Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

Mου φαίνεται η νέα γενιά LCD ίσως και να τελειώσει τον πόλεμο πλάσμα-LCD. Αλλά πάλι αν δεν τις δω σε γρήγορη κίνηση, αναλογικό και με σβηστά φώτα δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

...να βρούμε κάποιον με 46Α656 στη Θεσσαλονίκη και να του κουβαληθούμε για Καλομοίρα που χορεύει σαν τον άνεμο...έτσι απόψε θα μάθουμε 4 sure... :aktion033:

Γιάννη στα ιδια εχουμε καταλήξει

55% Samsung
45% Sony

Aπλά ισως πρέπει να αγοράσουμε μετά το Euro...

Το μονο που με προβληματιζει στην Samsung ειναι οι ανακλασεις. Αλλιως την θεωρω καλυτερη εστω και οριακα απο την W4000.

Eπισης η Sony εχει και τα τεσσερα χρονια εγγυηση.

Απο design παντως καμια απο τις δυο δεν με τρελαίνει. Κοκκινη η μια , με ασημενιο χερουλι η αλλη...αστα να πανε...

Να´μαι κι εγώ.
Έκανα χθες πάλι μια βόλτα στα καταστήματα είδα κάποια μοντέλα καινούργια της philips τίποτα άλλο καινούργιο δεν υπήρχε:bigcry: για να δω.
Γυρίζοντας στο σπίτι πήρα και το hitech και το ´ριξα στη μελέτη (όχι την Ελεονόρα) την άλλη.
Ήταν δίπλα δίπλα η 42άρα9703 με την επίσης 42άρα 5703 η τιμή που τις χώριζε άβυσσος.
Η διαφορά στην εικόνα όμως μικρή έπαιζαν βέβαια BR. Αν δεν έδινες και πολύ σημασία δεν υπήρχαν τρομερές διαφορές.
Πηγαίνω σ´ένα άλλο μαγαζί. Εκεί ήταν μια 42άρα 7603 και ήταν συνδεδεμένη μόνο με κεραία.(τηλεοπτικό σήμα). Αρχίζω να πατάω τα κουμπιά, όλα τα κανάλια είχαν άθλιο σήμα. Χιόνι με το τσουβάλι όπως έπεφτε το χειμώνα.Παρόλα αυτά βρίσκω το Mega χωρίς πολλά χιόνια και παρατηρώντας την εικόνα για κανένα τέταρτο, μου άρεσε. Είχε πολύ καλό λευκό, βάθος στην εικόνα και καλή ευκρίνεια.
Πιό δίπλα είχε μια 42άρα samsung F86 και έπαιζε ένα demo της εταιρίας έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν μια καλύτερη εικόνα απο αυτή. Ζωντάνια στα χρώματα ευκρίνεια, βάθος, και αυτό το γυαλιστερό πάνελ κάτι έδινε παραπάνω στην εικόνα, αλλά όταν έδειχνε σκοτεινές σκηνές έβλεπα τον εαυτό μου να μου χαμογελάει.
Μολις γύρισα στο σπίτι έπεσα γρήγορα στο διάβασμα. Συγκριτικό με 30 tvs 40-52 ιντσών.
Χοντρικά εκτός από την κούρο αυτή που εγώ νομίζω οτι ξεχωρίζει με βάση αυτά που διάβασα αλλά λαμβάνοντας υπόψη και λίγο την τιμή είναι η ZF 52" παίρνοντας βαθμολογία για την εικόνα 9,2 μαζί με την philips 9703 αλλά στις 42 ίντσες. Άραγε θα έχει το ίδιο καλή εικόνα και στις 52; Ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση στην 427603 είναι η φωτεινότητά της μόλις 55νιντς.
9,2 βαθμούς παίρνει και η 40W4000 θα είναι το ίδιο καλή και στις 52"; Εδώ αναφέρει ως μειονέκτημα την όχι και τόσο καλή κίνηση χωρίς τα 100Hz.
Ακολουθεί η Α656 με 9,1 στις 52".
Εγώ μετά από όλα αυτά καταλήγω στο συμπέρασμα οτι μια πολύ καλή αγορά είναι σαφως η W4000 έχοντας την καλύτερη τιμή με διαφορά από άλλα μοντέλα και απόδοση πολύ κοντά σε απόσταση αναπνοής θα έλεγα.
Επειδή όμως η τηλεόραση είναι μια αγορά τουλάχιστον για μένα που θα κρατήσει για πολλά χρόνια πάνω από 10 ίσως να υπάρχει ένα παράπονο για την έλλειψη των 100Hz που όσο περνάει ο καιρός θα είναι στάνταρ σε όλες τις τηλεοράσεις τότε η επιλογή μου είναι ZF52".

Όποιος είχε το κουράγιο και και το διάβασε, ελπίζω να μην με βρίζει για το μακροσκελές!-bye-

Re: Απάντηση: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

Προσωπικα με βαση τα οσα εχω διαβασει απο τεστ , κατοχους , περιοδικα (οχι το χαλι τεκ) , οσα εχω δει προσωπικα κτλ. θα ελεγα οτι η βαθμολογια των LCD ειναι.

Χ3500 -> 9.5
Α656 -> 9.5
W4000 -> 9.4
9603 -> 9.3
ZF -> 9.2

Δηλαδη η W4000 με οπλο την χρωματικη ακριβεια και το καταπληκτικο μαυρο (και αρα και αντιθεση) προσπερναει αλλες τηλεορασεις που εχουν 100 Hz.

Απο εκει και περα η 656 ειναι οριακα καλυτερη καθως και φοβερο μαυρο εχει και αριστη κινηση.

Μην ξεχναμε οτι το Χαι τεκ εχει γραψει τρομερες ανακριβειες. Πχ. ειχαν βγαλει κορυφαια την Sharp RD2 που ολοι ελεγαν οτι τα 100 Hz δημιουργουν προβλημα με artifacts , ειχαν πει οτι η X2000 εχει καλυτερη εικονα στα αναλογικα καναλια απο την Pioneer 507XD και αλλα διαφορα που δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμη.

Last edited:
Όποιος είχε το κουράγιο και και το διάβασε, ελπίζω να μην με βρίζει για το μακροσκελές!-bye-

30 tv's
:blink::blink:

ετοιμαζομουν να σε βρισω που διαβαζεις περιοδικο αλλα τελικα εχεις επιλεξεις μια πολυ καλη τηλεοραση,την εχω δει αλλα δεν εχω δει A656 και 9703.
νομιζω η ZF52 ειναι μια απο τις καλυτερες επιλογες σε αυτες στις ιντσες.

Re: Απάντηση: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

Δηλαδη η W4000 με οπλο την χρωματικη ακριβεια και το καταπληκτικο μαυρο (και αρα και αντιθεση) προσπερναει αλλες τηλεορασεις που εχουν 100 Hz.

Απο εκει και περα η 656 ειναι οριακα καλυτερη καθως και φοβερο μαυρο εχει και αριστη κινηση.

Αριστη χρωματική ακρίβεια η W4000; Σύμφωνα με το hdtvtest δεν έχει ρυθμίσεις για να πας σε 2.2 D6500 απλώς το cinema/warm είναι σχετικά κοντά και συμβιβάστηκαν.

Η A656 έχει άπειρες ρυθμίσεις, στο avsforum 2-3 άτομα έχουν κάνει calibration και δώσανε τις ρυθμίσεις που είναι ακριβώς 2.2/D6500.

Η A656 έχει καλύτερο MCFI και απο την X3500, πως την συγκρίνετε με μια 50hz;

H Α656 είναι 100hz/120hz που σημαίνει πως κάνει 5:5 pulldown ακόμα και με το motion plus off, η W4000 3:2 pulldown.

Αντικειμενικά τώρα, συγκρίνετε δυο τηλεοράσεις που είναι σε άλλη κατηγορία.

Αν είχαν την ίδια τιμή την W4000 θα αγοράζατε;

Ειδες το review της W4000?Το χρωματικο τριγωνο επεσε ακριβως πανω στο προτυπο δεν υπαρχει καλυτερη δυνατη επιδοση.Πιο 5:5 pulldown?Τρικακι είναι και η W4000 δεχεται και προβαλει 24p χωρις καθολου judder αυτη είναι η ουσια.Κανονικα δεν θα πρεπε να τις συγκρινουμε αλλα απ οτι φαινεται η W4000 χτυπαει την A656

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

Αν είχαν την ίδια τιμή την W4000 θα αγοράζατε;

μα ειναι στην ιδια τιμη,οχι φυσικα στην χωρα μας.

δεν ξερω γιατι αλλα οι samsung ειναι λιγο τσιμπημενες σε σχεση με την sony

W4000 δεχεται και προβαλει 24p χωρις καθολου judder αυτη είναι η ουσια.

ετσι ακριβως.

το ερώτημα είναι σε τηλεοπτικό σήμα και δη αθλητικά με γρήγορη κίνηση (kobbie ένα πράγμα) αν μπορούσαμε να τις δούμε ρυθμισμένες και δίπλα-δίπλα, θα βλέπαμε εμφανή διαφορά στην Α που θεωρητικά πλεονεκτεί με τα 100Ηz ?

Ειδες το review της W4000?Το χρωματικο τριγωνο επεσε ακριβως πανω στο προτυπο δεν υπαρχει καλυτερη δυνατη επιδοση.Πιο 5:5 pulldown?Τρικακι είναι και η W4000 δεχεται και προβαλει 24p χωρις καθολου judder αυτη είναι η ουσια.Κανονικα δεν θα πρεπε να τις συγκρινουμε αλλα απ οτι φαινεται η W4000 χτυπαει την A656

Η X3500 είναι καλύτερη απο την W4000;
Ρωτάω επειδή απο ότι φαίνεται εκτός απο το motionflow η W4000 είναι καλύτερη σε όλα τα υπόλοιπα απο την X3500. Το motionflow απο όσο ξέρω στα ξένα forums όλοι στο off το έχουν οπότε δώρο-άδωρο.

Για να μην γίνει παρεξήγηση, το motionflow εξακολουθεί να είναι το καλύτερο σύστημα MCFI. Οπως άλλωστε όλα τα προϊόντα Sony σε όλες τις κατηγορίες και σε όλες τις τιμές.

το Μotion CFI για εξήγησέ το λίγο καλύτερα είμαστε και λίγο ασχετούληδες έπιασε και νύστα μεσημεριάτικη...χειρισμός κίνησης είναι ε;

και τελικά η W4000 δεν έχει κανένα τέτοιο σύστημα;
ενώ η Α656 έχει αλλά δεν είναι τόσο καλό όσο της Χ3500;
και αν η W4000 έχει κι αυτή, σε σχέση με της Α πως τα πάει ; ποιο είναι αποτελεσματικότερο;
ή μάλλον overall και με τα 100 Ηz της Α656 συνυπολογιζόμενα, ποια TV δείχνει καλύτερα σε δύσκολη κίνηση;

Θα πώ η X3500 γιατί αν πώ κάποια άλλη θα όρμηξουν οι fanboys να μας φάνε.

Να ξέρεις οτι με το MCFI το motion resolution ανεβαίνει "μαντευώντας ψευδο-frames" πέριπου στο 600 απο το 300, που έχουν τα LCD χωρις MCFI.
Αντίστοιχα η Panasonic 42PZ80 έχει motion resolution 1080 χωρίς MCFI και παπατζιλίκια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

μα ειναι στην ιδια τιμη,οχι φυσικα στην χωρα μας.

Στην Αγγλια ελεγε ενα μελος του AVforums οτι ειναι πιο φθηνη η 656!

Για να παιζει χωρις judder η W4000 τα BluRay προφανως τα προβαλει στα 72 Hz με 3:3 pulldown.

Πάντως οι ρυθμίσεις που δώσανε σήμερα στο hdtvtest μιλάνε για 6000K και για να πάς στα 6500Κ ίσως λέει να γίνεται μέσα από το service menu.
Στο avforums είδα και παράπονα για motion smearing.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4

Στην Αγγλια ελεγε ενα μελος του AVforums οτι ειναι πιο φθηνη η 656!

εμ....τωρα εξηγουνται μερικα πραγματα και μερικα πανηγυρια στα forums

αλλα δεν ειναι της ωρας αυτο θεμα...ας το αφησουμε για μια αλλη φορα. -bye-

για του λογου το αληθες

http://www.idealo.co.uk/compare/994578/sony-kdl40w4000.html

http://www.idealo.co.uk/compare/978073/samsung-le40a656.html

Πάντως οι ρυθμίσεις που δώσανε σήμερα στο hdtvtest μιλάνε για 6000K και για να πάς στα 6500Κ ίσως λέει να γίνεται μέσα από το service menu.

θαρρω πως εχει και video

Last edited:
Η X3500 είναι καλύτερη απο την W4000;
Ρωτάω επειδή απο ότι φαίνεται εκτός απο το motionflow η W4000 είναι καλύτερη σε όλα τα υπόλοιπα απο την X3500. Το motionflow απο όσο ξέρω στα ξένα forums όλοι στο off το έχουν οπότε δώρο-άδωρο.

Για να μην γίνει παρεξήγηση, το motionflow εξακολουθεί να είναι το καλύτερο σύστημα MCFI. Οπως άλλωστε όλα τα προϊόντα Sony σε όλες τις κατηγορίες και σε όλες τις τιμές.

ακριβως στον τομεα της κινησης η Χ3500 υπερεχει της W4000 αλλα και παλι η διαφορα δεν είναι μεγαλη.

το smearing εχει σχεδον εξαφανιστει στην W4000,απλα καποια παιχνιδια είναι απο τη φυση τους καπως προβληματικα με την κινηση.Παντως δεν θεωρειται πλεον σοβαρο οπως η προηγουμενες

Αρα να υποθέσουμε οτι τα 100hz θα αρχίσουν να καταργούνται μετα την εμφάνιση της τηλεόρασης-φαινόμενο W4000.
Εχω την εντύπωση πως και οι υπόλοιπες LCD 50hz της τελευταίας γενιάς είναι στα ίδια με την W4000. Και στην κίνηση και το μαύρο. Απλώς η W4000 είναι η πρώτη που δοκιμάσανε.

Τώρα αν το Bravia Engine 2 είναι λίγο καλύτερο στο upscale απο SD δεν νομίζω να έχει σημασία.

Απάντηση: Re: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

Παντως δεν θεωρειται πλεον σοβαρο οπως η προηγουμενες

μα δεν το βλεπω λεει καποιος!!!

μα πως δεν το βλεπεις του λεει ο αλλος,ειναι εκει στο .... :blink::blink:
διαλογος μεταξυ μελων του avforums.....:flipout::flipout: