Samsung A656 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Νέα Samsung LCD

εγω φιλε μου ειδα μια χαρα εσυ...μηπως εισαι λιγο ασχετος....λεω λιγο:violent-smiley-030:

Ενημερωτικα εχω ακομη το περυσινο τευχος του "Ηχου" που ειχαν δοκιμασει την F86 και η Α656 εχει εστω και οριακα καλυτερο μαυρο.:grinning-smiley-043

Αν κανω και λιγο χιουμορ δεν ειναι λογος αυτος να τσαντιζεσαι.:grandpa:

Re: Νέα Samsung LCD

αν σε ηξερα θα δεχομουνα το χιουμορ,αλλα οταν ξερω τι γραφω δεν μπορεις να αμφισβητεις την γνωμη μου κ να αναπροσανατολιζουμαι τα παιδια εδω μεσα...τελικα ομως δεν μου ειπες η philips ξερει το συγκεκριμενο μοντελο

Απάντηση: Re: Νέα Samsung LCD

αν σε ηξερα θα δεχομουνα το χιουμορ,αλλα οταν ξερω τι γραφω δεν μπορεις να αμφισβητεις την γνωμη μου κ να αναπροσανατολιζουμαι τα παιδια εδω μεσα...τελικα ομως δεν μου ειπες η philips ξερει το συγκεκριμενο μοντελο

Πολύ φουριόζος ήρθες, με 9 μόλις μηνύματα και αντιδράς με αυτό τον τρόπο!
Φαντάζομαι όταν φτάσεις τα 100 τι έχουμε να ακούσουμε.
Ο καθένας λέει την άποψή του και όποιος θέλει τη δέχεται.
Αν πρόσεξες το μέλος rivers έχει γράψει πάνω από 5500 ποστ προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες στα μέλη, τώρα αν εσύ δεν συμφωνείς με κάτι δεν είναι ανάγκη να το παίρνεις και τόσο πατριωτικά!
Χιλιάδες μέλη παραθέτουν εδώ και πολύ καιρό τις απόψεις τους, αν ο καθένας που είχε διαφορετική γνώμη άρχιζε να ειρωνεύεται και να προσβάλει δεν θα μπορούσε να λειτουργεί αυτή η παρέα.

Καλώς ήρθες, και καλή συνέχεια!

Re: Απάντηση: Re: Νέα Samsung LCD

Eυχαριστω το Θωμα για τα καλα του λογια.

Επειδη καμια φορα ξερω οτι η πλακα μπορει και να φερει παρεξηγησεις δεν εχω κανενα προβλημα με το φιλο. Ειτε 5,000 post εχει ενας ειτε 10 εχουμε ολοι τα ιδια δικαιωματα...

Πισω στο θεμα η 656 εχει τουλαχιστον το ιδιο καλο μαυρο με την F86 αν οχι καλυτερο. Μπορει ομως λογω ανακλασεων της οθονης να σου φανηκε λιγο χειροτερο.

Την Philips 7603 την εχουμε ξαναναφερει. Διαβασε το νημα αυτο...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23754

Πολύ φουριόζος ήρθες, με 9 μόλις μηνύματα και αντιδράς με αυτό τον τρόπο!
Φαντάζομαι όταν φτάσεις τα 100 τι έχουμε να ακούσουμε.
Ο καθένας λέει την άποψή του και όποιος θέλει τη δέχεται.
Αν πρόσεξες το μέλος rivers έχει γράψει πάνω από 5500 ποστ προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες στα μέλη, τώρα αν εσύ δεν συμφωνείς με κάτι δεν είναι ανάγκη να το παίρνεις και τόσο πατριωτικά!
Χιλιάδες μέλη παραθέτουν εδώ και πολύ καιρό τις απόψεις τους, αν ο καθένας που είχε διαφορετική γνώμη άρχιζε να ειρωνεύεται και να προσβάλει δεν θα μπορούσε να λειτουργεί αυτή η παρέα.

Καλώς ήρθες, και καλή συνέχεια!
ΘΩΜΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΟΣΑ ΜΗΝΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Κ ΕΣΥ ....ΕΓΩ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΤΙ Κ ΠΟΥ ΕΙΔΑ Κ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΜΙΛΗΣΑ ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΕΚΕΙΝΟΣ.Κ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΒΑΛΑΜΕ ΚΟΥΓΙΑ.ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΩΣ ΜΙΛΗΣΕ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΟΚ!!

Eυχαριστω το Θωμα για τα καλα του λογια.

Επειδη καμια φορα ξερω οτι η πλακα μπορει και να φερει παρεξηγησεις δεν εχω κανενα προβλημα με το φιλο. Ειτε 5,000 post εχει ενας ειτε 10 εχουμε ολοι τα ιδια δικαιωματα...

Πισω στο θεμα η 656 εχει τουλαχιστον το ιδιο καλο μαυρο με την F86 αν οχι καλυτερο. Μπορει ομως λογω ανακλασεων της οθονης να σου φανηκε λιγο χειροτερο.

Την Philips 7603 την εχουμε ξαναναφερει. Διαβασε το νημα αυτο...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23754

RIVERS,ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΝ.....ΑΛΕΞΗ!Κ ΕΞΑΛΟΥ ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΟΧΙ ΕΓΩ.THANKS ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

ΘΩΜΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΟΣΑ ΜΗΝΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Κ ΕΣΥ ....ΕΓΩ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΤΙ Κ ΠΟΥ ΕΙΔΑ Κ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΜΙΛΗΣΑ ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΕΚΕΙΝΟΣ.Κ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΒΑΛΑΜΕ ΚΟΥΓΙΑ.ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΩΣ ΜΙΛΗΣΕ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΟΚ!!
Βάσει τεχνικών προδιαγραφών η A656 έχει το ίδιο πάνελ με την F86, βελτωμένο επεξεργαστή και νέα επικάλυψη οθόνης. Καλό θα ήταν το έψαχνες περισσότερο γιατί σε σήμα HD χωρίς προβλήματα λήψης τα δύο πάνελ θα δείχνουν το ίδιο με μικρή διαφορά υπέρ της Α656. Αυτό είναι ΓΕΓΟΝΟΣ και εγώ το έχω ΔΕΙ σε 3 διαφορετικές εκθέσεις με τις 2 tv δίπλα ή πολύ κοντά.

Ένα αστείο γεγονός είναι πως το κατάμαυρο πλαίσιο της F86 ΞΕΓΕΛΑ το μάτι ως προς μεγαλύτερο κοντράστ κοιτώντας επιφανειακά σε μια έκθεση.

Η philips που αναφέρεις ΔΕΝ είναι εφάμιλλων επιδόσεων σε ΑΠΟΔΩΣΗ και καλό θα ήταν να μην κοιτάμε μόνο τις τιμές γιατί ο κάθε κατασκευαστής χρεώνει όσο ΘΕΛΕΙ.

έχει πλάκα αυτό να το κάνουμε πιο συχνά :flipout:
[θωμά όσο για την αναζήτηση tv αύριο θα σου πω τι θα κάνω-προσοχή πάντως, το πλαίσιο δεν έχει αυτή τη στιγμή 46Α656!!]

Last edited:
Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Γιατί με χαλάει λίγο το κάδρο που θα το προτιμούσα σε απόλυτο μαύρο και ορθογώνιο, χωρίς την καμπύλη στο κάτω μέρος; Σήμερα, οι τηλεοράσεις θα πρέπει να φαίνονται όμορφες και κλειστές. Φυσικά γούστα είναι αυτά!
Κατά τα άλλα την είδα από κοντά την τηλεόραση σε κατάστημα και ακόμη τρίβω τα μάτια μου...!!!

Να ρωτησω που εχετε δει την καλυτερη τιμη(για την 40α656) με συνδυασμο αξιοπιστιας του καταστηματος?
Σημερα η αυριο λεω να την παραγγειλω και εγω.(ΠΛΑΙΣΙΟ μαλλον)
Ευχαριστω.

Παιδιά, βοηθήστε με σας παρακαλώ αν μπορείτε! Εδώ και 2 χρόνια έχω την SONY BRAVIA KDL S2010

http://www.ciao.co.uk/Sony_KDL_40_S_2010__6493181#productdetail

Αν συγκρίνουμε αυτά τα χαρακτηριστικά της Sony με τα χαρακτηριστικά της Samsung 656 στην απόδοση που δίνει η κάθε μία στην προβολή τηλεοπτικών καναλιών πιστεύετε ότι θα δω μεγάλη διαφόρα με τα 100 Hertz αντί των 50 που έχω τώρα και φυσικά με τη μεγάλη διαφορά στην ανάλυση και τη φωτεινότητα;;;
Όσο για HD πηγές, εννοείτε καμια σχεση!!! Η Samsung, απλά μου έριξε το σαγόνι...!!!:frusty:

Εγω εχω την 32S2010 και την 40D3000.

H 40D3000 σε τηλεοπτικο σημα "ριχνει" της S2010 λογω καλυτερου scaler παροτι ειναι και 8" μεγαλυτερη. Tα 100 Hz βεβαια παιζουν ρολο και αυτα αλλα δευτερευοντα.

Κατα την γνωμη μου ακομη και μια συγχρονη τηλεοραση εστω και χωρις 100 Hz (πχ. W4000) θα εχει αρκετα καλυτερη εικονα και σε SD απο την 2010.

Είδα χθες την 40Α656.

Όταν λέω είδα, εννοώ ότι έπαιξα αρκετή ώρα μαζί της.
Την είδα σε αναλογικό και ψηφιακό τηλεοπτικό καθώς και με HD υλικό.
Ρύθμισα αρκετά πραγματάκια. Η σωστή έκφραση είναι πρoσπάθησα, αφού η τηλεόραση έχει πάρα πολλές ρυθμίσεις εικόνας.
Της αφιέρωσα περίπου ένα τεταρτάκι.

Συμπεράσματα. (Σκόρπια)

Μια τυπική LCD της κατηγορίας τιμής της με καλύτερη (έως πολύ καλύτερη) κίνηση από τον μέσο όρο. Αυτό.

Αναλυτικότερα.

Το μαύρο της ...τυπικό της κατηγορίας ακόμη και με την ειδική ρύθμιση στο max. Όχι κακό...αλλά καμμία σχέση με το μαύρο είτε των KURO είτε των νέων Panasonic plasma.
Απορώ με τους reviewer που το εκθιάζουν. (Πιθανότατα να παίρνουν διαφήμιση) ;)
Πάντως για LCD δεν έχει κακό μαύρο.

Το χρώμα της....επιτέλους...όπως θα έπρεπε να είναι.
Ίσως η πρώτη Samsung που βλέπω με σωστή αντίληψη χρώματος.

H εικόνα στο HD υποδειγματική. Εμφανώς ''πίσω'' όμως από την LCD αναφοράς, για εμένα, Sony X3500.

Η εικόνα στα επίγεια αναλογικά και ψηφιακά...τίποτε το ιδιαίτερο.
Σαν να βλέπεις μια W3000 ή μια XF355 - 356

Η κίνηση της...πολύ καλή. Άνω του μέσου όρου.

Το τηλεκοντρολ...μάπα. Αντί να αντιγράφουν την LG στο ποιος θα δώσει ευτελέστερο τηλεκοντρόλ, ας κοιτάξουν να αντιγράψουν αυτά της Toshiba.

Ρυθμίσεις. Πολλές. Έως και χαωτικές σε κάποια υπομενού. Αν ο χρήστης δεν γνωρίζει θεωρία χρώματος, τι ακριβώς είναι το gamma, το colour space κλπ δεν υπάρχει περίπτωση να ρυθμίσει την τηλεόραση έτσι ωστε αυτή να αποδωσει αυτό που μπορεί.
Ασφαλές συμπέρασμα.
Μόνο επαγγελματίας calibrator μπορέι να ''φέρει'' την τηλεόραση.

Το σασί....καθόλου κακό. Προτιμώ πάντα αυτά των Toshiba XF, ZF.

''Από το κουτί'' πάντως η τηλεόραση δεν με εντυπωσίασε.
Με την χρήση των βασικών ρυθμίσεων, ακόμη και με την ρύθμιση για το μαύρο η εικονα δεν ''έρχεται'' εκεί που θα ήθελα.
Τουλάχιστον όχι στο επίπεδο που ''έρχεται'' σε άλλες τηλεοράσεις του 2008.
Η εικόνα της δεν ''λέει'' αυτό που θα τραβήξει την προσοχή (όπως μια X3500)σε σχέση με τον ανταγωνισμό της. (LCD στο ίδιο επίπεδο τιμής)

Ίσως μετά από προσεκτική ρύθμιση (από ειδικό) μπορεί όντως να ''σκοτώνει'' όπως αναφέρει πολύς κόσμος.

Με βαση αυτα που διαβαζω δηλαδη δεν ειναι και πολυ καλη?-bye-

Εγω τοτε γιατι ανοιγοντας τον "Ηχο" βλεπω οτι πηρε την ιδια βαθμολογια με την 37PX80? Eκτος βεβαια αν τα παιρνουν και αυτοι...-bye-

Τουλαχιστον ελπιζω να μην κανει και αυτη σαν ψυγειοκαταψυκτης οπως αλλα ανταγωνιστικα μοντελά...

Με βαση αυτα που διαβαζω δηλαδη δεν ειναι και πολυ καλη?-bye-

Διαβασε λίγο καλύτερα.
Η τηλεόραση είναι μια χαρά.

Δεν είναι τόσο υπερβολικά καλή όσο ακούγεται.
Δεν είναι ούτε giant killer ούτε τίποτα.

Είναι σαν μια οποιαδήποτε LCD της κατηγορίας των 1700-1800 euro.
Βλέπε Toshiba XF355.
Ίσως λιιιιιιίγο καλύτερη στον τομέα της κίνησης.
Και επιτέλους είναι μια Samsung με αρκετά σωστό χρώμα.

Εδώ και 2 μήνες διαβάζω διθυράμβους, και ότι έτσι και οτι αλλιώς κλπ κλπ.
Ε σε σχέση με αυτά που έχω διαβάσει...απογοητεύτηκα.
Έτσι απλά.
''Το έργο δεν είναι σούπα....αλλά δεν είναι και ο Λορενς της Αραβίας.''

Εγω τοτε γιατι ανοιγοντας τον "Ηχο" βλεπω οτι πηρε την ιδια βαθμολογια με την 37PX80? Eκτος βεβαια αν τα παιρνουν και αυτοι...-bye-

Έχεις εργαστεί σε εμπορικό περιοδικού; ;)

Η εικόνα της PX80 με 2-3 κλικ...σκοτώνει. Από το κουτί.
H εικόνα της Α656 για να σκοτώσει...θέλει τον Καστρουνή ή τον Λάμπρου.
Πως να το κάνουμε δηλαδή;
Το μαύρο της μάλιστα (σε τηλεθέαση και όχι εργαστηριακά) δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με αυτό των PX80.
Σαφώς υποδεέστερο.
Πάνω από 10-15% κατά την πρόχειρη εκτίμηση μου. (με όλα τα enhancements μέσα)

Θυμίσου δε ότι η PX80 τιμάται 1.000 euro ενώ η A656 1.700 euro.
Γιατί να επιλέξει κάποιος μια τηλεόραση 70% ακριβότερη από καποια άλλη ...χωρίς κάποιον ιδιαίτερο και ουσιαστικό λόγο; :chinscratch:

Τουλαχιστον ελπιζω να μην κανει και αυτη σαν ψυγειοκαταψυκτης οπως αλλα ανταγωνιστικα μοντελά...

Δεν καταλαβαίνω.
Η PX80 μου είναι εντελώς αθόρυβη.

Και δεν είναι ανταγωνιστικό μοντέλο...γιατί δεν τιμάται 1.700 euro.
Η σωστή έκφραση είναι ...κελεπούρι. :silly::D

Last edited:
Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Δεν είναι ούτε giant killer ούτε τίποτα.

φυσικα και δεν θα ειναι.

αυτοι οι killers και απο αποψη τιμης ειναι ακομα ψηλοτερα, και φυσικα εννοουμε τα κορυφαια μοντελα της pio και sony

Last edited:

ευχαριστουμε πολυ preve για τις αναλυτικοτατες εντυπωσεις σου!

Και εγώ δεν συγκρίνω καμία LCD με τις Plasma σε ποιότητα εικόνας, ειδικά με τις kuro. Ακόμα και η μικρή 4280XD δεν έχει καμία σχέση και ας της λείπει ανάλυση.
Αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα με IR και η υψηλή κατανάλωση δεν βλέπω τον λόγο κάποιος γνώστης να αγόραζε ποτέ LCD.

Φυσικά κατα την γνώμη μου η A656 αυτή την στιγμή είναι η καλύτερη LCD.

Last edited: