Samsung A656 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Αν δεν σου αρεσε καθολου η W4000 προφανως θα την ειχαν συνδεσει μεσω scart με το BluRay...

Προφανώς θα έπρεπε να του αρέσει οπωσδήποτε....

...προφανώς δεν θα ήξερε τι έβλεπε...προφανώς έφταιγε η συνδεσμολογία...

...και προφανώς όλα τα ανωτέρω είναι αντικειμενικά...με υποκειμενική κρίση....

Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Αυτο ειναι προσωπικη σου εκτιμηση και οχι αντικειμενικο γεγονος ομως. Στα περισσοτερα site οπως στο HDTVtest οι δυο τηλεορασεις θεωρουνται ισοδυναμες για να μην πω και για το τεστ του Γερμανικου περιοδικου Video και του Αγγλικου Which Hifi που βγαζουν την W4000 καλυτερη. Και σε ενα Iταλικο περιοδικο που δεν το θυμαμαι τωρα οπως ελεγαν στο Avforums οτι η W4000 ειχε βγει κορυφαια σε συγκριτικη δοκιμη.

Και μην ακουσω για fim mode deinterlacing κτλ. γιατι ουτε η Pioneer Κuro δεν εχει την δυνατοτητα αυτη (μονο χειροκινητα) και ο λογος ειναι οτι σε πραγματικες συνθηκες πολλες φορες οι τηλεορασεις μπερδευουν το υλικο video για film και κανουν fim mode deinterlacing χωρις να χρειαζεται οποτε δημιουργουνται artifacts.

H Pioneer ελυσε το προβλημα αυτο κανοντας την επιλογη χειροκινητη (αν και αποκλειεται το 99% των χρηστων να ξερουν τι κανει η πως να το ενεργοποιησουν) , η Sony απλα κατάργησε την δυνατοτητα αυτη ως περιττή.

Όσον αφορά το film deinterlacing μπορούμε να κατατάξουμε τις τηλεοράσεις σε τρεις κατηγορίες:
  1. Αυτές που ξεχωρίζουν σωστά film από video και κάνουν το αντίστοιχο deinterlacing.
  2. Αυτές που έχουν την δυνατότητα να κάνουν και τα δύο, αλλά έχουν πρόβλημα στον διαχωρισμό του υλικού με αποτέλεσμα να μην κάνουν το σωστό deinterlacing στο αντίστοιχο υλικό που συνεπάγεται artifacts σε ορισμένες περιπτώσεις.
  3. Αυτές που κάνουν deinterlacing τα πάντα σαν να είναι video με απότελεσμα artifacts όποτε παίζει film.
Η Pioneer που ανέφερες ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Υπάρχει η αυτόματη επιλογή, αλλά επειδή δεν λειτουργεί σωστά συστήνεται η χειροκίνητη (στην ίδια κατηγορία ανήκει και η X3500). H W4000 (και όλες οι Panasonic) ανήκουν στην τρίτη κατηγορία που απουσιάζει το film deinterlacing. Από την άλλη η Samsung A656 ανήκει στην πρώτη κατηγορία που και η αναγνώριση γίνεται σωστά, αλλά και το deinterlacing. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην θεωρούμε θετικό το γεγονός πως αυτή η δυνατότητα που απουσιάζει από κορυφαίες επιλογές (Kuro, X3500) υπάρχει στην Samsung.

Επειδή και οι δυο μας εμπιστευόμαστε το HDTVtest ορίστε και η γνώμη του για την επεξεργασία της Samsung:

Overall video processing on the Samsung LE40A656 flat panel television is a massive improvement over its predecessors, bettering even the latest Sony Bravias including the W4000 series. Among all the HDTVs we've reviewed thus far, only the television sets from Pioneer, Toshiba and LG were able to match/ surpass the Samsung LE40A656's prowess in this area.

For video-based content, the jagged edges in the rotating line, bouncing bars and waving flag test patterns were smoothened effectively. For film-based material, the Samsung LE40A656 correctly detected and processed 2:2 cadence over 576i, and 3:2 cadence over 480i and even 1080i which most TV sets fail to do. And the best news is, all these deinterlacing wizardry took place automatically without requiring any further intervention from users (such as engaging or disengaging "Film Mode" depending on whether the source material is video or film-based).

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Calibration.htm
Θα το πω πάλι πως δεν μιλάω για καλύτερη αγορά, αλλά καθαρά σε θέμα απόδοσης όσον αφορά την εικόνα. Κάποιος μπορεί να μην ενδιαφέρεται για τα 100Hz ή για την καλύτερη επεξεργασία και να δίνει περισσότερη βάση στα σωστότερα out of the box χρώματα της W ή στην προσφορά της Sony που αφορά την εγγύηση.

Προσωπικά επιμένω πως η Samsung είναι ένα κλικ πάνω, αλλά αν έπρεπε να αγοράσω κάποια από τις δύο θα το σκεφτόμουν αρκετά. Κυρίως γιατί μου την δίνει να με θεωρούν "ιθαγενή" οι εγχώριοι διανομείς.

.... αλλά αν έπρεπε να αγοράσω κάποια από τις δύο.....

Έχω την εντύπωση ότι, αν έπρεπε να αγοράσεις Γιώργο, θα ήταν και τρίτη στο παιχνίδι...οπότε οι δύο παραπάνω πάνε αδιάβαστες...:vroam:

Re: Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Έχω την εντύπωση ότι, αν έπρεπε να αγοράσεις Γιώργο, θα ήταν και τρίτη στο παιχνίδι...οπότε οι δύο παραπάνω πάνε αδιάβαστες...:vroam:

Σωστά Χρήστο, αλλά ας μην βάλουμε και τρίτη επιλογή στο συγκεκριμένο νήμα γιατί θα γίνει μπάχαλο :D

Μπορεί να μας διαφεύγει, αλλά το παρόν νήμα αφορά συγκεκριμένα την Α656. Άλλωστε νήματα με συγκρίσεις υπάρχουν άπειρα ;)

Προφανώς θα έπρεπε να του αρέσει οπωσδήποτε....

...προφανώς δεν θα ήξερε τι έβλεπε...προφανώς έφταιγε η συνδεσμολογία...

...και προφανώς όλα τα ανωτέρω είναι αντικειμενικά...με υποκειμενική κρίση....

Aντικειμενικο ειναι οτι η W4000 παιρνει τουλαχιστον την ιδια βαθμολογια με την 656 απο οσα περιοδικα και site την δοκιμασαν.

Υποκειμενικο ειναι οτι οταν τις ειδα και τις δυο μου φανηκαν το ιδιο καλες αφου η καθεμια εχει τα δικα της πλεονεκτηματα οπως λιγο καλυτερη χρωματικη ακριβεια η W και λιγο καλυτερη κινηση η 656.

Αρα η κριση μου συμφωνει με τις περισσοτερες δοκιμες που εχω διαβασει.

Παρολα αυτα αν καποιος νομιζει οτι η Α656 η Toshiba ZF η καποια αλλη ειναι καλυτερες ειναι δικαιωμα του , ο καθενας αλλωστε εχει την αποψη του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Aντικειμενικο ειναι οτι η W4000 παιρνει τουλαχιστον την ιδια βαθμολογια με την 656 απο οσα περιοδικα και site την δοκιμασαν.

Υποκειμενικο ειναι οτι οταν τις ειδα και τις δυο μου φανηκαν το ιδιο καλες αφου η καθεμια εχει τα δικα της πλεονεκτηματα οπως λιγο καλυτερη χρωματικη ακριβεια η W και λιγο καλυτερη κινηση η 656.

Αρα η κριση μου συμφωνει με τις περισσοτερες δοκιμες που εχω διαβασει.

Παρολα αυτα αν καποιος νομιζει οτι η Α656 η Toshiba ZF η καποια αλλη ειναι καλυτερες ειναι δικαιωμα του , ο καθενας αλλωστε εχει την αποψη του.

Πολύ σωστά....:SFGSFGSF:

Υ.Γ.: Ειδικά το "....ο καθενας αλλωστε εχει την αποψη του."....και ο φίλος tazz, την δικιά του γνώμη είπε.....δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας....θα ήταν ανιαρό...-bye-

βλεπω με ευχαριστηση οτι η want-to-be-X mania περασε!:shot:
φαινεται οτι ειδαν και αποειδαν οι διαφοροι και....
τωρα κυνηγαμε την W4000 την οποια προσπαθουν να φτασουν ολες οι samsung-toshiba αλλα οι πλασμα καθονται καπου αραχτες γιατι ειναι τουλαχιστον 3 επιπεδα καλυτερες!:aetsch:

ηρεμια ρε σεις :ernaehrung004:

Από την άλλη η Samsung A656 ανήκει στην πρώτη κατηγορία που και η αναγνώριση γίνεται σωστά, αλλά και το deinterlacing. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην θεωρούμε θετικό το γεγονός πως αυτή η δυνατότητα που απουσιάζει από κορυφαίες επιλογές (Kuro, X3500) υπάρχει στην Samsung.

Σε αυτο νομιζω οτι κανεις λαθος Γιωργο γιατι οι δοκιμες για το film mode γινονται ειτε με βαση ειδικα video test ειτε πραγματικο υλικο. To oτι σε καποια τεστ περασε η 656 δεν σημαινει οτι με οποιοδηποτε υλικο και σε οποιαδηποτε συνθηκες θα περνουσε παλι. Με λιγα λογια με βαση τα λιγα δεν μπορουμε να κρινουμε τα πολλα.

Αλλωστε απο οτι ξερω μονο το CSI γυριζεται σε film (ισως και καποιες αλλες Αμερικανικες σειρες) οποτε μαλλον γινεται πολυ φασαρια για το τιποτα.

Φίλε μου, να σου θυμίσω μόνο ότι και τα reviews υποκειμενικά είναι, από τη στιγμή που γράφονται από θνητούς (για να μην αναφέρω τα μαρκετινίστικα παιχνίδια που μπορεί να παίζονται από πίσω - τι νόμιζες, μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά; ).

Στο λέω με όλη την καλή διάθεση, γιατί έχω προσέξει ότι έχεις μία τάση να παραπέμπεις σε reviews περιοδικών και σε διάφορα fora.

Προσωπικά, στο μόνο που δίνω αξία είναι το τι βλέπουν τα ματάκια μου και τι ακούν τα αυτάκια μου. Τα ξένα fora τα διαβάζω μόνο για να παίρνω μια ιδεά περί αξιοπιστίας του κάθε μηχανήματος, για τον δε αγγλικό ειδικό τύπο, η κατρακύλα του είναι γνωστή σε όλους (ειδικά του what hi fi που ανέφερες).

φαινομενικα ναι...αλλα απο κατω δεν υπαρχει μια υπουλη ειρωνια σε πολλα μνμ?

φαινομενικα ναι...αλλα απο κατω δεν υπαρχει μια υπουλη ειρωνια σε πολλα μνμ?

Ο γραπτός λόγος δεν είναι ίδιος με τον προφορικό, αυτό το ξέρεις άριστα, γι' αυτό πολλές φορές δημιουργούνται παρεξηγήσεις χωρίς να υπάρχει λόγος...βέβαια υπάρχουν και μερικοί που είναι μόνιμα ειρωνικοί....αναγκαίοι είναι κι αυτοί, χωρίς την ύπαρξή τους πάλι θα ήταν ανιαρό...-bye-

Sorry για το off topic!!!

Προσωπικά, στο μόνο που δίνω αξία είναι το τι βλέπουν τα ματάκια μου και τι ακούν τα αυτάκια μου.

Το ιδιο κανω και εγω.

Διαβαζω μεν κριτικες μετα ομως βλεπω και μονος μου.

Απο την αλλη αν αρχισουμε τις θεωριες συνομοσιας τοτε γιατι oταν ανοιγω την σελιδα του HDTVtest βλεπω μια διαφημιση της Samsung 656?

http://www.hdtvtest.co.uk/

Δεν λεω οτι ζουμε σε κοσμο αγγελικα πλασμενο αλλωστε ειναι γνωστο οτι και τα εγχωρια (οπως και τα ξενα) περιοδικα υποστηριζουν φορα παρτιδα τους σπονσορες αλλα ας μην φτασουμε στην υπερβολή.

Last edited:

βέβαια υπάρχουν και μερικοί που είναι μόνιμα ειρωνικοί....αναγκαίοι είναι κι αυτοί, χωρίς την ύπαρξή τους πάλι θα ήταν ανιαρό...-bye-

-bye- +1000

βλεπω με ευχαριστηση οτι η want-to-be-X mania περασε!:shot:
φαινεται οτι ειδαν και αποειδαν οι διαφοροι και....
τωρα κυνηγαμε την W4000 την οποια προσπαθουν να φτασουν ολες οι samsung-toshiba αλλα οι πλασμα καθονται καπου αραχτες γιατι ειναι τουλαχιστον 3 επιπεδα καλυτερες!:aetsch:
ηρεμια ρε σεις :ernaehrung004:

Έτσι είναι Βασίλη όλοι κυνηγάνε το μέτρο σύγκρισης. Άντε να έρθουν οι LED να ηρεμήσετε ;)

Σε αυτο νομιζω οτι κανεις λαθος Γιωργο γιατι οι δοκιμες για το film mode γινονται ειτε με βαση ειδικα video test ειτε πραγματικο υλικο. To oτι σε καποια τεστ περασε η 656 δεν σημαινει οτι με οποιοδηποτε υλικο και σε οποιαδηποτε συνθηκες θα περνουσε παλι. Με λιγα λογια με βαση τα λιγα δεν μπορουμε να κρινουμε τα πολλα.

Αλλωστε απο οτι ξερω μονο το CSI γυριζεται σε film (ισως και καποιες αλλες Αμερικανικες σειρες) οποτε μαλλον γινεται πολυ φασαρια για το τιποτα.

Γιάννη όλα τα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης δοκιμάζονται με περιορισμένο υλικό είτε αυτό είναι test patterns ή ταινίες κλπ. Το ίδιο ισχύει και για το video deinterlacing και για το scaling και για το noise reduction και ... και ... Από την στιγμή που η 656 κλείδωνε μια χαρά στο αντίστοιχο υλικό με το οποίο δοκιμάστηκε είναι λογικό το συμπέρασμα πως τα πάει καλύτερα από τις υπόλοιπες που δεν το έκαναν. Τουλάχιστον όσο λογικό είναι να κρίνεις την απόδοση και σε όλους τους υπόλοιπους επί μέρους τομείς βλέποντας 2-3 ταινίες.
Εκτός από το CSI και άλλες αμερικάνικες σειρές υπάρχουν και αρκετά ντοκιμαντέρ, αλλά και περιπτώσεις που υπάρχουν και τα δύο (film/video) σε διαφορετικά κομμάτια της ταινίας (Planer Earth). Νομίζω πως και οι περισσότερες ταινίες γυρίζονται σε film, αλλά μετατρέπονται σε video κατά το editing λόγω ευκολιών, οικονομίας κλπ.

Πάντως κατά το HDTVtest η Samsung έχει καλύτερη επεξεργασία γενικά και όχι μόνο λόγω του film deinterlacing.

Last edited:

Πάντως κατά το HDTVtest η Samsung έχει καλύτερη επεξεργασία γενικά και όχι μόνο λόγω του film deinterlacing.

As a result of its great connectivity, excellent LCD panel, range of picture tweaks, highly competent video processing, and the degree of control it affords the user in configuring its picture, we can safely say that the 40ZF355D is one of the best HDTVs we've reviewed this year. The only other recent displays we've reviewed that can currently match Toshiba's effort are the Sony KDL-40W4000 and Samsung LE40A656, which prospective buyers should also pay close attention to.

http://www.hdtvtest.co.uk/Toshiba-40ZF355D/Conclusion.htm

Αρα συνολικα στο ιδιο επιπεδο W4000 με Α656 και ΖF για το HDTVtest.

Για αλλους οπως Which ΗiFi , Video η W4000 ειναι συνολικα καλυτερη.

Προσωπικα πιστευω οτι ειναι στο ιδιο επιπεδο. Αν ζουσα στην Αγγλια που η 656 ειναι φθηνότερη θα αγοραζα αυτην αλλα ζω στην Ελλαδα και για μια τηλεοραση με παρομοια ποιοτητα εικονας (και δυο χρονια μικροτερη εγγυηση) δεν ημουν διατεθειμενος να δωσω 300 ευρω πανω.

Αυτο ομως δεν αλλαζει το γεγονος οτι η 656 παραμενει μια εκ των κορυφαιων LCD oπως και η Toshiba ZF.

Αρα συνολικα στο ιδιο επιπεδο W4000 με Α656 και ΖF για το HDTVtest.

Γιάννη κάνεις quote το κομμάτι που μιλάω για καλύτερη επεξεργασία και μου απαντάς ότι το HDTV τις θεωρεί ισάξιες γενικά. Συμφωνώ πως πάνω κάτω και οι τρεις παίζουν στα ίδια επίπεδα, άλλωστε σε όλες δίνει τον ίδιο "βαθμό".

Αλλά για μένα η ύπαρξη των 100Hz και η καλύτερη επεξεργασία είναι πιο σημαντικά στοιχεία από τα ελαφρώς σωστότερα out of the box χρώματα της W4000, για αυτό την θεωρώ ένα κλικ καλύτερη.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι στο ερώτημα Α656 ή W4000 η απάντηση δεν είναι αυτονόητη, αλλά έχει να κάνει με τα γούστα του καθενός. Μη μας φαίνεται παράλογο αν κάποιος προτιμά την Samsung από την Sony και ούτε είναι λάθος επιλογή αν έχει γίνει συνειδητά γνωρίζοντας τα + και τα - των δύο επιλογών.

Θελω να αγορασω τηλεοραση 40-42

το usb της samsung παιζει τανιες?

εαν οχι ξερει κανεις τηλεοραση με usb που να διαβαζει ταινιες?:HTEHETH63:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Εγώ στην PS42C96HD έχω συνδεδεμένο HTPC με ATI 3650 με το αταπτορακι DVI-HDMI και δουλεύει άψογα και στα 2 HDMI(με ήχο).
Αν κατάλαβα σωστά πρέπει να έχεις πρόβλημα με το HDMI2?
Αν ναι τότε δοκίμασε:
1. Όλα τα αλλα HDMI δουλεύουν OK.
2. Δοκίμασε μια άλλη συσκευή όπως PS3-360 πχ αν δουλεύει στην HDMI2.
Καλημερα.Για να καταλαβω λες οτι δεν εχεις ηχο στο HDMI;Αν ειναι ετσι μαλλον εχω την λυση.
Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόθεσή σας να βοηθήσετε, αλλά τελικά βρήκα άκρη. Ήταν το DVI-HDMI καλώδιο. Άλλαξα και μιά κάρτα και έβαλα μιά 3870 και τώρα όλα μιά χαρά. Και ήχο και εικόνα ... όλα μιά χαρά...

Όχι, δεν παίζει. Μόνο εικόνες και μουσική.

εαν οχι ξερει κανεις τηλεοραση με usb που να διαβαζει ταινιες?:HTEHETH63:

Νομίζω πως αυτή η δυνατότητα θα υπάρχει στην σειρά Α750 που αναμένεται.