--- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

Samsung UE40B7020 / UE40B7000 Review:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue40b7020-ue40b7000-20090502147.htm
attachment.php

Tιμες:
http://www.skroutz.gr/s/74209/Samsung-UE40B7000-40''.html

Attachments

• samsung 40b7000.jpg
    samsung 40b7000.jpg
    36.6 KB · Views: 153
μπορει η εκφραση ξεσκεπασμα να θεωρηθει σκληρη,αλλα αυτο ειναι το συναισθημα που μου δημιουργηθηκε διαβαζοντας το.Μιλαμε για ξεσκεπασμα.Στην ουσια δεν εχει κανενα απολυτως πλεονεκτημα επι της κανονικης B650,περα απο το design που παρασυρει

Εμένα μου θύμισε Philips που χρειάζεται να κάνεις "ταρζανιές" για να παρακάμψεις τους διάφορους αυτοματισμούς. Αν η ύπαρξη του auto dimming δεν ενοχλεί είναι ΟΚ επιλογή, αν ενοχλεί τότε η Β650 είναι προτιμότερη.

Και δεν μιλάμε για "ελαφρύ" auto dimming αφού, όταν ενεργοποιείται, το μαύρο από τα 0.04nits πέφτει στα 0.01nits. Δηλαδή μιλάμε για τέσσερις φορές μικρότερη φωτεινότητα σε ότι προβάλλεται στην οθόνη που σημαίνει καλύτερο μαύρο μεν, αλλά λεπτομέρειες στα σκοτεινά γιοκ, λευκό γιοκ και μειωμένη ένταση χρωμάτων.

αυτο ειναι το προβλημα,οτι δεν ειναι φυσιολογικο μαυρο αυτο,και μαλιστα αν προσεξες Γιωργο,χωρις το auto dimming μετρημενο μαυρο ηταν 0,06

Για τις b650 τι γνωμες εχουμε ?? Ακομα θεωρουνται καλες με ολα αυτα που ακουστηκαν περι διαφορες των πανελ στα ιδια μοντελα.??

Γι'αυτο ειδα διαφορες στην 40αρα με την 46αρα , το μαυρο δεν ειχε καμια σχεση απολυτως , οι αποκλισεις στην εικονα σε μενα φανηκαν τουλαχιστον στα χρωματα και δεν ξερω εαν εξακολουθει να ειναι καλη επιλογη..

Κατι αλλο που παρατηρησα ειναι πως οσα καταστηματα εχουνε φθηνα τις 46b650 θα τις παραλαβουνε μετα απο ενα μηνα , λετε να πουλανε αυτες με τα CMO?

Last edited:
αυτο ειναι το προβλημα,οτι δεν ειναι φυσιολογικο μαυρο αυτο,και μαλιστα αν προσεξες Γιωργο,χωρις το auto dimming μετρημενο μαυρο ηταν 0,06

Χρήστο αν κατάλαβα καλά 0.06 ήταν με το auto dimming στο on, αλλά σε σκηνές που είχαν και αρκετό λευκό ώστε να μην ενεργοποιείται (όπως η "σκακιέρα" που μετράνε το ANSI contrast). Σε game mode το μέτρησε όσο και στην Β650 δηλαδή 0.04.

Για τις b650 τι γνωμες εχουμε ?? Ακομα θεωρουνται καλες με ολα αυτα που ακουστηκαν περι διαφορες των πανελ στα ιδια μοντελα.??

Γι'αυτο ειδα διαφορες στην 40αρα με την 46αρα , το μαυρο δεν ειχε καμια σχεση απολυτως , οι αποκλισεις στην εικονα σε μενα φανηκαν τουλαχιστον στα χρωματα και δεν ξερω εαν εξακολουθει να ειναι καλη επιλογη..

Κατι αλλο που παρατηρησα ειναι πως οσα καταστηματα εχουνε φθηνα τις 46b650 θα τις παραλαβουνε μετα απο ενα μηνα , λετε να πουλανε αυτες με τα CMO?

Κατά την γνώμη μου είναι πολύ καλές επιλογές ότι πάνελ και αν φοράνε.
Αυτό με τα καταστήματα σίγουρα δεν ισχύει. Όλες στην ίδια χονδρική τιμή θα πωλούνται.

ναι 0.04 στο game mode,το οποιο απαιτει πολλους συμβιβασμούς,0,06 σε φωτεινες σκεινες που δεν ενεργοποειται και 0.01 με το auto dimming

cie.jpg

Εγω παντως βλεπω πολυ καλη χρωματικη ακριβεια ακομη και με τις out of the box ρυθμισεις.

Αν και το autodimming ειναι λιγο εκνευριστικο παρολα αυτα θεωρω οτι προκειται για μια πολυ καλη τηλεοραση. Επισης αν συγκρινουμε την τιμη της με τις αντιστοιχες "λεπτες" τηλεορασεις αλλων εταιρειων (πχ. Sony ZX1) προκειται για πραγματικη ευκαιρια.

Σχετικά με το πανελομπέρδεμα, αν οι μετρήσεις του hdtvtest για την Β650 αφορούν πάνελ AUO/CMO, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δηλώνω ενθουσιασμένος... :D :D :D

(είναι μεγάλο "αν" όμως και ποιος να το απαντήσει...)

ΕΠΕΙΓΟΝ!!! ξερουμε διαφορες LE46B651 με 46b650?

Επειδη μερικοι λενε οτι το 651,2,3 σημαινει αλλο design ενω καποιοι αλλοι λενε πως το 650Τ1,Τ2,Τ3
σημαινει αλλο design ξερω οτι εχει ξαναειπωθει εδω περα αλλα δεν μπορω να βρω τι σημαινει , ειναι κατα τα αλλα ιδια τηλεοραση με την 650 η 651? ή ειναι καμια παραεισαγωγη?

l_02572275.jpg

Σχετικά με το πανελομπέρδεμα, αν οι μετρήσεις του hdtvtest για την Β650 αφορούν πάνελ AUO/CMO, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δηλώνω ενθουσιασμένος... :D :D :D

(είναι μεγάλο "αν" όμως και ποιος να το απαντήσει...)

Γιάννη εμένα μου φαίνεται πως πλέον σε επίπεδα μαύρου τα ταϊβανέζικα έχουν φθάσει τα spva. Όσες μετρήσεις της Β650 έχω δει αναφέρονται σε μαύρο στα 0.04-0.05 nits και μου φαίνεται στατιστικά δύσκολο όλοι να πέτυχαν spva πάνελ.

Γιάννη εμένα μου φαίνεται πως πλέον σε επίπεδα μαύρου τα ταϊβανέζικα έχουν φθάσει τα spva. Όσες μετρήσεις της Β650 έχω δει αναφέρονται σε μαύρο στα 0.04-0.05 nits και μου φαίνεται στατιστικά δύσκολο όλοι να πέτυχαν spva πάνελ.

Μακάρι να είναι έτσι Γιώργο (και οι τυμπανοκρουσίες της AUO για τα AMVA3 προς τα εκεί μας πάνε). Απλώς είμαι λίγο επιφυλακτικός μέχρι να δω κάποιο δείγμα ιδίοις όμμασι, καθώς μέχρι και πέρισυ δεν χρειάζονταν ιδιαίτερη προσπάθεια για να τα ξεχωρίσεις, ακόμα και σε συνθήκες καταστήματος...

Το μαυρο μιας LCD δεν οφειλεται αποκλειστικα στο πανελ. Μεγαλο ρολο παιζει η επιτρωση (το "καλυμμα") και εκει τοσο η Samsung με το "Ultra Clear" oσο και η Sony με την αντιστοιχη δικη της υλοποιηση (που δεν την εχει βαφτισει καπως) εχουν κανει πολυ καλη δουλεια.

Το κακο ειναι οτι βελτιωνεται μεν το μαυρο και η αντιθεση αλλα μειωνεται η γωνια θεασης ειδικα στις Samsung που ειναι πιο "γυαλιστερες".

Ναι και υποθέτω πως η ύπαρξη του φίλτρου ή όχι ήταν και ο τρόπος που ο Γιάννης τις ξεχώριζε στα καταστήματα μέχρι πρόσφατα. Από φέτος προβλέπω να δυσκολεύεται ;)

Δεν ειναι τοσο απλο Γιωργο γιατι το ιδιο φιλτρο μπαινει κατα την συναρμολογηση της τηλεορασης και στα πανελ AUO/CMO...-bye-

Μαλλον απο τα χρωματα η την γωνια θεασης θα εβλεπε διαφορα...-bye-

το θεμα ειναι οτι ισαξια εξαιρετικη ειναι η B650,και η διαφορα δεν ειναι μικρη σε τιμη,με 400Ε και τι δεν παιρνεις.στην ιδια τιμη με τη 40 7000 παιρνεις 46 650