Samsung A656 LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Tο μεσαίο από τα τρία [ver..... 1015.0] είναι το firmware update

Tο αρχείο από κάτω του είναι η τελευταία έκδοση με τις οδηγίες εγκατάστασης σε .pdf οπότε κατέβασε το και αυτό και διάβασε το πριν την εγκατάσταση.

Σ ' ευχαριστω πολυ Γιωργο για την πολυτιμη βοηθεια σου ..:grinning-smiley-043

Καλημέρα σε όλους
Έχω κάποιες ερωτήσεις
Υπάρχει περίπτωση να είναι περασμένο το καινούργιο Firmware σε καινούργια TV?
Πως μπορώ να δω τι Firmware έχω?
Αξίζει τον κόπο να το βάλω?
Ευχαριστώ

Χτες έβαλα τις ρυθμίσεις του hdtv test και ομολογώ πως ειδικά στο sd το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Στο hd σα να μοπυ τσιμπάει λίγο παραπάνω το μπλε αλλά και πάλι έρχεται καλύτερα.

Απάντηση: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

καλησπερα...μια φιλη μου αγορασε την 40A656 θα ερθει σπιτι σε λιγες μερες..ειδα στο σιτε της samsung οτι υπαρχουν καινουργια firmware... εκδοση 1015 και 2. τι βελτιωνουν τα συγκεκριμενα firmware? αξιζει να της πω να το εγκαταστησει?

Μία ερώτηση σχετικά με την επιλογή 100Hz. Ξέρουμε τι ακριβώς κάνει στο Low, Medium, High; Και σε σχέση με τα Hz της εισόδου (24,25,30,50,60);

Ποιο συγκεκριμένα, με είσοδο 1080p/24, με την ρύθμιση των 100Hz στο off, η τηλεόραση δουλεύει στα 24, 48, 96 ή στα 120; Και αν είναι στο low;

Πρόσφατα έκανα ένα σχετικό ψάξιμο. Κατέληξα πως σε όλες τις LCD η ρύθμιση των 100Hz δεν επηρεάζει τον ρυθμό ανανέωσης, αλλά το αν γίνεται interpolation ή όχι. Η 656 πάντα θα ανανεώνεται στα 100Ηz (25/50 στην είσοδο) ή 120Hz (24/30/60 στην είσοδο). Αν το 100Hz Motion Plus είναι OFF δεν θα γίνεται interpolation, αλλά απλή επανάληψη μέχρι τα 100/120Hz. Τα Low, Medium, High απλά επηρεάζουν την έκταση του interpolation και πόσο έντονα θα φαίνεται.

Ρίξε μια ματιά και εδώ που άτομο της Samsung δίνει απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις :

http://forums.cnet.com/5208-13973_1...&threadID=301900&start=0&tag=forum-w;forums06

Last edited:

Πρόσφατα έκανα ένα σχετικό ψάξιμο. Κατέληξα πως σε όλες τις LCD η ρύθμιση των 100Hz δεν επηρεάζει τον ρυθμό ανανέωσης, αλλά το αν γίνεται interpolation ή όχι. Η 656 πάντα θα ανανεώνεται στα 100Ηz (25/50 στην είσοδο) ή 120Hz (24/30/60 στην είσοδο). Αν το 100Hz Motion Plus είναι OFF δεν θα γίνεται interpolation, αλλά απλή επανάληψη μέχρι τα 100/120Hz. Τα Low, Medium, High απλά επηρεάζουν την έκταση του interpolation και πόσο έντονα θα φαίνεται.

Ρίξε μια ματιά και εδώ που άτομο της Samsung δίνει απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις :

http://forums.cnet.com/5208-13973_1...&threadID=301900&start=0&tag=forum-w;forums06

Πολύ ενδιαφέρον το post σου Γιώργο. Το κακό με το παραπάνω φόρουμ που έδωσες, είναι πως ο άνθρωπος της Samsung μιλάει μόνο για τα αμερικάνικα standard. Λέει και ξαναλέει πως η τηλεόραση δουλεύει πάντα στα 120Hz. Βεβαίως αναφέρεται σε άλλα μοντέλα και όχι στην 656 σειρά.
1. Πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε ότι ανανεώνει στα 100/120 Hz και όχι πχ στα 100/90/96 ή ακόμα χειρότερα σαν 100/72/90; Υπάρχει κάποιος τρόπος να το εξακριβώσουμε;
2. Αν μπορεί να ανανεώνεται στα 100/120Hz, μπορώ να οδηγήσω τέτοιο ρυθμό ανανέωσης από HTPC; Το EDID της οθόνης πάντως δεν αναφέρει κάτι μεγαλύτερο από 1920*1080/60Hz.

Πολύ ενδιαφέρον το post σου Γιώργο. Το κακό με το παραπάνω φόρουμ που έδωσες, είναι πως ο άνθρωπος της Samsung μιλάει μόνο για τα αμερικάνικα standard. Λέει και ξαναλέει πως η τηλεόραση δουλεύει πάντα στα 120Hz. Βεβαίως αναφέρεται σε άλλα μοντέλα και όχι στην 656 σειρά.
1. Πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε ότι ανανεώνει στα 100/120 Hz και όχι πχ στα 100/90/96 ή ακόμα χειρότερα σαν 100/72/90; Υπάρχει κάποιος τρόπος να το εξακριβώσουμε;
2. Αν μπορεί να ανανεώνεται στα 100/120Hz, μπορώ να οδηγήσω τέτοιο ρυθμό ανανέωσης από HTPC; Το EDID της οθόνης πάντως δεν αναφέρει κάτι μεγαλύτερο από 1920*1080/60Hz.

1. Είχα κάνει την ίδια ερώτηση σε νήμα σχετικό με την σύνδεση τηλεοράσεων με PC και η απάντηση που πήρα είναι πως δεν γίνεται. Το μόνο που μπορείς να ξέρεις είναι το σήμα που στέλνεις στην είσοδο.

2. Παρομοίως με το 1. Οι επιλογές της κάρτας γραφικών δείχνουν το σήμα που θα παίρνει η οθόνη και όχι τον ρυθμό που θα ανανεώνεται.

Προσπάθησα να αναβαθμίσω το firmware σε μία Samsung 40A656. Βάζω το firmware στο usb stick, κάνω ότι λένε οι οδηγίες, βγαίνει το μήνυμα "Searching USB" αλλά μετά από 3-4 sec σβήνει και δε γίνεται τίποτα.

Μπαίνοντας στο service menu είδα πως αντί για firmware T-PRLPEUMD έχει το T-AMBPEUMD (version 1014.0), οπότε και δεν μπαίνει το firmware.

Ψάχοντας στα διάφορα φόρα βρήκα πως αν κάνω rename το αρχείο από T-PRLPEUMD σε T-AMBPEUMD θα γίνει η αναβάθμιση, αλλά φοβάμαι μήπως αυτό είναι λάθος. Επίσης διάβασα σε κάποια πολωνικά φόρα πως για το T-AMBPEUMD η τελευταία έκδοση είναι η 1016.1 - αλλά δεν την βρίσκω κάπου για download.

Ξέρει κανείς τίποτα πάνω στο θέμα;

Προσπάθησα να αναβαθμίσω το firmware σε μία Samsung 40A656. Βάζω το firmware στο usb stick, κάνω ότι λένε οι οδηγίες, βγαίνει το μήνυμα "Searching USB" αλλά μετά από 3-4 sec σβήνει και δε γίνεται τίποτα.

Μπαίνοντας στο service menu είδα πως αντί για firmware T-PRLPEUMD έχει το T-AMBPEUMD (version 1014.0), οπότε και δεν μπαίνει το firmware.

Ψάχοντας στα διάφορα φόρα βρήκα πως αν κάνω rename το αρχείο από T-PRLPEUMD σε T-AMBPEUMD θα γίνει η αναβάθμιση, αλλά φοβάμαι μήπως αυτό είναι λάθος. Επίσης διάβασα σε κάποια πολωνικά φόρα πως για το T-AMBPEUMD η τελευταία έκδοση είναι η 1016.1 - αλλά δεν την βρίσκω κάπου για download.

Ξέρει κανείς τίποτα πάνω στο θέμα;

Το 1016.1 είναι για τα μοντέλα που προορίζονται για χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Εσύ χρειάζεσαι το 1015.1. Κατέβασέ το απο το ελληνικό site της Samsung. Δεν χρειάζεται ούτε rename να κάνεις ούτε τίποτα. Απλα βάλε το αρχείο .bin σε έναν φάκελο στο stick, ονόμασέ τον ΜΤ8226 και ακολούθησε τις οδηγίες αναβάθμισης.

Last edited:

Το 1016.1 είναι για τα μοντέλα που προορίζονται για χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Εσύ χρειάζεσαι το 1015.1. Κατέβασέ το απο το ελληνικό site της Samsung. Δεν χρειάζεται ούτε rename να κάνεις ούτε τίποτα. Απλα βάλε το αρχείο .bin σε έναν φάκελο στο stick, ονόμασέ τον ΜΤ8226 και ακολούθησε τις οδηγίες αναβάθμισης.

Αυτά τα έκανα αλλά δεν το φλασάρει. Αυτό λέω. Το firmware file έχει όνομα T-PRLPEUMD-1015.0.bin (και όχι .1) και δεν το φλασάρει, γιατί η TV έχει firmware T-AMBPEUMD-1014.0 (όπως φαίνεται στο service menu). Σε άλλα φόρα (avsforum.com) το κάνουν rename το αρχείο σε T-AMBPEUMD-1015.0.bin και τότε φλασάρεται, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι σωστή πρακτική.

Απάντηση: Re: Samsung 40/46/52A656 Official Thread

Αυτά τα έκανα αλλά δεν το φλασάρει. Αυτό λέω. Το firmware file έχει όνομα T-PRLPEUMD-1015.0.bin (και όχι .1) και δεν το φλασάρει, γιατί η TV έχει firmware T-AMBPEUMD-1014.0 (όπως φαίνεται στο service menu). Σε άλλα φόρα (avsforum.com) το κάνουν rename το αρχείο σε T-AMBPEUMD-1015.0.bin και τότε φλασάρεται, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι σωστή πρακτική.

Και τι προσφερει αυτη η αναβαθμιση?
Απ'οτι ειδα στο ελληνικο Site Samsung ειναι για την 52αρα!
Θεωρω ειναι και για την 40αρα?

Βοήθεια παιδιά!!! Από την Παρασκευή είμαι κάτοχος της 46A656 και προσπαθώ να κάνω frmware update και δεν κανει τίποτα. Δοκίμασα τόσο με το source+power όπως έλεγε στο site , όσο και μέσω του service menu. Στην πρώτη περίπτωση κρατάω πατημένο το source στην TV και πατάω και το Power από το κοντρολ κρατόντας και τα δύο πατημένα αλλά το μόνο που κάνει είναι να ανάβει η τλεόραση και τίποτα άλλο. Από το service menu όπου λέει ότι έχω το 1014.2 πάω στο USB_SCV αλλά και πάλι ψάχνει το usb και λέει ότι δεν βρέθηκε το αρχείο. Το firmware που εχω κατεβάσει είναι το 1015.0 από το Ελληνικο site και έχω ακολουθήσει ακριβώς την εγκατασταση που λέει στο USB key. Μήπως κάνω κάτι λάθος?

Βοήθεια παιδιά!!! Από την Παρασκευή είμαι κάτοχος της 46A656 και προσπαθώ να κάνω frmware update και δεν κανει τίποτα. Δοκίμασα τόσο με το source+power όπως έλεγε στο site , όσο και μέσω του service menu. Στην πρώτη περίπτωση κρατάω πατημένο το source στην TV και πατάω και το Power από το κοντρολ κρατόντας και τα δύο πατημένα αλλά το μόνο που κάνει είναι να ανάβει η τλεόραση και τίποτα άλλο. Από το service menu όπου λέει ότι έχω το 1014.2 πάω στο USB_SCV αλλά και πάλι ψάχνει το usb και λέει ότι δεν βρέθηκε το αρχείο. Το firmware που εχω κατεβάσει είναι το 1015.0 από το Ελληνικο site και έχω ακολουθήσει ακριβώς την εγκατασταση που λέει στο USB key. Μήπως κάνω κάτι λάθος?

Έχεις δημιουργήσει φάκελο με όνομα ΜΤ8226 ? Έβαλες μέσα το αρχείο σου ? (πρέπει να είναι τύπου .bin). Δοκίμασε τα source + power απο την τηλεόραση και οχι απο το κοντρόλ.

Ναι καταφερα με source + power να μπει σε διαδηκασία αναβάθμισης , όμως παρόλο που έχω δημιουργήσει το φάκελο και υπάρχει όντως μέσα σε αυτό το αρχείο bin 1015.0 που κατέβασα από το ελληνικό site , μου γραφει ότι δεν βρίσκει αρχείο αναβάθμισης. Όπως είπα στο service menu γραφει ως firmware 1014.2 μήπως πρέπει να βρω άλλη έκδοση? αλλά από που

Ναι καταφερα με source + power να μπει σε διαδηκασία αναβάθμισης , όμως παρόλο που έχω δημιουργήσει το φάκελο και υπάρχει όντως μέσα σε αυτό το αρχείο bin 1015.0 που κατέβασα από το ελληνικό site , μου γραφει ότι δεν βρίσκει αρχείο αναβάθμισης. Όπως είπα στο service menu γραφει ως firmware 1014.2 μήπως πρέπει να βρω άλλη έκδοση? αλλά από που?

Ποιο firmware έχεις ακριβώς; T-PRLPEUMD ή T-AMBPEUMD; Αν έχεις το δεύτερο, έχεις το ίδιο θέμα που έχω εγώ. Τα firmware που δίνει η samsung στα site είναι όλα για τη σειρά T-PRLPEUMD. Κάποιοι που έχουν τη σειρά T-AMBPEUMD, κάνοντας απλώς rename το bin file σε αυτό το όνομα (T-AMBPEUMD.1015.0.bin) κατάφεραν να αναβαθμίσουν, αλλά εγώ δε το έχω κάνει γιατί δε το θεωρώ και πολύ σωστό. Έχω στείλει email στη samsung και περιμένω να μου απαντήσουν.

Το T-PRLPEUMD έχω απλά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ο αριθμός μετά την τελία δηλαδή το firmware pου έχει τώρα είναι 1014.2 και αυτό από το site 1015.0

Το T-PRLPEUMD έχω απλά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ο αριθμός μετά την τελία δηλαδή το firmware pου έχει τώρα είναι 1014.2 και αυτό από το site 1015.0

Αν έχεις το T-PRLPEUMD έπρεπε να γίνει κανονικά η αναβάθμιση. Το αναγνωρίζει σωστά το usb stick; Αν πχ του βάλεις μερικές photos μέσα, από το Wiselink τις βλέπει;