Samsung 46M86 Versus Toshiba 47Z3030

Βασικά επειδή έχω την 46μ86 θα θεωρηθώ υποκειμενικός, αλλά ακόμα κ στο κάκιστο σήμα του νόβα κάνει πολύ καλή δουλειά κ παίζει πάρα πολύ καλά.

Oλα αυτα ομως τα "24Ρ" και "5:5 pull down" (ή καπως ετσι τελος παντων) που δεν εχει η Samsung μαζι με την ελλειψη των 100ΗΖ δεν ειναι μειονεκτημα εναντι της σειρας Ζ που ειναι εξοπλισμενη σαν αστακος? Στην πραξη, σε HD τουλαχιστον, δεν θα της λειπει κατι εναντι της Toshiba?

Re: Απάντηση: Samsung 46M86 Versus Toshiba 47Z3030

Φιλε etien, παρε τη Samsung 46M86 χωρις πολλες σκεψεις. Δεν συγκρινεται IMHO με καμια Toshiba. -bye-

Βtw, τo "IMHO" τι ειναι?:huh2:

Απάντηση: Re: Samsung 46M86 Versus Toshiba 47Z3030

Oλα αυτα ομως τα "24Ρ" και "5:5 pull down" (ή καπως ετσι τελος παντων) που δεν εχει η Samsung μαζι με την ελλειψη των 100ΗΖ δεν ειναι μειονεκτημα εναντι της σειρας Ζ που ειναι εξοπλισμενη σαν αστακος? Στην πραξη, σε HD τουλαχιστον, δεν θα της λειπει κατι εναντι της Toshiba?
24p έχει.
100Hz δεν έχει.
Στην πράξη έχω hd-dvd toshiba 30 & ps3 για bluray. Παίζει στα 1920*1080p/24p κ στα δύο κ το αποτέλεσμα είναι.....:BDGBGDB55:

Για την 46ΖF που απο οτι εχω καταλαβει κυκλοφορει μονο στην Γερμανια, Τσεχια, Πολωνια κ.λ.π, εχει ακουσει κανεις τιποτα καινουργιο για εισαγωγη στην Ελλαδα?

Η Toshiba 47z ειχε πει ο φιλος Jois21 οτι υπαρχει στημενη στο Πλαισιο στο κεντρο, η 46Μ86 υπαρχει πουθενα?

Για την 46ΖF που απο οτι εχω καταλαβει κυκλοφορει μονο στην Γερμανια, Τσεχια, Πολωνια κ.λ.π, εχει ακουσει κανεις τιποτα καινουργιο για εισαγωγη στην Ελλαδα?

Η Toshiba 47z ειχε πει ο φιλος Jois21 οτι υπαρχει στημενη στο Πλαισιο στο κεντρο, η 46Μ86 υπαρχει πουθενα?

Ισως να υπαρχει κι αυτη στο πλαισιο .......... αν δεν την παραγκωνισε ηδη η F

Kατοπιν ωριμου σκεψεως και των προτασεων του φιλου Rivers (που με τα αστερια που κουβαλαει αν ημασταν φανταροι θα καναμε καμψεις) ας βαλουμε στο παιχνιδι και την τριτη τηλεοραση toshiba 46XF355 την οποια πιστευω οτι θα την "εχω" στα 1600-1700 ευρω με το "μεσο" μου στην toshiba. Παμε λοιπον:

1. Samsung 46M86B(dx?)
2. Toshiba 47Z3030DG
3. Toshiba 46XF355

Ποια ειναι η "καλυτερη" με απολυτα κριτηρια αφου η τιμη (θα) ειναι περιπου η ιδια?

Τα παρακάτω είναι σε άρθρο στο http://www.hdtvorg.co.uk με ημερομηνία 31/12/2007, και αφορά την Toshiba 46XF355D

"From this March the 46in model in the XF series is set to become even more desirable with the addition of 100Hz processing."

Αυτά όμως σε 2 μήνες και ένας Θεός ξέρει πότε στην Ελλάδα....-bye-

Ισως να υπαρχει κι αυτη στο πλαισιο .......... αν δεν την παραγκωνισε ηδη η F

εχω την εντυπωση οτι στο ιδιο πλαισιο ειναι ακριβως διπλα στη Ζ (!), απλα δε ξερω αν ειναι η 46, ισως ειναι η 40αρα...:BXVZCBXZ6:

κατα τη δικια μου ταπεινη αποψη και χωρις να θελω να επηρεασω κανενος τη γνωμη για αγορα,η 47z3030 εχει αυτη τη στιγμη το καλυτερο value for money.απτη στιγμη που θα αποφασισεις να χαλασεις τοσα λεφτα για τηλεοραση τοτε καλα θα κανεις να παρεις κατι που να τα εχει ολα.η τουλαχιστον οσα περισοτερα γινεται.εγω το βλεπω καπως σαν την αγορα λαπτοπ.αν παρεις καποιο με λιγοτερα χαρακτηριστικα,παλι θα κανεις τη δουλεια σου τωρα,αλλα θασαι ευχαριστημενος αργοτερα?η τοσιμπα αυτη τη στιγμη ειναι η καλυτερη αγορα με δεδομενα την τιμη και τον εξοπλισμο της.τα εχει στην κυριολεξια ΟΛΑ,+ενα πολυ καλο συστημα ηχου.που κατα την αποψη μου βαζει κατω οποιαδηποτε samsung.γιατι να κολησω δηλαδη σε ενα χαρακτηριστικο μονο?και δεν το λεω αυτο γιατι εχω την τοσιμπα.απλα πιστευω οτι αμα θες να παρεις κατι το οποιο θαναι future proof οσο γινεται τελος παντων,γιατι καμια ηλεκτρονικη συσκευη δεν ειναι,τοτε η τοσιμπα ειναι η καλυτερη λυση.ξαναλεω οτι ετσι το βλεπω εγω,και ετσι αποφασισα ποια να παρω.

Διαφωνω. Δεν αγοραζεις οτι εχεις τα παντα σε σπεκς απλα. Κοιτας και πως λειτουργουν. Κοιτας και την εγγυηση... Κοιτας διαφορα. Και εγω ψαχνω για 46/47", ισως να κανω θρεντ να με βοηθησετε, και εχω σχεδον απορριψει την Ζ γιατι πολυ απλα μπορει να τα εχει ολα αλλα ΔΕ σωζει ετοιμες ρυθμισεις για καθε εισοδο, ενω απο κοντα που την ειδα μου φανηκε οτι το μενου πηγαινε καπως καθυστερημενα. Ισως να ειναι για σενα οτι καλυτερο αν πχ. σε ενδιαφερει να βλεπεις μονο τιβι και καμια ταινια, ενω ταυτοχρονα τα θεωριτικα φουλ σπεκς να σου δινουν την απαραιτητη σιγουρια οτι αγορασες οτι καλυτερο στη κατηγορια τιμης και βαλε. Δε διαφωνω εδω, ετσι φυσικα ειναι αριστη επιλογη. Εγω ομως ισως της εκτοξευσω τιποτα βαρυ οταν αρχιζει να μου ζηταει ρυθμισεις (οπτικα) οταν αλλαζω μεταξυ πισι/χβοχ/τιβις/ταινιας μοουντ κτλ. και ας εχει 100χερτζ και 24ρ...

Last edited:
ειναι θεμα προτεραιοτητων.και γουστου,που εχει ο καθενας.εγω την τηλεοραση την πηρα κυριως για Hd και παιχνιδια.και σαυτον τον τομεα δεν εχω κανενα παραπονο απολυτως.ουτε και στο τηλεοπτικο σημα που ειναι χαλια ετσι κιαλλιως.και ειπα απτην αρχη οτι αυτη ειναι η δικια μου γνωμη και δεν προσπαθω να πεισω κανεναν για αγορα.τωρα αν εσυ εισαι τοσο οξυθυμος που πετας βαζα στην τηλεοραση επειδη καθυστερει 1 msec παραπανω το μενου,τι να πω,μηπως εισαι λιγο υπερβολικος?λεω τωρα... αν δωσεις τοσα λεφτα και αγορασεις κατι το οποιο δεν τα εχει ολα,καποια στιγμη αργοτερα δεν θα εισαι ευχαριστημενος 100% αυτο πιστευω εγω.

Last edited:
αν δωσεις τοσα λεφτα και αγορασεις κατι λιγοτερο απο full extra specs τοτε κατα την αποψη μου απλα δεν αξιζει.ειναι δεδομενο οτι καποια στιγμη θα πεις,γαμωτο,να ειχε και αυτο...
και η τοσιμπα εχει πολυ καλη ποιοτητα και κατασκευης και εικονας.τωρα το γιατι τη σνομπαρουν ολοι εδω μεσα ειναι αλλη ιστορια...,τωρα αν εχεις ακρη που να σου δινει τη samsung φτηνοτερα απτην τοσιμπα ενταξει,τι να πω.οχι οτι εχω κατι με τις samsung.ειναι πολυ καλες,δεν αντιλεγω.αλλα ειναι αλλιως οταν χαλας τα δικα σου λεφτα.

Last edited:
Τελικα μηπως να διαλεξω οποια απο τις τρεις ειναι φτηνοτερη εκεινη την περιοδο εστω και με 1 ευρω διαφορα?
Εκτος και εαν τσονταρεται ολοι απο κατιτις ο καθενας και παρω την sony
46x3500. Οι πολλοι φτιαχνουν τον εναν.:ADFAD2:

κατα τη γνωμη μου,πηγαινε να τις ξαναδεις,και τις τρεις και μετα αποφασισε.αν και ειμαι σιγουρος οτι τις εχεις δει ηδη αρκετα.:Dαλλα η ουσια ειναι οτι οσο και να σου πουν αλλοι, (μαζι κιεγω)την τηλ θα την αγορασεις εσυ.οποτε εσυ εισαι ο αμεσα ενδιαφερομενος.ποια σου κανει περισσοτερο κλικ απτις 3?δεν υπαρχει καμια που να σαρεσει περισσοτερο?οι περισσοτεροι εδω μεσα θα σου πουν να παρεις αυτη που εχουν εκεινοι.κιαυτοι που δεν εχουν αποφασισει ακομη θα υποστηριξουν καποια και οταν ερθει η ωρα να χαλασουν τα δικα τους λεφτα θα προτιμησουν αλλη.οχι απο κακια,απλα ετσι γινεται τις περισσοτερες φορες.

εδω να σημειωσω οτι η τοσιμπα ειναι ιαπωνικη,και οχι κορεατικη.μπορει για καποιους να μη σημαινει τιποτα αυτο αλλα οσο ναναι μην το ξεχναμε...

Last edited:
κατα τη γνωμη μου,πηγαινε να τις ξαναδεις,και τις τρεις και μετα αποφασισε.αν και ειμαι σιγουρος οτι τις εχεις δει ηδη αρκετα.:Dαλλα η ουσια ειναι οτι οσο και να σου πουν αλλοι, (μαζι κιεγω)την τηλ θα την αγορασεις εσυ.οποτε εσυ εισαι ο αμεσα ενδιαφερομενος.ποια σου κανει περισσοτερο κλικ απτις 3?δεν υπαρχει καμια που να σαρεσει περισσοτερο?οι περισσοτεροι εδω μεσα θα σου πουν να παρεις αυτη που εχουν εκεινοι.κιαυτοι που δεν εχουν αποφασισει ακομη θα υποστηριξουν καποια και οταν ερθει η ωρα να χαλασουν τα δικα τους λεφτα θα προτιμησουν αλλη.οχι απο κακια,απλα ετσι γινεται τις περισσοτερες φορες.

εδω να σημειωσω οτι η τοσιμπα ειναι ιαπωνικη,και οχι κορεατικη.μπορει για καποιους να μη σημαινει τιποτα αυτο αλλα οσο ναναι μην το ξεχναμε...

Θα επερνα αμεσως την 47Ζ αλλα ξερεις τι με "χαλαει"? Μπορει να ακουγεται σαν μπουρδα αλλα ειναι το υπερβολικο για LCD βαθος της (σχεδον 15 cm) δηλαδη περιπου 5 ποντους μεγαλυτερο του ανταγωνισμου. Εχω την εντυπωση πως οταν την κρεμασω στον τοιχο (γιατι αυτο θελω να κανω) θα φαινεται σαν μπαουλο. Μαζι με ενα Αγγλικο wall mounting, το λεπτοτερο που εχω βρει (2,3 cm from the wall), θα εξεχει του τοιχου 17cm (14,7+2,3) τα οποια νομιζω οτι ειναι παρα πολλα για τετοιου ειδους εγκατασταση.
Εχει κανενα μελος κρεμασει LCD or Plasma και το συνολο να εχει βαθος 17cm για να μας πει εαν φαινεται τελειως απαισιο?

μολις μετρησα την Χ..ειναι 12 εκατοστα,σε αυτα να προσθεσεις και 2-3 εκατοστα που θα προεξεχει το καλωδιο που θα συνδεσεις (hdmi η αλλα απο ps3 κτλ) αρα ολες εκει κυμαινονται