Samsung A656 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Παιδιά πλησιάζει η ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης και ζυγώνει ο χρόνος που η ΕΕ θα αναγκάσει όλους να εκπέμπουν ΜΟΝΟ ψηφιακά.

ΜΠΑΧΑΛΟ με την ψηφιακή TV με τους γνωστούς μας πλέον αποκωδικοποιητές. Στα πλαίσια της ημερίδας «2012 Ολική Σύνδεση», ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕ, Κώστας Κιμπουρόπουλος αποκάλυψε ότι έτοιμος ο φορέας πολυπλεξίας και διαχείρισης ψηφιακών συχνοτήτων των επτά καναλιών εθνικής εμβέλειας (Mega, Αnt1, Alpha, Alter, Star, ΣΚΑΪ, Μακεδονία) προχωρεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2009 με βάση το σύστημα μετάδοσης DVB-T/MPEG-4, στην δημιουργία αντίστοιχου ψηφιακού δικτύου σε Αθήνα (Δίαυλοι 46 & 47 Uhf) και Θεσσαλονίκη (Δίαυλοι 25 & 29 Uhf). H αποκλειστική χρήση του πρότυπου εκπομπής DVB-T/MPEG-4, θα φέρει προβλήματα λήψης σε όσους έχουν ήδη προμηθευτεί τον αντίστοιχο εξοπλισμό λήψης επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης (DVB-T/MPEG-2). Εκτός λειτουργίας, θα βγουν εντελώς οι δέκτες χωρίς ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή (STBs χαμηλού κόστους)…

http://greekmme.blogspot.com/2008/11/tv_30.html

Ο καιρός έφτασε και εμείς έχουμε χρυσοπληρώσει τηλεοράσεις που θεωρούσαμε ότι ήταν στο peak της τεχνολογίας και σε λίγο θα είναι άχρηστες (όσον αφορά την παρακολούθηση επίγειων καναλιών εννοώ).

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια έστω φημολογία για το αν οι τηλεοράσεις μας επιδέχονται αναβάθμισης για να καλύπτουν τα νέα στάνταρ MPEG-4?
Είναι δλδ θέμα λογισμικού ή θέμα υλικού (έστω να χρειαστούμε κάποιο "τσίπωμα", καλύτερα από το να πέρνουμε κωδικοποιητές και να προσθέσθουμε ακόμη ένα remote control στην τεράστια συλλογή που κοσμεί τον καναπέ μας)

Δείτε και αυτό
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/16/1617403.htm

Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Πολύ άσχημο αυτό....
Τσάμπα πλερώκαμε την LE46A656 ???
Βέβαια δεν την πήρα μόνο για τα ψηφιακά, αλλά και για αυτά...

οσες τηλεορασεις δεχονται ci slot θα παιζουν κανονικα τα καναλια αυτα? με την αγορα της καταλληλης καρτας? η και εκει θα υπαρχει προβλημα?

δηλαδη επειδη δεν εχουν mpeg4 αποκωδικοποιητη θα πεταξουμε τις τι βι?
ημαρτον ρε παιδια,υπαρχουν κι εξωτερικοι,μη τρελαθουμε κι ολας

δηλαδη επειδη δεν εχουν mpeg4 αποκωδικοποιητη θα πεταξουμε τις τι βι?
ημαρτον ρε παιδια,υπαρχουν κι εξωτερικοι,μη τρελαθουμε κι ολας
Παλικάρι, δεν θα τρελαθούμε, αλλά τότε έγινε λάθος διαφήμιση στις οθόνες που πήραμε πριν 6-7 μήνες... Δεν έχουν ψηφιακό αποκωδικοποιητή, έχουν ψηφιακό αποκωδικοποιητή ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ... Έχει διαφορά...

Re: Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Παλικάρι, δεν θα τρελαθούμε, αλλά τότε έγινε λάθος διαφήμιση στις οθόνες που πήραμε πριν 6-7 μήνες... Δεν έχουν ψηφιακό αποκωδικοποιητή, έχουν ψηφιακό αποκωδικοποιητή ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ... Έχει διαφορά...

Καμιά λάθος διαφήμιση δεν έγινε. Απλά τώρα τα ιδιωτικά αποφάσισαν ότι θα εκπέμπουν σε mpeg4 και όχι σε mpeg2.

Ή τους είπαν να το ανακοινώσουν τώρα για να ξεφορτωθούν στη χώρα μας τα μοντέλα που ήθελαν. Άσε που πιστεύω οι περισσότεροι δεν το ξέρουν ακόμη και θα συνεχίσουν να παίρνουν τηλεοράσεις αγνοώντας εάν έχει αποκωδικοποιητή mpeg 2 ή 4.

:chinscratch:γιατι υπαρχει κατι αλλο εκτος της ΕΡΤ?

:chinscratch:γιατι υπαρχει κατι αλλο εκτος της ΕΡΤ?
Τώρα όχι. Αργότερα (προσοχή - όχι πολύ αργότερα), ίσως και μέσα στο 2009, να έχουν κι άλλοι... Εγώ και πολλοί άλλοι, γιατί ΤΟΤΕ να βλέπουμε μόνο Prisma+, RIK, κτλ, κτλ ???

:violent-smiley-030:Και το θέμα είναι τώρα αν και πότε θα φέρουν decoder mpeg4 ή κάρτες για τα ci slot για να μετατρέπουν το mpeg2 σε mpeg4. Αυτούς που θα φέρουν θα πέζουν καλά και πόσο θα στοιχίζουν? Έρε γλέντια!!!!:guitarist:

Kαλημερα στο forum...
Κατ`αρχας να πω ενα μεγαλο μπραβο σε ολα τα παιδια που συμετεχουν εδω για το λογο του οτι καθονται ασχολουνται και μοιραζονται τι ςαποψεις τους δειχνοντας οτι οχι μονο γουσταρουν να δουν μια καλη εικονα στην τηλεοραση τους αλλα βαζουν και μερακι στην ολη φαση....
Αγορασα πριν απο μια βδομαδα την samsung LE40A656A1FXXH και μπορω να πω οτι εχω εντυπωσιαστει παρα πολυ...ειναι η πρωτη TV τετοιου ειδους που χρησιμοποιω και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να εχω καποιες αποριες....
βρηκα το site πριν απο κανα δυο μερες και κανοντας ενα post ενα παλικαρι (δημητρησ π.)να`ναι καλα με προετρεψε σε αυτο το thread...
Το θεμα ειναι οτι προσπαθω να το διαβασω και να λυσω τισ αποριες μου μονος μου χωρις να σας ζαλιζω(πραγμα που εχω κανει σιγουρα μεχρι τωρα)αλλα ειμαι ακομα στην 24# σελιδα και δεν ξερω αν αντεχω αλλο διαβασμα για σημερα...:BXVZCBXZ6:
Λοιπον και τωρα οι προβληματισμοι μου.....
1)Γνωριζωντας οτι οι ρυθμισεις ειναι προσωπικη αποψη του καθενος θα ηθελα να ρωτησω ποιες ειναι οι κυριες ρυθμισεις που πρεπει να κοιταξω για να αξιοποιησω καλυτερα τις δυνατοτητες της TV...και ποια ειναι η καλυτερη μεθοδος ευρεσης καναλιων αυτοματα η χειροκινητα και με ποια μεθοδο....
2)Μεσα απο απο το thread καταφερα να μπω στο service menu αλλα το μονο που καταφερα να αναγνωρισω ειναι οι ωρες λειτουργιας μηπως ξερει καποιος να μου πει τι σημαινουν αλα τα αλλα?
3)Εχω παρατηρησει οτι σε καναλια (Mega,ant1 κ.τ.λ.π.) τα γραμματα βγαινουν ψιλοτετραγωνισμενα υπαρχει καποια ρυθμιση γι`αυτο?
4)Υπαρχει τροπος να χρησιμοποιεις το PIP με 2 καναλια του στυλ mega - ant1?
Και τελος....(γιατι το παρακανα...)
5)σχετικα με το firmware update....
Τι αναβαθμιση γινεται την TV αν αξιζει να γινει πως γινεται και αν μπορω να την κανω μονος μου......
Η συσκευη ειναι συνδεδεμενη με κεραια τηλεορασης και ενα ps3...(το οποιο παιζει γ......τα).
Ξερω οτι σας κουρασα και ζητω συγνωμη απο τωρα αλλα και ενα μεγαλο ευχαριστω σε αυτους που ειχαν το κουραγιο να διαβασουν μεχρι και αυτην την γραμμη....
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΓΚΕΣ.....:grinning-smiley-043

4) Oχι
5) Προφανως εχεις το καινουργιο firmware οποτε δεν σου χρειαζεται αναβαθμιση.. μεχρι να παλιωσει θα εχεις διαβασει ολο thread....

Φίλε adriano για αρχή καλώς ήρθες και καλές θεάσεις με την νέα σου τηλεόραση -bye-

Όσον αφορά τα ερωτήματά σου:

1. Άλλαξε σίγουρα το dynamic mode που έχει default και βάλε κάποιο mode με νορμάλ επίπεδο φωτεινότητας πχ το cinema αν βλέπεις σε σκοτεινό χώρο ή το normal σε φωτεινό. Για τον συντονισμό των καναλιών δεν έχω άποψη.

2. Μην τα πειράξεις γιατί μπορεί να κάνεις ζημιά που θα ακυρώνει την εγγύηση.

3. Δεν γνωρίζω

4. Νομίζω ότι γίνεται μόνο αν χρησιμοποιήσεις κάποιο εξωτερικό δέκτη πχ nova, dvd recorder κλπ

5. Δεν γνωρίζω δεν απαντώ

Αγόρασα 2 τηλεοράσεις
1. LE40A656
2. LE40A856S1M

Μπορώ να πώ οτι στην εικόνα με Default ρυθμίσεις η 656 δείχνει καλύτερα απο την 856 παρόλο που η 856 εχει 70.000:1 .

Η 856 εχει αρκετά καλούδια όπως παίζει ταινία απο Stickaki αλλά το μαύρο της είναι πολύ έντονο σε αντίθεση με την 656 που διαχειρίζεται καλύτερα το μαύρο.

Τώρα όχι. Αργότερα (προσοχή - όχι πολύ αργότερα), ίσως και μέσα στο 2009, να έχουν κι άλλοι... Εγώ και πολλοί άλλοι, γιατί ΤΟΤΕ να βλέπουμε μόνο Prisma+, RIK, κτλ, κτλ ???

ναι και μεθαυριο θα εκπεμψουν τρισδιαστατα και παλι θα ειναι ''αχρειστοι'' οι αυριανοι αποκωδικοποιητες...:grinning-smiley-043

ναι και μεθαυριο θα εκπεμψουν τρισδιαστατα και παλι θα ειναι ''αχρειστοι'' οι αυριανοι αποκωδικοποιητες...:grinning-smiley-043
Έξυπνο.... Ουουουου.... Γελάσαμε....

Παλικάρι μου, δεν μιλάμε για το "αύριο" (λέγε με 2050), μιλάμε για το αύριο 2009-2010. Όπου είπαν για τηλεόραση με ψηφιακό αποκωδικοποιητή, αλλά δεν μας είπαν ότι θα παίζει μόνο ΕΡΤ.

Καταλάβατε, ή θέλετε να κάνω και κακά;

Έξυπνο.... Ουουουου.... Γελάσαμε....

Παλικάρι μου, δεν μιλάμε για το "αύριο" (λέγε με 2050), μιλάμε για το αύριο 2009-2010. Όπου είπαν για τηλεόραση με ψηφιακό αποκωδικοποιητή, αλλά δεν μας είπαν ότι θα παίζει μόνο ΕΡΤ.

Καταλάβατε, ή θέλετε να κάνω και κακά;

Δεν είναι ανάγκη να ανεβάζουμε τους τόνους με ειρωνείες.

Για τους δέκτες τα έχουμε πει. Η ΕΡΤ εκπέμπει σε mpeg2 και οι αντιπροσωπείες έφερναν τις αντίστοιχες συσκευές. Kανείς δεν περίμενε πως τα ιδιωτικά θα πάνε σε mpeg4 για να εκπέμπουν SD σε 4:3.

Δεν είναι ανάγκη να ανεβάζουμε τους τόνους με ειρωνείες.
Συγγνώμη, έγινε εν βρασμώ...
Για τους δέκτες τα έχουμε πει. Η ΕΡΤ εκπέμπει σε mpeg2 και οι αντιπροσωπείες έφερναν τις αντίστοιχες συσκευές. Kανείς δεν περίμενε πως τα ιδιωτικά θα πάνε σε mpeg4 για να εκπέμπουν SD σε 4:3.
Γι' αυτό το λόγο το κάνουν...; Κανένα Link με περισσότερες πληροφορίες;