--- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

...ειμαι γενικοτερα SONY & PHILIPS fan...

Πάντως νέα μοντέλα philips ακόμα δεν έχουμε δει... Φοβάμαι ότι μέχρι να τα δούμε, οι υπόλοιπες μάρκες θα έχουν ξεπουλήσει... :flipout:

7/5/2009 ειναι η ημερομηνια κυκλοφοριας , αλλα ολοι λενε πως δεν κανουν καλο οι phillips ...εχω περιεργια να δω την 7404!

Ti παίζει με τις νέες πλάσμα της Σάμσουνγκ;
Ακούγονται φήμες για καλύτερες επιδόσεις από τις φετινές Πανασόνικ.

Οι περυσινη Α650 ηταν η αγαπημενη ολων των ISF calibrators λογω του οτι απο τις default ρυθμισεις ειχε φοβερη χρωματικη ακριβεια.

Eδω ειναι το review της απο το CNET...

http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/samsung-pn50a650/4505-6482_7-33016446.html?tag=mncol;txt

Eιχε παρει την ιδια βαθμολογια με την Panasonic 50PZ850...

http://reviews.cnet.com/flat-panel-...z850u/4505-6482_7-32896587.html?tag=mncol;lst

Πιθανολογω οτι τα φετινα μοντελα με το νεο τσιπακι Crystal Engine θα εχουν σαφως καλυτερη εικονα απο τις Panasonic με τηλεοπτικο σημα.

Τελικά αξιώθηκα να ρίξω μια ματιά στο service manual που είχε δοθεί πριν κάτι βδομάδες και αφορά τις σειρές 550, 650 και 750. Μεγαλύτερη ποικιλία σε πάνελ δεν έχω ξαναδεί :D, και μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν ανέφερε για την σειρά 750 (εκτός κι αν ειπώθηκε και το έχασα). Αναλυτικά τα πάνελ που φοράνε οι νέες Samsung ανά σειρά και μέγεθος:

32Β55*: AUO (T315HW02) ή SPVA (LTF320HA09)
37B55*: AUO (T370HW02)
40B55*: CMO (V400H1-L05) ή SPVA (LTF400HA08)
46B55*: CMO (V460H1-L06) ή SPVA (LTF460HA06)

32B65*: AUO (T315HW02)
37B65*: AUO (T370HW02)
40B65*: SPVA (LTF400HF09)
46B65*: SPVA (LTF460HF03)
55B65*: CMO (V546H1-L01)

40B75*: CMO (V400H1-LH3)
46B75*: AUO (T460HW03)
52B75*: SPVA (LTF520HE09)

Τα παραπάνω αν και είναι πληροφορίες από το service manual μάλλον δεν ισχύουν 100% :slapface: Στο αγγλικό φόρουμ υπάρχει φώτο του service menu μιας 46Β650 η οποία έχει CMO πάνελ.

Οι περυσινη Α650 ηταν η αγαπημενη ολων των ISF calibrators λογω του οτι απο τις default ρυθμισεις ειχε φοβερη χρωματικη ακριβεια.

Eδω ειναι το review της απο το CNET...

http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/samsung-pn50a650/4505-6482_7-33016446.html?tag=mncol;txt

Eιχε παρει την ιδια βαθμολογια με την Panasonic 50PZ850...

http://reviews.cnet.com/flat-panel-...z850u/4505-6482_7-32896587.html?tag=mncol;lst

Πιθανολογω οτι τα φετινα μοντελα με το νεο τσιπακι Crystal Engine θα εχουν σαφως καλυτερη εικονα απο τις Panasonic με τηλεοπτικο σημα.

Είχα την εντύπωση ότι οι σόνυ ήταν οι πιο ακριβείς χρωματικά out of the box. Όσες φορές είχα δει σαμσουνγκ, ήταν λίγο "τσιμπιμένα" τα χρώματα.
Εκτός και αν έρχονται εύκολα... (Μου κοκκινίζουν/ροζίζουν λίγο τα πρόσωπα...)

Τα παραπάνω αν και είναι πληροφορίες από το service manual μάλλον δεν ισχύουν 100% :slapface: Στο αγγλικό φόρουμ υπάρχει φώτο του service menu μιας 46Β650 η οποία έχει CMO πάνελ.

Εμ, με τόσες πωλήσεις, που να προλάβουν να βγάλουν πάνελ...
Εδώ μέχρι και η φίλιπς θέλει να βάλει SPVA... :flipout:
Από την άλλη, λαχείο τι θα σου τύχει... :frown:

Είχα την εντύπωση ότι οι σόνυ ήταν οι πιο ακριβείς χρωματικά out of the box. Όσες φορές είχα δει σαμσουνγκ, ήταν λίγο "τσιμπιμένα" τα χρώματα.
Εκτός και αν έρχονται εύκολα... (Μου κοκκινίζουν/ροζίζουν λίγο τα πρόσωπα...)

Ο Γιάννης αναφερόταν στις πλάσμα Α656. Γενικά οι πλάσμα της Samsung είναι πολύ καλές χρωματικά out of the box.

Εδώ μέχρι και η φίλιπς θέλει να βάλει SPVA... :flipout:

Αυτό δεν είναι αστείο, είναι φυσιολογικό. Το αστείο είναι που η Sony είναι σε συζητήσεις με την LG για IPS στις 32,37 κ' 42 ίντσες ;)

Ο Γιάννης αναφερόταν στις πλάσμα Α656. Γενικά οι πλάσμα της Samsung είναι πολύ καλές χρωματικά out of the box.

:blush: Στραβομάρα που λένε! :flipout:

Αυτό δεν είναι αστείο, είναι φυσιολογικό. Το αστείο είναι που η Sony είναι σε συζητήσεις με την LG για IPS στις 32,37 κ' 42 ίντσες ;)

:flipout:

Πάντως, άκουγα χτες στις ειδήσεις ότι οι αγορά των τηλεοράσεων έχει αύξηση πωλήσεων 33% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι στην Ελλάδα. Αν συμβαίνει το ίδιο και σε άλλες χώρες, είναι απίθανο να μην φτάνουν τα SPVA που βγάζει η samsung να καλύψουν την ζήτηση;

Αν συμβαίνει το ίδιο και σε άλλες χώρες, είναι απίθανο να μην φτάνουν τα SPVA που βγάζει η samsung να καλύψουν την ζήτηση;

Δύσκολο μου φαίνεται Γιώργο. Πρόσφατα είχα διαβάσει πως η Samsung (και άλλες εταιρίες) δεν είχαν στο 100% τις γραμμές παραγωγής λόγω μειωμένης ζήτησης. Ακόμα κι αν ισχύει όμως, δεν είναι αυτό το θέμα. Εμένα προσωπικά σαν καταναλωτή με ενοχλεί το μπάχαλο και ότι δεν χρησιμοποιεί συγκεκριμένα πάνελ για συγκεκριμένες τηλεοράσεις ή μεγέθη. Άσε που από φέτος έκοψαν και τους κωδικούς στα στικεράκια και δεν μπορείς να γνωρίζεις το πάνελ πριν την αγορά. Ένας τύπος στο αγγλικό φόρουμ πάει με φωτογραφική στα καταστήματα και βγάζει φώτο την δομή των pixels για να καταλάβει τι πάνελ φοράνε :flipout:

Last edited:
Οντως ηλιθιότητα της Samsung που τα εχει κανει μπαχαλο με τα πανελ.

Η μονη λυση για να παρει σιγουρα καποιος SPVA ειναι να παρει 52αρα...-bye- ...η να παρει Sony...:flipout:

Το χειρότερο είναι πως ενώ μέχρι τώρα πιστεύαμε πως τα φτηνά και εισαγωγικά μοντέλα φορούσαν πάνελ τρίτων κατασκευαστών και τα ακριβά ήταν εγγυημένα SPVA, τελικά ολόκληρη "top", ακριβή σειρά φέτος, είναι ταϊσμένη από Ταϊβάν πλευρά... :chinscratch:

Ξερω μια Samsung που ειναι σιγουρα "Κορεατισσα"...

b181865.jpg

http://www.expansys.com/zoompic.aspx?type=item&i=181865

Ασε που δειχνει και την παραλια του Μυρτου στην Κεφαλλονια.:flipout:-bye-

Και πως γινεται να ξερουμε τι πανελ παιρνουμε;;;; υπαρχει περιπτωση στον ιδιο κωδικο τηλεορασης π.χ. 46B650 να υπαρχουν διαφορετικα πανελ και να ειναι οτι σου τυχει ???? παντως εγω ειδα διαφορα στην 46 απο την 40 στο saturn αλλα δεν νομιζω να φταει αυτο μαλλον οι "ρυθμισεις" φταιγανε..

κ κατι αλλο

Το χειρότερο είναι πως ενώ μέχρι τώρα πιστεύαμε πως τα φτηνά και εισαγωγικά μοντέλα φορούσαν πάνελ τρίτων κατασκευαστών και τα ακριβά ήταν εγγυημένα SPVA, τελικά ολόκληρη "top", ακριβή σειρά φέτος, είναι ταϊσμένη από Ταϊβάν πλευρά...

ποια πανελ λες JL_? και σε ποιες τηλεορασεις αναφερεσαι? -bye-

Last edited:
Και πως γινεται να ξερουμε τι πανελ παιρνουμε;;;;

Το είδος του πάνελ μπορείς να το δεις στο service menu

υπαρχει περιπτωση στον ιδιο κωδικο τηλεορασης π.χ. 46B650 να υπαρχουν διαφορετικα πανελ και να ειναι οτι σου τυχει ????

Ναι αυτό λέμε.

Γι'αυτο μου φανηκε διαφορετικη η 40 απο την 46αρα?

Τελος παντων αν ξερετε πειτε μας ποιο ειναι καλυτερο πανελ , λογικα το spva εχει καλυτερα μαυρα αλλα εχει τρομερο Input lag απο την αλλη το CMO που ειπατε δεν ειναι τοσο καλο?

Πως μπαινετε στο service menu της b650 θυμαστε?

Εχει επιχειρησει κανεις ποτε να βαλει το irremote στο κινητο του για να εχει τηλεκοντρολ στα καταστηματα που δεν δινουν?

Για όποιον ενδιαφέρεται, το service menu των Samsung είναι προσβάσιμο με την ακολουθία των πλήκτρων Info>Menu>Mute>Power (με την τηλεόραση αρχικά κλειστή).

Στο δεξιά μέρος της αρχικής οθόνης του SM υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με το λογισμικό και το πάνελ.

attachment.php

Μας ενδιαφέρει το Type. Τα πρώτα δύο ψηφία είναι οι ίντσες και το αμέσως επόμενο γράμμα αφορά τον κατασκευαστή άρα και την τεχνολογία του πάνελ.

Α = SLCD (SPVA)
L = AUO
D = CMO

Η φώτο αφορά 40άρα Β650 με πάνελ AUO.

Αν και είναι αυτονόητο επαναλαμβάνω πως δεν αλλάζουμε τίποτα στο SM και βγαίνουμε σβήνοντας την τηλεόραση. Επίσης νομίζω πως στις Samsung μετά από κάθε είσοδο στο SM η TV επανέρχεται στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις.

Attachments

• sammyservice.jpg
    sammyservice.jpg
    33.8 KB · Views: 472
Last edited:
Τελος παντων αν ξερετε πειτε μας ποιο ειναι καλυτερο πανελ , λογικα το spva εχει καλυτερα μαυρα αλλα εχει τρομερο Input lag απο την αλλη το CMO που ειπατε δεν ειναι τοσο καλο?

Το Input lag δεν έχει σχέση με την τεχνολογία του πάνελ.

Ειχα διαβασει καπου πως επειδη δινουν περισσοτερο ρευμα οι οδηγοι στο πανελ εχει ως αποτελεσμα να εχει περισσοτερο input lag απο τα υπολοιπα πανελ οπως τα IPS? Τωρα εαν ισχυει αυτο δεν εχω ιδεα!

Εφοσον εσυ εισαι ο ειδικος κατι θα ξερεις παραπανω...

Ειχα διαβασει καπου πως επειδη δινουν περισσοτερο ρευμα οι οδηγοι στο πανελ εχει ως αποτελεσμα να εχει περισσοτερο input lag απο τα υπολοιπα πανελ οπως τα IPS? Τωρα εαν ισχυει αυτο δεν εχω ιδεα!

Εφοσον εσυ εισαι ο ειδικος κατι θα ξερεις παραπανω...

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό με τα ρεύματα (δεν είμαι ειδικός ;)), αλλά κι αν ισχύει θα έχει επιπτώσεις στο response time που είναι χαρακτηριστικό του πάνελ. Το input lag είναι χαρακτηριστικό της επεξεργασίας.

εισερχομενο σημα-> επεξεργασια εικονας->προβολη στην οθονη

Αυτο ειναι το ouput lag. Καμια σχεση με την τεχνολογια του πανελ...

O ορος input lag ειναι λαθος οπως εμαθα μολις προσφατα γιατι σημαινει καθυστερηση κατα την εισαγωγη του σηματος.

Darkie νομιζω οτι πρεπει να βλεπεις εφιαλτες με lag και στον υπνο σου...σου εχει γινει....

premonition_dvd.jpg

-bye-