--- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

Απάντηση: Re: --- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

ωραιοτατα.. συγνωμη αν γινομαι κουραστικος απλα μολις την πηρα και ψιλοασχετος γαρ, κατι τετοια review γεννουν αποριες και ανησυχιες για την ορθοτητα της επιλογης.

ευχαριστω.

Η ορθότητα της επιλογής εξαρτάται περισσότερο από το αν ο κάθε κάτοχος είναι ευχαριστημένος και λιγότερο από τα review και τις 'γνώμες' άλλων, αν σου αρέσει εσένα όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν, τηλεόραση πήρες για σένα και όχι για τους άλλους...;)

Μην αγχώνεσαι...καλορίζικη και χρόνο να έχεις να την χαρείς...-bye-

Μόλις πήρα τον Fourli και ρώτησα για την UE46B8000 και μου είπαν ότι την περιμένουν μέσα στον μήνα !!

H διαφορα των μοντελων B650 και Β550 τοσο στις LCD οσο και στις πλασμα ειναι πολυ μεγαλη.

Για παραδειγμα η παρουσια του "Crystal Engine" και των "πραγματικων" 100 Hz (με intrpolation δηλαδη) στην 650 αρκει για να φανει η διαφορα...

H Samsung παρουσίασε στην SID 2009 μοντέλο με Edge-LEDs και local dimming:

http://www.fullhd.gr/2008-03-09-23-...55-51/1394-edge-lighting-a-local-dimming.html

Στο FullHD.gr αναφέρουν πως η τεχνολογία θα υπάρχει στην σειρά 9000, αλλά η γνώμη μου είναι πως ίσως χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις σειρές του 2010.

Τρώγεσαι με τα ρούχα σου εσύ :flipout:

Λογικά θα έρθει γύρω στα 3000 , αλλά δεν έχω ιδέα για το πότε.

Thanks George.

Aν η τιμη πεσει λιγο κατω απο τα 3000 και μπορω να την βρω μεσα στον επομενο μηνα θα την παρω. Και μιλαμε για μεγαλη αλλαγη πλευσης γιατι ολες οι τηλεορασεις που εχoυμε ειναι sony (χ3500 w4500 D3000). Kαι οχι μονο αυτο. Ακομα και τωρα εικονα μεταξενια σαν αυτη της x3500 δεν εχω δει απο καμια lcd. θεωρω (μεχρι και περσινα μοντελα)ι οτι τα skin tones που εχει πιασει η sony δεν τα εχει αλλη lcd. Παρ ολα αυτα πιστευω οτι στην παρουσα χρονικη περιοδο η samsung εχει προλαβει την sony και παρουσιαζει γρηγοροτερα την νεα τεχνολογια οποτε το timing για μενα λεει samsung. Χωρια που σε design θεωρω οτι η sony εχει μεινει πισω.

Θα σας παρακολουθω με οτι καινουργιο βρισκετε στο δικτυο (εχετε τις επαφες σας και σε φορα του εξωτερικου απ οσω ξερω:a0210:) και βλεπουμε αν βγει κανα χοντρο αρνητικο για την tv.

Πριν λίγο χάζευα μια 40Β750 ενώ έπαιζε το Madagascar 2 και παρατήρησα κάτι το οποίο είχε ακουστεί και για την σειρά Α656 όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει (αν θυμάμαι καλά τελικά λύθηκε με αναβάθμιση λογισμικού). Αναφέρομαι στο πρόβλημα "out of focus". Όταν αλλάζει εντελώς η εικόνα (ή όταν υπάρχει κίνηση μέσα σε αυτή) η εικόνα δείχνει σαν να αργεί κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου μέχρι να "εστιάσει" και να δείξει την μέγιστη λεπτομέρεια. Δεν ξέρω πόσο αισθητό είναι σε θέαση κανονικής ταινίας, αλλά σε animation (που οι λεπτομέρειες τονίζονται περισσότερο) το φαινόμενο γίνεται αντιληπτό εύκολα.

Έχει παρατηρήσει κάποιος κάτοχος σειράς Β κάτι παρόμοιο ?

Αναλυτικό τεστ της 40Β7090 από το γερμανικό area-dvd:

+ Beautiful Optics
+ Excellent Facilities
+ Superior multimedia qualities
+ Very high contrast and plastic picture
+ Enormous overall picture sharpness and detail
+ Above good Interlacer and De-Scaler
+ Effective Video EQ
+ Impeccable processing
+ Very good remote control
+ In view of the equipment fair price

- Brightness distribution is not optimal
- Minimum jitter at the presentation 24p

http://www.areadvd.de/hardware/2009/samsung_7090_1.shtml

Γιώργο, τι εννοείς? Αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι ότι όταν η κάμερα κάνει οριζόντια κίνηση, η εικόνα στο background είναι κάπως θολή. Δεν ξέρω, αν αυτό που λέω γω είναι το ίδιο με το παγωμα της εικόνας, σε μια σκηνή δράσης. Πχ και εκεί το background είναι θολό.

Σε sd, όταν ο τερματοφυλακας κάνει βολέ, έχω παρατηρήσει combing artifacts, στην μπάλα. Οταν η μπάλα είναι στο έδαφος, όλα καλά.

Γιώργο, τι εννοείς? Αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι ότι όταν η κάμερα κάνει οριζόντια κίνηση, η εικόνα στο background είναι κάπως θολή. Δεν ξέρω, αν αυτό που λέω γω είναι το ίδιο με το παγωμα της εικόνας, σε μια σκηνή δράσης. Πχ και εκεί το background είναι θολό.

Σε sd, όταν ο τερματοφυλακας κάνει βολέ, έχω παρατηρήσει combing artifacts, στην μπάλα. Οταν η μπάλα είναι στο έδαφος, όλα καλά.

Νίκο αυτά που λες ισχύουν λίγο πολύ γενικώς και έχουν να κάνουν με τον χειρισμό της κίνησης, το interpolation και την αδυναμία των 24fps γενικώς.

Αυτό που παρατήρησα εγώ είναι διαφορετικό και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αντιληπτό με σήμα χαμηλής ανάλυσης που δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ή δεν ξέρω μήπως οφείλεται στις ρυθμίσεις της συγκεκριμένης. Δυστυχώς δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα από πριν. Όταν άλλαζε η εικόνα για κλάσματα του δευτερολέπτου ήταν "θολή". Εννοείται πως δεν μπορείς να το παρατηρήσεις σε όλο το εύρος της οθόνης, αλλά μόνο όπου υπάρχουν λεπτομέρειες που ξαφνικά τις βλέπεις να εμφανίζονται εκεί που δεν υπήρχαν.

Last edited:
Mην ξεχναμε οτι μια τηλεοραση δειχνει οτι της δινουμε , αν το σημα ειναι καρασυμπιεσμενο (βλεπε πχ. ΝΟVA) καμια τηλεοραση δεν μπορει να το κανει να φαινεται καλο παρα μονο να το βελτιωσει οσο γινεται...-bye-

Αν η τηλεοραση δεν εχει προσανατολισμο απο την κατασκευη της να δειχνει σηματα απο πηγες καλα,δεν γινεται τιποτε.Το ιδιο και στο τηλεοπτικο σημα,αυτες που παιζουν καλυτερα,υστερουν σε σημεια στα σηματα πηγων.Τηλεορασεις που να συνδιαζουν και τα δυο εστω ικανοποιητικα μαλλον κοστιζουν ή ακομα εξελισονται....

Last edited:
Mην ξεχναμε οτι μια τηλεοραση δειχνει οτι της δινουμε , αν το σημα ειναι καρασυμπιεσμενο (βλεπε πχ. ΝΟVA) καμια τηλεοραση δεν μπορει να το κανει να φαινεται καλο παρα μονο να το βελτιωσει οσο γινεται...-bye-

Μπορεί! Αυτή εδώ!-bye-

Picture quality from the Samsung Series 8 (PS50B850) is excellent. We would say it’s easily up there with the best LED, LCD and plasma televisions on the market (though which one is best is questionable). We tested this Samsung set up against Pioneer’s equally impressive (but more conventionally designed) Kuro PDP-LX509A and found picture quality to be very similar.

Samsung PS 50B850 plasma television

Προσπαθουσα χτες να δω τανια απο φλασακι για να παρω μια ιδεα για το τι εχουμε καταφερει .. και δεν μπορουσα με τιποτα να αφαιρεσω της μαυρες μπαρες που εμφανιζονται ανω και κατω..
Επισης παρατηρησα την ενδειξη ανω αριστερα που βγαινει καθε φορα που αναβω το blue ray.. η οποια το μονο που μου εχει αναφερει μεχρι τωρα ειναι 24 και 50 hz.. Εφ'οσων η πηγη ειναι το blue ray δεν θα επρεπε να μου δινει 100hz ?

Εχω ξεφυλλισει το manual καμια 15αρια φορες αλλα τιποτα, μηπως μπορει καποιος να βοηθησει?