--- Samsung 2009 LCD κ' Plasma ---

Μετα απο ψαξιμο κι αρκετες παλινωδιες τελικα κατεληξα σε μια 40B7000 για το πατρικο μου.Την παρηγγειλα Δευτερα και μου ειπαν μεχρι αυριο θα την εχω(αν και χλωμο το βλεπω μιας και σε ολα τα καταστηματα παρατηρειται ελλειψη)

Πληροφοριακα,πως βλεπουμε το χρονο που εχει παραμεινει σε κατασταση λειτουργιας,στο service menu?

Last edited:
46 vs 55 -B8000

Παιδιά γεια χαρά.Μερικές βοήθειες θα ήθελα σχετικά με την αγορά μιας samsung. Κατ αρχήν απόσταση θέασης 5 μέτρα, αλλά και μερικές φορές, 1,5-2 μέτρα, λόγω του ότι η τηλ. θα είναι πάνω από το τζάκι.Προς το παρόν έχω μπλοκάρει στο εξής: να προτιμήσω την 46άρα με τα 200 hz ή την 55άρα, αλλά της σειράς 7000 που είναι στα 100 hz;Δηλαδή αξίζει να προβληματίζομαι για τη διαφορά των hz, και να αποφασίσω και βάσει αυτού; Γιατί δε ξεχνώ και το θέμα της απόστασης. Αλλά τα 5-6 μέτρα αρκούν για την 46άρα και ταυτόχρονα η 55άρα δεν θα είναι δύσκολη στην παρακολούθηση από 1,5-2 μέτρα;Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα, όσο εγώ έχω μπερδευτεί και μπλοκάρει!
Και τέλος έχουμε καμιά πληροφόρηση αν και πότε θα έρθει η Β558000, η οποία είναι και στις 55 ίντσες και στα 200 hz;

φιλε μου δεν υπαρχει σημαντικη διαφορα 200 με 100 hz , στα 5 μετρα δεν θα βλεπεις τιποτα με την 46αρα οποτε παρε την 55αρα ..

επίσης δεν σου προτείνω να βάλεις την τηλεόραση πάνω από το τζάκι λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσεται...

Ευχαριστώ παιδιά. Πάντως για το τζάκι και έχω ρωτήσει, και έχω "ψηλαφήσει" το σημείο μπροστά, που οδηγεί προς τα πάνω στην καμινάδα, με αναμμένο το τζάκι, και δεν αναπτύσσει καθόλου θερμοκρασία.Θα το ξαναδώ, αλλά δυστυχώς για μένα εκεί είναι η πιο κατάλληλη θέση.
Και πάλι ευχαριστώ.

Αυτά σχετικά με τον τζάκι ανήκουνε σε ΠΟΛΥ παλιές εποχές!

Στα περισσότερα σπίτια πλέον έτσι είνια, γιατί οι μονώσεις είναι απλά πολύ καλές πλέον!!!! Εδώ περνάνε οι ηλεκτρολόγοι τα καλώδια χωρίς πρόβλημα απο εκεί!!!
Υπάρχει κάποιος με ζωντανό παράδειγμα προς αποφυγήν???

κοίτα το σε πόσο παλιές εποχές ανήκουν είναι σχετικό... δηλαδή ο φίλος tito7gr δεν μας είπε ότι είναι σε καινούργιο σπίτι με καλή μόνωση στο τζάκι οπότε να πεις ok... μπορεί το σπίτι να είναι παλιό ή να μένει στο νοίκι και να μην ξέρεις πως και τι παίζει με τη μόνωση (που και πάλι δηλαδή δεν ξέρω κατά πόσο δεν βγαίνει ζέστη από το τζάκι).

εγώ απλά το λέω για να προλάβει μια κατάσταση... από κει και πέρα αν θέλει ας την βάλει και μέσα στο τζάκι, είμαι σίγουρος ότι το θέαμα -τουλάχιστον το πρώτο δεκάλεπτο- θα είναι εντυπωσιακό...

Απλά το λέω ότι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε αυτό σαν γενικό κανόνα. Σαν επιμέρους, και πολύ ιδιαίτερο κατά συνθήκην κανόνα, ναι συμφωνώ!!!!

Βρε παιδιά το πρόβλημα δεν είναι το τζάκι. Για άλλο "καιγόμαστε" τώρα. Αν είναι μια καλή αγορά η συγκεκριμένη ή να περιμένω την Β558000. Πέρα από αυτό-εκτός του ότι μέχρι τώρα ήμουν "ψημένος" για panasonic πλάσμα, αλλά έλα που μου αρέσουν τα "αξεσουάρ" της samsung με το nternet, USB Movies, Dlna, ethernet κ.λπ.και έτσι άλλαξα γνώμη-, για το τζάκι θέλω να πω: είναι καινούργιο το σπίτι, αλλά επιμένω: έχω βάλει το χέρι μου πάνω στο τοίχο από πάνω από το τζάκι (στο μέτωπο) και δεν υπάρχει ζέστη, όχι μόνο στο δικό μου, αλλά και σε άλλα.Επίσης η τηλεόραση θα τοποθετηθεί και με το νέο σύστημα της samsung, με το συρματόσχοινο, σχεδόν εφαπτόμενη στον τοίχο, αλλά και σε ύψος 1,5 μ. περίπου πάνω από το τζάκι. Αυτά. Τώρα όσον αφορά στην τηλεόραση και πάλι, μερικά "κουσούρια" μου: βλέπω πάντα με ανοιχτά όλα τα φώτα, περισσότερο ειδήσεςι και ποδόσφαιρο, λιγότερο σήριαλ και.. ταινίες, ελάχιστα. ΚΑι ξαναθέτω το ερώτημα: είναι μία σωστή αγορά, αυτή που θα επιχειρήσω;(επίσης αν μου απάνταγε κανείς και αν ξέρει, αν θα έρθει και η Β558000,και πότε, τι καλά που θάταν).Ευχαριστώ και πάλι.

Καταρχήν δημιουργείς θέμα θέασης όταν θα είσαι κοντά. 1.5 μέτρο απόσταση και περίπου 2 μέτρα ύψος είναι ένα θέμα.

Η 46άρα τείνει πρός το "μικρή" για 5 μέτρα... όμως είναι μεγάλη για το 1,5 μέτρο.

Απο την άλλη η 55άρα είναι ότι πρέπει για τα 5 μέτρα, αλλά θα τυφλωθείς στο 1,5 μέτρο!!!!

Εγώ στην θέση σου θα επέλεγα την 46άρα.. για να μην έχω θέμα να αράζω και κοντά στο τζάκι (μάλλον αυτός είναι και ο λόγος του 1,5 μέτρα, έτσι?). Αλλά και γιατί η 8000 είναι σαφώς ανώτερη τηλεόραση απο την 7000.
Βάλε προταιρεότητες και αποφάσισε....

Φίλε μου, οι προβληματισμοί σου είναι πολύ κοντά στους δικούς μου. Άσε που το "μέτωπο" του τζακιού έχει πλάτος 1.07μ. οπότε με την 46άρα που είναι 1.13, θα έχω περίσσεμα μόνο 0,3cm ανά πλευρά, ενώ με την 55άρα (1.34μ), θα προεξέχει πολύ.Και το θέμα είναι ότι αριστερά και δεξιά, υπάρχει καθρέφτης και ράφια με μπιμπελό, οπότε θα χαλάει όλη η "μόστρα". Να άλλος ένας λόγος για 46άρα. Και φυσικά η 46άρα, μπορεί να πάει και κάπου αλλού αργότερα(κρεββατοκάμαρα), αν δεν με ικανοποιεί, και να γίνει η αλλάγη με την 55άρα, αλλά το αντίστροφο δε γίνεται. Τέλος πάντων, και για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, η απόσταση είναι περίπου 4.20μ., αν αυτό λέει κάτι, τώρα πια.Ευχαριστώ πάντως που μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μου, όλους σας. Και κάτι ακόμη: "παίζει" και η αγορά ενός καλού βιντεοπροβολέα, οπότε η μεγάλη οθόνη είναι εφικτή, έστω και με αυτόν τον τρόπο. Τέλος σε καφενείο, έχω δει ποδόσφαιρο και ταινία από 42άρα και σε μακρινή απόσταση, και δε θυμάμαι να αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.Τέλος πάντων.Λίγο ακόμα θα το σκεφτώ. Τώρα μάλιστα που κάποιοι με έπεισαν ότι η διαφορά 100 με 200hz, δεν παίζει ρόλο, ούτε τώρα που το σήμα των ελληνικών καναλιών είναι χάλια, ούτε και στο μέλλον που θα γίνουν ψηφιακά. Κια τότε τα 100hz μπορούν να μας καλύψουν ικανοποιητικά.

Samsung UE-40B6000 Review

Conclusion

For those of you who are fans of the slightly 'softer' picture quality you get from plasma screens, the highly 'processed' look of all the on board picture processing wizardry on the UE-B6000 may not suit. Most will appreciate the stunning standard and high definition pictures available and the enthusiasts among us will delight in the plethora of on board tweaking options available on what is a very accomplished if not entirely 'rounded' TV.
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Samsung_UE-40B6000.htm

Φίλε μου, επειδή το θέμα τζάκι-TV με έχει απασχολήσει πάαααααααρα πολύ, να σου πώ το εξής....

Εμένα το μέτωπο είναι περίπου 1,30 (και ξέρω ότι όλοι θέλουμε να την κετράρουμε με το τζάκι - και μάλιστα υπολογίζεις και τα ηχεία που θα μπούνε δίπλα). Καλύπτει και την 55άρα, όμως εμένα η απόσταση θέασης είναι 2,9 μέτρα. Εγώ όμως επέλεξα (και θα την πάρω οσονούπω), την 46άρα 8000. Οπως σου είπα, η τηλεόραση είναι πολύ καλύτερη απο την 7000. Δεν έχει καμία σχέση η διαφορά της 6000-7000 με την 7000-8000. Η 8000 έχει μεγάλη διαφορά. Εγώ αυτό πιστεύω. Δεν ξέρω αν είναι τα 200Hz πάντως διαφορά υπάρχει. Για αυτό και εγώ θα σου πρότεινα να πάς για την 46άρα. Και όπως είπες εάν μετά θες την αλλάζεις με κάτι καλύτερο (μόνο σε διαστάσεις φυσικά, εφόσον δεν υπάρχει το οικονομικό θέμα).

Υ.Γ. Να υποθέσω ότι τα καλώδια τα πέρασες μέσα απο τον τοίχο όλα?

Samsung UE-40B6000 Review

Conclusion

For those of you who are fans of the slightly 'softer' picture quality you get from plasma screens, the highly 'processed' look of all the on board picture processing wizardry on the UE-B6000 may not suit. Most will appreciate the stunning standard and high definition pictures available and the enthusiasts among us will delight in the plethora of on board tweaking options available on what is a very accomplished if not entirely 'rounded' TV.
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Samsung_UE-40B6000.htm

Εγώ δεν νομίζω η Β6000 να έχει την στάθμη μαύρου που λέει το άρθρο. Κανένας που έκανε μέτρηση και έβαλε την τιμή υπάρχει;

Συμφωνώ, με αυτά που λες και μάλλον καταλήγω και εγώ στην 46άρα. Μάλιστα σήμερα θα πάω στο καφενείο να δω τον αγώνα και πάλι στη 42άρα (sony), και θα προσπαθήσω να δοκιμάσω διάφορες απόστάσεις θέασης, για να σιγουρευτώ, ότι με την 46άρα καλύπτομαι. Ίδωμεν....

Καλησπέρα σας. Σήμερα παράγγειλα την Samsung 46'' 8000 θα την έχω σε 1 εβδομάδα τουλάχιστον.

Απλά είδα κάτι σήμερα και μου προξένησε ανυσηχία. Σε πολλά σχολια και reviews -χρηστών- στο Amazon παρατηρήθηκε το εξής: όλοι τους διαπιστώνουν ένα "θεμα" στο έντονο μαύρο, απο τις γωνίες της οθόνης βγαίνει κάτι σαν λάμψη και επεκτείνεται μέχρι το κέντρο της οθόνης. Άλλος επίσης ανέφερε το ίδιο προσθέτοντας ότι κατέστη αδύνατο να διαβάσει και τους υπότιτλους κάποιες φορές. Το ίδιο ακριβώς σχόλιο το παρατήρησα και στο full HD.gr απο χρήστη.

Είναι θέμα παρτίδας, ρύθμισης η την "κάτσαμε?":damnyou: