Samsung A656 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Αν είναι να αγοράσεις άμεσα, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή. Την έχω ένα μήνα τώρα και να φανταστείς ξανάρχιζα να παίζω playstation μετά από τόσα χρόνια, δεν χορταίνω.

Αν θες τεχνολογία-ορόσημο δες τις led backlight της φετινής σεζόν, οι επόμενες υλοποιήσεις που θα τις ξεπερνούν σημαντικά θα κάνουν χρόνια να εμφανιστούν.

Last edited:

Αν είναι να αγοράσεις άμεσα, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή. Την έχω ένα μήνα τώρα και να φανταστείς ξανάρχιζα να παίζω playstation μετά από τόσα χρόνια, δεν χορταίνω.

Τον προσβάλλεις τώρα, άκου εκεί "να αγοράσει άμεσα" :flipout::flipout::flipout:

Ο Γιώργης είναι εξέχων στέλεχος του κόμματος :grinning-smiley-043

Ο Γιώργης είναι εξέχων στέλεχος του κόμματος :grinning-smiley-043

Tου κομματος των ....τσιφουτηδων?....σορρυ των αναποφασιστων ηθελα να πω...:flipout:

Μα νομιζω εχει μια Samsung πλασμα ο ανθρωπος...:2thumb22sup:

Δεν υπαρχει "πιξελιασμα" στην 656 με HD (ουτε καν σε SD). Προφανως κατι τρεχει με τις ρυθμισεις η τις συνδεσεις.

Πιθανόν να είναι αυτά που λες, δυστυχώς εδώ στην Κύπρο δεν υπάρχουν μαγαζιά που κάνουν τον κόπο να ρυθμίσουν σωστά τις TV και οι σύνδεσης τους είναι άστα να πάνε.

Τον προσβάλλεις τώρα, άκου εκεί "να αγοράσει άμεσα"

Ο Γιώργης είναι εξέχων στέλεχος του κόμματος

:flipout::flipout:
Και θα παραμείνω για αρκετό καιρό ακόμα, προσβλέπω στις ψηλές θέσεις του κόμματος!

Tου κομματος των ....τσιφουτηδων?....σορρυ των αναποφασιστων ηθελα να πω...

Μα νομιζω εχει μια Samsung πλασμα ο ανθρωπος...

:flipout::flipout:
Όπως είπε ο Γιώργος η Samsung ήταν αναγκαστική και δεν μετρα, εξάλλου κατά εμενα κάτω των 46" δεν πρέπει να μετρούν.:2thumb22sup:

Παιδιά περιμένω ακόμα για την 46Α656 δηλαδή εδώ και τρείς εβδομάδες για να την παραλάβω.:bigcry:Σκέφτομαι να ακυρώσω την παραγγελία:furious3:

Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Παιδιά περιμένω ακόμα για την 46Α656 δηλαδή εδώ και τρείς εβδομάδες για να την παραλάβω.:bigcry:Σκέφτομαι να ακυρώσω την παραγγελία:furious3:

Kαι γιατι δεν παιρνεις μια 46W4000 που εχει ισαξια (αν οχι καλυτερη) εικονα και θα σου μεινουν και ρεστα?

Re: Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Καλησπέρα σε όλους.

Σήμερα και εγώ παρέλαβα την LE46A656A1F από τον Κωτσόβολο. Όλα καλά κι όλα ωραία (αν και δεν κατάλαβα πού θα έπρεπε ή όχι να βλέπω αυτό το μωβ ή μαύρο που λέτε), αλλά έχω ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα.

Δεν μου αναγνωρίζει το HTPC που έχω δίπλα της στο σαλόνι το οποίο είναι συνδεδεμένο βάση του manual στο HDMI2 με καλώδιο DVI-HDMI με μιά NVidia 8400GS (μην με βρίσετε, θα την αλλάξω με μιά ATI 38xx το συντομότερο).

Αν το συνδέσω στο ακριανό HDMI4, παίζει κανονικά σε 1920χ1080, αλλά εκεί δεν έχω ήχο, γιατί δεν περνάει ο ήχος από το HDMI (ο λόγος αλλαγής της κάρτας), αλλά μέσω audio καλωδίου που έχω βάλει στο DVI IN (HDMI2) βύσμα.

Καμιά πρόταση; Την έχει συνδέσει κανένας άλλος με PC? κι αν ναι, πως;
Καλημερα.Για να καταλαβω λες οτι δεν εχεις ηχο στο HDMI;Αν ειναι ετσι μαλλον εχω την λυση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Δεν έχει 100ΗΖ:bigcry:

Τα 100 Hz δεν κανουν αυτοματως μια τηλεοραση καλυτερη απο μια αλλη...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=573418&postcount=1270

Προσωπικα θεωρω την W4000 ισοδυναμη με Α656 και Toshiba ΖF οπως εχει γραψει και το HDTVtest.

Σίγουρα τα 100Hz από μόνα τους δεν λένε τίποτα, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος αγοράς της Α656. Έχει πολύ καλό μαύρο, σωστά χρώματα μετά από ρυθμίσεις και πολύ καλή επεξεργασία.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα έρχονται με φουσκωμένη αρχική τιμή.

Σίγουρα τα 100Hz από μόνα τους δεν λένε τίποτα, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος αγοράς της Α656. Έχει πολύ καλό μαύρο, σωστά χρώματα μετά από ρυθμίσεις και πολύ καλή επεξεργασία.

Καλα σιγουρα εχει ολα αυτα γι'αυτο αλλωστε και ειναι τοσο καλη τηλεοραση.

Η W4000 δεν εχει 100 Hz αλλα εχει πιο σωστα χρωματα out of the box (πολυ σημαντικο για το 99% των χρηστων που δεν εχουν γνωσεις καλιμπραρισματος) ενω το μαυρο και η επεξεργασια εικονας ειναι στα επιπεδα της 656.

Βαλε και την χαμηλότερη τιμη στην εξισωση και τα 4 χρονια εγγυηση και η επιλογη γινεται πολυ πιο ευκολη.

Ακριβώς το ίδιο συνέβη και σε μένα, πριν κανά μήνα. Στις 20 μέρες πήρα να ακυρώσω την παραγγελία και 2 μέρες μετά την παρέλαβαν. Εγώ παρέλαβα στις 25 μέρες! Απαράδεκτος ο Φουρλής!!

Καλα σιγουρα εχει ολα αυτα γι'αυτο αλλωστε και ειναι τοσο καλη τηλεοραση.

Η W4000 δεν εχει 100 Hz αλλα εχει πιο σωστα χρωματα out of the box (πολυ σημαντικο για το 99% των χρηστων που δεν εχουν γνωσεις καλιμπραρισματος) ενω το μαυρο και η επεξεργασια εικονας ειναι στα επιπεδα της 656.

Βαλε και την χαμηλότερη τιμη στην εξισωση και τα 4 χρονια εγγυηση και η επιλογη γινεται πολυ πιο ευκολη.

Γιάννη συμφωνώ πως για τα ελληνικά δεδομένα (τιμή Samsung+εγγύηση SONY μέχρι τέλος του μήνα) η W4000 δείχνει πιο value αγορά. Σαν τηλεόραση όμως η A656 είναι ένα κλικ πάνω λόγω 100Hz και καλύτερης επεξεργασίας.

Σαν τηλεόραση όμως η A656 είναι ένα κλικ πάνω λόγω 100Hz και καλύτερης επεξεργασίας.

Αυτο ειναι προσωπικη σου εκτιμηση και οχι αντικειμενικο γεγονος ομως. Στα περισσοτερα site οπως στο HDTVtest οι δυο τηλεορασεις θεωρουνται ισοδυναμες για να μην πω και για το τεστ του Γερμανικου περιοδικου Video και του Αγγλικου Which Hifi που βγαζουν την W4000 καλυτερη. Και σε ενα Iταλικο περιοδικο που δεν το θυμαμαι τωρα οπως ελεγαν στο Avforums οτι η W4000 ειχε βγει κορυφαια σε συγκριτικη δοκιμη.

Και μην ακουσω για fim mode deinterlacing κτλ. γιατι ουτε η Pioneer Κuro δεν εχει την δυνατοτητα αυτη (μονο χειροκινητα) και ο λογος ειναι οτι σε πραγματικες συνθηκες πολλες φορες οι τηλεορασεις μπερδευουν το υλικο video για film και κανουν fim mode deinterlacing χωρις να χρειαζεται οποτε δημιουργουνται artifacts.

H Pioneer ελυσε το προβλημα αυτο κανοντας την επιλογη χειροκινητη (αν και αποκλειεται το 99% των χρηστων να ξερουν τι κανει η πως να το ενεργοποιησουν) , η Sony απλα κατάργησε την δυνατοτητα αυτη ως περιττή.

Τελος με μια απλη αναγνωση του Avforums μπορει ο καθενας να διαπιστωσει οτι σε αλλες χωρες οπως η Aγγλια η 656 θεωρειται μια φθηνότερη επιλογη της W4000 που ειναι αρκετα πιο ακριβη.

Last edited:

Αυτο ειναι προσωπικη σου εκτιμηση και οχι αντικειμενικο γεγονος ομως.

Το αντικειμενικό γεγονός ορίζεται από τα reviews των περιοδικών και το avforums ή από τα μάτια μας;

Το λέω γιατί έτυχε να τις δω χτες το απόγευμα δίπλα-δίπλα, και η 656 ήταν σαφώς καλύτερη. Για να μην πω ότι η W4000 δε μου άρεσε καθόλου, κι ας έπαιζε hd υλικό.

Αλλά αυτό είναι προσωπική μου εκτίμηση. Πάω να διαβάσω κανένα ιταλικό περιοδικό, μπας και αλλάξω γνώμη :joker:

Το λέω γιατί έτυχε να τις δω χτες το απόγευμα δίπλα-δίπλα, και η 656 ήταν σαφώς καλύτερη. Για να μην πω ότι η W4000 δε μου άρεσε καθόλου, κι ας έπαιζε hd υλικό.

Εγω εχω δει και τις δυο (σε αλλο μαγαζι προφανως) και ηταν πολυ καλες σε εικονα.

Αν δεν σου αρεσε καθολου η W4000 προφανως θα την ειχαν συνδεσει μεσω scart με το BluRay...:Banane0: