Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

Si si.

Πλέον η 46Α656 παίζει κάτω από 1900 από 3 μαγαζιά ήδη... 300 γιούρο πτώση απ την προηγούμενη βδομάδα, κέρδος για τους υπομονετικούς ;)

Υπομονή να περάσει το Εuro.. Οι στόχοι Ιουνιου μαλλον θα επιτευχθούν απο τις περισσότερες αλυσίδες οπότε δεν εχουν σοβαρό λόγο να ρίξουν τις τιμές...

Last edited:
Γεια χαρα!
Δεν θα αναφερθω ποσο ευχαριστημενος ειμαι με την Samsung μου 46A656! Ειδικα εχωντας γλιτωσει 600 ευρω απο την Sony x3500 που ειχα βαλει αρχικα στο ματι.
Αλλα θα ηθελα να μου πει καποιος κατοχος της LE40A656 αν εχει κανει το update T-PRLPEUMD-1007.2.bin.

Στο site της samsung αναφερει για πια μοντελα ειναι ΜΟΝΟ το update.
H δικια μου δεν ειναι στην λιστα αυτη. Για να μην την ανατιναξω στον αερα please help!

To update kanei για τα παρακατω 40" 6 Series Models:
LE40A656A1FXXU, LE40A616A3FXXU, LE40A650A1HXXU,

Εμενα το μοντελο ειναι το LE40A656A1FXXΗ...παρακαλω απαντηση μονο απο κατοχους που εχουν κανει το update! Και αν το κανω θα αλλαξει κατι? Γιατι δεν βλεπω καποιο προβλημα!
ευχαριστω

Ρε φίλε μιας και ανέφερες το update μπορείς να μου εξηγήσεις πως ακριβώς γίνετε και να πέσει το ρεύμα την ώρα που το κάνεις πάει έχασες την τηλεόραση ή έχει και recovery mode.

Λοιπον βρηκα αυτο που ειναι ακριβως αυτο που εψαχνα που μαλλον μου απανταει στο ερωτημα μου και με το παραπανω:

A problem with LE40A656A1F firmware update
I own a Samsung LE40A656A1FXXH model lcd Tv
I read about blurred picture problem on this model and make an firmware update by the file with (T-PRLPEUMD-1007.2.bin)from samsung UK site, but unfortunately I saw that this firmware update is only valid for the UK models (LE40A656A1FXXU)
So as I make that silly mistake I want to learn that
1)how can I reverse that process or restore to default factory firmware? I get into service menu and reset the settings to factory default but I think ıt doesnt affect the firmware version.
Where can i found the orginal factory firmware version ? as my model is XXH should i contact with Hungarian Samsung website to get the firmware file (unfortunately they dont have the english site so i cant communicate with them)
2) does it cause any problems to keep using that firmware version on my XXH model because after update I encountered with some problems especially on standart definition from satalite and on blu-ray(some artefacts which affect picture quality and color tone).
3)I live in Turkey and contact with samsung customer service but they dont have enough technical knowledge about this issue and they told me that this update process is irreversible and i have to find the orginal (factory) firmware version file from internet
so i have to ask your help about this
I will be very grateful to your support
thanks in advance

Oποτε ΜΑΚΡΙΑ απο το update!!!!!!

Αν δεν παρατηρείς κανένα πρόβλημα στην δικιά σου, νομίζω χάνεις τον χρόνο σου με τα update.

Αν πάλι είσαι λίγο του ψαξίματος, μπορείς να αγοράσεις κάποιο DVD ή BD για ρυθμίσεις της τηλεόρασης όπως τo DVE, και να αρχίσεις τους πειραματισμούς.

Eχεις δικιο φιλε...
Δεν μπορω να πω οτι εχει δει κατι που να με ενωχλει.
Απλα πιστευα οτι τα updates ειναι για καλο στην tV μου
Οσο για το DVE εχω ασχοληθει τοσο πολυ ωστε να δειχνουν ολα (TV καναλια,xbox360) τοσο ωραια που δεν τολμω να πειραξω τιποτα.
Αν και με εβαλες στο τρυπακι να ριψω μια ματια...ευχαριστω:)

Last edited:
Γεια χαρα!
Δεν θα αναφερθω ποσο ευχαριστημενος ειμαι με την Samsung μου 46A656! Ειδικα εχωντας γλιτωσει 600 ευρω απο την Sony x3500 που ειχα βαλει αρχικα στο ματι.
Αλλα θα ηθελα να μου πει καποιος κατοχος της LE40A656 αν εχει κανει το update T-PRLPEUMD-1007.2.bin.

H δικια μου δεν ειναι στην λιστα αυτη. Για να μην την ανατιναξω στον αερα please help!

Εμενα το μοντελο ειναι το LE40A656A1FXXΗ...παρακαλω απαντηση μονο απο κατοχους που εχουν κανει το update! Και αν το κανω θα αλλαξει κατι? Γιατι δεν βλεπω καποιο προβλημα!
ευχαριστω

Μισό λεπτό παιδιά...δηλαδή οι ελληνικές 656 δεν έχουν ή δεν παίρνουν το update για το πρόβλημα της θολούρας που παίρνουν όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές εκδόσεις; Η fourlis δεν υποστηρίζει επισκευή τηλεόρασης αν συμβεί κάτι κατά τη διάρκεια του update; Τα ρωτάω αυτά γιατί σκεφτομαι να αγοράσω την 40α656 και δεν θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση με ελλειπή υποστήριξη ή με προβλήματα θολούρας που δεν επιδιορθώνονται...

Αν δεν παρατηρείς κανένα πρόβλημα στην δικιά σου, νομίζω χάνεις τον χρόνο σου με τα update.

Αν πάλι είσαι λίγο του ψαξίματος, μπορείς να αγοράσεις κάποιο DVD ή BD για ρυθμίσεις της τηλεόρασης όπως τo DVE, και να αρχίσεις τους πειραματισμούς.
:ernaehrung004:Αυτό το DVE δεν το έχει κάποιος από το forum να μας το δανείσει ή έστω να μας το νοικιάσει?:ADFADF1:

Απάντηση: Re: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

:ernaehrung004:Αυτό το DVE δεν το έχει κάποιος από το forum να μας το δανείσει ή έστω να μας το νοικιάσει?:ADFADF1:

Φίλε SWISSTEC, μπορείς να το δανειστείς αν το βρεις από κάποιον φίλο, αλλά καλό είναι να το έχεις στην κατοχή σου, για να κάνεις όποτε χρειάζεσαι τις ρυθμίσεις σου. Εξάλλου δεν είναι και ακριβό, μπορείς να το παραγγείλεις από το amazon και να είναι σε 3-4 μέρες στην πόρτα σου. -bye-

Αυτό το dve που λέτε τι ακριβώς είναι και για τι κάνει?
Τέλος με το θέμα firmware update της le46a656 τι γίνετε μπορούμε εμείς στην ΕΛΛΑΔΑ να το κάνουμε ή όχι?

Ευχαριστώ πολύ.

Αυτό το dve που λέτε τι ακριβώς είναι και για τι κάνει?

Είναι για να κάνουμε τουλάχιστον τις βασικές ρυθμίσεις της τηλεόρασης μας
(αντίθεση, φωτεινότητα, χρώμα, κορεσμός, οξύτητα), αλλά και περισσότερες ακόμα, με την βοήθεια του χρωματικού φίλτρου που περιέχει μέσα το δισκάκι.
Για περισσότερα μπορείς να δεις στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας.

Eδω εχει το setαρισμα που εχουν κανει στο τεστ της: http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm
Eγω εχω πειραξει καποια πραγματα συμφωνα με το φως στο σαλονι μου και ειναι super!!!

Tωρα οσο για το update... ενα τηλεφωνο στο ελληνικο service της samsung θα μας ελυνε την απορια.

Παντως πραγματικα δεν εχω δει καποιο σοβαρο προβλημα.
Ακομα και τα καναλια ειναι WoW!!!!!! Την αλλη φορα εβλεπα το Bad Boys 2 στο mega και ητανε σαν να βλεπω HD dvd!
Ισως την μοναδικη φορα που το ειδα το "bluring" ητανε στο EURO 08 οταν εκανε σεντρα ο τερματοφυλακας οι χιλιαδες φιλαθλοι στο βαθος εκαναν για μια στιγμη λιγο θολουρα (λιγοτερο απο sec).
Αλλα σε HD dvd , gaming η σε αλλη εκπομπη η ταινια στα καναλια δεν το εχω ξαναδει.
Μαλλον σε πολυπλοκο φοντο (πχ χιλιαδες κεφαλακια απο φιλαθλους) να ζαλιζεται.

Γεια χαρα!

ευχαριστω

Φίλε όπως βλέπεις εδώ: http://www.samsung.com/gr/support/d...l&dType=D&mType=FM&vType=L&prd_ia_cd=02010100 το τελευταίο firmware για την Samsung είναι το 1011.2 και μάλιστα από την ελληνική σελίδα υποστήριξης της samsung...οπότε πιστεύω ότι ισχύει για τις ελληνικές τηλεοράσεις και θα πρέπει να χρησιμοποιείται άφοβα.

Re: Απάντηση: Re: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

Φίλε SWISSTEC, μπορείς να το δανειστείς αν το βρεις από κάποιον φίλο, αλλά καλό είναι να το έχεις στην κατοχή σου, για να κάνεις όποτε χρειάζεσαι τις ρυθμίσεις σου. Εξάλλου δεν είναι και ακριβό, μπορείς να το παραγγείλεις από το amazon και να είναι σε 3-4 μέρες στην πόρτα σου. -bye-
:a0210:Το amazon στέλνει Ελλάδα?:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung 46A656 vs Panasonic 46PZ80 vs Sony 46W4000.

:a0210:Το amazon στέλνει Ελλάδα?:a0210:

Το βρετανικό στέλνει τα πάντα στην Ελλάδα. Το αμερικάνικο μόνο συγκεκριμένα προϊόντα (βιβλία, CD, DVD, κτλ.). :)

heiiiiiii spiro εγραψες...

To λογισμικο που εχω τωρα ειναι το : Τ-PERLDEUC-1006 και αυτο που βρηκες ειναι το Τ-PERLDEUC-1011.2 αρα αυτο ειναι!!!!!

Σε ευχαριστω πολυ... αν και το εψαξα και εγω μου εβαλες τα γυαλια!!
Δεν ειχα δει το "ϋλικο λογισμικο" κολαγα στα "εγχειριδια"...

ευχομαι τωρα να πανε ολα καλα! :P
Θα σας πω τι εγινε ...ξερετε αν θα χασω τα settings μου? Aν ειναι να τα βγαλω φωτο πριν τα σβησω με το update!

.....ΩΧΧΧΧ οχιιιιιι θελει PC για να το unzipαρεις to aρχειο ειναι exe και εγω εχω mac....grrrrrr....
δεν με θελει με τιποτα θα το παω αυριο στο γραφειο που εχουμε και pc :(

How to prepare the USB Memory Drive
1.Save the firmware file from Samsung.comonto your computer.
File Name : T-PRLPEUMD.exe
2. Connect the USB Memory Drive to the USB port of your PC.
Copy the file onto the USB Memory Drive.
3.Go to the USB Memory Drive and then double click the file.
4. Press the “Install” button.
5. Unzipping is in progress.
6. After completing, please press the“OK” and “Close” button.
7.A folder containing the firmware files has been added to the USB memory drive.
Folder Name : MT8226
8. Safely disconnect the USB memory drive by right clicking the green check mark on
the taskbar and then left click “Safely Remove”.

Last edited:
Στη ελληνική σελίδα που κατεβάζεις το νέο firmware update για την le46a656 δεν λέει πουθενά τι ακριβώς διορθώνει το νέο firmware?

Και αν την ώρα που κάνεις το firmware update πέσει το ρεύμα τότε έχασες την τηλεόραση σου?

heiiiiiii spiro εγραψες...

To λογισμικο που εχω τωρα ειναι το : Τ-PERLDEUC-1006 και αυτο που βρηκες ειναι το Τ-PERLDEUC-1011.2 αρα αυτο ειναι!!!!!

Σε ευχαριστω πολυ... αν και το εψαξα και εγω μου εβαλες τα γυαλια!!
Δεν ειχα δει το "ϋλικο λογισμικο" κολαγα στα "εγχειριδια"...

ευχομαι τωρα να πανε ολα καλα! :P
Θα σας πω τι εγινε ...ξερετε αν θα χασω τα settings μου? Aν ειναι να τα βγαλω φωτο πριν τα σβησω με το update!

.....ΩΧΧΧΧ οχιιιιιι θελει PC για να το unzipαρεις to aρχειο ειναι exe και εγω εχω mac....grrrrrr....
δεν με θελει με τιποτα θα το παω αυριο στο γραφειο που εχουμε και pc :(

How to prepare the USB Memory Drive
1.Save the firmware file from Samsung.comonto your computer.
File Name : T-PRLPEUMD.exe
2. Connect the USB Memory Drive to the USB port of your PC.
Copy the file onto the USB Memory Drive.
3.Go to the USB Memory Drive and then double click the file.
4. Press the “Install” button.
5. Unzipping is in progress.
6. After completing, please press the“OK” and “Close” button.
7.A folder containing the firmware files has been added to the USB memory drive.
Folder Name : MT8226
8. Safely disconnect the USB memory drive by right clicking the green check mark on
the taskbar and then left click “Safely Remove”.

Έκανα χθες την αναβάθμιση σε 1011.2 χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως και με το 1007.2. Τις ρυθμίσεις τις χάνεις ,αλλα αυτο δεν είναι πρόβλημα. Η τηλεόραση δεν παίζεται και ειδικά μετα τις δυο τελευταίες αναβαθμίσεις εξαφανίστηκαν τα όποια μικροπροβλήματα. (αναφέρομαι στην 46Α656)