Samsung 55'' UE55K5500

Skrillex

New member
24 September 2016
10
Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα να μου πειτε την γνώμη σας για το συγκεκριμενο μοντέλο..
Το βρηκα 150 ευρω φθηνοτερα απο την πιο χαμηλη τιμη στο skroutz, μεσω του καταστηματος που εργαζομαι.
Σκεφτομουν αρχικα για τηλεοραση smart Sony ή Samsung 40-48'' γυρω στα 450ευρω.. Αξιζει να δωσω αλλα 50 για να παρω το συγκεκριμενο μοντελο ή όχι?
Με ενδιαφερει να ειναι Smart.. οσο το δυνατον καλυτερη ποιοτητα εικονας και στα επιγεια αλλα και στα hd
Ευχαριστω για τον χρόνο σας!

Καλώς ήρθες!

Η ποιότητα εικόνας της είναι καλή, αλλά υστερεί λίγο στην κίνηση, κάτι που θα φανεί αν βλέπεις αθλητικά.
Σίγουρα αξίζει να πάρεις με λίγα παραπάνω χρήματα 55" για απόσταση θέασης 2.5μ και πάνω.
Αφού έχεις καλή έκπτωση κοίτα αν υπάρχει η 55J6200 είναι περσινό μοντέλο αλλά έχει ότι και η Κ5500 με επιπλέον την σωστή κίνηση λόγω 100hz panel.

Καλως σας βρηκα!
Δυστυχως η προσφορα ειναι για συγκεκριμενα μοντελα.. Συγκεκριμενα για αυτην στις 55'' (550ευρω), για την UE49K5100 (450ευρω), και την UE40J5100 (300ευρω).
Η αποσταση θεασης ειναι 2-2,5 μετρα οχι παραπανω. Η χρηση θα ειναι για επιγεια (digea), hd ταινειες και αργοτερα ισως ps4.
Αν δεν αξιζουν ιδιαιτερα αυτες απο θεμα ποιοτητας, μαυρου κτλ τοτε να συνεχισω να κοιταζω για καμμια Sony στα ιδια λεφτα περιπου (450-500) με λιγοτερες ιντσες

Last edited:
Χθες μετρησα την αποσταση και ειναι ακριβως 2 μετρα.. Εκτος και αν αλλαξουμε καποια στιγμη διαμορφωση στο σαλονι και μεγαλωσει η αποσταση. Αθλητικα δεν θα βλεπουμε καθως δεν προκειται να βαλω OTE tv ή Nova.
Η χρηση θα ειναι καθαρα για επιγεια, για hd ταινιες και gaming αργοτερα μολις παρω ps4.. για κανα ποδοσφαιρακι με τους φιλους..
Αξιζει λοιπον να παρω την 55αρα με την εκπτωση που εχω και τον ανετο διακανονισμο σε δοσεις που μπορω να κανω?
Ή να κοιταξω για καμμια Sony (πχ http://www.skroutz.gr/s/6650138/Sony-KDL-48W705C.html ) σε αυτα τα λεφτα τα οποια δυστηχως θα πρεπει να δωσω ντουκου και ίσως καθυστερήσει η αγορά?
Να θυσιασω ιντσες για λιγο καλυτερη ποιοτητα (αν οντως εχει καλυτερη ποιοτητα η Sony) ή δεν αξιζει?

Διάσταση 55" για 2 μέτρα απόσταση παρακολούθησης νομίζω είναι απελπιστικά μεγάλη για τηλεοπτικό επίγειο σήμα ακόμα και στο hd που αναμένουμε.

Στα 2μιση μετρα η 55αρα ειναι ιδανικη.. Τοσο τραγικα ειναι στο μισο μετρο λιγοτερο? Και σκεφτομαι οπως προ-ανεφερα, οτι αν μελλοντικα αλλαξουμε διαμορφωση στο σαλονι, τοτε θα αξιοποιηθει ακομα καλυτερα..

H Samsung υστερεί λίγο σε ευκρίνεια όταν το σήμα είναι χαμηλής ποιότητας. Στα HD είναι ισάξια με τη Sony. Αν έχεις πρόσβαση στις HD εκδοσεις των καναλιών, τότε η J5500 θα σε ικανοποιήσει. Για τις ταινίες και σειρές δεν το συζητάμε, θα τη χαρείς και με το παραπάνω.
Αν όμως θα βλέπεις συχνά sd Digea, τότε ίσως σου φανεί ανυπόφορο.

Για το μοντελο k5500 αναφερομαι οχι για την J5500.
Digea θα βλεπουμε φυσικα αλλα οχι σε τρομερο βαθμο τα normal καναλια μιας και μενουμε στην περιφερεια της Κρητης..
η χρηση της κυριως θα ειναι για ταινιες αλλα και για gaming (ps4) αργοτερα.
Το οτι η αποσταση ειναι 2 μετρα θα το συνηθισουμε ή ειναι toο much?
Με βολεύει με την συγκεκριμενη τηλεοραση λόγω καλης προσφορας και διακανονισμο με τον υπευθυνο στην αλυσιδα που εργαζομαι σε δοσεις χωρις καρτα κτλ.. γι αυτο την αναφερω..
Ενω αν χρειαστει να κοιταξω σε αλλο μοντελο είτε Sammy είτε Sony θα πρεπει να τα δωσω ντουκου (max 500 budget για ντουκου) και αργοτερα καθως δεν μου περισσευουν τωρα δυστυχως..

Η J είναι το αντίστοιχο μοντέλο του 2015, δεν έχουν και μεγάλες διαφορές..
Σε χρήση hd δεν θα έχετε κανένα θέμα, είναι μεν μεγάλη αλλα σε χορταστικό βαθμό.
Αν δεν έχουν βελτιώσει λίγο τις ρυθμίσεις και είναι σαν την J στο τηλεοπτικό,μπορεί να είναι ως και κουραστική.
Σε αυτή βέβαια την τιμή είναι πειρασμός και καλύτερα να πας εκεί και να κάνεις ένα τεστ πριν την πάρεις.

Δυστυχως δεν μπορω να δω το μοντελο απο κοντα και θα γινει παραγγελια η τηλεοραση.. Προ-ετοιμαζομαι απο τωρα για το τηλεοπτικο της Digea.. ελπιζω τις ελαχιστες που θα το χουμε σε τηλεοπτικο mode να μην μας τσακισει τον εγκεφαλο..
Οποτε αφου μιλαμε για HD χρηση κυριως, τοτε να ακολουθησω το ρητο που λεει "size matters"? και να μην αναβαλω την αγορα για αργοτερα μιας 48αρας (στην οποια δεν θα χω διακανονισμο ουτε εκπτωση).
Η προσφορα ειναι συγκεκριμενα απο τον Κωτσοβολο για την αλυσιδα καταστηματων που εργαζομαι και ειναι περιπου 150 ευρω φθηνοτερα..

Η μονη αντιστοιχη που βρηκα σε αυτη την κατηγορια και λεφτα ειναι αυτη.. http://www.skroutz.gr/s/6650138/Sony-KDL-48W705C.html την οποια και θα επαιρνα μονο για την εμφανιση κυριως που μου φαινεται πιο κοσμημα απο την K5500

Ελπίζω αν είδες στις προσφορές και εκπτώσεις http://avclub.gr/forum/showthread.php/12594-Εκπτώσεις-Προσφορές-%28-Μόνο-αναφορά-μοντέλου-τιμής-προσφοράς-και-καταστήματος%29?p=1057743468&viewfull=1#post1057743468 αυτή τη sony σειράς 755 καλύτερη κίνηση 100 hz κάτι τέτοιο θα ήθελες να πετύχεις στη σωστή τιμή και διάσταση.

Καλό μήνα και με καλή εκλογή.

Απάντηση: Re: Samsung 55'' UE55K5500

Καλησπέρα σε όλους!
Εδώ και καιρό είμαι σε αναζήτηση τηλεόρασης 55'' για το σαλόνι μου.
Δυστυχώς, τα άτιμα τα μνημόνια έχουν πάει πίσω την αγορά της, με αποτέλεσμα να πάνε στράφι και τα κατά καιρούς post μου εδώ μέσα!!!
Όμως, η διαφήμιση του Public για την Black Friday στης 25/11 με έβαλε ξανά στην πρίζα κι έτσι άρχισα (ξανά) να ψάχνομαι, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει κάποια προσφορά για μοντέλο που αξίζει να κάνω κίνηση. Να επισημάνω ότι το budget ξεκινά με την λογική "όσο το δυνατόν λιγότερα", αλλά για κάτι που πραγματικά θα άξιζε μπορώ να φτάσω maximum στα 1.000 .
Όμως, εδώ στην Πάτρα άνοιξε νέο κατάστημα του Κωτσόβολου, στο οποίο από αύριο και μέχρι και το Σάββατο έχει στα 499 την Samsung UE55K5500.
Ξέρω ότι δεν είναι top μοντέλο (είναι 50 hz αν δεν κάνω λάθος), αλλά η τιμή μου φαίνεται ελκυστική.
Η τηλεόραση προορίζεται για εγκατάσταση απέναντι από γωνιακό καναπέ, όπου η απόσταση στην ευθεία είναι 3.5 μέτρα, ενώ κάποιοι βλέπουν υπό γωνία 40ο σε απόσταση 1.5 μέτρου.
Ξέρω ότι είναι οριακό το μέγεθός της για την απόσταση θέασης, αλλά δυστυχώς δεν χωράει μεγαλύτερη...
Θέαση, συνήθως, με φωτισμό. Μόνο αργά το βράδυ στις ταινίες επικρατεί το (σχεδόν) απόλυτο σκοτάδι.
Χρήση;
- Τηλεοπτικό από digea σε hd.
- Ταινίες (κυρίως mkv και λίγες avi) από εξωτερικό σκληρό δίσκο ή usb sticks.
- Από αθλητικά μόνο μπάσκετ με live streaming από το Euroleague tv (με συνδρομή).
Θα συνδεθεί με ένα blu-ray 5ετίας της Sony και έναν ενισχυτή σχεδόν 10ετίας της Yamaha που οδηγεί σετ 5.1 ηχείων της Roister.
Άρα, έχω ως προτεραιότητες:
- Τηλεοπτικό σήμα. Να μην στραβωθούμε!!!
- Αξιόλογο media player. Να σηκώνει ntfs δίσκους από την usb. Να παίζει όλα τα αρχεία (ακόμα και τα mts της κάμερας). Ιδανικά να κάνει και downmix τον ήχο dts (όταν δεν θα ανοίγω τον ενισχυτή).
- Smart λειτουργίες. Πλοήγηση δίχως κολλήματα. Καλό streaming.
Τα φώτα σας λοιπόν...
Να κάνω κίνηση; Αξίζει στην τιμή αυτή; Ποιά είναι τα κυριότερα αρνητικά της στοιχεία;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σε αυτα τα λεφτα μια χαρα ειναι. Ναι μεν 50HZ αλλα ποσος κοσμος βλεπει σε τετοιες και δεν καταλαβαινει τιποτα. Σε χρωμα , μαυρο δυναμικα ειναι μια χαρα..

Ο media player σε καλυπτει σε αυτα που αναφερεις,
Το smart ειναι παραπανω απο decent
Panel PSA με καλα μαυρα.

O ενισχυτης 10ετιας αν δεν εχει HDMI IN η optical εκει θα εχεις θεμα.

Καλημέρα.
Ο ενισχυτής είναι ok. Έχει εισόδους και hdmi και coaxial και optical.
Να επισημάνω ότι:
- Η αγορά θα γίνει προς αναβάθμιση της υπάρχουσας και όχι γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη (π.χ. βλάβη).
- Δεν έχω την δυνατότητα να αλλάζω τηλεόραση κάθε 3 χρόνια, οπότε βλέπω να με συντροφεύει για καμιά 10ετία.
Απλά, ενώ η τιμή είναι μια χαρά, αναρωτιέμαι εάν θα πρέπει να κάνω κίνηση για την συγκεκριμένη ή να περιμένω (είτε την Black Firiday του Public είτε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων είτε τυχόν προσφορές του Media Markt που ακούγεται ότι θα ανοίξει και αυτό υποκατάστημα στην Πάτρα), διότι προβληματίζομαι αφενός μεν με το εάν πρόκειται για επί της ουσίας αναβάθμιση αφετέρου δε με το επιθυμητό future proof της υπόθεσης.
Τώρα έχω μια LG 37'' full hd 50 hz, που σημαίνει ότι πρακτικά η αναβάθμιση περιορίζεται στις περισσότερες ίντσες και στο smart.
Ούτε 100 hz, ούτε 3d (ουδόλως με απασχολεί, η κόρη όμως ενδιαφέρεται!), ούτε υψηλότερη ανάλυση (4k)...
Και έτσι προκύπτει η απορία...
Την αγοράζεις ή περιμένεις, με την ελπίδα ότι προσεχώς και με κάποια χρήματα παραπάνω (π.χ. 300 ) θα μπορέσεις να βρεις κάτι πολύ καλύτερο;...

Καλώς ήρθες!

Η ποιότητα εικόνας της είναι καλή, αλλά υστερεί λίγο στην κίνηση, κάτι που θα φανεί αν βλέπεις αθλητικά.
Σίγουρα αξίζει να πάρεις με λίγα παραπάνω χρήματα 55" για απόσταση θέασης 2.5μ και πάνω.
Αφού έχεις καλή έκπτωση κοίτα αν υπάρχει η 55J6200 είναι περσινό μοντέλο αλλά έχει ότι και η Κ5500 με επιπλέον την σωστή κίνηση λόγω 100hz panel.

και η 49Κ6300 ειναι καλη επιλογή άλλα είναι κυρτή και εχω ακούσει οτι υπαρχει παραμορφώσει στην εικονα με τις κυρτες