Απάντηση: Re: Samsung 55'' UE55K5500
Καλησπέρα σε όλους!
Εδώ και καιρό είμαι σε αναζήτηση τηλεόρασης 55'' για το σαλόνι μου.
Δυστυχώς, τα άτιμα τα μνημόνια έχουν πάει πίσω την αγορά της, με αποτέλεσμα να πάνε στράφι και τα κατά καιρούς post μου εδώ μέσα!!!
Όμως, η διαφήμιση του Public για την Black Friday στης 25/11 με έβαλε ξανά στην πρίζα κι έτσι άρχισα (ξανά) να ψάχνομαι, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει κάποια προσφορά για μοντέλο που αξίζει να κάνω κίνηση. Να επισημάνω ότι το budget ξεκινά με την λογική "όσο το δυνατόν λιγότερα", αλλά για κάτι που πραγματικά θα άξιζε μπορώ να φτάσω maximum στα 1.000 .
Όμως, εδώ στην Πάτρα άνοιξε νέο κατάστημα του Κωτσόβολου, στο οποίο από αύριο και μέχρι και το Σάββατο έχει στα 499 την Samsung UE55K5500.
Ξέρω ότι δεν είναι top μοντέλο (είναι 50 hz αν δεν κάνω λάθος), αλλά η τιμή μου φαίνεται ελκυστική.
Η τηλεόραση προορίζεται για εγκατάσταση απέναντι από γωνιακό καναπέ, όπου η απόσταση στην ευθεία είναι 3.5 μέτρα, ενώ κάποιοι βλέπουν υπό γωνία 40ο σε απόσταση 1.5 μέτρου.
Ξέρω ότι είναι οριακό το μέγεθός της για την απόσταση θέασης, αλλά δυστυχώς δεν χωράει μεγαλύτερη...
Θέαση, συνήθως, με φωτισμό. Μόνο αργά το βράδυ στις ταινίες επικρατεί το (σχεδόν) απόλυτο σκοτάδι.
Χρήση;
- Τηλεοπτικό από digea σε hd.
- Ταινίες (κυρίως mkv και λίγες avi) από εξωτερικό σκληρό δίσκο ή usb sticks.
- Από αθλητικά μόνο μπάσκετ με live streaming από το Euroleague tv (με συνδρομή).
Θα συνδεθεί με ένα blu-ray 5ετίας της Sony και έναν ενισχυτή σχεδόν 10ετίας της Yamaha που οδηγεί σετ 5.1 ηχείων της Roister.
Άρα, έχω ως προτεραιότητες:
- Τηλεοπτικό σήμα. Να μην στραβωθούμε!!!
- Αξιόλογο media player. Να σηκώνει ntfs δίσκους από την usb. Να παίζει όλα τα αρχεία (ακόμα και τα mts της κάμερας). Ιδανικά να κάνει και downmix τον ήχο dts (όταν δεν θα ανοίγω τον ενισχυτή).
- Smart λειτουργίες. Πλοήγηση δίχως κολλήματα. Καλό streaming.
Τα φώτα σας λοιπόν...
Να κάνω κίνηση; Αξίζει στην τιμή αυτή; Ποιά είναι τα κυριότερα αρνητικά της στοιχεία;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!