσο και hd σήματος..

Να ρωτήσω και εγώ κάτι με τη σειρά μου, ξέρετε πότε περίπου κυκλοφορούν οι νέες plasma από samsung??

ωχ αλλη ιστορια αυτη η 8000???ποσο κανει αυτη δεν την βρισκω πουθενα.εχει ιδιαιτερη διαφορα απο την 7000.το λεω γιατι αυριο θα παω να την παρω αλλιως να την περιμενω

Η διαφορά που έχει με την 7000 είναι τα 200Hz.

Στην αγγλία τα αντίστοιχα Eshop λένε διαθεσιμότητα από 5/5/2009....

Και εγώ περιμένω για να δώ την τιμή της (ή μήπως πέσει λίγο η 7000) για να καταλήξω ανάμεσα σε κάποια από την 7000 ή 8000.

ωχ αλλη ιστορια αυτη η 8000???ποσο κανει αυτη δεν την βρισκω πουθενα.εχει ιδιαιτερη διαφορα απο την 7000.το λεω γιατι αυριο θα παω να την παρω αλλιως να την περιμενω

περιμένουμε και την 9000 πιθανως με local dimming, η οποία θα είναι το flagship μοντέλο της φετινής σειράς.. τιμή άγνωστη (και καά πάσα πιθανότητα απλησίαστη)!!!

Καλησπερα παιδια, μπορει να μου πει καποιος κατοχος της 7000 (46") εαν εχει lag σε συνδεση με Xbox 360 ή PS3 στα παιχνιδια οπως εχουν μερικες παλιοτερες Samsung?

Τα 24p στα 100Hz παιζουν σωστα ή κανουν σπασιματα;

Ευχαριστω

Τελικα χθες παρηγγειλα και εγω μια samsung UE46B7000 με 1800 ευρω!και δεν υπαρχει ασυρματο στικακι ....σε 2-3 εβδομαδες μας ειπε ο φουρλης!Υπαρχει πουθενα αλλου να το αγορασουμε?
Εκανα τελικα καλα που την αγορασα....ειναι καλη?

Εχει αγορασει κανεις αυτο το στικακι για να συνδεεται η samsung UE46B7000 ασυρματα σε δυκτιο.....ο Κωτσοβολος δεν γνωριζει τιποτα, ουτε καν αν υπαρχει κατι τετοιο,απο που θα το προμηθευτουμε τελικα? Το εχει κανεις και πο που το πηρε τελος παντων!!!!!!!!!!!!!!!!!